Şimdi Ara

16 yaşındayım, boyum 1.63 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
7.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sana şöyle rakamlarla ifade edeyim kendi boy uzamamı

Yaş 13: 171
    Yaş 14: 174
    Yaş 15: 178
    Yaş 16: 183
    Yaş 17: 187
    Yaş 18: 190
    Yaş 19: 192
    Yaş 20: 192,0-5
    Yaş 21: 192,5-9
    Yaş 22: 193

Bakınız 16 yaşımdan itibaren tam 10 cm uzamışım. Tabi ki umudunu kaybetme ancak en önemli faktör genetik. Benim annem 170 babam 176 falan dedem 195 (kemik erimesi olduğu halde) kuzenimin birisi 197 diğeri 192 dayımların ikiside 185 in üzerinde. Baba tarafım kısa baba tarafından dedem 165 amcam 170 halam 155-160 arası o taraftan kuzenlerim ise 160-165 arası gidip geliyorlar (hepsi kız/kadın) . Allah tan anne tarafıma çekmişim. Sonuç olarak bende 13 yaşlarımda uzayamayacam diye korkuyordum çünkü ben 13 yaşındayken kuzenim 15 yaşlarındaydı 180 boyu vardı ve arada baya fark vardı ama ergen ve son evre ergenlik döneminde bayağı bir uzama kat ettim. Diyeceksin üstteki rakamlar nereden geliyor ? Eski evimizde kendi odamın kapısını boy grafiği yapmıştım her yıl oraya işaretliyordum. Oradan biliyorum. 10 cm uzamayı bekleme ancak 5 cm e kadar uzarsın diye düşünüyorum. Bu işin bilimsel tarafı var birde. Kemik yaşı denen olay var yani senin yaşından bağımsız olarak değişen kemik yaşı var. Lisedeyken acayip kısa bir arkadaş vardı 160-165 civarıydı kemik yaşı 12 mi ne çıkmıştı. Çocuk protein yüklendi geçenlerde rast geldik konuştuk falan 170 civarıyım dedi. Ama kemik yaşı falan artık doldurmuş. Kendisi söyledi. Artık pek takmıyorum falan dedi. İnanın o çocuk oldukça fazla takıyordu boyunu. Kendime acıyorum lise döneminde dalga geçtiğim için. İnsan olgunlaştıkça anlıyor bazı şeyleri. Allahtan çocuk sıcak kanlı birisiydi yani çocuğa yıllarca "küçük" diye seslendik. Başka birisi olsa konuşmazdı. Ama özür diledim tüm samimiyetimle. Diyeceğim o ki öncelikle bir kemik yaşını öğren ondan sonra umut yolunda ilerle. Olmazsa da olmaz ne yapalım hayat yaşamaya değer..
    AMD Ryzen 7 7800x3D CPU ∞ MSI X670 Gaming Plus MB ∞ HyperX Fury Renegade 2x16 GB RAM ∞ WD SN850 Black 1TB NVMe ∞ WD Blue 1TB NVMe ∞ PNY RTX 4070 GPU ∞ Evga GQ 750 Gold Semi-Moduler PS ∞ Phanteks P350X Case ∞ Scythe Mugen 5 Air Cooler ∞
    ∞ GÜNCEL IMDB Listesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordimus

Ne demiş atalarımız zaman herşeyin ilacıdır bekleyip göreceksin sonucu.
    16 yaşından sonra toplam 8 cm uzamış adamım, sakallarının olmaması da benzerlik gösteriyor. 1.70'e kadar yolun var, gerçekçi tahminler ise 1.68'i gösteriyor.

Orijinalden alıntı: Bluetazy.

