Şimdi Ara

1e1:Haber 30 Mart 2012 'Sıkmayan Teknoloji Programı' (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
30.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teslaman

    Sayın Mesut Çevik ve Erdinç İyikul ;Bence artık bu videoları çekip boşuna efor sarf etmeyin. İnsanlar zaten TTnet yüzünden bu videoları izleyemiyorlar. Kaldı ki kimsenin izleyemediği ve izleyemeyeceği videolar yapmak pek mantıklı olmamak ile birlikte, izleyemeyeceğimiz bir video çekip siteye koymanın, 3 gün aç kalmış bir insanın karşısında İskender yemek ile hiçbir farkı yoktur. Daha doğrusu hiçbir fark kalmamıştır. Bizim TTnete küfür etmek için harcayacağımız enerjiyi, İskendere ulaşmak için harcamamıza sebep olmayınız lütfen. Saygılar.. DN : Videonun söyleşi bölümünün sadece 5snlik bir kısımı yüklendiği için Erdinç beyin gömleğini pijama zannettim. Sonradan 1-2 saniye daha yüklenince gömlek olduğunu anlayabildim. :) WHAT A WONDERFUL WOOOOOOOOOORRRRLLFFDDD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kusura bakma ama mesajın, amacını aşan ifadelerle dolu olmuş. Eleştiriye evet. Ancak yıkıcı değil, yapıcı eleştiri lütfen.




  • o kadar emek verdiler yorumlar tamamen ttnet ile ilgili , ttnete söylenek çok söz var ama burası yeri değil bu yanlışı bende yapmıştım.
  • Şu emek verenlere saygı ne zaman olacak merak ediyorum doğrusu...İlla bir kaçı çıkıp abuk subuk yorum yapacak...Konuyu şu an çok gündemde olan bir konu ile eşitlemek istiyorum...FM oynayanlar bilir oyunun türkçesi çıktı...Sanki bu yamaya para vermişler gibi eleştirenler var aynı burada yapılan emeğe saygısızlık gibi...Neyse konuyu dağıtmanın anlamı yok...Mesut Bey ve Erdinç bey sizleri beğenerek her hafta ailecek izliyoruz...Resmen bağımlılık yaptı...Sayenizde teknolojiden hiçte uzak kalmıyoruz...Her şey için teşekkürler Başarılarınızın devamını dilerim...
  • Ben, durumun ne kadar vahim olduğunu ve Donanımhaber'den de bu konuda hiçbir tepki gelmediğinden mütevellit, konunu önemsenmediği biçimde bir tavır sergilediklerini düşünerek dikkatlerini ve fikirlerini görmek maksadıyla o mesajı "şaka" ile karışık yazdım. Yoksa tabii ki en son isteyeceğim hatta istemeyeceğim şeydir video konulmaması.

    Rahatsızlık verdiğim için özür dilerim.
  • 1. video baya bekledikten sonra yüklendi güzel bölüm

    rovio iyice aşmış artık


    2.ttnet bu yaptıklarının geri dönüşünü bilinçli kullanıcılardan aynen alacaktır
  • DLC'yi Türkçe okumamanızın bir nedeni var mı?
  • Sevgili Mesut bey ve Erdinç bey yazacaklarımı lütfen yanlış anlamayın ama eleştirinin size faydalı olacağını düşünüyorum programınızı çok severek her bölümünü dikkatli bir şekilde izliyorum ama ben programın formatını hala anlamış değilim. Mesut beyi dinlerken her türlü teknoloji haberini duyuyorum fakat Erdinç beyden sadece oyun haberleri duyuyorum. Program oyun tanıtım programı gibime geliyor yer yer sıkılıyorum izlerken programda oyun çok ön planda tamam ben oyun haberi yapmayın demiyorum ama yeni çıkcak oyunun adını söleyin önemli bilgileri verin geçin. EA games en beğenilmeyen 8 şirket arasındaymış, oyun motorlarıymış Call Of Dutyden biri istifa etmiş falan biraz fazla detay değilmi oyun hakkında? Bence madem yazılım haberleri de yapıyorsunuz bu sadece oyun olmamalı oyun sadece belli bir kitleye hitab ediyor fakat diğer pc uygulamalarına her kullanıcının illaki ihtiyacı oluyor. Pc kullanıcılarının ne kadarı oyun oynuyorki. Bu arada bidahaki anketlerde bu soruyu da sorarsanız bence iyi olur.
    Arkadaşlar bu konuda bana katılanlar yorumumu artılayıp katılmayanlar eksilerse memnun olurum merak ediyorum sizin fikriniz nedir.




