Şimdi Ara

18 yillik arcelik bulasik makinasi gitti yeni tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 20 yildir kullandigimiz arcelik 2 programli bulasik makinamiz karti ve su pompasi gittigi icin yenisini almamiz gerekiyor kisa programi olmasi yeterli yani 3 4 program yeterli varmi tavsiyeniz 1600 e kadar butce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çağlar2323 -- 28 Mayıs 2019; 22:0:34 >



  • Sepetlerin değiştiğini elbette biliyorum. İlk olarak yalnızca sepette BSH benzerini, ardından hem deterja/parlatıcı dağıtıcısı hem de sepet detayında tamamen BSH çakması bir tasarıma geçtiler.

    Şu an 3 programlılar o eski facia sepeti, 4 programlılar 2. nesil sepeti, 5 ve üstü ise son BSH çakması 3. nesil sepeti kullanıyor.

    Benim bir önceki mesajda bahsettiğim gönye kayması, dolayısıyla kullanışsızlık konusu alt sepet içindi.

    BSH'a dikkat ederseniz her modelinde kullandığı ana sepet kalitesi ana hatları ile aynı. Yalnızca en üst serilerde ekstra tel kullanılıyor.
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    bu butceyi asiyor hocam tavsiye icin tesekkurler 1600 e kadar bakiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çağlar2323

    bu butceyi asiyor hocam tavsiye icin tesekkurler 1600 e kadar bakiyorum
    https://www.profilo.com/urun-listesi/beyaz-esya/bulasik-makineleri/BM4380EG?breadcrumb=dishwashers bu tip modellere de bakın hocam. 2000 lira altı bulunabilecek en iyi makine.
    Bütçenizi 1500-2000 arası belirleyerek daha uzun ömürlü bulaşık makineleri alabilirsiniz. profilolar bu standartta seçilecek en iyi makinelerden biridir.
    https://www.hepsiburada.com/profilo-bm4227eg-a-4-programli-bulasik-makinesi-p-HBV00000HSIN7
    https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6343-bulasik-makinesi

    2000/1500 altı için bosch siemens almayın. genelde en düşük modelller satılıyor o fiyatlara. BSHnin orta segment kaliteli ürünleri profiloların aynısıdır. son çare arçelik alınabilir. vestele altusa regale faln kesinlikle bulaşmayın.




  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Profilo mu uzun ömürlü hocam ? Forum bile kısa sürede rezistans arızasından dolayı çöp olmasından şikayetçi kullanıcılarla dolu.
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam kronik rezistans arızası yeni çelik tabanlı serilerde şimdiye kadar hiç yaşanmamış görünüyor. Ben dikkat ettiyseniz diğer markalara(arçelik dahil regal altus vestel) istinaden uzun ömürlü dedim. Öte yandan bu bazen kullanma şekline göre de değişebiliyor bence. Tanıdığım birçok insan yıllardır siemens jetmatic kullanıyor başlarına böyle birşey hiç gelmedi neredeyse. Aynı şekilde eski power55 kullanan kişiler de var.
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    BM4226eg nasil fikriniz varmi rezistans arizasi falan goruluyormu bunlarda 4 programli hosuma gitti bu fiyatida uygun
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Eski çelik tabanlılar bildiğimiz gibi ithal modellerdi ve 4-5 yıllık kullanımdan sonra özellikle aynı arızayı verdiklerine dair şikayetler oldu. Yeni tr üretimi çelik tabanlılar da bildiğim kadarıyla yaklaşık bir yıldır piyasada. O yüzden sorundan muzdarip birilerini hemen bulmak zor. Polinox tabanlılarda da bu sorun zaten yaşanıyordu. Yani çelik tabanla bir ilgisi yok hocam bu konunun. Her bulaşık makinesi taban sacına bir şekilde su sızdırabilir ama bsh nedense tam bu suyun sızdığı noktanın altına motorun rezistans soketlerini denk getirdiği için genelde bu arıza ortaya çıkıyor. Hadi onu su sızacak noktaya denk getirdi bari üzerine su sızıntısından koruyacak bir koysalardı ama onu da yapmadıklarından anlıyoruz ki bsh burdan ekmek yemeyi seviyor ve kasıtlı yapılmış bir şey.
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum hocam size. Gerçekten de son ürünlerde bu çokça yaşanıyor onu da biliyoruz görüyoruz da forumda. Ancak alacak arkadaşın belirlediği bütçe dahilinde en iyi tercih profilo gözüküyor. Arçeliğin bu segment ürünleri artık çok kalitesiz üretiliyor. En az 2000 lira harcamak gerekli. Profilo en azından malzeme olarak kaliteli olduğundan ayrıca bu sorunu da yaşayan kadar yaşamamış birçok tanıdığım gördüğüm insanda var. Hepsinin makinesi de en az 5-6 yıllık. Ona istinaden ben profiloyu öne sürdüm. Diğer makinelerin zaten kalitesi korkunç kötü. Özellikle ayrılan bütçe düştükçe bu daha da büyük sorun oluşturuyor.
  • çağlar2323 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak kalitelidir. Üstte gönderdiğim üründe ek durulama fonksiyonu mevcut ki bence önemli bir ek özellik. Rezistans arızasına gelince muamma biraz. Yaşanada bilir yaşanamayada bilir. Yıllardır profilo bosch siemens kullanan tanıdıklarım var. Hiç sorun yaşamadılar. Bununla birlikte birçok şikayetçi insan da mevcut forumda. Ama verdiğiniz bütçe dahilinde daha iyi bir makine bulurmusunuz bilemem. Hem sessiz hemde yıkaması en iyi makinelerden.
  • Bu bütçe ile bence arçelik 6343 modeli kesinlikle daha mantıklı hem profiloya göre çok daha sessiz ( bm4226eg 54db, arçelik 47db ) hem kronikleşmiş ısıtıcı arızası yok hem de ek durulama bu makinede de mevcut. Üstelik profiloda tavanda fıskıye bulunmazken ( üst sepetteki bulaşıkların üst kısmının daha iyi temizlenmesi için kesinlikle şart bence ) arçelikte o da mevcut. Ek garanti ve parça ücretlerinin de profiloya göre düşük olması büyük avantaj.

