Şimdi Ara

19 yaşındayım vitaminsizlik ve vücut direncim düşük

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 19 yaşındayım ve küçüklüğümden beri vitaminsizlik sorunum var. Kahlvaltılarda hiç pernir zeytin falan yemedim nedense hiç sevmiyorum. Hep çokokrem patates kızartması tarzı şeyler yedim. Sebze yemeklerinden hep uzak durdum yemeyi denedim ama yiyemedim alışamadm bir türlü. Geçen sene vücüdumda lekeler çıktı cildiyeye gittim sinir stres dedi ama bu arada vücut direncin çok düşük dedi. Vitamin hapı önerdi Supradyn all day. Her neyse dediğim gibi 19 yaşındayım ve elim ve kollarım çok titriyor. Ağır birşey kaldrsam kollarım çok çabuk yoruluyor ve güçsüz hissediyoum. Kaslarımı sıksam bile kollarım aşırı derecede titriyor. İnanın geleceğimden kaygı duymaya başladım mesela ben askerde ne yapacağım bu gidişle yada nasıl ağır işte çalışırım diye. Bu sorunu çözmem lazım. Şİmdilik ağırlık kaldırmaya başladım. Hergün 1 adet vitamin hapı kullanmayı düşünüyorum gıda takviyesi olarak. Ve sebze yemeklerini ne olursa olsun tüketmeye başlayacağım. birde her yemekte yoğurt yiyeceğim. Sizce bunları yaparsam bu durum düzelirmi veya sizin bana tavsiye edebileceğiniz birşeyler varmı.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

• Zayıfsan gainer kullan
  • İyi bir hastanenin Dahiliye (iç hastalıklar) bölümüne gidip doktora durumunu anlat ve genel bir tahlil yaptır. Ondan sonra ne yapman gerektiğini doktorun da önerilerini dikkate alarak karar verirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki doktora gitmen lazım.Her gün 1 adet vitamin kullanmayı düşünüyorum ne demek.Hap sonuçta kafana göre alma.

Ben de gittim 2 ay önce b ve d vitamini alıyorum 2 aydır.Doktor 1 ay daha b kullan sonra +3 ay d ye devam etçez dedi.Her ay kontrol var.

Spora da başla tabi.Her şey den de ye.Yemek ayırt etme.Kendi reçeteni yazmışsın farkında değilsin.Bi de sabahları geç kalkma bütün gün yorgun geçer.

Bi de bi kavanoz keçiboynuzu pekmezi al sabah aç karnına miden bulanmıcak kadar ye.(1-2 çay kaşığı ama tahta kaşıkla)
  • hep karbonhidrat hep karbonhidrat , iradeni kullanıp bunları azaltıp sağlıklı besleneceksin , azıcık spor yap , her şey düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaJJi

Tabiki doktora gitmen lazım.Her gün 1 adet vitamin kullanmayı düşünüyorum ne demek.Hap sonuçta kafana göre alma.

Ben de gittim 2 ay önce b ve d vitamini alıyorum 2 aydır.Doktor 1 ay daha b kullan sonra +3 ay d ye devam etçez dedi.Her ay kontrol var.

Spora da başla tabi.Her şey den de ye.Yemek ayırt etme.Kendi reçeteni yazmışsın farkında değilsin.Bi de sabahları geç kalkma bütün gün yorgun geçer.

Bi de bi kavanoz keçiboynuzu pekmezi al sabah aç karnına miden bulanmıcak kadar ye.(1-2 çay kaşığı ama tahta kaşıkla)

Hocam
    1) kan tahlilini aile hekimine gidip yaptırsak, başka bir gün'de aile hekiminin verdiği o raporları, dahiliyeye götürsek daha iyi değil mi? yoksa dahiliye'de mi kan tahlili yapalım?
    2) geçen türkiye hastahanesi cildiye'ye gittim. 80 tl aldı, 10 dk da gönderdi. Saçımda egzama var iyi tedavi edileyim diye özele gittik. inşallah verdiği ilaçlar işe yarar bilemiyorum.Dahiliye için şişli eftal hastahanesine mi gideyim, yoksa yine özele mi gitmemi önerirsin?
    3) sabah kuş üzümü- fındık vb. yiyorum -->> kahvaltı (yumurta, peynir, zeytin, süt vb/ acelem varsa mısır gevreği + süt ) -->> çay kaşığı bal + yarım yemek kaşığı pekmez -->> solgar omega 3 + solgar multivitamin atıyorum. Haftada 2 kez dışarıda, somon balığı yiyorum.Akşamları 20:00 gibi yoğurt yiyorum.Ki, 22.30 da yatmış olayım ve kalsiyum alayım. Ayrıca meyve yiyorum ikindi zamanı veya akşam yemeği zamanı.Haftada 4 gün fitness+yüzme yapıyorum.Sonrasında tavuk-et kavurma yiyorum.
    Sizce nasıl beslenme düzenim?

selamlar

• Aile hekimini bilmiyorum ben hastaneye gittim önce dahiliyeye.Sabah erken gel kan ver dedi.Sonra gittim kan verdim 2 saate sonuçlar çıktı aynı gün dünkü doktora gittim vitaminleri yazdı.

Cildiye hakkında bilgim yok,izmir de oturuyorum zaten :D

Beslenmen mükemmel,benim okul 8 de başladığından ve 1 saat yol olduğundan 6 da kalkıyorum anca mısır gevreği süt felan yiyip içiyorum.Bana kalırsa vitamin almayı bırak,dahiliyeye git ve eğer vitamin eksik çıkarsa doktor sana yazar zaten yoksa kullanma vitamin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    %14 Yağ Oranı ve Karın Kası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaJJi

Aile hekimini bilmiyorum ben hastaneye gittim önce dahiliyeye.Sabah erken gel kan ver dedi.Sonra gittim kan verdim 2 saate sonuçlar çıktı aynı gün dünkü doktora gittim vitaminleri yazdı.

Cildiye hakkında bilgim yok,izmir de oturuyorum zaten :D

Beslenmen mükemmel,benim okul 8 de başladığından ve 1 saat yol olduğundan 6 da kalkıyorum anca mısır gevreği süt felan yiyip içiyorum.Bana kalırsa vitamin almayı bırak,dahiliyeye git ve eğer vitamin eksik çıkarsa doktor sana yazar zaten yoksa kullanma vitamin.

eyvallah hocam çok sağolun :D
  • beslenmeni düzene koy meyve yemeyi unutma yoksa ilerde sağlık problemlerin olur. Bazı şeyleri az yesende olur mesela peynirden biraz zeytinden biraz yoğurttan istediğin kadar yeterki düzenli tüket bak hastaneye gitmeye baslamissin yasin genc daha gec kalmadin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halam dahiliye doktoru.İşin özü ne biliyor musunuz ? Bu vitamin verilen hastalara tekrar gel denilmesinin nedeni tamamen parasal.Normal bir multivitamin ilaç değildir.Sadece destekleyicidir.Bir multivitamin attığınızda hala aynıysanız testlerdede görebileceğiniz gibi vitamininz eksik değildir.Benim gibi her vitaminden eksiklik olunca atarsanız, günde sonra 3-4 saat uyumaya full konsantre ders çalışmaya başlıyorsunuz.Tabi buda geçiçi oluyor 15-20 gün falan sürüyor
  • İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar yemek seçmemeye çalışacağım umarım çabuk geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.