Şimdi Ara

1e1: MSI GT 680R 'Oyunculara Özel Dizüstü Bilgisayar' video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
32.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Video sanki alelacele çekilmiş gibi, birçok ayrıntının sadece üstünden geçilmiş
  • Oyun oynarken klavyeye bakanımız yoktur heralde.Klavyenin ışıksız olmamamsı gayet normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Oyun oynarken klavyeye bakanımız yoktur heralde.Klavyenin ışıksız olmamamsı gayet normal.

sadece oyun oynamiyorsun ki. ben acikcasi cok sorun yasamistim bu hususta
  • quote:

Orijinalden alıntı: triplepen

su oyuncu dizustu bilgisayarini anlamayan arkadaslar icin anlatiyim; insan gezen bir yaratik. yaylaya gider tatile gider yurtta kalir arkadasinin evinde kalir. ama bilgisayar kasasi gezemeyen bir yaratik. o hep evde kalir. icerisinde gtx580 olsa bile o yerinden kalkacak kuvveti kendinde bulamaz. o yuzden gezebilme ve ayni zamanda oyun oynatabilme kabiliyetine sahip bilgisayarlar bu tip insanlarin en iyi dostlaridir.

ben qosmiomu alirken(su alevli kirmizi oyun bilgisayari) kardesim onu alana kadar bir masaustu topla demislerdi. iyiki oyle yapmamisim. cunku o zaman yurtta kaldigimda, arkadasimin evine proje bitirmeye gittigimde(photoshop 3dsmax vb. yuksek grafik islemi gerektiren projeler) yada annemin beni zorla surukleyerek goturdugu yazliklarda ne birsey ogrenebilecek nede eglenebilecektim. e benim dizustu de oynatiyor oyun kardesim dersen o oyle degil iste.

Benimde demek istediğim dediğiniz gibi insan gezen bir yaratık devamlı oyun oynayan bir yaratık değil.Adı üstünde tatile yazlığa gidiyorsun kafa dinlemeye bırakta 1 hafta 10 gün kafan dağılsın değilmi?Ki sırf orda burda adamakıllı oyun oynayabilmek için 3 - 3.5 kg yük taşımak pek mantıklı gelmiyor bana.Oyun oynayabilmek için diyorum çünkü bu tarz laptoplar " oyun " oynamak amacı ile piyasaya sürülüyor,ha başka uygulamalar kullanmak için alınıyorsa bilemem,ben " oyun " kısmına takıldım.

3dsmax'a bir şey diyemem fakat oyun oynamaktan çok bilgisayar başında ps + kod yazarak vakit geçiren bir insanım ps (eğer büyük reklam afişleri veya 300-400 layerli psdler yapılmıyorsa) o kadarda çok iyi sistem gerektiren uygulama değil,ayrıca 3dsmax için doku hazırlarkende kastıran psd dosyaları kullanıldığını tahmin etmiyorum.Tahmin etmiyorum çünkü bu konuda pek bir bilgim yok yinede yanlış olmasın hatam var ise affola.Ps 2gb ram 2 - 3 ghz çift çekirdekli işlemci olsa bence rahatça yüklenebilir - kullanılabilir (günümüzde artık çoğu laptop ve bilgisayarlar zaten bu özelliklerin üstünde).

Uzun lafın kısası tatil dinlenmek içindir herkesin taktir edeceği üzere,bilgisayar başında saatlerce oyun oynamak için değildir.Sırf oyun oynamak için bir bilgisayar alınacak ise BENCE masaüstü olmalı,güçlü sistem isteyen uygulamalar kullanılacak ise ve devamlı bunlarla haşır-neşir olunacaksa buna saygım var o ayrı konu,"oyuncu" değilde "yüksek performanslı bilgisayar" sıfatıyla piyasaya sürülseler bence daha hoş ve uygun olabilir

