Şimdi Ara

16 Yaşındayım Boyum uzar mı :) ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 16 yaşındayım spor olarak fitness yapıyorum ağırlık kaldirmiyorum . Barfiks sinav ip atlama mekik vs. Cok iyi besleniyorum et süt yogurt protein ... boyum 1.70 kilom 60Sorum , bacak çalışmak bacak boyunu uzatmiyormus doğru mu ve fitness boyu engeller mi ? 16 yasindan sonra boy uzar miAyrıca boy icin ne yapmaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzatmaz mı diyelim? nerden bilelim? annen baban uzun mu kısa mı? genlerin ne durumda? daha 16 yaşındasın. 21 yaşına kadar uzama devam eder. bu tür şeylere takıp ben ağırlık kaldırmıcam deme. üzülürsün sonra. boy uzamasını engellemek için çok çok ağır kilolar ile BACAK çalışmanız lazım. bunuda zaten herkes beceremez. 200-250 kg pressten bahsediyorum. 80 kg extension filan. bunları zaten yapamazsın. ha yapmayı denersen, egona yenik düşersen o zaman boy uzaması engellenir.
  • Senceroo kullanıcısına yanıt
    Squatın mantığını bi nebze anlarım(düz adam kafasıyla düşünen insanlardan bahsediyorum tabiki) ama leg extensionu 15000 kilo bile yapsan boy uzamasını nasıl engelleyeceğini anlatır mısın?
    Bir de, 21 yaş net mi? Herkes 21 e kadar uzuyor mu? Kesin bilgi mi?
  • Anne 156
    Baba 170
    Abim 185
    Squat a egilip yukarı sıçrama hareketini yapıyorum spor sonrasi bacaklarimin ön tarafları ağrıyor acaba boyumu etkiler mi ondan endiselendim

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbomanlet

Squatın mantığını bi nebze anlarım(düz adam kafasıyla düşünen insanlardan bahsediyorum tabiki) ama leg extensionu 15000 kilo bile yapsan boy uzamasını nasıl engelleyeceğini anlatır mısın?
    Bir de, 21 yaş net mi? Herkes 21 e kadar uzuyor mu? Kesin bilgi mi?

tüm bacak egzersizleri için geçerli. fazla ağırlık ile bacak antrenmanının boy kısalmasına neden olduğuna dair bir sürü araştırma var hocam. sadece o egzersize özel değil yani. ama dediğim gibi bahsettiğim ağırlıklar zaten herkesin yapabileceği ağırlıklar değil.
    Senceroo bisey sorucam IP atlamak boy uzatır mi ya da streching yapıyorum etkili olur mu ? Ne yapayım dersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fitnesss

Senceroo bisey sorucam IP atlamak boy uzatır mi ya da streching yapıyorum etkili olur mu ? Ne yapayım dersin

boy %90 genetiktir. yüzme önerebilirim belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOYUM UZAR MI?
    5 yıl önce açıldı
    17 YAŞINDAN SONRA BOY UZAR MI
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Araştırmalarla ilgili link paylaşabilir misin? Gerçekten merak ettim, mantığını çok merak ettim vücudun herhangi bir yerindeki kas grubunun güçlenmesinin ve gelişmesinin boy uzamasını nasıl engellediğini.
  • Ağırlık kaldırmak omurgayı strese maruz bırakır ama bacak için sceneroo ya sorabilirsin

• fitnesss F kullanıcısına yanıt
    Yetişkin bir insan omurgası 1 tonun üzerinde baskıyı kaldırabilecek kadar dayanıklı bir yapı, bu kadar güçlü bir şey olacakken, küçüklükte 50-60, hadi allah vergisi acayip bir güç var diyelim, 250-300 kiloluk bir ağırlığın altında kalması, gelişimini engelliyor öyle mi?

Aksine o açıdan bakarsan boyu uzatması gerekir, zira vücut eksik gördüğü yeri güçlendirir. Kas yapmanın temelinde o kas grubunu "strese" maruz bırakıp, vücudun "yetersiz bu kas" diyip geliştirmesinden ibaret.
  • Sen kesin doğru mu biliyorsun ozaman millet ağırlık kaldırarak boy uzatsin ?

