Şimdi Ara

1TB HDD mi 120GB SSD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar HDD'min hafızası yetersiz gelmeye başladı bir disk almak istiyorum. Şimdi 120GB SSD alsam sistemi onun üzerine kurarım ancak hafızası ucu ucuna yetiyor bu boyuttaki bir C diskinin. 5 oyun kursam bir de programlar iş bitti. Bilgisayarımın D kısımını Oyun, program vs depolama için kullanıyorum. 640 GB'lık HDD'nin 100 GB'lık kısmı C, 500 GB'lık kısmı D, zaten diskler üzerinde yazan kapasitede kullanılamıyor 40 GB da ortada yok yani. Şimdi D diskinde 115 GB yer var, dediğim gibi C'de ucu ucuna doluyor 10GB falan boş yer kalıyor. Bu durumda yere ihtiyacım var ve 1TB'lık HDD epey yer açar bana ancak SSD'nin de hızına hayranım. Her ne kadar diğer donanımlar iyi olsa da HDD bilgisayarın bazı noktalarda yavaş kalmasına sebep oluyor, SSD kullanımı çok tavsiye ediliyor. Sizce ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 3 Mayıs 2014; 21:12:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azengin

Arkadaşlar HDD'min hafızası yetersiz gelmeye başladı bir disk almak istiyorum. Şimdi 120GB SSD alsam sistemi onun üzerine kurarım ancak hafızası ucu ucuna yetiyor bu boyuttaki bir C diskinin. 5 oyun kursam bir de programlar iş bitti. Bilgisayarımın D kısımını Oyun, program vs depolama için kullanıyorum. 640 GB'lık HDD'nin 100 GB'lık kısmı C, 500 GB'lık kısmı D, zaten diskler üzerinde yazan kapasitede kullanılamıyor 40 GB da ortada yok yani. Şimdi D diskinde 115 GB yer var, dediğim gibi C'de ucu ucuna doluyor 10GB falan boş yer kalıyor. Bu durumda yere ihtiyacım var ve 1TB'lık HDD epey yer açar bana ancak SSD'nin de hızına hayranım. Her ne kadar diğer donanımlar iyi olsa da HDD bilgisayarın bazı noktalarda yavaş kalmasına sebep oluyor, SSD kullanımı çok tavsiye ediliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yazdıklarından anladığım kadarıyla, sana hızdan önce yüksek kapasite gerekiyor kardeşim.. Bu yüzden ben 1 TB hard disk almanı öneririm şu an için.. SSD'yi de 1 sene sonra fiyatlar iyice düşünce eklersin zaten kolayca.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar HDD'min hafızası yetersiz gelmeye başladı bir disk almak istiyorum. Şimdi 120GB SSD alsam sistemi onun üzerine kurarım ancak hafızası ucu ucuna yetiyor bu boyuttaki bir C diskinin. 5 oyun kursam bir de programlar iş bitti. Bilgisayarımın D kısımını Oyun, program vs depolama için kullanıyorum. 640 GB'lık HDD'nin 100 GB'lık kısmı C, 500 GB'lık kısmı D, zaten diskler üzerinde yazan kapasitede kullanılamıyor 40 GB da ortada yok yani. Şimdi D diskinde 115 GB yer var, dediğim gibi C'de ucu ucuna doluyor 10GB falan boş yer kalıyor. Bu durumda yere ihtiyacım var ve 1TB'lık HDD epey yer açar bana ancak SSD'nin de hızına hayranım. Her ne kadar diğer donanımlar iyi olsa da HDD bilgisayarın bazı noktalarda yavaş kalmasına sebep oluyor, SSD kullanımı çok tavsiye ediliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yazdıklarından anladığım kadarıyla, sana hızdan önce yüksek kapasite gerekiyor kardeşim.. Bu yüzden ben 1 TB hard disk almanı öneririm şu an için.. SSD'yi de 1 sene sonra fiyatlar iyice düşünce eklersin zaten kolayca.. :)

Evet bu satırları yazarken yalnızca size anlatmış değil kafamdakileri de toparlamış oldum benimde aklıma bu geldi ve mantıklı olan bu gibi duruyor. Kapasite daha önemli ihtiyaç hızı bir süre daha idare ederiz, hem yeniden bütçe oluşur hem de fiyatlar düşer, sağolun

• quote:

Evet bu satırları yazarken yalnızca size anlatmış değil kafamdakileri de toparlamış oldum benimde aklıma bu geldi ve mantıklı olan bu gibi duruyor. Kapasite daha önemli ihtiyaç hızı bir süre daha idare ederiz, hem yeniden bütçe oluşur hem de fiyatlar düşer, sağolun

Evet, en mantıklı yol bu görünüyor kardeşim.. Bir şey değil, sen de sağol.. Hard disk olarak da şunları önerebilirim:

Western Digital Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpmhttp://www.sinerji.gen.tr/wd-1-tb-blue-7200-64mb-sata3-wd10ezex-pmu32567

Seagate Barracuda 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpmhttp://www.sinerji.gen.tr/seagate-1-tb-7200-64mb-sata3-st1000dm003-pmu32565

• ssd ye daha çok meyilli gibisin bazı şeylerden feragat et herşeyin arşivini yapma ssd al hızlı takıl
  • quote:

quote:

