Şimdi Ara

16 yaşında bir çocuğa yardım etmek ister misiniz saygı değer bilgisayar uzmanları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun anakartımda 12volt 4 pinlik atx kablonun takılacağı yer yok
    Ben 16 yaşında bir çocuğum bilgisayarlara çok ilgim var harçlıklarimla bilgisayar yapmaya çalısıyorum şimdi ise 1 tane abimden çok eski bir bilgisayar aldım ucuz verdi ucuz mu aldım bilmiyorum.Neyse abiler ablalar bilgisayarı yapmaya çalıstim herseyini hallettim ondan sonra bi baktim power supply den gelen 12v 4p kabloyu takmak için yer yok anakartın modeli 8k9a yani ben şimdi telefon üzerinden yazdığim için bu konuyu fotoğraf gelcek mi bilmiyorum ama eger internet üzerinde araştırirsaniz o anakartlardada bu giristen yok.işte bu girisi olmadığı içinde ekrana görüntu gelmiyo nolur yardım edin ekrana görüntüyu nasil getirebilirim yada ne yapmam gerek acaba bu bilgisyarın power supplysi bozulduda yenisni aldilar o yuzden felan olmuyo nolur yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hort

• Dostum görüntünün gelmemesiyle 12 Volt 4 pin'in bi alakası yok kesinlikle sen ekran kartını slota taktıktan sonra görüntü gelir zaten (ek güç pin istemiyorsa) büyük ihtimal senin dediğin 4 pin bu işlemciye giden olması gerek.

• Bayagı eski bir amd makine zaten o giriş boardda yok ona ihtiyacı yok boardun ekran kartı arızalıdır yada anakart herşeyi bi sök güzelce temizle tekrar tak bide biosu resetle olmazsa istediği kadar ucuza versin biraz kazıklanmıssın :)

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • Büyük ihtimal çok eski bir sistem. Onlarda ek cpu güç bağlantısı olmuyor.

nerden baksan 16 senelik o o anakart çalışmıyorsa yaşına vermek lazım 4 pin olmadığı için çalışmama durumu olmaz.
  • Dostum kullandığın anakartta bulunan onboard görüntü çıkışını veren soket DA-15 standartında. Kullandığın monitör ise muhtemelen vga. Da-15 aynı vga gibi 15 pinlidir ancak pinler 2 sıra halinde dizildiği için vga kablosu takamazsın, vga'da ise pinler 3 sıra halinde dizilmiştir. Bu dönüştürücüyü amazon'dan $15+kargo gibi bir fiyata temin edebilirsin ama çalışıp çalışmayacağı kesin değil bunu alacağına 64bit destekli bir işlemci ve uyumlu anakart + ram al. Lga775 işlemci ve anakartlara bakabilirsin. Bana kalırsa o sistemi iade et paranı da geri al. İkinci bir çözüm olarak agp ekran kartı alınabilir ve görüntü çıkışı sağlanabilir ama sıkıntılı işler bunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.