Şimdi Ara

16 Yaşındaki Biri İçin Verebileceğiniz Tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
16
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem kültürel,hem fiziksel hemde bilgi(dini,sosyo ekonomik,ingilizce,dersler...) açısından kendini iyi geliştir bu yaşlar en çok kapabileceğin,alabileceğin yaşlar kısacası donanımlı ve iyi bir insan olmak için gereken şeyleri edinmeye çalış birçok yaşıtın kız,futbol,sosyal medya gibi gereksiz şeylerle zamanını ve enerjini harcama kardeşim ve şu anda yaptığın gibi insanları fikirlerini al ve herkesin fikrini dinle .

Orijinalden alıntı: Someone of God

canın sıkıldığında, eğlenmek için, kafa dağıtmak için oynarsın, arkadaşlarınla oynuyorsun daha güzel aranızdaki muhabbet gelişir, ama kıvamı tutturman lazım kendini tüm gün bilgisayara kapatmamalısın,

şimdi bi çeşit kültür-popüler kültür manyağı gibi görüneceğim dışarıdan ama, oyun dünyasının bile kendine has bi kültürü vardır, ne biliyim bi half life serisi, portal serisi vs vs kült hale gelmiş oyunlardır bana göre, bunları oynayabilirsin. lol de oynadım ben kısa bir süre aynı senin gibi benim de arkadaşlarım oynuyordu muhabbetimiz olsun hep beraber eğleniriz maksadıyla oynadım sonra çok sarmadı sınavlar vs bıraktım
    yani bilgisayar oyunlarında olay kontrolü kaybetmemekte,oynarken eğlendiğin, zevk aldığın oyunları, süreyi çok abartmadan oyna, hatta sana önerim oyun dünyasında kültleşmiş belli başlı oyunları da oyna illa oyun oynayacaksan

bu arada bilgisayar bağımlılığından kurtulmak isteyenlere önerim kendileri bi enstrüman çalmayı öğrenmeye çalışmalılar. önemli olan çalabilmek değil bana göre o öğrenme aşaması çok keyif verir insana sonrasında zaten canınız sıkıldığında alırsınız elinize aleti kafa dağıtırsınız, ruhunuz dinginleşir, kafanız çalışır, rahatlarsınız. sosyal hayatta getireceği artıları saymıyorum saymak da istemiyorum açıkçası çünkü ortamım olsun vs gibi nedenlerle bu işe başlamak çok mantıklı değil başlansa bile devamı gelmez çok faydalı olmaz kişiye

Gitar çalıyorum hocam ilk gitarı elime aldığımda pek sevmemiştim sonra 1-2 sene sonra bir abim eski gitarını hediye etmişti. Gitar akustik olduğundan çok hoş ses çıkıyordu sonra kafaya koydum ben bunu çalarım diye Kursa gitmedim hep internetten youtube vs.'den öğrendiğim kadarıyla. Şimdi üst seviye değil ama kız tavlama seviyesinde ortamda bir Akdeniz Akşamları çalacak seviyede biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

Ne olmak istiyorsun

Ben bilgisayar mühendisi veya pilot olmak istiyorum. İkisine de çok merakım var. Flight Simulator X'i çoğu arkadaşlarım sevmezken bana güzel bir maceraymış gibi geliyor Bilgisayar desek zaten her gün bilgisayar başındayım kullandığım şeyi bilmek isterim tabiki. Açıkçası bu ikisinden birini yapsam da diğerini de hobi olarak sürdürmek isterim.

Bence yapman gereken tecrübe kazanmak.

İmkanların dahilinde gez.Sorumluluk almaya bak.

Mesela ileriye yatırım yap. Okulun iyi bir okulsa MFNU tarzı şeyler olur onlara katıl.

Bende 16 yaşındayım bu kadar öneri geldi.
    Sizi yanlış tanıdı

Be yâd-i yârî hoşâ katre eşkî
    Be sûz-e eşkî hoşâ zindegânî
  • Dunya haritasini ac ve farkli ulkeleri arastir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hedef 1M LoL nick AnnihiLaTe
  • Sabah aksam ders calis ingilizceni gelistir kulturel birikimini arttir

DH CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    İmparatorunuza Söyleyin. Şimdi ki Osmanlı Padişahı Öncekilere Benzemez. Benim Gücümün Ulaştığı Yerlere, Sizin İmparatorunuzun Hayalleri Bile Ulaşamaz.
  • TED konferansı felan izleme kitap oku ve en önemlisi derslerde ne görüyorsan ona çalış lisede konu kaçırma
    yoksa ileride çok pişman olursun. Şuan en büyük amacın ders kaçırmamak.Ve tabiki bu saatte uyumuş olmanda çok
    önemli.

