Şimdi Ara

udma 5 ile udma 6 arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hd tune ile baktığımda hdd nin udma 6 desteklediği fakat udma 5 modunda çalıştığı görünüyor farkı nedir ve biostan udma seçme kısmını bulamadım nereden ayarlarız bunu

• UDMA ( Ultra DMA ), HDD adına oluşturulmuş bir veriyolu sistemidir. ( Veriyi HDD'den veri yolları ile anabelleğe göndermede kullanılan bir protokoldür. ) Anakart desteklediği sürece kullanılır. Ancak Bazı anakartlar UDMA-6 yı desteklemediğinden dolayı uyum problemlerinin olmaması için fabrika çıkışı olarak bu diskleri UDMA-5 olarak ayarlanmıştır. Muhtemelen anakartınız UDMA 6 diskinizi destek sunmuyor, ancak diskiniz UDMA-6 'ya destek vermektedir, bu veriyolu sistemi geriye dönük bir şekilde uyumlulukta göstermektedir...

UDMA-6 ile UDMA-5 arasındaki fark veriyolu hızıdır, ATA-100 ile ATA-133...
  • dostum anakartım p55 chipsetli ve udma 6 desteği var ama biostan bulamadım nasıl aktive edeceğimi
  • BİOS'a girip Chipset Features ve İntegrated Peripherals kısımlarına bakar mısınız?

Ayrıca DMA modun etkin olup olmadığınıda Windows üzerinden ayarlama şansınız mevcut, Bilgisayarım > Özellikler > Donanım > Aygıt Yöneticisi > İDE ATA /ATAPİ Denetleyiciler sekmesinin yanındaki (+) işaretine basarak Primary İDE seçeneğine çift tıklatın, ve çıkan ekranda > Gelişmiş ayar sekmesindeki Aygıt 0 > Aktarım modu seçeneğini ''DMA kullanılabiliyorsa'' olarak işaretleyin. Aynı işlemi Aygıt Yöneticisi ekranına dönerek, Seconder İDE denetleyecisi adınada gerçekleştirin. Şayet bu seçenekler belirttiğimiz üzere ise zaten BİOS'tan seçenek işaretlemenize gerek yok, aktif konumdadır.

HD Tune adlı yazılımın HDD'nin değilde anakartın UDMA 6 moduna destek verdiğinden bahsediyor olabilir...
    Sonuçta bahsettiğim gibi bu uygulamalarda geriye dönük bir durum söz konusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 22 Ağustos 2010; 15:10:15 >

• ilginiz için teşekkür ederim windows 7 kullanıyorum aygıt yöneticisine girdiğimde yukardakinden farklı bir görüntü ile kaşılaşıyorum

ata channel kısmından gelişmie girincede böyle bir kısım çıkıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.