Şimdi Ara

1996 Model Emektar Profilo 51 Ekran TV Bir anda gitti Tık yok Yardım Lütfen !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a sayın forum dostlarım elektronikçi ustalarım üstadlarım.

1996 yılında dükkana aldığımız ve düne kadar tıkır tıkır çalışan Profilo telra 51 ekran tv hiç bişe yokken bozuldu hiç tık yok ne stand BY ışığı yanıyor ne de açılıyor hiç bişe yok sigorta kablo kontrolü yaptım ama nafile yok yok.... :( :(

Sonra arıza çok büyük ihtimal besleme katındadır diye düşünerek buradaki neredeyse tüm yarı iletken malzemeleri baktım bi tane n kanal MOSFET var p30n90 diye ondan şüphelendim onu çıkarıp ölçtüm ama normal MOSFET gibi tepki vermedi bozuk gibi ama tam emin olamadım. Bitane kondansatör ün bacağı soğuk lehimdi düzelttim. Yine tek yok devre Şeması var TV nin yanından çıkan orda besleme katındaki voltajlara bakıyorum yine tek yok hiç elektrik yok gibi

Gece Şimşek çakıp Yıldırım'da düşmedi nasıl oldu bozuldu anlayamadım tüm TV lerin arıza notu var bizim bu tv nin yok aksilik işte

Sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim olursa olur olmazsa olmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şebeke voltajının girdiği yerden itibaren eleman kontrolünü eksiksiz yaptınız mı?

• hocam adı üzerinde emektar diyorsun pek bir şey beklememek gerek

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    sıcaklar eti eder mosfet orta bacakla sağ bacak arası 30-60 ohm çıkması lazım analogla .
  • beyler k. bakmayın yeni okuyorum mesajlarınızı

Bu arada netten profilo telra PT şasi arıza notlarını buldum yalan yok ben sadece besleme katındaki yarı iletkenlere baktım sadece ama yüzeysel sadece güç mosfeti olan P3N90 a baktım ama mosfet içersinde bide diyot var analogla normal mosfet ölçer gibi ölçmeye çalıştım yemedi

bu arıza notlarında çok şey yazıyor burda yazanları deneyip size sonucu buradan bildirmek isterim...

İnşallah yani tv son günlerde siyah arka plan renkleri grimsi gibi gösterip sonra sonra düzeliyordu bende scart girişinde soğuk lehim vardır diyip pek umursamıyordum durumu sonunda hepten gitti :) :)

Taş gibi Televizyondu valla 17 sene hiç tamir görmedi helal olsun diyorum bu profiloya zamanında iyi para vermiştik emektara

• besleme katındaki transistör (veya mosfet) bozuksa fişi takınca içine kuş kaçmış gibi öter cik cik diye :)

bunun haricinde tüpü besleyen büyük trafo var onun bacaklarını kontrol et, hepsi kısadevre olmuşsa o gitmiştir. o giderse tek gitmez çevresinde bie kaç parça daha bozulmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezela

besleme katındaki transistör (veya mosfet) bozuksa fişi takınca içine kuş kaçmış gibi öter cik cik diye :)

Yanlış bilgi vermeyelim. Besleme katındaki trafoyu süren mosfet bozulduysa iş besleme trafosunun yanmasına kadar gidebilir. Cik cik diye tabir edilen ses zaten trafodan gelir. Bozuk mosfet trafoyu süremez ki zaten trafodan ses gelsin. Cik cik sesi besleme trafosunun çıkışlarından gereğinden fazla akım çekilmesinden dolayı çıkan bir sestir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclock Makinesi -- 22 Ağustos 2014; 15:48:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

besleme katındaki transistör (veya mosfet) bozuksa fişi takınca içine kuş kaçmış gibi öter cik cik diye :)

Yanlış bilgi vermeyelim. Besleme katındaki trafoyu süren mosfet bozulduysa iş besleme trafosunun yanmasına kadar gidebilir. Cik cik diye tabir edilen ses zaten trafodan gelir. Bozuk mosfet trafoyu süremez ki zaten trafodan ses gelsin. Cik cik sesi besleme trafosunun çıkışlarından gereğinden fazla akım çekilmesinden dolayı çıkan bir sestir.

tamircilik yapmadım ama çok denk geldim, transistörden gelir diye biliyordum :)

edit: öten transistör horizantal transistörü, bu arada sadece bu transistör bozulmuyordu yanında blok kondanstör ve bir kaç direnç ve diyotta arıza yapıyordu diye hatırlıyorum

(6-7 sene önce uğraşıyordum bu gibi işlerle denk geliyordum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezela -- 22 Ağustos 2014; 16:57:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

tamircilik yapmadım ama çok denk geldim, transistörden gelir diye biliyordum :)

edit: öten transistör horizantal transistörü, bu arada sadece bu transistör bozulmuyordu yanında blok kondanstör ve bir kaç direnç ve diyotta arıza yapıyordu diye hatırlıyorum

(6-7 sene önce uğraşıyordum bu gibi işlerle denk geliyordum)

Yukarıda besleme transistörü demişsiniz. Horizantal transistörü bozulunca besleme trafosu ses yapar.

• Sezela kardeş dediğin olaya yani sese henüz rastlamadım.
    Besleme devresinde sürekli yanan malzemeleri arıza notundan bulup malzemeciden bugün aldım MOSFET tda 4605 Vs Vs.

Besleme deki 220 K direncin biri mefta olmuş kesin eminim sökerek ölçüm yaptım. Onu değiştim mosfeti değiştim
    Tda 4605 entegreyide aldım bakalım inşallah çok kafa ağrıtmadan çözebilirsek problemi çok iyi olacak bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdünüzmü?

• Beyler besleme devresinde ki 220 k direnci ve mosfeti değişince TV şak diye açıldı
    Ilk defa renkli TV tamir etmiş oldum :) :) :)

Elimiz EHT trafosundaki Screen Focus potlarına dokunmuş TV bulanık açıldı DVD bağlayıp görüntüyü düzelttim

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim iyi geceler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudur hocam karıştırmışım :)

bu arada babamlardaki tv arızalandı ona el atmam lazım

büyük bir diyot var, ayakları fazla ısınmadan dolayı soğuk lehim olmuştu ekranda görüntü daralıyordu lehimledim iyice bir müddet çalıştıktan sonra (ısındıktan sonra) tekrar aynını yapmaya başladı bu diyotmu bozulmuştur acaba? uygun bir anımda fotografları ekliyim tv beko marka
  • quote:

doğrudur hocam karıştırmışım :)

bu arada babamlardaki tv arızalandı ona el atmam lazım

büyük bir diyot var, ayakları fazla ısınmadan dolayı soğuk lehim olmuştu ekranda görüntü daralıyordu lehimledim iyice bir müddet çalıştıktan sonra (ısındıktan sonra) tekrar aynını yapmaya başladı bu diyotmu bozulmuştur acaba? uygun bir anımda fotografları ekliyim tv beko marka

kardeş büyük ihtimal diyot iptal olmuştur.

resim paylaşmana gerek yok diyotu ölç yanıksa değiştir ve sağlam bi lehim at. ok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.