Şimdi Ara

18 yaşındayım Ben ve Allahtan başka kimsenin bilmeyeceği Banka hesabı nasıl açabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailemden gizli Nasıl bir hesap açabilirim elime geçen fazla parayı yatırıp saklamak için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 12 Temmuz 2010; 23:23:36 >

yapıcağım işlemin adı ne
    faizli olursa iyi olur
    Ailem başka bir bankadan yada işlemden böle bir hesap olduğunu anlayabilirlermi ve miktarı öğrenebilirler mi ?

vadeli hesap veya likit fonda, hangisi olduğunu hatırlamıyorum, açarsan eve bir şeyler gönderme ihtimalleri olabilir. arkadaşım annesinden gizli 1000 lira biriktirmiş. sonra banka eve "paranız şu kadar değerlendi" gibi bir kağıt göndermiş ve çocuk bütün parayı annesine kaptırdı. bu yüzden ev adresini farklı ver vadeli açarsan. bankamatik kartı alacaksan bunu şubeden alacağını, eve göndermemelerini söyle.

eklemeler: ikametgah belgesi ister banka. ve kimliğinle git. vadeli hesap açtırmak istiyorum de. hesabı açacak danışmana da istediğin bütün soruları sorabilirsin. adamın işi seninle ilgilenmek :)

bu işlemi gişeden değil de sağda solda masalar olur, onlardan yaparsın. bir form doldurursun. bilgilerini girersin. sonra adama verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 12 Temmuz 2010; 23:27:01 >

• 18 yaşındasın hemen açarlar onlar dünden razı zaten git konuş eve herhangi bir kağıt reklam falan gelsin istemiyorum dersin ama yıllık ücretleri oluyor üniversite ögrencisinnden almayan bankalar var ona göre araştırıp açtır

Orijinalden alıntı: löpçük

başlık çok ilginç geldi. yani hesabı ne hesabı açan bankacı bilecek ne de sen bileceksin, sadece Allah bilecek. neyse, bu kısmı zor geldi bana.

vadeli hesap veya likit fonda, hangisi olduğunu hatırlamıyorum, açarsan eve bir şeyler gönderme ihtimalleri olabilir. arkadaşım annesinden gizli 1000 lira biriktirmiş. sonra banka eve "paranız şu kadar değerlendi" gibi bir kağıt göndermiş ve çocuk bütün parayı annesine kaptırdı. bu yüzden ev adresini farklı ver vadeli açarsan. bankamatik kartı alacaksan bunu şubeden alacağını, eve göndermemelerini söyle.

Doğru başlığı sakat yazmışım düzelttim.

Evet istediğim ev adresiyle alakası olmasın Elime sadece o karne gibi dökont bir kagıt versinler başka bir şey istemiyorum.
    ben lazım olduğunda gereken kadar çekebilirim

banka önerileriniz nedir peki 10 15 tane banka var önüme gelen ilk bankaya girmek istemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sana önereceğim banka ziraat bankası 2 dakkada açıyolar hesabı kartıda 15 gün içerisinde gönderiyoalr 16 yaşındayım ve kullanıyorum gerçekten güzel bi bankacılık sistemleri var.. Ayrıca en düşük kağıt banknot 5 lirayı yatırıp, çekebileceğin tek banka ziraat bu da işime yarıyo bazen ihityacım olunca 5 er 5 er çekiyorum

Orijinalden alıntı: löpçük
    başlık çok ilginç geldi. yani hesabı ne hesabı açan bankacı bilecek ne de sen bileceksin, sadece Allah bilecek. neyse, bu kısmı zor geldi bana :P

eklemeler: ikametgah belgesi ister banka. ve kimliğinle git. vadeli hesap açtırmak istiyorum de. hesabı açacak danışmana da istediğin bütün soruları sorabilirsin. adamın işi seninle ilgilenmek :)

bu işlemi gişeden değil de sağda solda masalar olur, onlardan yaparsın. bir form doldurursun. bilgilerini girersin. sonra adama verirsin.

O çocuğun annesine çok sinirlendim açıkçası. Ölüm-kalım meselesi olmadıkça böyle birşey yapmak hiçbir ebeveyne yakışmaz.

Ayrıca adres doğruysa eve illaki banka bankamatik kartı filan göndermeye kalkacak ve yakalanacaksın.

Eğer böyle birşey yapacaksan bir şekilde ailene banka kartı çıkarıp alışverişlerini buradan yapacağını filan söyle. Gerekçen hırsızlık arttı geçende atıyorum bizim xx gaspa uğramış filan olsun. Hesabı açtırıp kartı al.
    Kartı aldıktan sonra varolan hesaba bir hesap daha ekle. Asıl paranı 2. hesapta tutup 1. hesaba da az bir rakamda tl atarsın. Arada da buradan marketten alışverişlerini yaparsın.
    Bu bahane saçma olabilir ve anne-baba inanmayabilir. Ama başka bir bahaneyle dediğim teknikle gayet güzel sonuç alırsın.

• ev adresi farklı verilmiyor bildiğim kadarıyla diyelim bu hesaba yüklü bir miktar para aktarıldı seni nasıl bulacaklar tabi ki adresinden bulucaklar bilmem nasıl bir örnek oldu ama bu geldi aklıma ayrıca bunu bankaya gidip sorsan daha doğru olmaz mı ?