Ben sana şöyle rakamlarla ifade edeyim kendi boy uzamamı

Yaş 13: 171
    Yaş 14: 174
    Yaş 15: 178
    Yaş 16: 183
    Yaş 17: 187
    Yaş 18: 190
    Yaş 19: 192
    Yaş 20: 192,0-5
    Yaş 21: 192,5-9
    Yaş 22: 193

Bakınız 16 yaşımdan itibaren tam 10 cm uzamışım. Tabi ki umudunu kaybetme ancak en önemli faktör genetik. Benim annem 170 babam 176 falan dedem 195 (kemik erimesi olduğu halde) kuzenimin birisi 197 diğeri 192 dayımların ikiside 185 in üzerinde. Baba tarafım kısa baba tarafından dedem 165 amcam 170 halam 155-160 arası o taraftan kuzenlerim ise 160-165 arası gidip geliyorlar (hepsi kız/kadın) . Allah tan anne tarafıma çekmişim. Sonuç olarak bende 13 yaşlarımda uzayamayacam diye korkuyordum çünkü ben 13 yaşındayken kuzenim 15 yaşlarındaydı 180 boyu vardı ve arada baya fark vardı ama ergen ve son evre ergenlik döneminde bayağı bir uzama kat ettim. Diyeceksin üstteki rakamlar nereden geliyor ? Eski evimizde kendi odamın kapısını boy grafiği yapmıştım her yıl oraya işaretliyordum. Oradan biliyorum. 10 cm uzamayı bekleme ancak 5 cm e kadar uzarsın diye düşünüyorum. Bu işin bilimsel tarafı var birde. Kemik yaşı denen olay var yani senin yaşından bağımsız olarak değişen kemik yaşı var. Lisedeyken acayip kısa bir arkadaş vardı 160-165 civarıydı kemik yaşı 12 mi ne çıkmıştı. Çocuk protein yüklendi geçenlerde rast geldik konuştuk falan 170 civarıyım dedi. Ama kemik yaşı falan artık doldurmuş. Kendisi söyledi. Artık pek takmıyorum falan dedi. İnanın o çocuk oldukça fazla takıyordu boyunu. Kendime acıyorum lise döneminde dalga geçtiğim için. İnsan olgunlaştıkça anlıyor bazı şeyleri. Allahtan çocuk sıcak kanlı birisiydi yani çocuğa yıllarca "küçük" diye seslendik. Başka birisi olsa konuşmazdı. Ama özür diledim tüm samimiyetimle. Diyeceğim o ki öncelikle bir kemik yaşını öğren ondan sonra umut yolunda ilerle. Olmazsa da olmaz ne yapalım hayat yaşamaya değer..

Senin ailen baya uzunmuş benim en uzun rahmetli dedem 1.90 civariydi. Kemik yaşını öğrenmek için hastaneye gidebilirim. Benimle de aynı şekilde dalga geçiyorlar ama bi basketbolcu arkadaşım vardı en az 10cm uzarsın dedi. Aslında senin gibi bilinçli insanlarin yaklaşımı daha tutarlı. 1.75 yeter bana Alacakaranlikdaki esmer cocuk Taylor Lautner bile uzaktan uzun görünüyor, (benim sırık olma istegim yok zaten) cunku uzadiktan sonraki ilk isim ciddi bi spor alışkanlığı elde etmek. Tesekkur ederim su kemik yaşını öğrenmek için annemle konuşacağım abi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

16 yaşından sonra toplam 8 cm uzamış adamım, sakallarının olmaması da benzerlik gösteriyor. 1.70'e kadar yolun var, gerçekçi tahminler ise 1.68'i gösteriyor.

5 cm bile etrafımdaki insanlara yakınlaştırır beni

• Oha Kristen Stewart, Marilyn Monroe, Lindsay Lohan, Emma Watson, Lil Wayne, Miley Cyrus, Selena Gomez 1.65, Katty Perry, Jessica Alba, Angelina Jolie, Beyoncé 1.68'miş saka gibi ama saydıklarımda kadın ve çoğunlukla boylarına bakmiyorlar.