Orijinalden alıntı: CanOguzhan

quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Ciddi bir ilişki kurmaya çalışma. İlişkin olsa bile ileriye dönük evleneceğiz şunu bunu yapacağız falan filan diye hayaller kurma.

merak ettim hocam niye

lise 2 okurken başlayan ilişkim 3 yıl sonra saçma salak nedenlerden dolayı bitti yani bir zaman sonra çocukluk falan gidince olmuyor o yaşlarda her şey toz pembe fakat yaşlar ilerledikçe bazı konularda fikir ayrılıkları hayat görüşleri değişkenlik gösteriyor ister istemez kopukluklar yaşıyorsun . üzgün ifadesini attığına göre sende bu yaşlardasın ve bir ilişkin var sanırım üzgünüm ama bu yaşlarda başlayan ilişkilerin %95 i bitmeye mahkumdur . 17-18 yaşında beni her şeyden çok sevdiğini söyleyen insan 20 yaşına geldiğinde seni seninle sevgili olabilecek kadar sevmiyorum dedi beynimden vurulmuşa döndüm 3 ay geçti üstünden yavaş yavaş kendime geliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Fujita

İngilizce'yi en az Türkçe kadar iyi bil, eğer zaten iyi biliyorsan Fransızca'ya yönel.
    Vücudunu geliştireceğim diye abartma, Murat Boz'un şuanki vücudu iyi. Yakınında spor salonu varsa yazıl, birde spor salonunun havuzu varsa mükemmel. Spor yaptıktan sonra kendini daha rahatlamış hissediyorsun. Spor salonunun havuzunda vakit geçirirsin spordan sonra, yüzersin dinlenirsin senin içinde iyi olur.
    Sıkıldığın zamanlar spora gitmek istemiyorsan açık havaya çık, yürüyüş yap veya bisiklet sür. Spor kadar iyi geliyor bu da.
    İnternetten TED tarzı sitelere bak, konferansları bol bol izle.
    Bol bol seni geliştirecek kitap oku.
    Eğer boş zamanın varsa blog yazabilirsin. İstediğin herhangi bir konu hakkında.
    Kişisel bakımına önem ver saçların, dişlerin, tırnakların çok önemli şeyler.
    Lisede ilişki kurmanı önermem. Hele üniversiteye hazırlık yıllarında.

Yaşam kaliteni bu şekilde artırırsın. Klasik olacak ama okulunu aksatma, geleceğini hazırladığın yıllar üniversiteden çok lise yılları. O gireceğin sınav senin 12 yıllık emeklerinin sonucunu belirleyecek. Her zaman 1. ol, 2. leri kimse hatırlamaz.

Fransızca ne işine yarayacak Allah aşkına?

• Roman Oku --- Her gün okuyacağın min. sayfa sayısını belirle , ben 60 olarak belirlemiştim ama genelde 100 ü buluyorum.
    Yabancı Dizi izle --- Her ne kadar evde TV olmasa da ve pc kullanmayı sevmesem de bir tek Dizi için açarım Pc'yi. İnsana çok şey katan yabancı diziler var bence. Ha bir de yabancı dilinin gelişmesine katkı sağlar tabi :)
    Yabancı Dil --- Klasik öneri işte yabancı dil öğren falan ben geç kaldım keşke lise başından sıkı tutsaydım. (3. sınıfım)
    Yaratıcılığını geliştir / çok yönlü ol vs --- Müzeleri gezebilirsin , konferanslara katılabilirsin , ilerde istediğin meslekle ilgili geliştir kendini mesela