  • Güzel bir bölümdü. Ufak tefek notlarım:

    Oyun Motoru: Listede CryEngine 2 olsaydı muhtemelen ona oyumu verirdim ancak optimizasyon adına birçok konuda kırpılmış CryEngine 3'e oyumu vermem. Özellikle Crysis 1'in efsane fiziğinden sonra Crysis 2'deki bayat fizik motoru beni çok üzdü. Unreal Engine 3 ile görsel anlamda çok güzel oyunlar çıktı. Bunların içinde Batman ve Gears of War serisinin yanında Mass Effect serisi ve özellikle de iPhone'daki Infinity Blade oyunları da var. Çok güzel görselliğe sahip olsa da konu fiziğe gelince biraz sınıfta kalıyor. Daha çok statik yapılı oyunlarda kullanılması da bunun bir göstergesi. Ama yine de çok severim. Frostbite 2 ise BF3 ile gündeme gelmiş bir motor, kendisini de en iyi BF3'te gösteriyor. Görsellik gayet iyi, bunun yanında Physx ile yarışırken onun kadar performansı baltalamayan bir fizik motoruna sahip. Aslında oyumu Frostbite 2'ye verecektim fakat kendini iyice ortaya çıkarması için daha çok örneklere ihtiyacımız var. Bu yüzden de bunca yıllık emeğin ve geliştirmenin ürünü olan Unreal Engine 3'e saygımdan ötürü oyumu verdim.

    PC Oyun Satışları: Dijital satışlar oyun yapımcı ve dağıtıcılarının da işine geliyor. Hem depolama, kutulama, nakliyat vs. dertleri olmuyor, hem de son dakikaya kadar oyunda değişiklik ve düzeltme yapabiliyorlar. Ama DLC illetinin de bu denli çoğalmasında da büyük etkisi olmuştur. Yine de Steam vs. gibi platformlardan özellikle kampanya dönemlerinde oyunları çok daha uygun fiyata alabiliyoruz. Ülkemizde bu gelişmeler ne yazık ki AKK gibi saçma sapan düzenlemeler yüzünden işlevini yitiriyor. Bir Japonya olmamızı beklemiyorum ama en azından bu internet konusunda 3. dünya ülkeleri kıvamında gelişmeyelim isterim.

    Minecraft: Dün Minecraft'ta 4 işlem haricinde karekök alan, sin, cos, tan hesabı yapan bir hesap makinesi videosunu gördükten sonra oyuna saygım bir kat daha arttı. İzlememiş olanlara öneririm:http://www.youtube.com/watch?v=wgJfVRhotlQ

    Angry Birds ve Rovio: Şu son döneme kadar çıkan Angry Birds oyunlarını gördükten sonra artık firmanın monotona bağladığını düşünmüştüm ancak Space ile oyuna bambaşka bir hava katmayı başarmışlar. Kazandıklarını sonuna kadar hakkettiklerini düşünüyorum. Futuremark'ı satın almaları da, artık benchmark'ların daha eğlenceli geçeceği konusunda bir fikir veriyor.

    Galaxy GTX680: Tek slot high-end bir VGA çıkartmak bu piyasa için çok önemli bir gelişme diye düşünüyorum. Ancak Galaxy her ne kadar sıcaklık konusunda başarım sağladıklarını söylese de ciddi şüphelerim yok değil. Umarım beklentileri boşa çıkarmaz. 4GB modeli de, artık yavaş yavaş bellek sıkıntısı yaşatan oyunları gördükçe dikkate alınmasını gerektiriyor.

