Şimdi Ara

18 yaşında birinin bizi temsil etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazır seçim de yaklaşmışken bakış açımızı genişletelim. 18 yaşında birinin meclise girmesi sizce nasıl olur?
    Mecliste aşk acısı mi çekerler yoksa 50 yaşındaki insanların yapamadığını mı yaparlar? Fikirlerinizi merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversite okumamış birinin halkı temsil edebilecek yetkinlikte ve olgunlukta olduğunu sanmıyorum. Bu kişi meclisten çıkıp internet kafeye gidecek kişidir.
  • Bluğ çağı bunalımına girip ülkeyi yakabilir de.
  • Memleketin iyice çivisi çıkar cidden :D Hayır ülkeyi terk edeyim desen dert, kalıyım desen dert

• Bakalım kimin çocuğunu askerden muaf yapmak için çıkartmaya çalışıyorlar bu yasayı?

• Istemedigim bir maddedir. Forumda goruyorsunuz o yas grubu karidan kizdan kafasini kaldiramiyor. Gidip kendini gelistirmis, ulke icin cabalayip kendini yirtan 18 yasinda adami arayip bulup getirecek halleri yok. Ayrica m.v olacak adam az universite mezunu olmalidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aleyna Tilki baskan olur aslında cok hos olur :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni anayasanın en gereksiz maddesi

bana kalsa milletvekili yaşını 30, bakan yaşını 40 yapardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 26 Mart 2017; 18:15:12 >
  • Bizde yaşın ne önemi var? İster 15 olsun ister 65 olsun, genel başkan ne diyorsa ona oy kullanmayacak mı?

En son koca koca bakanlar anayasayı ihlal edip referandum oylamasını gizli yapması gerekirken açık yapmadı mı? Cumhurbaşkanı ve gerçek genel başkana ki ikisi de aynı kişi, ispatlamaları gerekiyordu oylarını kendilerine söylendiği gibi kullandıklarını. Yoksa oyarlar adamı oyarlar... İster milletvekili ol ister bakan, ister 15 yaşında ol ister 65. Farketmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon.

Üniversite okumamış birinin halkı temsil edebilecek yetkinlikte ve olgunlukta olduğunu sanmıyorum. Bu kişi meclisten çıkıp internet kafeye gidecek kişidir.

Mecliste sadece 50 kuruşa çorba içilen ucuz lokanta var. Oysaki gençlerimiz PES oynayamıyor. İnanıyorum ki bu 18 lik vekillerimiz en son sistem oyun konsollarıyla, en güncel ekran kartlarıyla donatılmış oyun salonlarını mecliste açarak yeme içmeden sonra halkımızın en elzem bir ihtiyacını gidereceklerdir.

Artık oyunları maksimum fps lerde oynamak mümkün olacak. EVET EVET EVET

• quote:

Orijinalden alıntı: egemena

quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon.

Üniversite okumamış birinin halkı temsil edebilecek yetkinlikte ve olgunlukta olduğunu sanmıyorum. Bu kişi meclisten çıkıp internet kafeye gidecek kişidir.

Mecliste sadece 50 kuruşa çorba içilen ucuz lokanta var. Oysaki gençlerimiz PES oynayamıyor. İnanıyorum ki bu 18 lik vekillerimiz en son sistem oyun konsollarıyla, en güncel ekran kartlarıyla donatılmış oyun salonlarını mecliste açarak yeme içmeden sonra halkımızın en elzem bir ihtiyacını gidereceklerdir.

Artık oyunları maksimum fps lerde oynamak mümkün olacak. EVET EVET EVET

Hahahahahahahahhahaha

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Yav ben 2 üniversite bitireceğim , doktora yapacağım, kitap yalayıp yutacağım ergen velet gelip beni mi yönetecek ? Bence 25 bile az 35 olmalı.

• Olayı hukuki olarak düşünürsen 18 yaşındaki birinin temyiz kudreti mevcuttur fiil ve ceza ehliyetine sahiptir yani 18 yaşında bir insana sorumluluk yükleyebiliyoruz gerektiğinde cezada veriyoruz siyasi olarak seçme hakkı tanıyoruz;

Seçilme hakkını tanımamak için hiçbir sebep yok eşitlik ilkesinin bir gereğidir partilerden zaten 18-21 yaş arası 3-5 ten fazla aday olacağını sanmıyorum aynı zamanda o mecliste işçiside olacak hukukcusu tıpçısıda her kesimden yaştan görüşten kimseler olmadıktan sonra bir sınıf doldurup aristokrasiye geçelim.

