Şimdi Ara

18000 btu klima sogutmuyor (komprasör çalışmıyor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 18000 btu arçelik klimam war ancak çalıştırdıgımda komprasör devreye girmiyor .s dış ünite ve iç ünite fanı çalışıyor ancak borular sogumuyor devreye girmiyor komprasör :( ,az çok anlıyorum bu konulardan ancak danışmak istedim size dış ünite kapasitör un den şüpheleniyorum sizce sorun nedir ??

• İcindeki gaz kacmıs olabilir yani boru baglantı yerinden kırılmıs olabilir.
    senin dedigin olabilir.
    markası ne
  • marka arçelik yükarıdada yazmıştım zaten ve gaz kaçagı filanda yok borular gayet sağlam.
  • Evet büyük ihtimalle kompresör kapasitörü gidik,elektrik motor bilginiz varsa,bir pense ,bir yıldız tornavida ile halledebilirsiniz .Tabi aynı mf kondastörde lazım
  • klima düzeldi arkadaşlar sağollun elektirikten kaynaklı ufak bir sorunmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Evet büyük ihtimalle kompresör kapasitörü gidik,elektrik motor bilginiz varsa,bir pense ,bir yıldız tornavida ile halledebilirsiniz .Tabi aynı mf kondastörde lazım

pm ile bir iki soru sordum cevaplarsan sevinirim.
  • Sorunu nerede buldugunu yazarsan memnun oluruz dış ünitedemi iç ünitedemi gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12000 btu klima tavsiyesi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun dış ünitedeydi voltajın düşmesinden dolayı koprasöre yeterli elektirik gitmemiş ve belli bir süre kendini korumaya almış benim çıkardıgım sonuç bu evdeki şartelleri indirip biraz bekledikten sona denedim ve sorunsuz çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

sorun dış ünitedeydi voltajın düşmesinden dolayı koprasöre yeterli elektirik gitmemiş ve belli bir süre kendini korumaya almış benim çıkardıgım sonuç bu evdeki şartelleri indirip biraz bekledikten sona denedim ve sorunsuz çalıştı.

geçmiş olsun .. Ayrıca Birşey Soracağım Sadece Kompresör mü çalışmıyordu ? Dış ünite fanı vb. çalışıyormuydu ?
  • dış ünite fanı çalışıyordu ancak komresör devreye girmiyordu. kapasitörden şüphelendim ama elektirik şartellerini indirip kaldırınca düzeldi.

bide bu klimalarda termik açma diye tabir edilen bir olay varmış, tam olarak nedir termik açma sebepleri nelerdir aydınlatırsanız sevinirim ama benim klimam termik filanmı açtı ? .s
  • kompresör 190 volt altında çalışırsa ,yüksek amper çekmeye başlar ve bobinler ısınır.Ve stator bobinlerine bağlı TERMİK olarak adlandırılan koruyucu anahtar devresi kompresöre gelen enerjiyi keser ve kompresör devreden çıkar.Kompresör soğuyana kadar devreye girmez. Bu duruma '' Kompresör termik açıyor'' denir.

Bu durum bazen kompresördeki mekanik veya elektrik arızasından da kaynaklanır,bunda yapılacak bir şey kalmaz,kompresör değişecektir.Bu arada voltaj probleminden dolayı sık sık termik açması zamanla kalıcı hasar bırakabilir.Kompresör arızalanabilir.
  • Selamın aleykum.. 15000 btu vestel platinumA klima var. Arizayi anlatmaya calisayim. Ic unite calisiyor ve dis uniteye gecerken (isitmak icin. Sogutmayi daha denemedim) neyse dus uniteye gecerken ic uniteden acilis sesi cikiyo ve yeni acmisin gibi yeniden basliyor ve tekrar dis uniteye gecerken bu olay tekrarlaniyor. Not dis unite hic calismiyo ve ic unite yeniden baslar gibi olurken bazen tikirti sesi geliyor.. Sorunu anlayan varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.