• quote:

Araştırmalarla ilgili link paylaşabilir misin? Gerçekten merak ettim, mantığını çok merak ettim vücudun herhangi bir yerindeki kas grubunun güçlenmesinin ve gelişmesinin boy uzamasını nasıl engellediğini.

bir sürü araştırma bir sürü yorum var. araştırırsan görceksin. özellikle yabancı forumlarda. benim dediğim olay çok ağır bacak antrenmanı yapmak. ki bunu yapmak için belli bir altyapıya ihtiyacınız var. yeni başlayanda altyapı olmayacağı için zor. bacak antrenmanında squat ağır girilirse omurgayı zedeleyebilir bir nevi sıkıştırabilir. aynısı leg press içinde geçerli. military push - deadlift gibi hareketler içinde geçerli bu.

quote:

Yetişkin bir insan omurgası 1 tonun üzerinde baskıyı kaldırabilecek kadar dayanıklı bir yapı, bu kadar güçlü bir şey olacakken, küçüklükte 50-60, hadi allah vergisi acayip bir güç var diyelim, 250-300 kiloluk bir ağırlığın altında kalması, gelişimini engelliyor öyle mi?

Aksine o açıdan bakarsan boyu uzatması gerekir, zira vücut eksik gördüğü yeri güçlendirir. Kas yapmanın temelinde o kas grubunu "strese" maruz bırakıp, vücudun "yetersiz bu kas" diyip geliştirmesinden ibaret.

boy uzaması tamamiyle iskelet sistemiyle alakkalı. vücut geliştirme ve fitness ise kas gelişimi. arada ne tür bağlantı var? senin dediğine göre erken boşalan birisi antrenman yaparak belki ağırlık kaldırarak malum yeriyle bu sorunun önüne geçebilir? veya miyop hastası biri kirpiklerini hızlıca kırpıştırarak gözünü çalıştırabilir? ne kadar saçma di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 1 Ağustos 2015; 23:37:00 >

• Biriniz barfiks in felan boyu uzatıp uzatmadigini söylesin ya da hangi hareketi yapacağımı !!

• quote:

Orijinalden alıntı: fitnesss

Biriniz barfiks in felan boyu uzatıp uzatmadigini söylesin ya da hangi hareketi yapacağımı !!

dediğim gibi boy uzaması %90 genetik. yüzme ve asılma hareketlerinin boy uzamasını tetiklediğini söyleyenler var. sonuçta barfiks çekmek kötü birşey değil. yüzmek kötü birşey değil. yapın bunları size zararı olmaz. belki boyunuz uzar. belki uzamaz. herkesin genetiği, vücudu farklı.
  • Spora basladigimdan beri boyum uzadi

Zaten benim eddiğim de o. Anca "araştırma var" de, 1 tane güvenilir, akademik araştırma koyama ortaya. Senin omurgan ayakta dururken bile sıkışıyor aynştayn, sabah ilk kalktığın ile gece yatarkenki boyun arasında 2-3 cm ye kadar bile fark olabilir. Leg extension hareketinin boy uzamasını engelleyeceğini düşünmek cahillik ve aptallıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Sovereign

Zaten benim eddiğim de o. Anca "araştırma var" de, 1 tane güvenilir, akademik araştırma koyama ortaya. Senin omurgan ayakta dururken bile sıkışıyor aynştayn, sabah ilk kalktığın ile gece yatarkenki boyun arasında 2-3 cm ye kadar bile fark olabilir. Leg extension hareketinin boy uzamasını engelleyeceğini düşünmek cahillik ve aptallıktır.
    Kardeş sen patates misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 2 Ağustos 2015; 22:56:45 >
  • Ben 1.90 oldum kaldı daha uzamadım

Not: Küçüklüğümden beri sürekli süt içerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzzysull -- 2 Ağustos 2015; 23:02:48 >
  • quote:

tm byle dvm
    "hiçbir akademik araştırma atmadı"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.