Şimdi Ara

165hz 240hz Monitör Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ağırlıklı oynadığım oyunlar Cs go olmakla birlikte çok aşırı sisteme yüklenmeyen bazı konsol oyunlarını (NBA FIFA PES MORTAL KOMBAT) oynamaktayım
    Seri olarak ise single modda cod ve far cry tom raider gibi birkaç oyunu oynuyorum

Sistemim ise 7700k + gtx 1070 yeni bir monitör almak istiyorum baktığım monitörler ise maksimum 2000 TL bandında oyuncu monitörleri

DELL S2417DG NVDIA G SYNC 165 HZ QUAD HD TN PANEL 1900TL
    https://www.hepsiburada.com/dell-s2417dg-23-8-1ms-165hz-hdmi-display-4xusb3-0-g-sync-qhd-oyuncu-monitor-p-HBV000003WAHE?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=21.c.k.pc

DELL AW2518HF 240 HZ FULL HD TN PANEL 1900 TL
    https://www.hepsiburada.com/dell-alienware-aw2518hf-24-5-1ms-240hz-display-hdmi-freesync-full-hd-led-monitor-p-HBV000009P1VV?magaza=Hepsiburada&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.71.6&wt_pc=akakce.c.k.pc

SAMSUNG C24FG70FQM 144 HZ FULL HD VA PANEL 1400 TL
    https://urun.n11.com/monitor-tv/samsung-235-inc-c24fg70fqm-P237379106?cid=700102&utm_source=aff_go&utm_medium=cpc&utm_campaign=price_comp&utm_term=21

Lenovo Legion Y25f-10 144 HZ FULL HD TN PANEL 1200 TL
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-y25f-24-5-144-hz-1ms-display-hdmi-freesync-full-hd-tn-monitor-65d9gac4tk-p-HBV00000ANKFF?magaza=Hepsiburada&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.38.5&wt_pc=akakce.c.k.pc

* Bu monitörler arasından bana en yakın olan 2k g sync destekli dell olarak gözüküyor
    * Alinware 240 hz cs go için çok işime yarar mı bilmiyorum hiç deneyimlemedim
    * Samsung ise va panelin renk canlılığı ve curved olması sebebiyle kafamda hep olumlu iz bırakıyor
    * Lenovo ise tamamen fp ürünü ve sanırım bu oyunlarda aslında işimi fazlasıyla görür düşüncesindeyim

• Benq xl2540 alabilirsin sistemin uygun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ecay kullanıcısına yanıt
    hocam onun 1900 liralık alinware dan farkı nedir ?
    yanlardaki siyah paneller harici tabi
  • Arkadaşlar sizce 144 hz wqhd mi 240 hz full HD mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz monitörü bilmiyorum ama panel olarak çoğu birbirine benzerdir.Ek ıvır zıvır özellikleri değerlendirerek karar verebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Iste paneller tn olduktan sonra nerdeyse birbirinin aynısı ancak marka farkından da ötürü fiyatlar değişiyor

Açıkçası aynı monitor boyutunda sizin belirttiğinizle dell alinware arasında 500 liralik ne fark var anlamadım araştırmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şahsi fikrim nvdia kullanan biri için 2k 165 yada direk 144 hz olur

240 hz her ne kadar fiyat anlamında çok farketmese de cs go harici hic bir oyunda o monitorun o tazemele hızının farkını anlayamazsınız belki 1080ti falan o seviyeyi görür ama çözünürlük full hd ye düştüğü için bu sefer de islemcinin çok güçlü olması lazım

Kısacası espor oyunları harici oyunlara ilginiz yoksa ve sistem sağlam ise alabilirsiniz ama gelip başka oyunlarda oynuyorum ekran kartımda gtx 1060 1070 ve üstü derseniz 2k g sync daha iyi secenek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K 1440p Monitör önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

Benim şahsi fikrim nvdia kullanan biri için 2k 165 yada direk 144 hz olur

240 hz her ne kadar fiyat anlamında çok farketmese de cs go harici hic bir oyunda o monitorun o tazemele hızının farkını anlayamazsınız belki 1080ti falan o seviyeyi görür ama çözünürlük full hd ye düştüğü için bu sefer de islemcinin çok güçlü olması lazım

Kısacası espor oyunları harici oyunlara ilginiz yoksa ve sistem sağlam ise alabilirsiniz ama gelip başka oyunlarda oynuyorum ekran kartımda gtx 1060 1070 ve üstü derseniz 2k g sync daha iyi secenek
    Hocam 8700k 1080 li sisteme dell s2417dg aldım ama arada şu benq nun 240'lığını alsaydım daha mı iyi olurdu acaba diye düşünüyorum.

• alienware cok şekilmiş monitör. Ama Samsung cfg73 modelinde olan özellikler olsa efsane olurmuş:D
  • Hocam aslında monitorun özelliğinden çok va panelin avantajları var diyebiliriz ciddi anlamda tn panele göre renk canlılığı çok bariz ancak

Yüksek hz isteyen oyunda rengi kim arar o da ayrı soru?

Bu sebeple düşük input lag düşük ms ve g sync olması daha öne çıkıyor

• Monitor hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız

1) Özellikle renk üretim, ve tepki süresi nasıl?

2) G sync kaliteli bir oyun deneyimi yaşatıyor mu?

3) G sync modu düşük çözünürlüklerde de çalışıyor mu? örneğin ben cs go yu 1024 768 çözünürlükte oynuyorum burda da g sync devreye giriyor mu?

4) Film vs izlerken yandan görüş açıları nasıl?

5) 2K ile 1080p arasında kalite ciddi kalite farkını hissettiniz mi gerekli mi sizce?

İlginize teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

Monitor hakkında deneyimlerinizi paylaşır mısınız

1) Özellikle renk üretim, ve tepki süresi nasıl?

