Şimdi Ara

1800KM'deki aracın kaput izolasyonunda aşınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Herkese güzel bir gün diliyorum. Yaklaşık 20 gün önce doğuş otodan sıfır km t-roc aldım. Araçla uzun yol yaptım, yaklaşık 1800KM'de. araç durumunda herhangi bir uyarı olmamasına karşın yağ ışığı yandı aracın, 5000km civarı böyle birşey olabileceğini tahmin edebiliyordum ama açıkçası 1800km biraz erken geldi bana haksız mıyım?

Aracı servise götüreceğim ancak şu anda fırsatım olmadığından bir iki gün erteledim, zaten o sürede de kullanmayacağım. O sırada da burada fikirlerinizi almak istedim.

1800KM'deki aracın kaput izolasyonunda aşınma

Asıl canımı sıkan ise bu ışıktan sonra bir motora bakayım diye motor kaputunu açtığımda kaput izolasyonunda aşağıdaki gibi bir manzara ile karşılaştım. bu daha önce hiç başıma gelmemişti. Herhangi bir fikri olan var mı? vakit ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

eyvallah cevap için. ben de aynı şeye şaşırdım, hani dedim yağ çubuğu falan mı oynuyor, motor kapağı mı.. ikisi de sağlam. dağlık alandayım, fare de bulunur buralarda valla olabilir gibi geliyor ama oraya kadar çıkıp orayı mı aşındıracak diye düşündüm. etrafı da biraz aşınmış ya ondan dolayı tedirgin oldum. baya da delinmiş. servise götüreceğiz bakalım.

VW servisini arayıp atölye şefi ile telefon üzerinden görüştüm. tek ihtimalin fare vb. olduğunu söyledim. umarım öyledir ve başka birşey sebep olmuyordur, arabanın yerini değiştirerek çözmeyi deneriz :) aşınmada ilerleme yoksa sorun yoktur. sanırım kaput keçesi değiştirmek problemli birşey değil.

hala daha 1800 km de yağ ışığını anlayamadım, bir de çubuktan bakacağım ona.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Fareye afiyet olsun geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tsi yag eksiltir bunu bilerek almış olmalıydin maksimum 7-8 binde yağını kaliteli yağla değiştir 15 bini bekleme uzulursun1800KM'deki aracın kaput izolasyonunda aşınma 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sabah dalgınlığıydı sanırım, yanan ışık yağ değil motor ışığıymış. Ek olarak incelediğimde olayın fare vakası olduğunu netleştirdik. farenin malesef kablolardan bazılarına zarar verdiğini gördük. Işığı yakan da kaputun altındaki izolasyonu yiyen de oymuş demek ki. Yarın servise götüreceğiz bakalım umarım tek yerdedir hasar. Enteresan bir deneyim oldu araç şehir aracı anlaşıldı dağa köye götürmeyin :)

Çünkü araçlar üretilirken kemirgen cezbetmeyecek malzemeler veya boya kullanılır...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.