Neyse klasik şeyler işte

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake
  • sigaraya, alkole bulaşma spor yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sevgili olayına başlama ılerde ayrılınca üzülürsün.
    Ortamlarda konuşmana duruşuna hareketlerine dikkat et.
    Bir kız için dostunu,aileni bırakma.
    Bakımlı ol (saç,sakal,tırnak,yüz,vücut)
    Parfüm,deodorant,rollon düzenli kullan(sakın abartma)
    Kıyafetlerini ayakkabılarını bakımlı kullan(ormandan çıkmış gibi giyinme)
    Kimseye benzemeye çalışma kendin ol
    Arkadaşlarınla akrabalarınla ailenle sürekli muhabbet halinde ol sosyal olmana yardımcı olur
    Film,dizileri ıngilizce indir(türkçe altyazı ıle ızle)
    Kitap oku
    Belgesel ızle
    Bilinçli örnek bir vatandaş ol(yaşlılara yer ver yardımcı ol yere çöp atma vb.)
    Düzenli biri ol odanı kıyafetlerini kitaplarını düzenli yerleştir kullan
    Evin faturalarını kendin yatır bankaya para yatacaksa sen yatır alışverişe pazara sen git
    Sağlıklı beslen yemeklerde seçici davranma(onu bulamayanda var)
    Her zaman saygılı ol
    Nerede nasıl konusacağını bil
    Ne zaman susup ne zaman konusacaginı bil
    Yanında kimliğini cüzdaninı her zaman bulundur
    Cüzdaninin bir köşesinde bi 20-50 lira olsun en olmadık zamanda lazım olur
    Artık hastaneye ıl dışına kendin git
    Kavgadan uzak dur
    Sigara kullanma
    Alkol kullanma
    Küfür etme(yerinde edebilirsin :) )
    Spor salonuna git kickbox yapabilirsin
    Köy varsa gidebilirsin 1-2 hafta tarla takım uğraş.
    Tavla,okey,kağıt oyunlarını öğren(üniversitede kesin öğrenirsin Zaten)
    bilgisayari birsey araştırmak film dizi izlemek için aç bırak su oyunları artık
    Hergün dişlerini fırçala
    Ev ışlerinde annene yardımcı ol
    Belirli zamanlarda eski arkadaşlarınla pikniğe git
    Sürekli aktif ol
    7-8 saatten fazla uyuma
    Sürekli birseyler yap bir uğraş içerisinde ol
    Sosyal aktivitelere katil
    Ingilizceyi kesinlikle öğren
    Gezilere katil,fuarları gez

falan filan daha çok şey var

Iyi forumlar

• lol ü bırak bi önce, oynamasan ne kaybedersin sanki? Bırakırsan çok şey kazanırsın, gününü kendine ayırabilirsin, bi şeyler okursun, dışarıda vakit geçirebilirsin. Zamanı yok yere öldürüyor o oyun.

• pc den uzak dur (günlük 1 saatten fazla zaman geçirme.)

neye ilgin varsa en az 2 tane enstrüman çal.

dövüş sanatları bil. (savunma sanatları olursa iyi olur)

kitap oku keko olma.

Yaşasın vatan, yaşasın Türk Milleti! -OSMAN PAMUKOĞLU
    LG G4
  • 2 Sene Sonra ehliyeti Al bi tane de tofaş şahin 5 vites
    Son ses müzik ve manita avı

Orijinalden alıntı: Fujita

İngilizce'yi en az Türkçe kadar iyi bil, eğer zaten iyi biliyorsan Fransızca'ya yönel.
    Vücudunu geliştireceğim diye abartma, Murat Boz'un şuanki vücudu iyi. Yakınında spor salonu varsa yazıl, birde spor salonunun havuzu varsa mükemmel. Spor yaptıktan sonra kendini daha rahatlamış hissediyorsun. Spor salonunun havuzunda vakit geçirirsin spordan sonra, yüzersin dinlenirsin senin içinde iyi olur.
    Sıkıldığın zamanlar spora gitmek istemiyorsan açık havaya çık, yürüyüş yap veya bisiklet sür. Spor kadar iyi geliyor bu da.
    İnternetten TED tarzı sitelere bak, konferansları bol bol izle.
    Bol bol seni geliştirecek kitap oku.
    Eğer boş zamanın varsa blog yazabilirsin. İstediğin herhangi bir konu hakkında.
    Kişisel bakımına önem ver saçların, dişlerin, tırnakların çok önemli şeyler.
    Lisede ilişki kurmanı önermem. Hele üniversiteye hazırlık yıllarında.

Yaşam kaliteni bu şekilde artırırsın. Klasik olacak ama okulunu aksatma, geleceğini hazırladığın yıllar üniversiteden çok lise yılları. O gireceğin sınav senin 12 yıllık emeklerinin sonucunu belirleyecek. Her zaman 1. ol, 2. leri kimse hatırlamaz.

Hocam ben ingilizce mütercim tercümanlık istiyorum nasıl sence? aynen senin dediğin gibi sonradan da fransızca öğreneceğim

• Diğer arkadaşın konusunda yazdım bir şeyler, senin içinde geçerli olabilir, bi bak istersin.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=102788767
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.