Banka yukarda arkadaşın dediği gibi ziraat bankası düşünüyorum

garanti kullanıyor bizimkinler orayada düşünüyorum aslında

yani benım yapacagım gişeden gidip param var hesap açıcam diyeceğim heralde

Teknoloji olarakta iş bankasını öneririm neredeyse her bankamatiğinde para yatırma imkanın var. Garantide de var gerçi para yatırma ama her şubesinde görmedim ben iş bankası kadar yaygın değil.

Ben ing ve iş bankası kullanıyorum tavsiye ederim. Ama ing her şehirde yok malesef.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• vadesiz hesap actirmaniz gerekiyo arkadaslar, eger yatiracaginiz tutar bin tlnin altindaysa, ama sanirim vadesiz hesap icinde eger ogrenci belgeniz yoksa 6 ay da bir 20 yada 30 lira hesap isletim ucreti keserler, aklinizda bulunsun, hesap actirdiginizda bunu mutlaka ogrenin sonra sok olmayin

isbankasi, garanti, ziraat, bunlardan birine yatir bide parani cogu yerde atmsini bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 13 Temmuz 2010; 0:10:54 >

Orijinalden alıntı: Zeen

löpçük tavsiyeler için sağol yeni gördüm ikametgah zorunlumu yoksa sadece olabilir mi boşuna almak istemem de

abicim ben ikametgah vermemiştim.. Ayrıca ben garanti kadar kötü bir bankacılık görmedim.. Hiç bir ilişkimiz olmadığı halde bize 10 lira borç takıp babama ve babamın ü stüne olan benim telefonuma sürekli mesaj gönderdiler.. Bi de üstüne müşteri hizmetlerini arayınca suratıma telefon kapttılar..

• hsbc ikametgah istemiyor
    Otur ve sıranı bekle.
    Bankacıyla konuş, gereken belgeleri ver.
    1-2 hafta sonra git, banka kartını al

(Kimlik, ikametgah, fatura yeterli oluyor sanırım. Hesap işletim ücreti (yıllık 60-70TL) kesilsin istemiyorsan öğrenci belgeni de götürmelisin)

Ek olarak, vadeli hesap açmak pek mantıklı değil düşük ücretler için. Belli bir paraya kadar yıllık faizi sana 70 lira gelmeyecek. Kısacası hesap işletim ücretinden daha az kazanacaksın (öğrenciye ücretsiz vadesiz hesap yok)
    Ayrıca vadeli hesaplarda genelde belli tarihler olur para çekebileceğin. Mesela 6 ayda bir çekebilirsin sadece paranı. Bunlara da dikkat et hesabı açtırırken, sonra sürpriz olmasın.
    Bankacı sana kredi kartı vs. çıkartmak isteyecektir. Eğer mantıklı harcayıp ödeyebilirsen kart çıkarmak mantıklıdır.

• bildiğim kadarıyla artık ikametgah zorunlu oldu.

ziraat bankasında çok eskiden olan hesabımda bile bir ara bankamatikte sürekli uyarı çıkıyordu, ikametgah getirmeyenler işlem yapamayacak gibi.

ikametgah yerine kendi adına olan bir telefon, adsl faturası falan da gösterebiliyorsun ama sana uymaz bu sanırım.

ikametgahı da muhtardan ortalama 3 liraya, nüfus müdürlüğünden bedavaya alabilirsin.
  • Hesap açtırmak için ikametgah veya adına düzenlenmiş su elektrik telefon doğalgaz benzeri bir fatura ibraz etmen gerek li.Bunları ibraz edemiyorsan banka zaten mernis(merkezi nüfus sistemi)'den senin ikametgahını alabiliyor.Sonuçta muhtarlık ta nüfus idareside aynı yerden adresi alıyor.Bankada açacağın hesapdan genelde her banka hesap işletim ücreti alır.Bu ücreti ödemek istemez sen ya herbankanın bir hesap şekli var mesela düzenli fatura ödemesi verirsen hesap işletim ücreti kesmez yada sana havuz hesabı(Vadesiz hesabındaki xxx tl den fazla parayı banka fonda değerlendirir senden masraf almaz neden almaz senin vadesizde bir miktar min genelde 250 tl dir atıl durumda bekletir ki bu parayı kendi kullanıyor).Vadeli hesapda ise hesap işletim ücreti yokdur.Ama vadeli hesaba sadece vade başında para yatırabilirsin.Örneğin 12.07.2010 tarihinde açılan bir 30 günlük vadeli hesaba 13.07.2010 tarihinde para yatırabilirsin.Vadeli hesapdan istedğin zaman para çekebilirsin ama vadesi dolmadan çekersen çektiğin tutar kadar ki kısmın faizini alamazsın.Örnek 1.000 tl vadeli hesap açtın bunun 200 tl sinin çektin.Bu 200 Tl lik kısmın dönem faizini alamazsın.

Yok ben bunların hiçbiri ile uğraşamam dersen bankaların kiralık kasaları var eline geçen parayı altın olarak değerlendir at kasaya.
    Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.