Şimdi Ara

16 ve 32mbit (VDSL2) # Hakkında Herşey # (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
15.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 4 Mbit Hızın sınırlı olduğunu düşünen arkadaşlara Şimdi ben turktelekom'un videfonunu aldım geriye telefonla görüşüyorum geriye kaldı 3 Mbit (en iyi şartlarda) Birde IPTV gelicek hadi onuda aldım geriye kaldı 1 Mbit civarı.4Mbit yeterli bir hız değildir yeterli bir hız adsl bağlantısı için 4/1 şeklinde olduğu için(Download/Upload) 8Mbit ve yukarısı yeterli bir hız limitidir.Çoğu kullanıcı neler cekiyor kimsenin haberi yok.Yurt dışında insanlar download yaparken canı sıkılıyor online oyun oynuyorlar ya bizde oyun oynarsın oyanamasınada download yapamassın veya tam tersi.Kimse Kullanıcıları yanlış yönlendirmesin Türkiyede kullanıcılara sunulan hızlar günümüz şartlarına uygun değildir.Kota denilen sınırlama yurt dışında kullanılıyor bizde ise sömürgecilik var.1 Mbit hız kotamı koyulur.Hayır verirsiniz 24 Mbit 4-6-8 Diye GB sınırlaması koyarsınız.Böylece sadece emaillerine bakıcak internet üzerinden bilgiye erişecek kullanıcıları ayrı bir ağa yönlendirirsiniz oyun,download yapıcak sınırsız kullanıcıları farklı bir ağa yönlendirirsiniz.Bizim ülkemizde sadece tek bir yapı var onuda herkeze sen kotalı olarak kullan ki kotasızları engelleme mantığı içerisindeler imkan olsa Kotalıların kotası bitince DSLM bağlantısını kesecekler şişme yapmasın diye...32 Mbit Gelmesine gerek yok VDSL teknoloji ayrı bir teknoloji ama olaya hız için bakıyorsanız ADSL2+ 24 Mbit Destekliyor hadi bizim hatlarımız kötü 10 Mbit verilir verilmez diye bir şey söz konusu değil.Yurt dışındaki telefon kabloları altın kaplamamı zannediyorsunuz hayır onlarında hat zayıflama sorunları var veya bağlantı kesilmeleri ama ADSL icat edenler bu tür sorunları öngörmüş gitmişler sinyal gücünü arttırıcı cihazlar yapmış.Şimdi Turktelekom tabi ne yapıyor minumum yatırım maksimum kazanç zaten bu bütün işletmelerin güdüsünde olan bir prensip iken siz fazlasını beklemeyin.Wimax diye arkadaşlar çoşkulu yazılar yazmış Wimax kullanma şansınız oldumu veri kaybı ve yoğunluk zamanında ne kadar geçikmeler olduğunu gördünüz mü ? veya bilgilerinizin ne kadar güvensiz bir ortamdan geçtiğini, hayır.O zaman lütfen beklesinler veya araştırsınlar.Wimax Türkiyede Lisans verilmesi sadece kullanıcıların hızlarının artmasına yarar sağlayacaktır.Superonline,Turk.net,Tellcom gibi firmalar bu ürünlerin satışlarını yapabilmek için hızları yükseltecek doğal olarak adsl kullanıcısını kaybetmek istemeyen turktelekom hızlarda yükseltmeye hatta fiyatlarda düşüş gerçekleştirecektir.




  • acun telekom reklamı yaparmı demişiniz neden? geçenlerde görüntülü telefon reklamını yapmamışmıydı telekomun yoksa siz yenimi öğrendiniz ülkemizde böyle saçma duygu sömürüsü ile rant yapan bi program olduğunu.ayrıca telekomun bizden sömürdüğü paralarla 10 kere 20 kere kat kat fiber optik kablo döşenirdi ülkemize yıllar öncesinden ama onlar ne yaptı paşa paşa yediler yedirttiler bizde sesimizi çıkarmadık 4. hatta 5. dünya ülkelerinde bile bu kadar pahalı internet yok.

    gelelim arkadaşın dediğine 32mbps gelecekmiş ama ücreti tuzlu olacakmış buna hiç şaşmadım zaten katıyla o fiber optik yatırımının parasını sırtımızdan çıkardıklar bide o şekilde iyice kar etsinler kimse dur kardeş sen ne yapıyorsun demiyor(devlet dahil) sizce neden demiyorlar? walla isterse 300 ytl olsun 1 kere kullanırsam ...... 1mbps sıonırsız 50 ytl şuna bak yaw bunu bizim 10 ytl ye ancak kullanmamız lazım o bile fazla bence.buna telefon ücretide dahil onuda unutmayalım.tellcom geldiği an evimiin civarına anındaaa kapattırıp telekomu ondan bağlattırcam isterse indirim yapsın isterse takla atsın...