Evet, en mantıklı yol bu görünüyor kardeşim.. Bir şey değil, sen de sağol.. Hard disk olarak da şunları önerebilirim:

Western Digital Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpmhttp://www.sinerji.gen.tr/wd-1-tb-blue-7200-64mb-sata3-wd10ezex-pmu32567

Seagate Barracuda 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpmhttp://www.sinerji.gen.tr/seagate-1-tb-7200-64mb-sata3-st1000dm003-pmu32565

Zaten bu tarz bir şey düşünüyorum bir de aklımda hoparlör almak var 80 lira civarı bütçe ayırmayı düşünüyorum sizce bu fiyatlara iyi bir hoparlör bulabilir miyim? Zaten apartmanda yaşıyorum çok yüksek ses kullanmayacağım ama kalitesi iyi olsun istiyorum. Birkaç sene önce Mavi Bilgisayar'dan bir Logitech aldım birkaç ay sonra hoparlör bozuldu, bildiğiniz gibi Mavi Bilgisayar da tası tarağı toplayıp şansıma kapattı, İstanbul'a da göndermeyle uğraşmak istemedim. Sizce S220 nasıldır memnun olanlar da sorun yaşayanlar da var karar veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 3 Mayıs 2014; 21:54:44 >

• 120 GB yetmez bana diyorsan HDD al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd mi sshd mi ?
    12 yıl önce açıldı
    SATA 1'e SSD Disk Takılırmı,
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zaten bu tarz bir şey düşünüyorum bir de aklımda hoparlör almak var 80 lira civarı bütçe ayırmayı düşünüyorum sizce bu fiyatlara iyi bir hoparlör bulabilir miyim? Zaten apartmanda yaşıyorum çok yüksek ses kullanmayacağım ama kalitesi iyi olsun istiyorum. Birkaç sene önce Mavi Bilgisayar'dan bir Logitech aldım birkaç ay sonra hoparlör bozuldu, bildiğiniz gibi Mavi Bilgisayar da tası tarağı toplayıp şansıma kapattı, İstanbul'a da göndermeyle uğraşmak istemedim. Sizce S220 nasıldır memnun olanlar da sorun yaşayanlar da var karar veremedim.

80 lira bütçe, 2+1 tarzı bir hoparlör seti için yeterli bütçe kardeşim.. Gayet kaliteli bir ürün alabilirsin bu paraya.. Ama model önerisi yapmayayım.. Sadece alacağın yer olarak Vatan'dan alabilirsin diyeyim.. :) S220 kullanmadığım için o konuda da yardımcı olamayacağım..

• quote:

quote:

80 lira bütçe, 2+1 tarzı bir hoparlör seti için yeterli bütçe kardeşim.. Gayet kaliteli bir ürün alabilirsin bu paraya.. Ama model önerisi yapmayayım.. Sadece alacağın yer olarak Vatan'dan alabilirsin diyeyim.. :) S220 kullanmadığım için o konuda da yardımcı olamayacağım..

Zaten oradan alacağım, araştırırım biraz daha sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• azengin kullanıcısına yanıt

http://www.vatanbilgisayar.com/sbs-a320-2-1-speaker.html

memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

http://www.vatanbilgisayar.com/sbs-a320-2-1-speaker.html

memnunum

Değerlendireceğim hocam.

• s220 cidden içi dışından daha büyük bir ürün çok memnunum tavsiye ederim.
    Maden hdd alacaksınız kapasıte sorununuz var kesınllıkle 2 tb alın.1 tb ılerde yıne yetmeyecek.Elındekı hddyı sat önerdıklerımı al kurtul.

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html

http://www.vatanbilgisayar.com/35-2tb-caviar-green-sata-30-64mb-cache-intellipower-harddisk-8279.html

Butcem yetmez dıyorsan sımdılık hdd al sonra ssd ekle.60-70 tl fıyat farkı ıcın 1 tb almayın.

• Takip

• Kardeşim ssd al depolamayi hdd üzerine yap ssd ye sistem kur ınan pişman olamazsın benim küçük netbook vardı bi taktım uçak gibi olmuştu

• quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Maden hdd alacaksınız kapasıte sorununuz var kesınllıkle 2 tb alın.1 tb ılerde yıne yetmeyecek.Elındekı hddyı sat önerdıklerımı al kurtul.

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html

http://www.vatanbilgisayar.com/35-2tb-caviar-green-sata-30-64mb-cache-intellipower-harddisk-8279.html

Butcem yetmez dıyorsan sımdılık hdd al sonra ssd ekle.60-70 tl fıyat farkı ıcın 1 tb almayın.

Bunu da değerdireceğim, teşekkürler. Peki 80 lira civarında bir 2+1 hoparlör tavsiyeniz var mı? Logitech S220 ve Creative A320 nasıldırlar?

• Ben a320 kullaniyorum sizi cok rahat tatmin eder hocam

• Peki Creative A320 almaya karar verdim. Yaklaşık 10 gün sonra alacağım, teşekkürler.

Hic kullanmadim bilmiyorum.Kullanan arkadaslar yardimci olacaklardir.
  • 64 gb ssd+ 500 gb harddisk al.
    yaklaşık 200 lira tutar.
    500 gb harddisk 60-70
    60 gb ssd 100-120

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.