• Ses açısından logitech veya creative yerine dynaudio tercih etmeleri gayet kaliteli olmuş.Dynaudio özellikle volkswagen ile yaptığı çalışmalarla adını ve kalitesini başarıyla duyurmuş bir firmadır.Bilmeyenler için tabiki önyargı oluşturabilecek bir marka ama örneğin benim gibi hayran duyanlar için,sadece msi'dan laptop aldıracak kalitede bir ses sirketi :)
  • Tasarım göreceli bir kavram ve ben beğenmedim, fazla janjanlı ben sade tasarım seviyorum. Bana nedense çocuk işi gibi geliyor.
  • bu cihazı kullanan arkadaşlar quick sync'in kullanılıp kullanılamadığını soyleyebilirmi uyumlu yazılımlarla denemek istedim ancak beceremedim kilitli sanırım intel gpu gerçi cuda'da işimi görüyor ama merak ettim.
  • süper bir bilgisayar keşke bende alabilsem
  • Merhaba,

İnceleme güzel ama;

1. Ekran ve aydınlatma cinsi nedir? (led ?)
    2. Ekran çözünürlüğü söylenmedi mi yoksa ben mi kaçırdım?
    3. Opsiyonel bir istek ama laptop tanıtırken atlanan "adaptör" ağırlığı da belirtilse iyi olur diye düşünüyorum.

Şu an sony vpcf1 modeli sahibi olarak, tek fanın cpu ve gpu soğutması yeterli değil. Mesela oyunlarda ve özellikle kullandığım 3ds max programında render alırken çıkan sese tahamül etmek çok güç. Hadi render bir kenara oyunlarda ısınan ekran kartı ve cpu tek fan ile soğutmakta. Asus un oyun bilgisayarındaki soğutma sistemi en başarılı bu konuda ki onda da çift fan mevcut.Böyle güçlü bileşenli dizüstünde tek fan bir yere kadar soğutuabilmekte buda kullancıya gürültü olarak geri dönmekte. Bu arada bilmiyorum fanın çapı belki normalden daha büyüktür.

Ek olarak o çevresindeki ışıklar kapatılabiliyormu. Açıkcası kişisel zevkim bu gibi ışıldaklı şeyleri sevmeme yönünde.

Son olarak performanslı bir ürün incelerken tabi oyun performansı önemli ama benim gibi az bir kısımı ilgilendiren Cinebench render performansınıda araya sıkıştırsanız çok memlun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: torque89

quote:

Orijinalden alıntı: triplepen

su oyuncu dizustu bilgisayarini anlamayan arkadaslar icin anlatiyim; insan gezen bir yaratik. yaylaya gider tatile gider yurtta kalir arkadasinin evinde kalir. ama bilgisayar kasasi gezemeyen bir yaratik. o hep evde kalir. icerisinde gtx580 olsa bile o yerinden kalkacak kuvveti kendinde bulamaz. o yuzden gezebilme ve ayni zamanda oyun oynatabilme kabiliyetine sahip bilgisayarlar bu tip insanlarin en iyi dostlaridir.

ben qosmiomu alirken(su alevli kirmizi oyun bilgisayari) kardesim onu alana kadar bir masaustu topla demislerdi. iyiki oyle yapmamisim. cunku o zaman yurtta kaldigimda, arkadasimin evine proje bitirmeye gittigimde(photoshop 3dsmax vb. yuksek grafik islemi gerektiren projeler) yada annemin beni zorla surukleyerek goturdugu yazliklarda ne birsey ogrenebilecek nede eglenebilecektim. e benim dizustu de oynatiyor oyun kardesim dersen o oyle degil iste.

Benimde demek istediğim dediğiniz gibi insan gezen bir yaratık devamlı oyun oynayan bir yaratık değil.Adı üstünde tatile yazlığa gidiyorsun kafa dinlemeye bırakta 1 hafta 10 gün kafan dağılsın değilmi?Ki sırf orda burda adamakıllı oyun oynayabilmek için 3 - 3.5 kg yük taşımak pek mantıklı gelmiyor bana.Oyun oynayabilmek için diyorum çünkü bu tarz laptoplar " oyun " oynamak amacı ile piyasaya sürülüyor,ha başka uygulamalar kullanmak için alınıyorsa bilemem,ben " oyun " kısmına takıldım.