  • ben 1 mbps bağlanamıyorum bağlantım kopuyor alt yapı çok kötü ne 32mbps ya git işine kardeşim alay mı edionuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    düz mantıkla şöyle bir basit hesap yapabiliriz... 1Mbit=50YTL 32Mbit=1600YTL hadi azıcık utandı da yarısını almadı diyelim 800YTL civarı bir fiyatı olur

    bana adam akıllı 1Mbiti biraz daha ucuza versin boş hayalleri başkalarına satsın... ADSL sistemini kaldıramayan bir altyapımız var yeni altyapı şart.. yeni altyapı döşenecekte alınabilecek bir fiyattan satacak... çoooooookk daha bekleriz....

    Yıllardanmı bahsettiniz.1 ay okadar çokta bir süre değil aslında




  • Su durumda hiz secenekleri artmis olacak 32mbit devreye girince.

    1mbit , 2mbit , 4mbit , 8mbit , 16mbit , 24mbit ve 32mbit olmak uzere belki en dusuk hizi 2mbit e cikartirlarsa 6 1mbit durursa 7 secenegimiz olacak.Umarim ozellikle 1mbit sinirsiz hizin fiyatini dusururler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aLTuu


    quote:

    Orjinalden alıntı: cashinsoft

    bu 32mb ocak 2008de geliyodu sözde noooooooooooooolduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


    Telekom işçilerinin grevi yüzünden bu kadar gecikti arkadaşım.


    Neden grevden ötürü geciksin arkadaşım. Telekom çalışanlarının maaşlarını düşürmeye çalışınca gecikti. Artı olarak grev 2 ay kadar sürdü yılbaşından bu yana 6 ay geçti ve takvimde işlemeye devam ediyor.

    Hakkını arayan çalışanı suçlar ifadelerle Telekom'un günahını temizlemeye kalkmanız çok yanlış.




  • O kadar rağbet görmeyecek bunlar yazıyorum buraya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: miraculous


    http://forum.donanimhaber.com/m_23882820/tm.htm


    niye milleti oraya çekiyosun hazır "16 ve 32mbit (VDSL2) # Hakkında Herşey #" başlığı varken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 12 Haziran 2008; 1:43:56 >
  • telekomun teknolojiyi yakalaması gerekiyor , niye geç geliyor bu hizmetler bize derseniz , rekabet olmayan yerde tabiki tekel olur , fiyatlar niye böyle derseniz yerse hesabı :)
  • Ya arkadaşlar Telekom alt yapıyı ne kadar yeniledi bilemiyorum. hala bakır mı yoksa başka bi sistem döşedilermi onuda bilmiyorum. Ancak benim internette şöyle bi durum war.
    Altyapı Çalışmaları yapılmadan önce 4096/1024 yerine hattıma 4000/800 veriliyordu. Sadece bana değil ilçemdeki bütün 4 mb kullanıcısına böyle. Israrcı olduğum için bana bişiler söylediler sonunda. çalışmalar tamamlandığında 4096/1024 verilecek hattınıza dendi. Çalışmalar bittiğinde ilginç bi durum oldu internet 4096/768 Oluverdi, Şaştım kaldım. telekom bu durumla ilgilenceğini söyledi. şaşılcak bi durum walla

    4000/800 den 4096 / 768 e yani telekom diyorki bi gram fazladan vermeyiz. Download ı arttırıız ama upload ı düşürürüz




  • Türk Telekom'un hayata geçirmek üzere olduğu yeni internet seçenekleri arasında 32 Megabitlik VDSL2 seçeneği de var. Ancak upload kısmı biraz sıkıntılı.


    16 Megabit ve 32 Megabit seçeneklerle gelecek olan VDSL2 sayesinde, çok daha hızlı internet kullanabileceğiz. Üstelik bu veri transferi, telefon için kullandığımız bakır kablolar üzerinden gerçekleşiyor. Fiyatlar da oldukça iyi sayılır. TTnet gibi internet servis sağlayıcılarına 98 ve 128 YTL üzerinden satılacak olan VDSL2 hatlarında küçük bir detay ise oldukça can sıkıcı.