    Zotac 2 GHz GTX680: Gerçekleşirse efsane olur. Ancak her ne olursa olsun ülkemizde görebileceğimizi, hatta Çin sınırlarının dışına çıkacağını düşünmüyorum.

    Electronic Arts: Sen gel diğer firmaları durmadan kendi bünyene al, devam oyunlarını iyice kırpıp basitleştir (ama mükemmelmiş gibi reklamlarını yap), oyunları yarım yarım satıp DLC'ler ile ayrıca oyuncuları sömür, ve Origin gibi hala sinir bozucu bir arayüz kullan. Amerika'nın değil, dünyanın en sevilmeyen listesine adını kara harflerle yazdırmayı başardın. Ama bu kadar sevilmemene rağmen hala deli gibi kazanıyorsun. Senden korkulur, ne diyeyim...

    BattleField 3 ve özellik satın alma: İnsan ister istemez "kolay para kazanma yolları" diye düşünebiliyor. Hatta emek verip o özellikleri açmak için haftalarca uğraşmış kişiler, başkalarının para ile bu özellikleri açmasını haksızlık olarak görebilir, doğrudur. Ama diğer yandan bakınca; oyuna yeni başlamış birisinin özellikle jetlerin eklentilerini açabilmesi artık çok daha zor. Önceden çoğu kişinin seviyesi düşüktü, herkes aynı anda gelişti bu konuda. Ama şu an oyuna yeni başlamış bir oyuncunun, hiçbir eklentisi açık olmayan bir jeti havada uzun süre tutabilmesi, score yapması bir hayli zorlaştı çünkü jetini geliştirmemiş rakip pek kalmadı. Bu durum yeni oyuncuları oyundan soğutabilir, bu yüzden de hak verilebilir. Yani iki taraf da haklı, ama emek verip özellikleri açanlar daha haklı.

    Assassin's Creed 3: Seri, güzel konusunun yanında artık işleyiş olarak iyice rutine bağlamıştı. AC3'ten bu sefer radikal değişiklikler bekliyorum, umutluyum.

    Max Payne 3: Multi'de oyunu yavaşlatmasak oyunun o havası biraz sönecekti. Ama yavaşlatabiliyorsak, bu sefer kalabalık serverlarda sürekli ağır çekim oyunlara maruz kalabiliriz. Belki dakikada 1 kullanım gibi sınırlamalarla bu ölçüyü tuttururlar. Bu arada oyunun çıkış tarihi Diablo 3 ile çakışıyor, bu da çok tehlikeli bir durum. Oyun çok güzel olacağa benziyor ama Diablo 3 an itibariyle deli gibi beklenirken Max Payne 3 nispeten sönük bir çıkış yapabilir. Öğrenmemize çok az kaldı.

    Haber Sonu Videosu: Hellmarch'ı duyar duymaz anladım hangi video olduğunu. Kesinlikle mükemmel düşünülmüş. Command and Conquer: Generals 2 zaten Frostbite 2 motoru ile yapıldığı için buna benzer diye ümit ediyorum.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 31 Mart 2012; 3:53:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemefe

    Pc kullanıcılarının ne kadarı oyun oynuyorki. Bu arada bidahaki anketlerde bu soruyu da sorarsanız bence iyi olur.


    Bu konuda bir anket yapılırsa, anket sonucunun sizi büyük bir şoka uğratacağı konusunda eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Arkadaşlar Merhaba, Videoyu izleyemeyenlerin yorumlarını bir süredir okuyor, yorumsuz bir şekilde işin nereye geleceğini görmek istiyoruz. Fakat şu dakika itibariyle işin suyunun çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim. Teslaman rumuzlu üyemizin mesajının bir kısmını okursak ne demek istediğim daha rahat anlaşılacaktır.
    quote:

