Şimdi Ara

18 yaşını dolduran erkek öğrenci ssk karnesini !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar biliyorsunuz erkek çocuk 18 ni geçtimi babasının ssk sağlık hizmetinden yararlanamıyor. ancak öğrenci olursa yararlanıyor, sormak istediğim bu öğrenci sağlık karnesini okulamı yoksa ssk yamı onaylatacak? bu konuda bilgisi olanların cevabına ihtiyacım var . teşekkür ederim....

• http://www.ssk.gov.tr/wps/portal

burdan bak istersen
  • üniversite okuyorsa zaten üniversitenın bunyesınde tedavı görüyor bıldıgım kadarıyla ... ama etrafa soralım yınede bılgısı olan varsa yazarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: emremuslu

arkadaşlar biliyorsunuz erkek çocuk 18 ni geçtimi babasının ssk sağlık hizmetinden yararlanamıyor. ancak öğrenci olursa yararlanıyor, sormak istediğim bu öğrenci sağlık karnesini okulamı yoksa ssk yamı onaylatacak? bu konuda bilgisi olanların cevabına ihtiyacım var . teşekkür ederim....

Okuduğun okula onaylatıyorsun ben öyle yapmıştım ve hastanede hiç bir problem yaşamadım.Şuan açık öüretimde okuyorum bu senede aynı şekilde yaptırdım [sağlık karnesini açık öğretim bürosuna onaylattırdım] ve paşalar gibi yararlanıyorum haklarımdan.

• eskiden sadece okuldan onaylatmak yeterli oluyodu bu sene bide ssk dan onaylatmak gerekiyor
  • seninki ssk mı, ssk sitesine şimdi baktım daha 18 ni geçeli 2 gün oldu ama karneyi hemen iptal etmişler. ben en iyisi ssk bürolarına gidip sorayım. hepiniz sağolun.
    quote:

Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

quote:

arkadaşlar biliyorsunuz erkek çocuk 18 ni geçtimi babasının ssk sağlık hizmetinden yararlanamıyor. ancak öğrenci olursa yararlanıyor, sormak istediğim bu öğrenci sağlık karnesini okulamı yoksa ssk yamı onaylatacak? bu konuda bilgisi olanların cevabına ihtiyacım var . teşekkür ederim....

Okuduğun okula onaylatıyorsun ben öyle yapmıştım ve hastanede hiç bir problem yaşamadım.Şuan açık öüretimde okuyorum bu senede aynı şekilde yaptırdım [sağlık karnesini açık öğretim bürosuna onaylattırdım] ve paşalar gibi yararlanıyorum haklarımdan.

• okuldan ögrenci belgeni alıyosun saglık karnenle birlikte gidip saglık karnenin süresini uzatıyosun
    25 yasını gecmiş ögrencilerin hiç biri babasına ait karneden yararlanamaz
    bunlara üniversite karne veriyor

25 yasını gecmediysen götür ögrenci belgeni uzattır süresini
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

seninki ssk mı, ssk sitesine şimdi baktım daha 18 ni geçeli 2 gün oldu ama karneyi hemen iptal etmişler. ben en iyisi ssk bürolarına gidip sorayım. hepiniz sağolun.
    quote:

Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

quote:

evet ssk

• ssk dan onaylatılıyor. eskiden okuldan onay almak yeterliydi.şimdi okuldan onay değil sskdan alınıyor. bu sene başında okula onaylatmıştım muayene olamadım değişiklik yüzünden.gidip ssk ya naylattım.
  • 18yaşını dolduran erkek çocuk hiç bir şekilde ailesinin yeşil pasaport hakkını kullanmaya devam edemiyor ama kız çocukları evlenene veya çalışana kadar yeşil pasaportla vizesiz seyahat edebiliyor haksızlık değil mi bu?
  • slm arkadaşlar aynı olay kardeşiminde başına geldi kendisini hastalığı nedeniyle ist da devlet hastanesine acil giriş yaptırdım ve 18 yaşını doldurduğu için babamın ssk sından yararlanamdığını öğrendim ve tahadütlü giriş yaptım ve yatış işlemlerini yaptım.
    ARKADAŞLAR BUNDAN SONRASI ÇOK BASİT( BEN İST ANADOLU YAKASINDA İKAMET EDİYORUM DİĞER İLÇELERDEKİ PROSÖDÖRÜ BİLEMEM NASIL) EĞER KENDİSİ M.E.B. BAĞLI BİR KURUMDA OKUYORSA OKUDUĞUNA DAİR BİR BELGE ÖĞRENCİ BELGESİ VE KİMLİĞİ İLE SSK MUNA MÜRACAT ETMENİZ YETERLİ OLUYOR İŞLEMİNİZ 2 DK SÜRMÜYOR. BEN BU İŞLEMİ 01.09.2010 TARİHİNDE YAPTIRDIM UMARIM YARDIMCI BİR AÇIKLAMA OLMUŞTUR
  • Her sene üniversiteye onaylatmak zorundasın .
    Pozitif ayrımcılık ta var biraz , evlenene kadar devam edebiliyor kız çocukları .
  • Kısa eve öz olarak bende cevap yazayım: :)