3dsmax'a bir şey diyemem fakat oyun oynamaktan çok bilgisayar başında ps + kod yazarak vakit geçiren bir insanım ps (eğer büyük reklam afişleri veya 300-400 layerli psdler yapılmıyorsa) o kadarda çok iyi sistem gerektiren uygulama değil,ayrıca 3dsmax için doku hazırlarkende kastıran psd dosyaları kullanıldığını tahmin etmiyorum.Tahmin etmiyorum çünkü bu konuda pek bir bilgim yok yinede yanlış olmasın hatam var ise affola.Ps 2gb ram 2 - 3 ghz çift çekirdekli işlemci olsa bence rahatça yüklenebilir - kullanılabilir (günümüzde artık çoğu laptop ve bilgisayarlar zaten bu özelliklerin üstünde).

Uzun lafın kısası tatil dinlenmek içindir herkesin taktir edeceği üzere,bilgisayar başında saatlerce oyun oynamak için değildir.Sırf oyun oynamak için bir bilgisayar alınacak ise BENCE masaüstü olmalı,güçlü sistem isteyen uygulamalar kullanılacak ise ve devamlı bunlarla haşır-neşir olunacaksa buna saygım var o ayrı konu,"oyuncu" değilde "yüksek performanslı bilgisayar" sıfatıyla piyasaya sürülseler bence daha hoş ve uygun olabilir

triplepen nickli üyeye katılıyorum.
    Mesela ben seneye yurtta kalicam o zaman ne olacak . Ve oyun oynamayı çok severim. Kasayı mi götüreceksin yurda. Ayrıca oralara gidince de dinlen demişsın . Bu kişisel bir görüştür . Saygı duymak gerektiği kanaatindeyim .
    Son olarak bu forumda pc bölümünde takılan çoğu üye aynı fiyattaki toplanmış masaüstünün dizüstüne göre daha performanslı olduğunu bilir.
    Saygılarla ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @dreej12
    Kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum,arkadaşın yazdıklarına saygı duyuyorum aynı saygıyıda karşı taraftan beklerim konuyu yanlış yerlere çekmiyelim lütfen o ayrı konu,ayrıca kasayı ordan oraya götürmek gibi saçma bir şey tabiki söz konusu değil,oyun oynamak bir ihtiyaç tabi ama tatilde bir ihtiyaç,tabi bu şahsi düşüncem kimse yanlış anlamasın.Forumda o paraya daha iyi bir masaüstü alınacağını herkes bilir demişsiniz,ben bilir veya bilmez diye bir şey yazmadım bunu ne amaçla yazdınız anlam veremedim,konuyu daha fazla uzatmıyorum tartışmak isteyen var ise pmden rahat rahat tartışırım konu kirlenmesin,yurtta veya şehir dışında kalan arkadaşların kendine göre nedenleri vardır benim gibi evinin olduğu şehirde okuyan arkadaşların kendi nedenleri vardır.Ben şehir dışında okuyor olsam ben de laptop alırdım tabi siz evinizde kalsaydınız siz de masaüstü alırdınız bu kadar.Ben ondan bahsetmiyorum farkındaysanız herkes istediğini almakta tercih etmekte özgür,bu konudaki son mesajım rahatsızlık verdiysem affola...

