Yüzbaşı
10 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 21 (Bu ay: 0)
Gönderileri
İşlemcim intel i5.(1156 pin) - h55 anakart - 300 wat psu amd rx 570 ekran kartı darboğaz yaparmı.
Oscar ödüllü ünlü yönetmen Martin Scorsese ve Rolling Stones‘un frontman’ı Mick Jagger HBO kanalında yayınlanacak 9 bölümlük bir "Vinyl" isimli yeni bir dizi için bir araya geliyor. Punk ve diskonun zirveye çıktığı 1970’ler New York‘unda uyuşturucu ve seksin doldurduğu müzik dünyasında yer alan bir plak şirketinin yaşadığı ilginç hikayeler dizinin konusunu oluşturacak. Kaynak Dizinin kadrosunda Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Juno Temple, Paul Ben-Victor, Birgitte Hjort Sorensen, J.C. MacKenzie, P.J. Byrne, Max Casella ve James Jagger gibi isimler yer alıyor.
digitürkplay abonesiyim hdmi 20m.uzatma kablosu ile PC'den 47Lm660s TV ye bağladım. ati cataliyst den ayarlarını yaptım, window tuşu+p ile çoklu ekranı aktifleştirdim görüntü LG tv ye aktarıldı, ama tepkime sorunu var , monitör yenileme hızını ve catalyst ayarlarını kurcalama rağmen istediğim ayarı yapamadım en son 1920x1080 30 hz da karar kıldım, esas sorum şu neden bu LED tv ler için bir driver falan çıkarmıyorlar PC monitörü olarak kullanacaksam bir driver ı olmalı diye düşünüyorum yada ben yanlış biliyorum. 4-5 ay önce LG ips236 monitör aldım WİN7 montiör ayarlarında Genel PNp monitör diye gözküyordu CD sini takdım ips236v diye göründü ve yenileme hızı 60 hz ye çıktı otomatik olarak , zaten digitürkplay in kendi sitesinden kaynaklı bir yavaşlama var birde takıla takıla izledinmiydi adamın gözü ağrıyor. LG yi driver çıkarmamasından dolayı kınıyorum :)
digitürkplay abonesiyim hdmi 20m.uzatma kablosu ile PC'den 47Lm660s TV ye bağladım. ati cataliyst den ayarlarını yaptım, window tuşu+p ile çoklu ekranı aktifleştirdim görüntü LG tv ye aktarıldı, ama tepkime sorunu var , monitör yenileme hızını ve catalyst ayarlarını kurcalama rağmen istediğim ayarı yapamadım en son 1920x1080 30 hz da karar kıldım, esas sorum şu neden bu LED tv ler için bir driver falan çıkarmıyorlar PC monitörü olarak kullanacaksam bir driver ı olmalı diye düşünüyorum yada ben yanlış biliyorum. 4-5 ay önce LG ips236 monitör aldım WİN7 montiör ayarlarında Genel PNp monitör diye gözküyordu CD sini takdım ips236v diye göründü ve yenileme hızı 60 hz ye çıktı otomatik olarak , zaten digitürkplay in kendi sitesinden kaynaklı bir yavaşlama var birde takıla takıla izledinmiydi adamın gözü ağrıyor. LG yi driver çıkarmamasından dolayı kınıyorum :)
MaxBlast4 programı ile smart sorunu çıkaran hdd me format atmaya çalıştım başladıktan bir süre sonra elektrik gitti geldi şimdi 1 Trebayt hdd oldu 1,9 gb nasıl düzeltebilirim programla falan olursa nasıl olcağını ve gçrüşlerinizi rica ediyorum.
arkadaşlar pc de asus 8400 gt ekran kartı takılı oyunlarda performans vermiyor orası beni ilgilendirmiyor zaten çocuk oynadığı için :) benim için önemli olan pc den seyrettiğim filim ve tv kartım la alakalı , 8400 gt de filimlerde yeterli verimi alamıyorum codeclerle alakalı değil , arada birde nvidia hata mesajıda alıyorum . kısaca 250tl bütcem var ve buna uygun ekran kartı önerilerinizi bekliyorum.
sorunu bulmak için işlemcimi, ramları, anakartı değiştirdim. ama değişmesine rağmen sorun ortadan kalkmadı windows xp , windows 7 ikisindede çalışırkene beklediğim o müthiş hız yok , ayrıca bir ipucu olabilir belki xp ve win 7 hangisini kurrarsam kurayım çok yavaş kuruyor ahci ve raid modlardada kurdum sonuç hep aynı herhalde 1 saatte win 7 anca kuruluyor şirkette kurdum win 7 yi 15 dk demeden kuruldu hemde dandik bir sistemle bir uyumsuzluk var ama bir türlü anlamadım.

