Şimdi Ara

18F452 ile 16F877 arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hiç 18 serisi PIC kullanmadım. 16F877 için yazdığım programı 18F452 için PIC BASIC 2.46 da derliyorum ama çalışmıyor. Neden böyle oluyor, bilen varmı? 18F serisi farklı bir işlemden mi geçiyor anlamadım.

• program içinde 16f877 ye özgü tanımlamalar yapmışındır.
  • Hayır yapmadım. Yani sorun olmaması gerekiyor diyosun öylemi? Hada önce kullandın mı 18F serisini?
  • kullanmadım.programlayıcı devre ve programı 18f i destekliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 30 Ekim 2006; 13:48:55 >
  • Programlayıcı devre desteklemiyor. Onu nerden alırım bilemiyorum. Antalya da bulamadım. Ama PIC BASIC in kullandığım versiyonunda 18F452 mevcut. Bende desteklediğini sanıyorum. Sonuçta derliyor.
  • config bitlerinde değişiklikler var 18F serisinin
    yani 16f877 ile kıyaslamanın imkanı yok her türlü yazdıgın yazılımı gönderirsen yardımcı olabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunerdr

config bitlerinde değişiklikler var 18F serisinin
    yani 16f877 ile kıyaslamanın imkanı yok her türlü yazdıgın yazılımı gönderirsen yardımcı olabilirim

Ben birilerinin bunu benim yerime yapmasını istemiyorum. Teşekkür ederim. Aslında bildiklerini paylaşmanı umardım. config bitlerindeki değişiklikler nelermiş, yazarsan sevinirim.

Ben bunu öğrenmek ve kendim yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyazilim -- 30 Ekim 2006; 23:07:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Python iki kod arasındaki fark
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yokmu hiç 18F452 kullanan? Herkez 16 serisinimi kullanıyor!
  • PIC basic kullanmadığım için pek yardımcı olamayacağım.İki model arasındaki farkları soracak olursanız,aklıma gelenler:
    16 serisinin komut setinde 35 komut vardır,18 serisinde sanırım 70 civarı.C derleyicilerine kolaylık olması için yeni komutlar eklenmiş
    18 serisinde çarpma komutu var (8x8 unsigned)
    18 serisinde yığın(stack) belleğe erişip programlayabiliyoruz.Bu gerçek zamanlı işletim sistemleri kullanmak için ideal.
  • Sorun direnç sorunumuymuş?
  • 877 kullanırken proteusta ben Vss ve Vpp, MCRL, OSC bağlantılarının hiç birisinide yapmıyorum. Ve tüm çalışmalarımı öyle yapıyorum. Ne bileyim 18F452 de gerekli olduğunu. Topiği okuyunca oldu. Bu kezde yavaş çalışıyor. Onu çözmeye çalışıyorum.
  • bilgeyazilim Arkadaşımız gunerdr size iyi niyeti ile nazik bir teklifte bulunmuş.
    Fakat bu yaklaşımına karşın sizden aldığı cevap sanki biraz azarlar mahiyetinde. Kişisel öğrenme hırsınızı takdir ediyorum.
    Benimde 24CXX Eeeprom entegreli sorunuza yanıt olarak " Kodlarınız hazır ise ve donanımsal sebeple yazmakta zorluk çekiyorsanız bende bu işi yapan Profesyonel cihaz var arzu ederseniz gönderin yazayım" teklifimede arkadaşımıza vermiş olduğunuz cevabı benzer biraz zoruma gider bir cevap vermiştiniz. Bu satırlardaki amacım size öğüt değil " ben kesinlikle öğüt vermem " fakat iyi niyetle istemiş olduğunuz bir yardım talabine imkanları ölçüsünde karşılıksız yardım talep eden arkadaşlarımız sanki biraz daha nezaket bekliyorlardır diye tahmin ediyorum.

Saygılar.
    Melih

quote:

Orjinalden alıntı: bilgeyazilim

quote:

Orjinalden alıntı: gunerdr

config bitlerinde değişiklikler var 18F serisinin

Ben birilerinin bunu benim yerime yapmasını isteseydim sanırım başvuracağım yerler farklı olurdu. Teşekkür ederim.

Ben bunu öğrenmek ve kendim yapmak istiyorum.

• İstemeyerek kalp kırdı isem ÖZÜR DİLERİM. Lakin bir şeylere ihtiyaç oldukça, öğrenmeye çalışıyorum ve hiç vakit kaybetmiyorum. Lakin hırslı bir şekilde sizlerden isteğimi belirtip, beleşciliğe nazaran bana öğretici bilgilerin verilmesini ve bende bunu öğrenip kendi başıma halletmeyi isyiyorum. Sonuçta bir dahakine sizler olmayacaksınız belki. Hem size gönderip almam ne kadar zaman demek. İkincisi size neyi göndereceğimi dahi bilmiyordum. Onun bile yardımını istemiştim. Nasıl birşey hazırlamam gerekiyor diye. İşte tam böyle yarılayıp bir kıvılcım oluşuyor, anlamaya başlıyorum derken PAT bir mesaj, belki ticari düşünce ile yazılmamıştır ama, gönderin ben sizin yerinize yapayım. Şu anlatmamdan ne düşündüğünüzü bir düşünn. Bu mesajlarda bana öğretici bir yan bulamıyorum. Tekrar söylüyorum ki eğer öğrenmek istemeyip bu işi yaptırmak isteseydim açık mesaj değil kapalı mesaj olareak sizlere ulaşırdım. Sizin mesajlarınızıda takip ediyorum. Bilgilerinize ve görüşlerinizede değer veriyorum. Buna dayanarakta iyi niyetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ben öğretici bir kişiliğe sahip olduğumu düşünüyorum ve forumda uzun-kısa bildiğim her soruya cevap vermeye çalışıyorum. Ama aynı davranışı kendime göremeyince ister istemez insanın psikolojisi değişiyor. Tekrar tekrar özür diliyorum.

• Data sheetlere bak orda görürsün arasında bit farkı var.
  • Arkadaşlar yaklaşık 7 seneden sonra konuyu yukarı alıyorum.

Elimde 16F876A ile yapılmış bir proje var bunu tekrardan yapacağız fakat kullanmamız gereken PIC 18F4520. Interrupt ve timer uyumsuzluğu var iki pic arasında birkaç ayar değiştirdim Option_reg ve tmr yi 18F için düzenledim program isis te çalıştı fakat menülere giremiyorum takılıyor bu sefer nasıl bir yol izlemeliyim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.