• Hem güncellik adına hem de daha performanslı olması sebebiyle gtx 560m ekran kartı tercih edilebilinirdi.
  • Bence bu notebook'a en iyi GTX485M ekran kartı gider..
  • moster ın kasasıyla aynı değil mi bu? yoksa monster msi kasalarını mı kullanıyor?
  • Gayet iyiymiş
  • güzelmiş özellikle ssd oyunlarda yükleme sürelerinde önemli hız sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Bir Türk markası olan Monster bu laptobu; daha düşük fiyatta MSI dan çok daha önce piyasa sürdü ve kısa sürede büyük satış gerçekleştirdi, ve yine siz donanım haber olarak bu laptopu incelediniz bile. Fakat burda hiç bundan bahsetmemiş olmanız çok üzücü. Biz bilgisayar kullanıcıları olarak hayal kırıklığı içindeyiz. Notebook da Fiyat-Performans olarak size duyulan bir güven var ve birazda milliyetçi olmanızı beklerdik doğrusu.

bildiğiniz gibi monster her ne kadar kaliteli ve performanslı bilgisayarları piyasaya sürsede ne yazık ki kendisi üretmiyor.performans açısından en iyi ve uygun donanım parçalarını birleştirip satışa sunuyor. elbette bunun arkasında da küçümsenemeyeck bir ar-ge vardır..üretim aşamasında dünya çapında elbette bir Türk firması da olsun isterdik ama malesef hala gelişen bir ülke olduğumuz için biraz zaman alacak gibi gözüküyor. bir kaç sene öncesinde "milli işlemci" projesi başlatıldı, eminim duymuşsunuzdur.Bir gün gelecek mesut çevik Türk firmaların ürettiği bilgisayarları test edip incelemesini bizlere sunacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: The_GoD

bildiğiniz gibi monster her ne kadar kaliteli ve performanslı bilgisayarları piyasaya sürsede ne yazık ki kendisi üretmiyor.performans açısından en iyi ve uygun donanım parçalarını birleştirip satışa sunuyor. elbette bunun arkasında da küçümsenemeyeck bir ar-ge vardır..üretim aşamasında dünya çapında elbette bir Türk firması da olsun isterdik ama malesef hala gelişen bir ülke olduğumuz için biraz zaman alacak gibi gözüküyor. bir kaç sene öncesinde milli işlemci projesi başlatıldı, eminim duymuşsunuzdur.Bir gün gelecek mesut çevik Türk firmaların ürettiği bilgisayarları test edip incelemesini bizlere sunacaktır...

Mesut çevik okadar uzun ömürlü olur mu bilinmez, fakat biz de bunu umuyoruz.
  • İncelemeleriniz çok başarılı çok keyifli ilgiyle izliyoum. Bu konuda görüş ve eleştirilerinizi yazın demiştiniz bence aşağıda saydığım birkaç adıma değinilse çok güzel olur

# ürün performansı türk işi tabirler ve ölçütlerle belirtilmese daha hoş olur. gayet başarılı, net, akıcı yerine performans puanı sıcaklık değeri gibi eklemeler yapılsa güzel olur.

# ürün fiyatlarını çoğu zaman belirtmiyorsunuz bu fiyatı söylemelisiniz an itibariyle fiyatlar değiştiği için bunu anlıyorum ama bu fiyata değer mi bilmemiz hoş olur

# oyun incelemesinde kullandığınız gibi ürünlere karne notu vermeniz çok isabetli olur. malzeme kalite, ömür, performans, kutu içeriği ... vs.

dikkate alırsanız teşekkür ederim. bence bu şekilde daha başarılı sonuçlar alınabilir.
  • Alacak olanlar için bimekste 2 gün boyunca %25 indirim var
    Bu alette 2900 dan satılıyor.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/118558/msi-gt680-r.aspx

İnceleme hakkında da,

Sadece iyi güzel hoş demekten ziyade detaylı test ve karşılaştırmalar yapılmalıydı. Bunca zamandır asus g73 serisi ile ilgili inceleme yapılmadı Halbuki bu bahsedilen özelliklerin %99 u(raid hariç) ve fazlası (3d+ klavye ışıklandırma gibi) asusun g73 serisinde sene başından beridir var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.