Şimdi Ara

165/60 r14 lastiklere kaç psi basılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • falken sincera 165/60 r14 yaz lastiği kullanıyorum. Fakat sanırım yaygın bir ebat olmadığından hiç bir yerde kaç psi basılması gerektiğini bulamadım, arabanın kapısında da lastik hava tablosu yer almıyor. En yakın bulabildiğim 165/65 ölçü tablosu.

Yarın şehirlerarası yola çıkacağım, şu an arkalar 31 önler ise 30 psi'de. Hız olarak 100'ü pek geçmiyorum bu değerler kalsın mı değiştireyim mi?

edit: tek kişi araba yüksüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 4 Şubat 2018; 17:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işin aslı şudur, lastiğe göre hava basılmaz, aracın ağırlığına göre hava basılır. doğrusu da sizin aracınız da yazar, aracın marka model bilgilerini paylaşırsanız değerlerini bulabilirim diye düşünüyorum
  • cantekim kullanıcısına yanıt
    Renault Twingo 865Kg

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    http://www.rezulteo-lastik.com.tr/renault-icin-lastik/twingo/twingo/1.2-16v-75

www.tpressure.com
    1993-2007 Renault Twingo 1gen Hatchback tire pressure
    http://www.tpressure.com/model/renault/twingo_1gen/hatch.html

buradaki değerlerden bazıları bar olarak vermiş,

Ön lastik basıncı : 2.1 bar
    Arka lastik basıncı : 2 bar
    Ön lastik basıncı (yüklü araç) : 2.3 bar
    Arka lastik basıncı (yüklü araç) : 2.1 bar

bu değerleri kullanabilirsiniz, ankarada iseniz lastik basınç ölçümüzünü yapabilirim

teşekkür ederim hocam bu duruma göre önler 30 arkalar 29 oluyor anladığıma göre (yüksüz)

aynen öyle rica ederim. ayrıca lastikleriniz orjinal ebat değil muhtemelen bulamadığınız için taktınız diye düşünüyorum bilgilendirmek istedim
    aracı yeni aldım hocam satıcı böyle almış lastikleri. boyut olarak orijinal olduğunu ben de düşünmüyorum ama twingolarda 2001 yılına kadar 13 inç, 2002'de ise fabrikasyon 14 ince çıkıyor. inç olarak doğru yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    güle güle kullanın, inç olarak problem yok sadece ebatları farklı mesela 155/65R14 yazıyordu sanırım orjinalde, sizin aracınızda 165/65R14 var. O manada söylemiştim onu
    şimdi anladım teşekkür ederim.

• 215/50/17 nokian wr a4 kislik lastige ne kadar hava basilir arkadaslar. Arac 1400 kg/150hp

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.