    https://www.arcelik.com.tr/bulasik-makinesi/6343-bulasik-makinesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 29 Mayıs 2019; 13:48:2 >
  • tesekkurler tavsiyeler icin ama bi bomba patlatayim altus al435 serisi aldim 5 programli inox 1522 tl ye hepsiburadadan eski makinemiz arcelik 18 yil tamirsiz sekilde kullandik bunuda 10 yil kullansak yeterli haftada 1 2 kullaniyoz makinayi idare edebilecegini dusunup aldik kullaninca buraya yazarim yine
  • Ben evimde 2 yıldır arçelik 6343 I modelini kullanıyorum ne sesi fazla ne tablet eritmeme problemi var ne de temiz yıkamama sorunu mevcut belli başlı markaların poh pohlanması çok seviliyor bu forumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Bu mesaj silindi.
    Hocam siz ister inanın ister inanmayın arçelik bulaşık makinesinde bsh grubundan daha üstün.

    Sürekli bahsettiğiniz gönye meselesine ben hiç denk gelmedim ki yurtdışında bahsettiğiniz olaydan bosch kullanıcılarının şikayet videosuna denk gelmiştim. Biz de 12 yıldır beko kullanıyoruz daha bir kere sepetin makinenin içine düştüğünü görmedim. Bu dediğiniz 2 programlı en alt modellerinde ancak olabilir ki burada zaten kimse arçeliğin alt seviye ürünlerini önermiyor. Kaldı ki bosch un 7 programlı makinesini kullanıp da memnun kalmayıp iade ettiğimizi hatırlatmak isterim. Onda da alt sepeti iterken sepetin arkası boşsa hava kalkıp sepet makinenin içine düşüyordu.

    Deterjanı eritemiyor diyorsunuz bununla ilgili 20dk lık programda bile bir kere tablet deterjanın erimediğine şahit olmadım. Video bile yüklemiştim youtube a.

    Sepetleri paslanmayan makine yok bu konuda da objektif olmanızı beklerdim. Şikayetvar sitesinde her markada sepet paslanmasından şikayetçi bir çok kullanıcı görebilirsiniz. Hatta bosch ta bu şikayetler çok daha fazlaydı. Kaldı ki bu durumda bile bosch sepet değişimi için bir makine parası isterken arçelik bizim makinenin sepetlerini garantisi bittiği halde ücretsiz değiştirmişti o günden bugüne de herhangi bir pas başlangıcı gözlemlemedim yeni sepetlerde.

    Plastik kısmındaki yazılar boschta da siliniyor, çatlama miele marksında bile oluyor. Makineyi düzgün kullanmasını bilmeyen herkesin başına gelebilecek şeyleri sanki arçeliğe has sorunlarmış gibi yazmak hiç doğru değil bence.

    Vasat yıkama konusunda zaten hiç dönüşümlü yıkama yapan arçelik üretimi herhangi bir makine kullandığınızı düşünmüyorum. 2-3 programlı makinelerle markanın daha üst seviye olan makinelerini bir tutmak objektiflikten uzaklaştığınızı gösteriyor.

    Bosch tek noktada arçelikten iyi olabilir o da kullandığı parçaların arçeliğe göre daha tok durması bu da dışardan kaliteli imajı oluştursa da en önemli nokta olan yıkama performansına bir etki sağlamıyor. Kaldı ki herhangi bir arızada yüksek ücret ödemek insanın canını büyük ölçüde sıkıyor.