Objektif bir şekilde değerlendirdiğim görüşüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 27 Mart 2017; 16:14:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Olayı hukuki olarak düşünürsen 18 yaşındaki birinin temyiz kudreti mevcuttur fiil ve ceza ehliyetine sahiptir yani 18 yaşında bir insana sorumluluk yükleyebiliyoruz gerektiğinde cezada veriyoruz siyasi olarak seçme hakkı tanıyoruz;

Seçilme hakkını tanımamak için hiçbir sebep yok eşitlik ilkesinin bir gereğidir partilerden zaten 18-21 yaş arası 3-5 ten fazla aday olacağını sanmıyorum aynı zamanda o mecliste işçiside olacak hukukcusu tıpçısıda her kesimden yaştan görüşten kimseler olmadıktan sonra bir sınıf doldurup aristokrasiye geçelim.

Objektif bir şekilde değerlendirdiğim görüşüm budur.

Hocam Allah aşkına 19 yasındaki birisi meclise gelip ne yapabilir ki? Telefon elinde instastory, swarm, twitter falan günceller sürekli. 19 yaşında bir adam nasıl ülkeyi savunabilir ki bilmiyorum.

Şöyle bi baktığımızda cezai ehliyeti bile var falan diyoruz ama çoğu görmemiş geçirmemiş delikanlı zamanlarındaki insanlar olacak. Bilmiyorum çok sakat bir işmiş büyük bir kumarmış gibime geliyor

• ballinesquik B kullanıcısına yanıt
    O iş öyle olmuyor hocam yapamaz diye savunacaksan mesela siyaset ortamında veya doktrin olarak bunlar insta çocukları anlamaz diyemezsin temel olarak milletvekili olmak için üst sınır koyması hukuk devletinin temel ilkelerine aykırı...

Zaten ülkemizde parti disiplini var 40 yaşındaki vekiller bile grup sözcüsü el kaldırınca elini kaldırıyor Cumhuriyet tarihi boyunca hep hükümetler yaptı kanunları vekiller hiç çalışmadı pratikte 15 yaşındaki çocukları koysan gene bişey değişmez öğretirler şu abin el kaldırınca kaldır diye bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 27 Mart 2017; 16:25:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

O iş öyle olmuyor hocam yapamaz diye savunacaksan mesela siyaset ortamında veya doktrin olarak bunlar insta çocukları anlamaz diyemezsin temel olarak milletvekili olmak için üst sınır koyması hukuk devletinin temel ilkelerine aykırı...

Zaten ülkemizde parti disiplini var 40 yaşındaki vekiller bile grup sözcüsü el kaldırınca elini kaldırıyor Cumhuriyet tarihi boyunca hep hükümetler yaptı kanunları vekiller hiç çalışmadı pratikte 15 yaşındaki çocukları koysan gene bişey değişmez öğretirler şu abin el kaldırınca kaldır diye bu kadar...

Hahahahahshs güldürdün hocam son cümlede. Valla bindik bir alamete gidiyoz kıyamete... Umarım hayırlısı olur hakkımızda

• 2 üni bitirmiş master yapmış adamlar mecliste bizi temsil ediyorda ne oluyor ? harala gürele yumruk kavga. maaş görüşmesine gelince ses çıkmıyor. en azından bunlardan daha şerefli olur 18 yaşındaki kardeşim
  • Yahu kardeşim 18 yaşında birinin seni temsil etmesini istemiyorsan ve yeni anayasaya karşıysan hayır oyunu verirsin geçersin. Baktın yeni anayasa seçildi o zaman desteklediğin CHP partin 18 yaşında vekil koymaz ortaya.

Madem 18 yaşına karşısınız kendi partinizde 18 yaşında milletvekili almayın o zaman sizi destekleyenler temsil edenler 18 yaşında olmaz bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: julyan

Yahu kardeşim 18 yaşında birinin seni temsil etmesini istemiyorsan ve yeni anayasaya karşıysan hayır oyunu verirsin geçersin. Baktın yeni anayasa seçildi o zaman desteklediğin CHP partin 18 yaşında vekil koymaz ortaya.

Madem 18 yaşına karşısınız kendi partinizde 18 yaşında milletvekili almayın o zaman sizi destekleyenler temsil edenler 18 yaşında olmaz bu kadar basit.

Ne diyon hocam sen ne CHPsinden bahse diyon

• quote:

Orijinalden alıntı: ballinesquik

quote:

Orijinalden alıntı: julyan

Yahu kardeşim 18 yaşında birinin seni temsil etmesini istemiyorsan ve yeni anayasaya karşıysan hayır oyunu verirsin geçersin. Baktın yeni anayasa seçildi o zaman desteklediğin CHP partin 18 yaşında vekil koymaz ortaya.

Ne diyon hocam sen ne CHPsinden bahse diyon

18 yaşındaki yaşıtların milletvekili olcak ama sen olamıcaksın diye kıskanıyorsun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.