Orijinalden alıntı: Lauren Cohan

Merhaba bayan.boyunuz yaşınıza ve cinsiyetinize göre normal kafaya takmayın

Öncelikle tesekkur ederim ve ben bayan değilim

kafana takma kardeşim bende o yollardan geçtim.Lise 3. de iken boyum 1,72 idi.Lise sona geçtiğim yaz ne oldu bende bilmiyorum 1,80 oldum.Şuan 23 yaşındayım boyum 1,89.Ben öyle süt-yoğurt tüketen birisi de değilim.Aman aman spor da yapmam.Buna rağmen uzadı.Buraya kadar okuyan genden dolayı demiştir hemen.Onu da açıklığa kavuşturayım.Annem 1,60 babam 1,77 boyunda.Akrabalarım arasında en uzunu babam.Amcalarım dayım vs maksimum 1,75.Kafana takma sıkıntı olan boy olsun.Boyuma göre kız bulamıyorum.Yanımda kız kardeşimi gezdirir gibi oluyorum.Uzun olmakta iyi bişey değil yani.Keşke 1,80 de kalsaydım diyorum bazen.

PSN ID: Osse-Saeros
  • quote:

Kardeş valla benımki tam tersi :D bizim aile her haftada bir düzenli olarak bana daha nereye kadar uzayacaksın diyor :D zamanla olur ama bizim mahallede çok kısa boylu bir arkadaş vardı bizim harbiden küçücükdü annesi ona özel bir bal yediriyordu valla çocuk yiye yiye bayagı boylanmıştı ama hangi bal ı yedi valla bilmiyorum -_-

Uzamak için yüzmeye git.
    Ama boyunu kafana takıp aklını meşgul etme ki hayatı kaçırmayasın.

16 yaşımdayken 170 falandım üzerinden 5-6 sene geçti 171-172 yim ama kafaya takılacak bir şey değil zaten boyunla dalga geçiyorlarsa hala çocuk kafasındadırlar onlarla pek yakın olman gerekmez.

Edit:Bu arada süt ve süt ürünlerini çok severim 16 yaşımdan beri bir çok spor yaptım,beslenmemde fena değildi,ailede erkeklerin boy ortalaması 180+ ama annem 160 babam 180.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 20 Şubat 2016; 17:05:11 >

Orijinalden alıntı: YENİPHONEALANADAM

Bu mesaj silindi.
    16 yaşında bir ERKEK olarak artık bazı gerçeklerle yüzleşmen lazım, kısa boylusun ve muhtemelen 5 santim anca uzarsın. Herkes el kadar doğuyor ama biri 195 oluyor diğeri 160. 13 yaşında 170 adamın 10 santim uzamasına güvenip kendinin de uzayacağını sanma, muhtemelen öyle olmayacak. Ha bir mucize olur da genetik olarak dedenin babasının eniştesine çekersen 185 boyun olursa ne mutlu sana, onu da malum donanımhaberdeki 12-18 yaş arası tayfa sana söyleyemez senin de bildiğin gibi.

Kısa boylu bir insan oluşunu benimse, 170 boyla millete racon kesme erkeklik taslama komik durursun. Sempatik olmaya çalış sempatikliğinle çevrende bilin maskülenliğinle değil. Lisede hayatımda gördüğüm en yakışıklı çocuk sınıf arkadaşımdı, sırf kafaya baksan kıvanç kim ki dersin, ama 173 boyu var diye kimse bakmıyordu.

Uzamazsın diyenlere ''blok ;)))'' diye cevap yazan ''15 yaşında 155im 192 olur muyum'' çocukları bu mesajın yarısında beni de bloklamışlardır gerçi. Ulan ne kompleksli bir nesilsiniz ya

• Bende 10.sınıfa giderken 1.65'dim ve 10 cm kadar uzadım. Arkadaşım 1.63'dü o da şuan neredeyse 10 cm kadar uzadı. 1.71 - 1.73 arasıdır. Yani yaşın henüz küçük bunları kafana takmana hiç gerek yok.

Ama kendinde bir şeyler yapabilirsin, boyu uzatmada etkili olan hareketler, yiyecekler tüketebilirsin.

Kafana takma boyunu, mesela benim boyum 1.80 hiç kafama takmıyorum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.