2) G sync kaliteli bir oyun deneyimi yaşatıyor mu?

3) G sync modu düşük çözünürlüklerde de çalışıyor mu? örneğin ben cs go yu 1024 768 çözünürlükte oynuyorum burda da g sync devreye giriyor mu?

4) Film vs izlerken yandan görüş açıları nasıl?

5) 2K ile 1080p arasında kalite ciddi kalite farkını hissettiniz mi gerekli mi sizce?

İlginize teşekkür ederim
    1- Gayet iyi
    2- Bu özellik nasıl bir fark yaratıyor hala çözemedim.
    3- Çözemediğim için bilmiyorum
    4- Eski ucuz monitörümden hz farkı ve çözünürlük farkı harici açı olarak çok bir fark göremedim
    5- Bu konuda ben de çok kararsızım acaba 240 hz 1080 daha mı iyi olurdu diye

• G sync ile ilgili somut düşünceleriniz olursa yine konu üzerinden paylaşmanızı isterim hocam

• TN panellerin genelinde sorun yok DELL'de sorun var ikinci değişimde (rev a02) aynı sorun tekrar başıma geldi, 3 yıl garantisi olmasına rağmen color banding garantiye girmiyormuş, kesin bir şekilde öğrendim dell Türkiyeden, bende mecbur iade ettim. 1700 tl ye 2k g sync 165hz monitör aldım diye yüzümde gülücükler açmıştı, 1 haftadır kargo ver al boşuna stres oldum. Buyrun Monster lapop TN paneli vs dell s2417dg TN paneli.
    Monster:https://image.ibb.co/mtgMcS/46930336_1e27_4382_8a6d_6387cd722062.jpg
    DEll:https://ibb.co/jXKbsS?

• fakemessiah kullanıcısına yanıt
    Durumunuza üzüldüm hocam fakat kronik bir sorun mudur yoksa size mi denk geldi anlamak için biraz araştırmak lazım sonuçta hemen hepsinin panelini au optronics yapıyor (aoc wievsonic asus benq vs) genel olarak belli seri panel de sorun oluyor da denilebilir

Eger durum böyleyse açıkçası bende riske girmek istemem ancak nadir görülen bir durumsa bi şansımı denemek istiyorum

• Gsync ya da genel olarak sync teknolojilerinin amacı ekrandaki tearingleri engellemek. Bu gsyncin ve fsyncin amacı da vsyncteki problemleri yaşatmadan bunu yapması (input lag ve stuttering). Teknik olarak da yaptıkları şey ekran kartı ve monitörün aynı anda kare üretmesini sağlamak. vsync bunu ekran kartına müdahale ederek sağlarken fsync ve gsync monitöre müdahale ederek sağlar. Oyuncuların birçoğu tearingden habersiz veya onlarla yaşamaya alışmış durumda. Bu gerçeği kenara atsak dahi kırılmalar yüksek hızlı monitörlerde ciddi anlamda göze batmaz hale geliyor. Tearingli kare oluştuktan hemen sonra üzerine yeni kare yazıldığı için 165 hz gibi bir panelde tearinglerin dikkat çekmesi çok zorlaşıyor 60 hz e göre. Kısacası gsync ve fsync takıntınız haline gelmesin bunlar tearingler gözüne devamlı takılan algısı yüksek 144+hz kullanıcıları hariç (60hz kullanıciları rahatsiz oluyorlarsa sadece 144 hz e geçmeleri de büyük oranda çözecektir.) çok önemli olmayan ve yüksek hz ile zaten gereklilikleri iyicene azalan teknolojiler.

Ekstra: g/fsyncin bir faydası daha var. Monitörle ekran kartı aynı anda kare ürettiğinden bu tearingli kareler haricinde normalde monitöre denk gelmeyen kareleri de görebilmeniz demek. Ama bu da 60 hz de akıcılığa katkı sağlarken 144+hz de kayıp çok az olduğundan pek bir artısı kalmıyor. Akıcılığı artırıyor diyenlerin sebebi bu yani kafasına takılan varsa. Bu vsync için geçerli değil çünkü o ekran kartından gelip monitörün üretim anına denk gelmeyen kareleri hiç göstermeyerek ya da eski kareyi tekrarlayarak sağlıyor. Bu yüzden stuttering ve input lag oluyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 19 Nisan 2018; 8:41:12 >

• Öneride bulunacağım ama piyasada parasını hak eden hiç model kalmadı zaten likit kristal ekranlar sorunlarla dolu
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Peki direk öneriniz hangisidir hocam

Örneğin vatana gittiğim de bana sadece va panel önerdiler o üründe samsungun curved monitörü idi

Gözüme batan en önemli özelliği ciddi anlamda renk ve kontrastı yüksekti ancak bunun haricinde tn panele göre başka artısı veya eksiği var mıdır bilmiyorum

• wolwes kullanıcısına yanıt
    Yinede öneriniz varsa sizden fikir almak isterim hocam

• Yani yalan söylemeyeceğim bu güne kadar hangi monitöre elimi atsam sorunluydu aralarından en iyi seçenek sanırım DELL S2716DGR. Bu arada VA panelden uzak durun. Eğer LCD alınacaksa ilk seçenek IPS dir,o olmazsa TN dir VA kadar kanser bir kaplama görmedim hayatımda sağlam panelin de içine ediyor koyu renklerde bulutlanıyor,kontrastı açmak zorunda kalıyorsun bu sefer görüntü yanık gibi oluyor,doğal renklerin içine ediyor hayatımda 2 defa VA panel alma hatasına düştüm bir daha düşmem de tavsiye etmem de ama tercih sizin yine de şansınızı deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 19 Nisan 2018; 16:21:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.