    Upload Neden 1 Megabit?

    Saniyede 32 Megabit download yaparken, upload (veri gönderme) işlemlerinin hem 16 hem de 32 Megabit seçeneklerinde sadece 1 Megabit ile sınırılandırılmış olması, kullanıcıların tepkisine neden oluyor.

    Eski hesaplara göre 4 Megabit'lik bir ADSL hattına sahip olan bir kullanıcı, 1 Megabit upload imkanına sahip oluyordu. Download hızı 8 kat artsa da upload hızında değişme bulunmuyor.

    Nedeni Sunucular mı?

    Upload'ın sınırlı tutulmasının nedeni olarak Türk Telekom, herhangi bir açıklama yapmazken, akıllara gelen ilk sebep; kullanıcıların kendi bilgisayarlarını sunucu olarak kullanmalarını engellemek.

    Eğer sınırlama olmasaydı, 32 Megabit'lik bir VDSL2 hattı için 8 Megabit'lik bir upload imkanımız olacaktı. Bugün 8 Megabit bant genişliğine sahip bir sunucunun maliyeti ise aylık 2.000 YTL'den fazla.




  • walla 32 mbit 100mbit gelir gelmesine yeni bir teknoloji çıkmış 1 snde 1 gb taşıyormuş :Işınsal İletim

    yani 32 de gelir 1000 de gelir gelmesinede fiyatlar dünya normaline gelir mi orasını bilemiyorum :)
  • Ben arkadaşımın pc den bağlanıyorum şimdi.Rapiden dosya indiriyorum premium var 2048 bağlantı ile su anda 140-150 kbps ile dosya çekiyorum ara sıra internet kopuyor.Arkdaşım aramış ttnet i adamlardan şaka gibi cevap gelmiş.

    İnternetinizin sorunsuz olması lazım santrale çok yakınsınız yaklaşık 1km.

    Adamlar dalga gecer gibi 1km mesafeye yakın diyor ya
  • Çok yakınsınız tabi. Biz 3 km mesafedeyiz :)

    Telekom zar zor beceerdi 2 mbps vermeyi. Hatta 1 mbps 'e hızımı düşürdüler faturalara baktım 2 mbps ücretlendirmesi. bir aradım ... konuştuklarımı yazmayayım ayıp olur.

    Şimdi 2 mbps kullanıyorum ama söylediklerine göre daha hızlı internet desteklemiyormuş bölgemiz.

    Kaldık 2 mbps 'de :(


    Telekom


    quote:

    Orjinalden alıntı: caneryilmazer

    Ben arkadaşımın pc den bağlanıyorum şimdi.Rapiden dosya indiriyorum premium var 2048 bağlantı ile su anda 140-150 kbps ile dosya çekiyorum ara sıra internet kopuyor.Arkdaşım aramış ttnet i adamlardan şaka gibi cevap gelmiş.

    İnternetinizin sorunsuz olması lazım santrale çok yakınsınız yaklaşık 1km.

    Adamlar dalga gecer gibi 1km mesafeye yakın diyor ya




  • yav fazla bişey istemiozki ya ücretleri düşürün ya da 2 katına çıkarın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HOI2 -- 24 Haziran 2008; 14:32:43 >
  • Geçen var mı arkadaşlar 32 mbit'e ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cimbomluevrim

    Geçen var mı arkadaşlar 32 mbit'e ?


    1 Temmuzda başlıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: newsagent

    32 kb dir o :)


    Ya sayın kardeşlerim; analaşmaya göre; 2 yılık vergi dairesine bağlı olaraktaaan şirket çalıştırman gerekiyor, ayrıca gecikmiş hiç fatura olmayacak... eve bağlanmaz çünkü altyapısı yetmezzzzz... ben kablonet kullanıyorum, para vurdum çok büyük, 20 mbit kullandım sadece 1 ay; uydunette 2000 ytl... 32 mbit, hemddddeeee ttnette nasıl 130 ytl olabilir......;) lütfen 5 dk'nızı bi ayırın ve kıyas yapın...:D bu arada parası manyakkk ama aynı anda 554 tane download yaptım, 1.54 trebyte:) rapid 37000 puan verdi Saolsun...:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLicA_91 -- 17 Aralık 2008; 15:35:19 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.