192.168.1.1 Admin Girişi192.168.1.1, modem ve router yönetim paneline erişmek için en sık kullanılan özel IP adreslerinden biridir. TP-Link, Zyxel, Huawei, ASUS, Keenetic, D-Link, Tenda ve Mercusys gibi birçok modem üreticisi varsayılan ağ geçidi olarak bu IP adresini kullanır. Tarayıcınıza https://192.168.1.1 yazarak modem arayüzüne giriş yapabilir ve kullanıcı adı ile şifrenizi girerek yönetim paneline erişebilirsiniz. 192.168.1.1 üzerinden WiFi şifresini değiştirme, kablosuz ağ adını (SSID) güncelleme, modem şifresini yenileme, internet bağlantı ayarlarını yapılandırma, misafir ağı oluşturma, ebeveyn denetimlerini etkinleştirme, port yönlendirme, MAC filtreleme ve güvenlik ayarlarını düzenleme gibi birçok işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Eğer 192.168.1.1 açılmıyor veya giriş yapılamıyorsa, cihazınızın modeme bağlı olduğundan emin olmalı, doğru IP adresini kullandığınızı kontrol etmeli ve gerektiğinde modeminizi yeniden başlatmalısınız. Bu adres, ev ve iş yeri ağınızı güvenli ve verimli şekilde yönetebilmeniz için temel bir yönetim noktasıdır. Modeminizi 4 Kolay Adımda Nasıl Yapılandırırsınız?Evde ve iş yerinde kesintisiz, hızlı ve güvenilir bir Wi-Fi bağlantısı elde etmenin ilk adımı doğru bir modem kurulumudur. Cihazınızı doğru yapılandırmak, ağ güvenliğinizi artırırken internet performansınızı da maksimuma çıkarır. Üstelik bu işlem gözünüzü korkutmasın; sadece 4 basit adımda yeni yönlendiricinizi çalışır duruma getirebilirsiniz! 1. Adım: Hazırlık ve Doğru Konum Seçimi Kuruluma başlamadan önce sürecin aksamaması için birkaç küçük kontrol yapmanız gerekir:
2. Adım: Kablo Bağlantılarını Gerçekleştirin Donanım bağlantılarını doğru yapmak, sinyal alabilmeniz için şarttır:
3. Adım: Modem Arayüzüne Giriş Yapın (192.168.1.1) Fiziksel bağlantılar tamamsa, artık cihazın yönetim paneline erişebilirsiniz:
4. Adım: Wi-Fi ve Güvenlik Ayarlarını Yapılandırın İnternete bağlandıktan sonra ağınızı koruma altına almak ve kişiselleştirmek için şu ayarları mutlaka gözden geçirin:
|
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler