Şimdi Ara

.1K 400V ---->bu kondansatörün değeri ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MD 400V

•  .1K 400V ---->bu kondansatörün değeri ne?

Şimdi buna göre o zaman

0,1 MF 400V oluyor değilmi?
    Peki bunun yerine 400V'lik 104K takabilirmiyim
  • 100nF 400V oluyor, mikrofarad cinsinden 0,1mF da denilebilir

2. sorunu anlayamadım
  • Arkadaşın dediği gibi 100 nF olması lazım. Bunun yerine 104 yazan bir kondansatör kullanabilirsin. 104'ün açılımı şöyle: 10 * 10^4 pF
  • Arkadaşlar elimde 105K 250 V var zaten power supply'in girişinde sigortanın yanında bulnuyor.Bunu taksam pekbirşey farketmez bence

Sizce=,?
  • Bence çok şey farkeder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Bence çok şey farkeder.

Mesela?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kondansatörün anma gerilimi rms değil maksimum gerilimdir. 220 V-rms şebeke geriliminin maksimumu 311 volttur.

Kapasiteyi 10 kat arttırmak neyi nasıl etkiler devre şeması olmadan bilemeyiz, ama birşeyleri olumsuz etkileme olasılığı çok fazla.
  • quote:

Bence çok şey farkeder.

Bende merak ettim nasıl çok şey fark eder.

Elindeki kondansatör şebeke filitre kondansatörü ( yeri itibarı ile yazıyorum ) Bu kondansatörün değeri şebeke üzerinde muhtemel olan elektiriksel gürültülere karşı konulmuştur.

Takmasanda çalışır. Fakat şebeke gürültülerine açık olur. Açık olursa ne olur. Bunu en net Osilaskopla görebiliriz. 104 yerine 105 olanıda ( voltajı uyuyorsa ) mtakabilirsin.
  • quote:

Kondansatörün anma gerilimi rms değil maksimum gerilimdir. 220 V-rms şebeke geriliminin maksimumu 311 volttur.

Kapasiteyi 10 kat arttırmak neyi nasıl etkiler devre şeması olmadan bilemeyiz, ama birşeyleri olumsuz etkileme olasılığı çok fazla.

Peki hocam seni dinleyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.