Şimdi Ara

19 yaşında iş hayatına atılmak mı, üniversite okumak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ailemle yaşadığım bir sorun hakkında yazmak istedim. Lise bittikten sonra KPSS ortaöğretim sınavına girdim ve 87 puan aldım. Ailem bu puanla hemen işe girmemi istiyor, sürekli KPSS alımlarına başvurmam için baskı yapıyorlar. Dün başlayan zabıt katipliği başvurularına mutlaka katılmam gerektiğini söylüyorlar.

Ben ise her şey için erken olduğunu düşünüyorum. Gençliğimi yaşamak ve üniversiteye gitmek istiyorum. Eğer işe girersem muhtemelen ailemin yanında kalmak zorunda kalırım ve üniversiteyi ertelemek zorunda kalırım. Başvurmak istemiyorum ama ailemin baskısı beni çok yoruyor.

Sizce ne yapmalıyım? Başvurayım mı? İki gündür kafam çok karıştı.

• Kesinlikle başvur hocam. Üniversite sonradan girişi olur ama bir daha kpss giremezsin. Şöyle düşün eğer kendin değil aile evinde yaşarsan aylık 40.000 kadar birikim yaparsın. Düzgün birikimle üni bitene kadarki sürede (4 yıl) ev paran çıkar. Sadece üni okuyanların borcu olurken senin evin, araban olur. Bunun statüsü üni mezunundan çok daha yüksek olur.

Ama memurluk başladıktan sonra sen yinede üniversiteye hazırlan başvuru yap. Memuriyette tam bilmesem de okuma konusunda kolaylıkları var.

Bizim kafamız 30 yaşında basmaya başladı sen de 30 yaşında doğrusunu göreceksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.