    Yazdıklarımı kişisel algılamayın sadece argümanlarınıza mantıklı cevaplar vermek istedim.

    Zaten arkadaş da altus almış, arçeliğe karşı yazdıklarınızın ne kadarıyla karşılaşacak kendisi deneyimleyerek görmüş olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çağlar2323

    tesekkurler tavsiyeler icin ama bi bomba patlatayim altus al435 serisi aldim 5 programli inox 1522 tl ye hepsiburadadan eski makinemiz arcelik 18 yil tamirsiz sekilde kullandik bunuda 10 yil kullansak yeterli haftada 1 2 kullaniyoz makinayi idare edebilecegini dusunup aldik kullaninca buraya yazarim yine
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    3 yildir arcelik kullaniyorum bende oyle bisey yok :) Nolcak simdi abi 😅
  • surekli kullanmadigimiz icin pek marka takintimiz olmadi haftada 2 en fazla 3 kez kullaniyoruz ve temiz kullaniyoruz evdeki hersey arcelik buzdolabi 20 yildir masallah tamir gormedi bulasik makinasi 17 18 yildir tamir gormedi yeni bozuldu ilk gunki gibi ici tertemizdi paslanma falan hic bi sekilde olmadi inslalah buda oyle saglam cikar herkesin tavsiyleri icin cok tesekkur ederim gelsin kurulsun kullanalim edit yaparim
  • çağlar2323 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi mi ettiniz kötü mü bilemedim. Bana kalırsa altusa sırf üretim politikası gereği bile 1500 den fazla para dökmek hiç mantıklı gelmiyor. Yanlış anlamayın bu kişisel bir marka imajı değil bilakis tamamen marka için üretilen ürünlerden dolayı böyle düşünüyorum. Arçelik genelde altuslarda en düşük segment makinelerinin parçalarını kullanıyor. Evet burada bahsedilmiş servisi çoğu markalara göre çok çok iyi ancak unutulmamalı ki Profilo Bosch Siemensin ürünlerini kapsayan (sonuçta yerli üretimi bile olsa yabancı bir marka) BSH en iyi servise sahip yabancı marka Tüekiyede. Ve yine söylüyorum ki bu servis benim sorunumu da çöz(e)medi sırf patronları yüzünden. Yine de insaflı elemanları sorun çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Neyse önemli olan servis değil makine zaten. Daha önce de anlattığım gibi Profilo Bosch veya Siemensle birebir aynı kalitede üretim yapıyor. Kaldı ki sizin daha önce kullandığınız 18 yıllık bulaşık makinesi de muhtemelen Siemens lisanslı arçeliklerden biriydi veya taklidi. Bende evimde şu an 20 yıldan fazladır 4440 bulaşık makinesi kullanıyorum. İç aksamı tamamen eski leydilerin aynısı leydilerde Siemensin Lisansıyla arçeliğin türkiyede ürettiği eski model bulaşık makineleri zaten. Makinem çok üstün bir model değil ama şu anki en üst arçelikler bile bizimki kadar temiz ve etkili yıkayamıyor. Bu bahsettiğim üst segment makinelerde benim makinemden fazlaca sepet ve iki fazla yıkama fıskiyesi olmasına rağmen hemde.
    Yani demem o ki değişim veya iade olursa yapın. Haa siz bu makineyi belki 10-15 yılda kullanırsınız ama makinenin yıkama performansı bu sürede hiç değişmeyecektir. Hatta bir süre sonra yetersiz geldiğini sizde anlayacaksınız. Yine de sizin tercihiniz ama benimtek üzüldüğüm nokta profilo alınabilecek paraya gidip Altus almanız. İyi günler.




  • Ben kullanım deneyimlerimi ilettim. Gözümle gördüğüm konular olduğundan düşüncelerimin arkasındayım. Bu yüzden Arçelik bulaşık makinesi kategorisinde yeni bir çözüm/seri sunmadığı sürece benim listeme giremez şu an.

    İnsanın yazıdan ruh hali tam anlaşılmıyor. Ondan sert bir tavır ile yazdığım düşünülmesin. Hepimiz kendi deneyimlerimizle fikirlerimizi yazıyoruz.

    Benim için sepet ve makinenin iç kullanımı çok önemli, çünkü makineye normal kapasitesinin üzerinde, ancak sorun oluşturmayacak şekilde yükleme yapıyorum. Benim kullanım şeklime Arçelik uymuyor. Konu sahibi de 18-20 yıllık makine kullandığından aynı beklentilere girmesin diye belirtmek istedim. Arçelik sonrası daha kaliteli ürün aldığım bir çok kişi de benzer yorumlar yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 29 Mayıs 2019; 20:19:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.