Şimdi Ara

1994-1997 Camaro kullanan var mı yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3.4L V6 Camarosu olan arkadaşla konuştum geçende km de basmazsan 600 basarsan 1000 lira yakar dedi bana çok fazla geldi gerçi tam bilmiyorum ama motoru 3.4 yada 3.8 olması lazım ve hevesim kaçdı baya bunların yakıtı hakkında bilgisi olan var mı?Araç otomatikti birde.

• vermiş olduğunuz rakkamlar 100 kmde kaç litre benzine karşılık geliyor?
  • Benzini 3ytl sayarsak 600 lira yakması için 20lt benzin lazım 100km 1000lira içinse ortalama 30lt değil mi?Ferrari olsa neyse dicem ama 3.4lt litrelik V6 otomatik bi araç fazla gibi geldi bana
  • evet değerler biraz fazla karbüratörlü aracın değerleri gibi bunlardan bir %30 daha aşagıda olması daha gerçekçi fabrika verilerinden ise çok uzak .Ancak gazı kokleme durumu aşırı benzin tüketebilir normaldir önemli olan sakin kullnımda ne yaktığıdır.
  • Yok mu fikri olan v6 v8 motorlu aracı olanda bişeler yazsa fikrim olurdu?
  • hocam v6 veya v8 bira araç için km de minimum 400 bin lirayı gözden çıkarmalısın. ama normal kullanımda km de 600 bin lirayı bulması pek de muhtemel değil...

100 km de 14 (+-2) litre civarı yakıt tüketir şehir içinde tahminim.

bizim man çekici tır arkada kasayla yüklüyken 1000 lira yakıyor km de dikkatini çekerim...
  • Arkadaşlar 6 silindir 3.8 Camaro'nun şehir içindeki tüketiminin 17-18 lt olması gayet normaldir. V8 Amerikan motorların ise 20 lt yi aşması gayet normaldir. Daha düşük değerler yakalamanın tek yolu gaza, kasılmış ve gergin bir ayakla milimetrik basmak ve motor sesinin büyüsüne kapılmadan devir çevirtmemektir ki bu da pek mümkün değildir. 91 Caprice Classic (5.7 motor) olan bir tanıdığın deyişiyle "20'den aşağıya yakıyorum diyen karşıma gelsin"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de caprice vardı 20 -22 litre şehir içi 15-16 litre şehir dışı yakar . Ancak tam gaz 30 litre tüketmesi normaldir.Ancak bu değeri ancak 15 -20 saniye görürsünüz çünkü araç anında hızlanır ve devirlenenir.Ondan sonra gaza dokununca hızı korursunuz .Uzun lafın kısası ve ortalaması 20 litre yakış bir 350 motor (5.7 litre)amerikan için normaldir.Ama motor ufaldıkça ve enjektörlü olup olmamasıyla alakalı değerler 3-4 litre aşagıya çekilebilir.
  • merhaba
    ben 2001 2003 yılları arasında 1996 cabrio camaro kullandım v 6 3.4
    motor düz vites 5. vites 1500 devirde 120 km hızla gidiyor ve performanssız bir kullanımla litre veya tl olarak aklımda değil fakat doğan sl den az yakıyordu arkadaşımla peşpeşe uzun yola gittiğimizde benim araba ondan daha az yakıt tüketiyordu o aklımda kalmış. yalnız performanslı sürüş % 50 civarında yakıtı artırıyor.
    hoşçakalın
  • işte benim hep söylemek istediğim konu bu. motor zorlanmadığı yani gaz pedalının sürekli 1/4 ü kullanıldığı takdirde büyük motorlu araç hem rahatlıkla ilerler hem de vites oranları daha uzun tasarlandığından düşük devir avantajından hacmine göre düşük yakıt tüketir. bunun en bariz belli olduğu kullanım şehirler arası kullanımdır. nitekim arkadaş yazmış doğanla yaklaşık aynı yakıyordu diye.

mesela benim aracım vectra 2.0 dti. şehirlerarasında 1.3 multijet motorlarla aynı yakıyor. çünkü 5. viteste 2000 devir/dak da 100 km hız yapıyor. e tabi düşük devirde sarfiyat az oluyor. ama küçük motor 100 km hıza ulaşmak için daha yüksek devir çeviriyor.

tabi şunu da belirtmek lazım. yakıt sarfiyatı tamamen kullanıma bağlıdır. ölçümün en kesin sonuç vereceği şartlar ise şehirdışı 100 km sabit hızla yapılandır. şehir içi çok değişkendir. baz alınamaz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.