Şimdi Ara

1Mbit Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 105kb/s nin üzerine çıkamıyorum 128 e çıkması lazım normalde 120 bile olmuyor neden acaba bu ?

• Muhtemelen adsl'den bahsediyorsun, sorunun cevabı, burası Türkiye :) Şimdi arasan teknik destek hattını, kablonun kalitesinden başlar, santrala uzaklığından devam eder, aa birde bakmışsın aldığın hıza şükreder bir duruma gelmişsin telefon görüşmesinin sonunda :)

Zaten 128 e çıkamazsın bir kere.

Bunun dışında indirme hızın sadece hatla değil indirme yaptığın yerle ve program la da ilgili.

Test sonucu bu ise senin kayıplar fazla demektir. Çoğu kişi bu hızlarda bağlanıyor zaten.

Dünyanın her yerinde böyle ama sanırım 105 e kadar bir zayıflama olmuyordur diğer ülkelerde. 115 falandır olur herhal.
    14 yıl önce açıldı
    TTnet Modem Farkı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gönderdiğin her veri paket paket taşınır bilgisayar ağlarında. Bu paketlerin paket başlığı (header) ve ilgili kontrol mekanizmaları (checksum) mevcuttur. Hele DSL'de PPP header da gelmektedir. Bir de PPPoE kullanılıyorsa üstüne Ethernet header da geldi mi paketlerin taşıdığı ham veri miktarı düşmektedir.

Yani sizin modeminizden telekoma hız tam kapasite 1 Mbittir. Ama sizin bilgisayarınızdan gelen verileri modeminiz paketlediği için (DSL'in doğası gereği) bu paketlerin ham veri dışındaki bilgileri de sizin hızınızdan sayılmaktadır.

Burasının Türkiye olmasıyla ilgili bir durum değil, bu dünyanın her yerinde böyledir.

Biraz iyileştirmek istiyorsanız ve portunuz bunu destekliyorsa PPPoE'den PPPoA'ya dönüş yapın.

Orjinalden alıntı: ketenhelva

Gönderdiğin her veri paket paket taşınır bilgisayar ağlarında. Bu paketlerin paket başlığı (header) ve ilgili kontrol mekanizmaları (checksum) mevcuttur. Hele DSL'de PPP header da gelmektedir. Bir de PPPoE kullanılıyorsa üstüne Ethernet header da geldi mi paketlerin taşıdığı ham veri miktarı düşmektedir.

Yani sizin modeminizden telekoma hız tam kapasite 1 Mbittir. Ama sizin bilgisayarınızdan gelen verileri modeminiz paketlediği için (DSL'in doğası gereği) bu paketlerin ham veri dışındaki bilgileri de sizin hızınızdan sayılmaktadır.

Burasının Türkiye olmasıyla ilgili bir durum değil, bu dünyanın her yerinde böyledir.

Biraz iyileştirmek istiyorsanız ve portunuz bunu destekliyorsa PPPoE'den PPPoA'ya dönüş yapın.

Tabiki dünyanın her yerinde bu var belirttiğim üzere.

Sadece gerek ping süreleri olsun gerek ise ulaşılacak max hız olsun diğer ülkelerdeki seviyede değil.

Mesela bakınız TTnet 29YTL lik tarifedeydim. 115-120 görebilmiştim. Ama sonra iptal ettirmek istedim baya kıllaık çıkardılar ama iptal oldu.

Ardından smile a geçtim ne güzel bağlandım ilk gün gene sorun yoktu. Ertesi gün ne oldu bilmiyorum net gitti bağlanamadım. TT den sürekli hattınız arızalı dediler. Her neyse bir kaç arıza kaydından sonra halloldu. Hem de Türk telekomun sorunlu dedikleri tesisatta en ufak değişiklik yapılmadan.

Şimdi ise ben o 115 leri rüyamda görürüm ancak sanırım. Yani ben eski kullanıcıydım ve anlaşılan ttnet benim hat kalitemi düşürmeyi unutmuştu. Hattı iptal edince direkt göze battık ya da yeni aboneliklerde bir şeyler yapıyorlar.

İşin garibi kotalıdayken yurt dışı çıkışlarımda da sorun yoktu. Millet niye şikayetçi diyordum kendi kendime.

Neyse çok şükür bende öyle kopmalar falan olmuyor. Bağlantı hızım ise çoğu kullanıcıdan iyi sayılır.

• Ben de 105'i geçmiyor. Arkadaşta 108 ile iniyor.
    " If you can't change the world, change your world .. "
  • ben 149 u gördüm.

şuan 90-95 arası

Orjinalden alıntı: speedman

ben 149 u gördüm.

şuan 90-95 arası

İlk başlarken nasıl oluryorsa bende de oluyor çok yüksek hız gösteriyor ama geri düşüyor o hız

.:I Have a Dream:.
  • 1 mbit ile maksimum 110 u görüyorum
    125 i nasıl göreceksin 1 mbitle
    Gelene de gidene de eyvallahım var... gelmişe de-geçmişe de saygım... şu saatten sonra kafama anca toka takarım... kimsenin hayatı beni ilgilendirmez, benimki de kimseyi... bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer... dün-dündür, bugün-bugün... dünya 1 gündür... oda bugündür...
  • arkadaşlar ben kablonet kullanıyorum.rapidshareden bi dosya indirdiğimde 225 le indiriyo sonra 180 e filan düşüyo
    benim internetmi coşmuş anlamadım
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.