Şimdi Ara

172 santim boya 65 kilo erkek zayıf, cılız erkek midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruyu herkesin 80-90 kilo kaslı, iri olduğu bir bölüme sormak yanlış olabilir ama Konu Dışına mesaj yazma hakkım olmadığı için bu soruyu bu bölüme sormaya karar verdim. 172 santim boyumdayım. 89 kilodan 65 kiloya inmiştim. 24 kilo vermiştim. Bu süre zarfında kardiyo çok aşırı yaptım. Günde 20 kilometre koştuğum zamanlar oluyordu ( Yürüyüş- Koşu karışık şekilde). Yani kardiyonun dibine vurmuştum. Kardiyoyu bırakınca çok hızlı bir şekilde kilom 70'e çıktı. Ondan sonra tekrar kardiyo yapmaya başladım. Aldığım kiloyu geri vermek istiyorum. 2 kiloyu geri verdim. Şu an 68 kiloyum ve tekrar 65 kiloya inmek istiyorum.

Soru şu; Şimdi 172 santim boya 65 kilo olan bir insanın vücut kitle indeksi 22 oluyor. Yani Normal Vücut kitle indeksinde bir kilo oluyor fakat toplum olarak bakarsak 172 santim boya 65 kilo erkek zayıf derler, kötü derler yani. Neden böyle? 172 santim boya 65 kilogram olmak, zayıf, cılız erkek olmak mıdır? Herkes böyle mi düşünüyor? Vücut kitle indeksi olarak bakarsak aslında gayet normal bir kilo oluyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ennio Morricone2 -- 13 Kasım 2016; 16:49:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

172 Boy 65 Kilo Erkek: Zayıf mı, Cılız mı?

172 boyundaki bir erkek için ideal kilo aralığı 60-68 kg'dır. 65 kg'lık bir erkek, bu aralığın ortasında yer almaktadır. Bu nedenle, 172 boy 65 kilo bir erkek ne zayıf ne de cılızdır. Sağlıklı bir kiloya sahiptir.

Bununla birlikte, vücut kitle indeksi (VKİ) gibi diğer faktörler de dikkate alınmalıdır. VKİ, boy ve kilonun bir ölçüsüdür. 18,5-24,9 VKİ aralığı sağlıklı kabul edilirken, 18,5'in altındaki VKİ zayıflık olarak kabul edilir. 65 kg'lık ve 172 boyundaki bir erkeğin VKİ'si yaklaşık olarak 22'dir, bu da sağlıklı bir aralıktadır.

Ayrıca, vücut yağ oranı da dikkate alınmalıdır. Düşük vücut yağ oranına sahip bir kişi, aynı kiloya sahip yüksek vücut yağ oranına sahip bir kişiye göre daha zayıf görünebilir. Vücut yağ oranını ölçmek için çeşitli yöntemler vardır.

Sonuç olarak, 172 boy 65 kilo bir erkek ne zayıf ne de cılızdır. Sağlıklı bir kiloya sahiptir. Ancak, VKİ ve vücut yağ oranı gibi diğer faktörleri de göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla bu 1.72 nin hakkaten 1.72 mi olduğuna bağlı ben kısa boylu bir erkek olarak normal ölçümlerde 1.69-70 çıkıyorum kilom ise 69.4 falan yarım kilo oynuyor şuan fiziğim gayet düzgün kendimce boyum dışında ama 68 iken bile zayıfa yakındım insanlar standart-zayıf arası olduğumu söylüyordu eğer sıkı bir vücuda sahipsen 65 biraz zayıf ama abartılacak bir durum değil bence spor yapmıyorsan eğer fazlası göbekli sınıfına yaklaştırır seni o boyla zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HellTruant

Valla bu 1.72 nin hakkaten 1.72 mi olduğuna bağlı ben kısa boylu bir erkek olarak normal ölçümlerde 1.69-70 çıkıyorum kilom ise 69.4 falan yarım kilo oynuyor şuan fiziğim gayet düzgün kendimce boyum dışında ama 68 iken bile zayıfa yakındım insanlar standart-zayıf arası olduğumu söylüyordu eğer sıkı bir vücuda sahipsen 65 biraz zayıf ama abartılacak bir durum değil bence spor yapmıyorsan eğer fazlası göbekli sınıfına yaklaştırır seni o boyla zaten

Askeriyede de 172 ölçüldüm. Eczanede de 172 ölçürdüm. Her yerde 172 santim.
  • Onemli olan gorunum ve saglik

Ben 170boyda 78kgyum biraz gobek disinda sisko degilim. Normalde sayilara baktigin zaman tosun gibi biri oldugumu dusunebilirsin ama alakasi yok.

