Şimdi Ara

1kg kömür kaç kwh?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1kg kömür yakıldığında kaç kwh enerji verir. İnternette 3.5kwh enerji verdiği yazıyo fakat 1 kwh =0.35 dan satsa 1.225 kuruş ediyor. Kömürün kg 20TL Bu kömürün parasını nasıl çıkartıyor anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkMour -- 6 Mayıs 2019; 19:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Termik santraller için üretim hesabı yapıyorsanız araya farklı değişkenler de giriyor o sebeple düz mantıkla sonuca ulaşmak doğru olmaz. Örneğin santrallerde kullanılan kömür linyit türevi diye biliyorum ki sıcaklık çıktısı ev tipi kömürle kıyaslanamaz. Bir de bu santrallerde buhar dönüşümü uygulanıyor sanırım... Ayrıntılı araştırmak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonu 500TL yazan bir liste var ama biz 1000lira diyelim. Kilosu da 1 lira olur. Torbaları 25kgdır karıştırmayınız.
    5500 kcal/kg olan bir kömüre 6.38 kWh yazılmış. 1 lira ile 6.38 kWh satın almış oluyorsunuz.
    Kontrol edelim,
    5500kcal/kg=5500*4.184=23012kJoule/kg
    Joule = N*m --> kWh = (N*m/s)*3600s -->1kWh = 3600 kJoule
    23012 / 3600 =6,392222222

Yani 1 kg kömür için 6.4kWh diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 9 Mayıs 2019; 13:47:24 >
  • Kömürü ne göre değişir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • enerji santrali imalat kurulum yapan bi firmada çalışıyorum. mühendis değilim çizim - arge bölümündeyim
    her kömürün (yakıtın) kendine has alt ısıl değeri bulunmaktadır. nerde nasıl yakacağınız önemlidir. sobada yakmakla santralde yakmak arasında enerji açısından çok büyük farklar vardır.
  • Komurun kimyasal yapisina gore degistigi gibi santrallerde yakilan komuru evde yakacak olsak sobalar havaya ucardi ayrica santrallerun yapisi ve verimide bu konuda onemli rol oynar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    santrallerde yakılan kömürü evde yakamazsınız. evde yaktığımız kömürler santrallerde yakılanlardan daha çabuk tutuşur
    bildiğin son kalan çerçöp (ticari değeri fazla olmayan) kömürler yakılır santrallerde. çünki saatte tonlarca kömür yakılması gerekir.
    şuan biokütle santrali kuruyoruz saatte 8 ton gibi yakıt tüketiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.