Şimdi Ara

16bin parayı faize koydum, vay babam senmisin günlük 6 tl faiz yiyen, çektiğim ceremeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
8.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Normalde de çok zor günler geçirebiliyor insan, sadece psikolojik olarak buna bağlamışsın. Yoksa 3-4 cinin senle uğraştığı yok.
  • Neyseki seküler Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz aman ellerimiz kollarımız çaprazlama kesilir falan sonra.
  • Ben de ciddi ciddi okuyorum ya. Faizle ilgisi yok sende bi cenabetlk var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen faiz kazanmıyorsun ki paranın değerini koruyorsun. Aylık ortalama %1.20-1.50 gibi bir enflasyon oranı var (resmi rakamlara göre, hissedilen daha fazla). 16 bin liranın değerini koruması için ayda 192-240 lira aralığında çoğalması gerekiyor. 192-240/30 gün yaparsak, bahsettiğin tutara denk geliyor. Başına gelenler ise tamamen normal şeyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna, kendini gerçekleştiren kehanet diyorlar. Yani böyle olmasına inandığın, beklediğin için buna sebebiyet verecek davranışların oluyor ve kendini gerçekleştiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir adalet olsaydı 20 senedir akp hükümetinden kimse kalmazdı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S20FE

    ben neyin bedelini ödüyorum hocam

    Bedel falan ödemiyorsunuz, kendinizi boş yere faizden dolayı böyle oldu vs. diye avutmayın. Faizden para gelmesiyle başınıza kötü olay gelmesinin bağı ne? Telefondaki banka uygulamasından size telepatik enerji mi yollanıyor. Geçiniz bunları faize koyup keyfini çıkarın.

    Günlükte Burgan 17 veriyor tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef avrupanın en yüksek faizini veren dünyanın dokuzuncu büyük faizini veren akp ye en ufak birşey olmuyor.

  • Hocam müslümansınız anlaşılan, yorum yapmadan önce bir kaç şey soracağım faiz yeme hususunda Allah ve resulüne savaş açmış olacağına dair Kur'an ayetini daha önce duymuş muydunuz? Evet ise bu ayete imanınız var mı, yani faize bulaşsanız dahi bu ayet ışığında bundan dönüp tövbesiz gitmeniz halinde bir fasık olarak muamele görebileceğinizi kabul ediyor musunuz?


    Bu soruları sordum çünkü bazı müslümanlar "öyle şey mi olur ya bu günah değildir" derler kendi akıllarından, ya da bal gibi faiz yediği halde "yok ben paramı işletiyorum bunun adı faiz değil" diyip kendini kandırarak Allah'ı kandırdığını sananlar da var.


    Onlardan mısınız onu anlamaya çalışıyorum o bakımdan soruyorum bunları ve sorularıma gelecek olan cevabınıza göre ben bir yorumda bulunacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustInCase -- 11 Ocak 2021; 3:21:24 >
  • Vergi borçlarına af vardı faizi siliniyordu Ocak 31'e kadar devam ediyor e-devlet üzerinden de başvurabiliyorsunuz bi deneyin. He bu arada kredi çekmek de faize girmek oluyor


    "şimdi ptt tebligat getirdi,, 96 yılında babamın (rahmetli) samsun da yaptırdığı evi satmıştı abim geçen yıl 120e ve toplam 7 kardeşiz, o evi alan kişi üstüne kat arttırmış bu sebeple bina dosyası incelenip sgk durumu kapatilmamis ve 65 tl borç kalmış,, bu borç faizli bir şekilde 2058 tl olarak 7 kardeşe tebligatı geldi,, adam başı 300 tl falan tutuyor sıkıntı değil, (alışkanlık oldu ya bunada şükür) fakat tüm kardeşlerle irtibata geçince kimse bunu ödemiyor,, yine sıkıntı çünkü tek ben kendi payımı ödeyemiyormuşum,, bir ay sonra icraya düşecekmiş ve o zaman bugün adam başı 300 e kapatılacak iş,, icraya gidince, adam başı 1000 1500 tl masraf kapatma vs açarmış,,"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkoobLaze -- 11 Ocak 2021; 17:8:23 >
  • Sen paranı faiz için bankaya yatirmaSan
    Öteki yatirmazsa
    Biz nasıl kredi çekip ev alacağız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustInCase kullanıcısına yanıt
    kur'an da, hadislerde," Allah faizi haram kılmıştır" benim duyduğum bildiğim bu ama, siz şimdi faize para yatıran veya faiz alan,( Allah 'a savaş açmıştır) bu şekilde ben ilk defa duyuyorum ne demek Allah a savaş açmak,,,, yada bu manaya mı çıkar demek istiyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    bende aynı bu şekilde bana faiz haram, diyenlere söylüyorum,, günümüzde gerçek bu kimse kabul etmiyor şimdi banka faiz vs haram deyip tüm insanlar bankadan parasını alıp evde kasaya koyarsa bu devran durur,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AkoobLaze A kullanıcısına yanıt
    ağustos 2020 ye kadar kesinleşmiş borçlar için geçerliymis,, bizim borç 30 Aralık 2020 de kesinleşmiş

    Ayrıca bu borç nasıl zaman aşımına uğramamış onuda anlamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka degil gercek 2019 da bende faize koydum aylik 16 bin tlye kadar faiz aliyordum guzel para akiyodu sorun yok sonra faizler dusunce altina gectim 290 dan gramdan alir almaz altin sahlandi ve asil macera simdi basliyo. Sabah oluyor 350 liralik modem yaniyo kombi yanmis yaptiriyoruz bir hafta sonra camasir makinesi anakart yandi degistik bir hafta geciyor bulasik makinesi yaniyo bir hafta geciyor buzdalabi karti yandi allahtan kurtardim onu anakarti onarim yaptim duzeldi sonrasinda arabanin tekerine demir girdi 850 tl ama siteden cocuk yapti kameradan buldum odettim ve bammmmmmm sanayi sitesinde tirla kafa kafaya carpistim arabayla snlik olay oldu frene basip vurmasini bekledim resmen. tam 45 bin tl masraf cikti kasko yokkkkkkkkkkkkkk hepsi bana girdi tirciya birsey demedim cekiciye yukledim dogus otoya giren tam girsin dedim. boyle resmen kazada arabadan cok nasil o paranin ciktigina aklim durdu neler oluyor daha neler gelcek diye dusundum şok oldum resmen allah birdaha faize para koydurtmasin dursun kenarda daha iyi gelenden cok giden oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adamlar ayakkabı kutularında para saklıyor ölmesi lazım mesale direk nefes kesilip ama bişey oluyor baksan şimdi şirketleri var dır bilmem ne ilinde ben bi ara bi miktar yatırdım 4 5 ay yedim yalan yok para çıktımı fazlası çıktı ama hemen olmuyor nebilim bu zamanda helal para zor haram para zor yeniyor bana göre

  • quote:

    Orijinalden alıntı: axelfoly

    Faiz mi zina mı yı izledim.
    Faizde param vardı şimdi 36kat tane zina yapmış günahım varsa artık zina yapayım bol bol olur mu faiz yüzünden yok olmuşuz Zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.