Suan 3-4kg verdigimde gobek erise goruntu olarak maskuler gizukebilirim. Takilmiyorum buna. Her vucudun kendi skalasi vardir. Cok uc noktalar olmadigi muddetce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişinin tipine göre dış görüntüsüne göre değişiyor bu mesela yılların kronik zayıfı olan ben 52,5 kg dan 76,50 a çıktım boyum 180 cm ama hala kilo almaya 81-82 olmaya çalışıyorum spor yapıyorum zira kolllar ve bacaklar çöp göbek var vücut çalışan adam 73 kg benden iri yarı duruyor
  • tancatanca T kullanıcısına yanıt
    hocam kilo alırken nasıl bir yol izlediniz nekadar sürede kilo aldınız bende şuan eski haliniz gibiyim.
  • sabah erken kalk 07:45 de kahvaltın bitmiş olsun bol zeytin ye zeytin yağına ekmek ban bol peynir çeşidi ye kaşar lor beyaz hepsinden ye 2 adet hAşlanmış yumurta dilimle üstüne limon sık tuz ve biber ile zeytinyağı dök o şekilde ye GECE SPORDAN SONRA muhakkak sütü içene fıstık ezmesi ve bıldırcın yumurtası koy sonra da muz ye asla alkol alma sigara içme 62/2 ile uğraşma gece erken yat sabah erken kalk bilgisayr oyunu oynayıp internetin başında gevşeme protestan tozu kullanma her çeşit yemekten ye ayırt etm aşırı süt içme çay içme iştahını kapatma bol tahin oranlı üzüm pekmezi karışımı yap biraz katı olsun tahin daha çok olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tancatanca T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ben bunların tam tersini yapıyordum benim için biraz zor olacak
  • zayıf . . .
  • Ben senden yaklaşık 10 cm uzunum kilom 65 bile değil gerisini sen düşün.

• Zayıf evet. Eğer vücudun hala yağlı değilse artık bulk dönemine girip adam akıllı bir beslenme ve spor ile kilo alabilirsin.
  • Foto at millet atmasyon yapıyor şu anda...

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Foto at millet atmasyon yapıyor şu anda...

172 santim boya 65 kilogram dedim. Sayısal olarak soruyorum. Vücut kitle indeksi 22 yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ennio Morricone2 -- 19 Kasım 2016; 20:53:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Zayıf evet. Eğer vücudun hala yağlı değilse artık bulk dönemine girip adam akıllı bir beslenme ve spor ile kilo alabilirsin.

Gym'e gitmiyorum. Vücut kitle indeksinin 22 olması zayıf yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ennio Morricone2 -- 19 Kasım 2016; 20:54:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ennio Morricone2

quote:

Zayıf evet. Eğer vücudun hala yağlı değilse artık bulk dönemine girip adam akıllı bir beslenme ve spor ile kilo alabilirsin.

Fotoğraf atarsan yorumlarım evet o boya o kilo sıska gösterir seni tahminen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ennio Morricone2

quote:

Fotoğraf atarsan yorumlarım evet o boya o kilo sıska gösterir seni tahminen.

Görünüş kıyafete göre değişiyor. Bazı kıyafetler daha kilo fazla gibi gösteriyor, bazı kıyafetler daha kilo az gibi gösteriyor. Kıyafete göre değişiyor.

• Her iki resimde de aynı kilodayım mesela. Her iki resimde de 65 kiloyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ennio Morricone2 -- 20 Kasım 2016; 1:30:18 >

• Bu da 65 kilodaki üstüm çıplak halim

• quote:

Orijinalden alıntı: tancatanca

kişinin tipine göre dış görüntüsüne göre değişiyor bu mesela yılların kronik zayıfı olan ben 52,5 kg dan 76,50 a çıktım boyum 180 cm ama hala kilo almaya 81-82 olmaya çalışıyorum spor yapıyorum zira kolllar ve bacaklar çöp göbek var vücut çalışan adam 73 kg benden iri yarı duruyor

Kas kütlesi fazla olan kişi aynı boy ve aynı kilodaki kişiden daha zayıf durmaz mı? 1 kilo yağ 1 kilo kasdan daha fazla hacim kaplıyormuş. Öyle söylüyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.