    Sayın Mesut Çevik ve Erdinç İyikul ; Bence artık bu videoları çekip boşuna efor sarf etmeyin. İnsanlar zaten TTnet yüzünden bu videoları izleyemiyorlar. Kaldı ki kimsenin izleyemediği ve izleyemeyeceği videolar yapmak pek mantıklı olmamak ile birlikte
    Arkadaşlar, izleyemiyorsanız izlemezsiniz. Burada kimseyi videoları izlemek zorunda bırakmıyoruz. Bu işi keyifle zevkle yapıyor, sonrasında gelen yorumlarla motive oluyorken saatlerce emek harcadığımız bir iş sonunda bu tip yorumları görmek katlanılabilecek gibi değil. Internet bir sürü video sitesiyle dolu, madem internet bağlantınız kötü, madem hiç bir şey izleyemiyorsunuz, internete zor giriyorsunuz adres çubuğunawww.youtube.com yazıp girin siteye milyonlarca video var hepsinin altına Neden çektin, çekme izleyemiyoruz yazın deşarj olun. Arayın servis sağlayıcınızın müşteri temsilciliğini sorunlarınızı anlatın deşarj olun. Kısacası internet bağlantınızın kötü olmasının sorumlusu biz değiliz. Biz internet bağlantı hizmeti vermiyoruz. Konuya konu ile ilgili mesaj atacaksanız sorun yok fakat gündelik sıkıntıları aktaracaksanız kusura bakmayın bundan sonra müsaade etmeyeceğim. Sevgiler, Mesut Çevik


    Adam Haklı Beyler Dağılın :D işin şakası mesut bey gerçekten videolarınız bir harika yani emek vererek kaliteli birşeyler çıkartıyorsunuz kesinlikle yanlız dh kullanıcıları olarak sizden istediğimiz şudur. internet tarifelerini anlatan güzel bir video hazırlamanız neyin ne olduğunu yurt dışından örnekler vererek kıyaslama yaptığınız bir video hazırlamanız böyle bir video hazırlayınki o videoyu her platforma taşıyalım ve herkesin türkiyedeki internet gerçeğinden haberi olsun tekrardan saygılar.




  • ucuz tablet olayına koptum, bilerek mi denk getiriyosunuz her hafta 11. dakikada Mesut Çevik ortalığı kırıp geçiriyo :)
  • Yine çok güzel bir program olmuş emeğinize sağlık . "Sıkmayan Teknoloji Programı " isminin hakkını veriyor :)
  • sizleri dinlemek inanilmaz bir keyf ve zevk hic sikilmaden saatlarca otururp izliyebilirim
  • AKK uygulamasına hayır demiyoruz ancak 50GB nedir ? TTNET'in Genel Müdürü Tahsin Yılmaz bile açıklama yaptı günde 10tane video izlesen 3gb kota yapar. Ayda 30GB eder. Eee sadece videomu izliyoruz. Üstene üsttük birde 8mbitten hızımı ay sonuna kadar 1'e düşürüyorlar. Adil kullanım olsun ancak bu oran yüksel tutulması gerek 250GB 500GB. Ayrıca diğer tarifeleri bile kapattılar. Seçenek bile sunmuyorlar insanlara bunu dile getirin.
  • Güzel sohbet olmuş. bf3 te bu olayı bekliyordum zaten nokianın elaman çıkarması üzücü 3 senedir steam kullanıyorum ve kullanan sayısının gittikçe arttığını görüyorum ki bu da sevindirici..
  • akk den yeni cıktım indirip izliyorum, gerçi hızım 4mbit ama buna şükür..
  • ahhhhhhhhhh ttnet ah susuz çölde mecburuz seni içmeye ahhhhhhhhhhh
  • İdo espirisini yaparken annem içeri girdi be oda gülüp oturup izlemeye basladı her yaşa hitap ediyorsunuz :)
  • İzleyen izliyor, interneti kötü olanlarda cafede izlesin.
  • Yine çok güzel bir bölüm olmuş tebrik ederim.Bende oyumu Frostbite 2 yönünden kullandım Cryengine 2 olsaydı ona atardım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.