Okuduğunuz okulunuzdan öğrenci belgesi alıyorsunuz sağlık karneniz ile bağlı olduğunuz skk'ya gidip oanylattırıyorsunuz,yani süresini uzattırıyorsunuz.
    Açık öğretimde okuyan arkadaşlarımızda Sağlık karnesini açık öğretim bürolarına onaylattırıyorlar, fakat ssk'yada onaylattırıyolarlamı orasını bilmiyorum.

Ayrıca hastanelerin iletişim numaralarını arayın santraldede yardımcı oluyorlar doğru bilgiyi oradada bulabilirsiniz.
  • ılık nick alert
  • 6 ayda birde tekrarlamak zorundasın bu işlemi ultra uyuz bi şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 12 Eylül 2011; 15:20:10 >
  • karne kalktı beyler kimlik kartı ve öğrenci belgeniz ile sgk'ya gidiyosunuz ve form doldurup ankaraya yolluyonuz.
  • 6111 sayılı Kanun ile; kamu idareleri, kanunla kurulan kurum ve kuruluşlar, kamu yararına faaliyet gösteren dernekler ile vergi muafiyeti tanınan vakıflar tarafından tam burs sağlanan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından ayrılan kontenjanlar dâhilinde yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler hariç olmak üzere (bu öğrencilerin sağlık giderlerinin üniversitelerin mediko merkezleri tarafından karşılanması öngörülmektedir), üniversitelerde yüksek öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere yüksek öğrenimleri devam ettiği sürece kendileri tarafından prim ödemek suretiyle genel sağlık sigortalısı olmaları imkânının getirilmesi, bu öğrencilerin genel sağlık sigortası sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için öğretim dönemi başında genel sağlık sigortası primlerini peşin ödemeleri imkanı sağlanmıştır.
  • Peki açıktan okuyorum babamın sigortası üzerine geçtim diyelim.Yarın öbür günde sigortalı işe girdim o zaman ne olucak?
  • Ben 4 yıllık üniversiteyi bitirdim. Şuanda işsizim ve bu yaşıma kadar babamın sağlık kurumu olan ssk'dan yararlandım. Ancak şimdi üniversitem bittiği için babamın sağlık kurumundan yararlanamıyorum. Ve raporlu ilaçlarım var onları da almam gerekiyor. Bunun için 2. bir üniversite yani açık öğretimde işletme fakültesine kayıt olup tekrardan babamın sorumluluğuna geçip sağlık giderlerimi karşılatmak istiyorum. Ancak çevremdeki insanlar 2.üniversitede devlet karşılamıyor sağlık sigortanı diyor. Bununla ilgili araştırma yaptım ancak tek bulabildiğim 25 yaşını geçmemiş okumakta olan çocuk babasının sorumluluğundadır diyor. İkinci bir üniversiteyle ilgili bir bilgi yok. Doğum yılım : 1989. Yaşım : 22. Babamın Sağlık kurumu : SSK (yeni adıyla SGK)

Bununla ilgili net bir bilgi almam lazım ona göre açık öğretime kaydımı yaptıracağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aXeNT

Ben 4 yıllık üniversiteyi bitirdim. Şuanda işsizim ve bu yaşıma kadar babamın sağlık kurumu olan ssk'dan yararlandım. Ancak şimdi üniversitem bittiği için babamın sağlık kurumundan yararlanamıyorum. Ve raporlu ilaçlarım var onları da almam gerekiyor. Bunun için 2. bir üniversite yani açık öğretimde işletme fakültesine kayıt olup tekrardan babamın sorumluluğuna geçip sağlık giderlerimi karşılatmak istiyorum. Ancak çevremdeki insanlar 2.üniversitede devlet karşılamıyor sağlık sigortanı diyor. Bununla ilgili araştırma yaptım ancak tek bulabildiğim 25 yaşını geçmemiş okumakta olan çocuk babasının sorumluluğundadır diyor. İkinci bir üniversiteyle ilgili bir bilgi yok. Doğum yılım : 1989. Yaşım : 22. Babamın Sağlık kurumu : SSK (yeni adıyla SGK)

Bununla ilgili net bir bilgi almam lazım ona göre açık öğretime kaydımı yaptıracağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Aynı şekilddee cvp bekliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.