arkdaşlar sistemim aşağıda :

anakart : ASUS P5Q DELUXE INTEL P45/ICH10R DDR2-1200 FSB 1600MHz SOKET 775 ANAKART

işlemci : INTEL CORE 2 QUAD Q9650 3.0GHz 12MB CACHE 1333MHZ LGA775 İŞLEMCi

8gb (2gbx4)ram : KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 CL5 RAM KVR800D2N5/2G

psu : THERMALTAKE 400 WATT

dvd righter : samsung 16x dvdrighter sata

hdd : seagate 160gb x2
seagate 1 terabayt olmak üzere 3 harddsikim var

hardisklerimin hepsi sata ,

yukarda belirttiğim gibi hdd hariç herşeyi değiştirdim , şüphelerim hdd üzerinde yoğunlaşıyor , sata hdd lerde jumper olayı varmı ben jumperlerıyla oynamadım bu bir sorun olurmu . veya önerebileceğiniz başka şeyler varmı şimdiden yardım edecek arkdaşlara teşekkür ederim.
arkdaşlar windows xp , win7 32 bit , win7 64 bit , vista , hangisini kurarsam kurayım bir yavaşlık var ,

sitemim:
anakart: asus p5q
işlemci : q9550 intel
ekran kart : 8660 gt nividea
ram : 4 x 2 Gb =8 gb ram

donanım :
2 adet 160 gb x2 hard disk
1 adet 1 terebayt hard disk
1 adet dvb -s ss2 tv kartı (offline download için)
1 adet dvb -s skyvisinon tv kartı (tv seyretmek için)

anakart - ram- işlemci değiştirdim yine aynı

sorun şu : mesela işyerinde win 7 kurdum ne zaman kurdu anlayamadım bile sistemide benim sisteme m göre baya zayıf ve aynı dvd ile kurdum

mesela vista kurmaya başlıyorum , daha ilk ekrana görüntü gelmeye başladığında bir 5 dk rahat ne yapacağımı bekletmeye başlıyor sonra soruyor dil mil seç şıkkını orayı seçiyorum bir 10 dk da burda bekliyorum , aynı şey win 7 dide oldu çok fazla düşünüyor ve sistemimimden yeteri kadar verim alamıyorum , sözde 4 işlemcim var yalandan bir görevde bile cpu kullanımı 60-70 lere çıkıyor

tek aklıma gelen hard disk bir tek değiştirmediğim onlar kaldı

yorumlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar win 7 64 bit kullanıyorum , win7 codec paketini yükledim vlc player, gomplayer , bsplayer , tüm diğer oynatıcılarda görüntü media player a göre biraz daha bulanık , ama media playerda görüntü oldukça net bunun sebebi ne olabilir
ttnet speed test , ve diğer speed test sonuçları şöle

download : 850-880 kbs

upload : 70-80 kbs

download hızı normal fakat upload normal değerleri 200-240 kbs olması gerekiyorkene gördüğünüz gibi 70-80 kbs araında

kaspersky ve 2-3 tanede başka virüs programlarıyla tarattım herhangibir virüs trojan bulamadı , 1 gün öncede aynısı olduydu ev ağı kurdum yeniden düzelmişti , fakat ertesi gün yine aynı şekilde upload hızı düştü.

ttneti aradım geldiler baktılar hiç bir sorun olmadığını söylediler...

son çare format atacam ama ondan önce yapacağım herhangibir şey varmı , ev ağını kurduğumda tekrar düzelmesi bir ipucu olabilir.
Hakkında
Meslek: muhasebe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 504
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.867 (Bu ay: 311)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.