Şimdi Ara

18650 Piller Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde laptop bataryasından çıkma 6 adet lg 2600 mahlık 18650 pil var ve bunları farklı alanlarda kullanmak istiyorum projelerde. Bu piller biraz tehlikeli malum. Mesela pilin voltajı belli seviyenin altına düşmemesi gerekiyormuş. Peki ben nasıl kullanıcam bu pili devre vs var mı belli voltajın altında akımı kesip pili kullanmaması için? Yani direk kullanmaz mıyım? Kullansam da nasıl kullnmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nyznyz N kullanıcısına yanıt
    Yani sadece bunlar mı var daha basit yöntem yok öyle mi? Şarj için Tp4056 şarj modülü sipariş vermiştim ve step-up devresi siparişi verdim. Ama hala düşünüyorum direk nasıl kullanılırım diye. Beni düşündüren bir sürü diy videosu izledim hiç birinde böyle koruyucu devre kullanmadan direk pili takıp kullanıyordu... Lazım yani illaki öyle mi hocam düşünüyorum hala...

• Up!

• Up!
  • Hocam yok öyle bisey .

Bitene kadar kullanabilirsin.

Tamam li-ion bataryalar tehlikeli ama adam akıllı kullanırsan hayli hayli işini görür.

Önemli olan kısa devre yaptırmamak.cok güçlü bir pil olduğu için tesisatı hemen yakar.

Tp4056 ' da zaten 18650 için üretilmiş bie modül.

Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muadil Bataryalar hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Yani normal bir pil gibi sisteme takıp kullanabilirim öyle mi? Ama hani pil belli bir voltajın altına düşünce tehlike oluşturuyordu. Yani demek istediğim 2,8 volt gibi bi değerin altına düşünce sıkıntı oluyordu diye biliyorum. Hocam hani normalde saate bir pil takarsın pil sıfırken sağlam ise yaklaşık 1,55 volt olur ve saat bunu 1,2 volt a kadar kullanır sonra durur. Mesela bunu saate taktım kullandı sonuna kadar durmaz ki zaten 1,2 volt a kadar düşemez diye biliyorum ama ya düşerse tehlike oluşturmaz mı?

• Hocam li-ion pillerde sorun olmaz , o sizin dediginiz akulerde olur.

Akuyu dibine kadar somururseniz ömrü kısalır.

Dedigim gibi li-ion ları şase yaptirmadiginiz surece doldur kullan bosalsin,bi daha doldur.

Nerede kullanacaksınız ki 18650 pili.

Hocam aklımda bulunan bi kullanım alanı elektrik kesintilerinde veya normal kullanım için güçlü ışıldak yapmak(yaklaşık 100 led dizip yapmayı düşünüyorum veya şerit led) istiyorum. Hani o yüzden sordum takısam ışık sonene kadar kullansam sorun olmaz o zaman dimi...

• quote:

Orijinalden alıntı: burak23358

Hocam aklımda bulunan bi kullanım alanı elektrik kesintilerinde veya normal kullanım için güçlü ışıldak yapmak(yaklaşık 100 led dizip yapmayı düşünüyorum veya şerit led) istiyorum. Hani o yüzden sordum takısam ışık sonene kadar kullansam sorun olmaz o zaman dimi...

Olmass

Peki hocam sağolun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: burak23358

Peki hocam sağolun :)

Youtube'de 18650 la yapılmış ışıldak vardı, linkini atarım.

Memnuniyet duyarım :)

• pilleri herhngi bir devre olmadan kulanabilirsiniz ama buraki sorun pili tam boşatmamak eger tam boşalırsa biraha dolmaz onun için ozel devreler var veya siz tam biterken kendiniz kapatısanız sorun olmaz

Tp4056 modulu ise tek hucre icin tek hucre işinizi gorurse bunu kulana biliriniz veya tektek şaz edip birlikte kulana bilirsiniz ama dip deşerj devrsi olmadan kulanmak riskli hepsi annı anda boşalmıyacagından ilk boşalan ölur

vel hasıl hasas bir pil dikkat etmek gerekir özellikle şarjda patlama riski bile var
  • nyznyz N kullanıcısına yanıt
    Peki sadece bir pil için tp4056 kullansam olur mu? Yani demek istediğim bu tp4056 gücü keser mi pil kritik voltaj seviyesine düştüğünde?? Bide merak ettiğim şey dediğin tipte riskli düşük voltajda akımı kesen bi devre vs. günlük kullandığımız cihazlarda bulunabilir mi? Malum telefonlarda lityum pil kullanıyor forumdan gördüğüm bazı hocalarım ellerindeki 18650 pilleri telefonun bataryasını çıkartıp pil kutupları batarya pinlerine bağlayıp telefonu şarja takarak doldurduğunu yazmışlar. Bunun gibi etrafımızda bulabilir miyim bir tür koruyucu devre acaba?

Çok uzattığım için kusura bakmayın hocam son bişey daha telefonlarda kullanılan lityum bataryaların içinde bir tür devre var bu iş için kullanılabilir ne işe yarar bilginiz var mı?

• 8s yani 8 hucreye kadar olcebilen buzzerli voltmetreler va rlipo piller icin ozel llarak yapilmis. Uygulamyi yaparken onuda baglarsin devreye ordan ayarliyorsub pil su degerin altina dustugunde buzzer otsun gibisinden daha sonra hangi pilin voltaji dustugunu gorup pilleri oldurmemek icin devreyi kapatip sarj edersin.
  • ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğin devreyi biliyorumama şöyle bi eksi tarafı var sürekli yanında olman lazım voltajı kontrol etmek için benim istediğim otomatik kesmesi böylr bişey var mıdır bide yaygın cihazlarda bulunur mu ya da kendim yapabilir miyim?

• Kesinlikle eğer tehlikeli olduğunu biliyorsan endişe etmene gerek yok.Çünkü seninde bildiğin gibi kontrol altındayken bu 18650 kardeşimiz sıkıntı çıkarmaz..
    5-6 tl'ye 18650 şarj modülleri var,5v girişi+4.2v şarj çıkışı var.Rahatlıkla kullanabilirsin,eğer aşırı voltaj düşmesini dert ediyorsan,o pillerin içerisinde saklı toplu iğnenin başı kadar bir entegre var ve voltaj+kısa devre korumasını sağlıyor.Fakat pilleri paralel bağlayacaksan kesinlikle balanslama işlemi yap,yani pillerin voltajları birbirine çok yakın olsun.Yoksa yüksek voltaj seviyesindeki pilden düşük voltajlıya elektrik aktarımı olacaktır ve piller çok ısınıp hasar görecektir.Şimdiden kolay gelsin..

• alpersddk kullanıcısına yanıt
    Başta cevabın için sağolun hocam. Bende 18650 ve türevleri için basit şarj cihazı var. O zaman tekli olarak 18650 kullanılırsa sıkıntı olmaz çünkü içindeki koruma devresi korur. Dimi hocam yoksa ben mi yanlış anladım? Onun dışında çoklu bir batarya yapılırsa da balanslama yapılmalı. Peki şimdi aklıma geldi bir soru:

Şimdi bi kaç tane 18650 pili bağladım ve başta + - ortak kutuplarını kabloya bağladım. Bir de her pilin arasından da kablo çekip balanslama yaptım. Yani iki tane bağlantı çıkarmış oldum. Peki ben bir devrede bu bataryayı kullanmak istersem + - kutup kablosunun yanında sisteme balans kablosunu da takmak zorunda değil miyim? Yoksa aralarındaki bir pil fazla boşalırsa vs. dediğin gibi sorun çılarabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.