Şimdi Ara

16 Nisan'daki oylama, aslında neyin oylaması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Dün denk geldim bu yazıya. Konu, siyâsetten uzak olarak, tamamen hukûkî bir dille ele alınmış. Şahsen ben çok istifâde ettim. Sizin için de öyle temennî ediyorum.

    Tüm bildiklerinizi unutarak ve siyâsî tercihlerinizi (yandaş veya muhâlif fark etmeksizin) bir kenara bırakarak, yazıyı sabırla sonuna kadar okumadan yazmayın lütfen.

    http://www.anayasa.gen.tr/plebisit.htm

    EKLEME:
    "Referandum" demeyin arkadaşlar. Çünkü o zaman legalleştirmiş oluyoruz. "Referandum görünümlü plebisit" diyin lütfen. Çünkü ortada evet ve hayır oylarına yönelik eşit tutum değil, evet baskısı, empozesi ve şantajı vardır.

    http://www.artigercek.com/siyasi-sizofreni-referandum-degil-plebisit-baskanlik-degil-diktatorluk-1/

    Bunun içine savaş ve kaos tehditlerini, hayırcılara yönelik saldırıları, alan-salon vermemeleri, hapis ve gözaltıları, işten atmaları vb. uygulamaları sıralayabilirsiniz. Almanya'yı nazilikle suçlayan AKP, burada muhâliflerine Nazi uygulamaları yapmaktadır. RTE geçen dedi ki: "Ellerinden gelse, gaz odaları kuracaklar." Siz bu laftan anlayın ki, muhâlifleri için buna benzer çözümler! düşünüyorlar evet sonrası. Bir sürü yeni hapishane inşa edilmesinin sebebi bu. Hapishanelerin yıllardır yetersiz olmasına rağmen o kadar zaman beklenip de şimdi yapılması boşuna değil inanın.

    İkinci husus, sözde darbe karşıtlığı yapan AKP'nin bugün 82 darbe anayasından aldığı yetki ile keyfin OHAL uygulamasını yaşıyoruz. Bugün bunu yapan, plebisit sonrası neler yapar, bir düşünün.

    Üçüncüsü ise, plebisit sonucu evet çıkacak olursa, ellerine geçirdikleri mutlak (sınırsız) yetki ile başka bir anayasa değişikliği daha yaparlar ve vâr olan monarşiyi resmi olarak getirirler. RTE geçen "Monarşi kötü birşey değil. Avrupa'ya demokrasiyi getirdi" gibisinden söylenmişti. "Madem demokrasi istiyorsunuz. O zaman öncelikle monarşiye râzı olun. Demokrasi ardından gelecektir" algısı. Hakkını vermek gerek. Hiç fena fikir değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 24 Mart 2017; 7:59:48 >







  • Forumda bu yazıyı okuyacak bir evetçi olduğunu düşünmüyorum adamların okumaya bilinçlenmeye karşı alerjileri var.

    Edit:Yazıyı okudum ve beğendim ama beni korkutan bir açıklamaya denk geldim(aşağıda) umarım biz istisna oluruz

    "Plebisitlerden her zaman ‘evet’ sonucunun çıktığı görülmüştür."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jouska -- 6 Mart 2017; 11:56:32 >
  • Adamin birinin EGO'su koskoca ulkenin derdi oldu. Oylama beyefendinin EGO'su icin.
  • Bunlara ayar oluyorum madem o kadar aydınsınız boş boş ötmeyi kesin adam akıllı hakaret etmeden konuşun kendi dediğin ile çelişme
  • Ortada referandum falan yok, gerçekleştirilen hukuksuzlukları kılıfına uydurmak var!
  • Padisahlik oylamasi. Baskanlik oylamasi demek biraz daga cagdasliga kaciyor
  • Ben hiçbir zaman aydınım çok akıllıyım demedim ki zaten öyle bir iddiamda yok çok şükür yaratıcının bana vermiş olduğu bir çift göz bir çift kulak ve ortalama bir zeka ile vicdanım doğrultusunda neyin yanlış neyin doğru olduğunu tarta biliyorum en kısa zamanda sizinde vicdanınız doğrultusunda hareket etmeniz dileğiyle...(Çünkü bu sorun bir parti meselesi veya din meselesi değil verdiğimiz yanlış bir kararla doğduğumuz toprakları bir nevi tek bir şahısa satışını gerçekleştirmiş olacağız)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jouska -- 6 Mart 2017; 11:55:48 >
  • Bilmem kac gun kalmis.Evetciler ,Hayircilar soyle boyle diyerek ,



    Hayircilar ise Tek adamlik diyerek oy kazanma derdinde.



    Tek adamlik banagore olmasi gereken birsey.

    Osmanli padisahlari , Ataturk felan bunlar nasil olduysa olmali ama denetim ile.



    Adam Osmanli geri gelsin diyor , onu kazanmak icin Tek adamcilik olacak diyorsun ,ee zaten bunu istiyor adam.



    Az zeki olalim.

    Tek adam olmali ama denetilen bir yapi olmalidir.



    Sokaklarda onlarca afis gordum Hepsinde Evet yaziyor.

    Ama hicbirinde Maddeler nelerdir ,ne degisecek yazilmamis.



    Hayircilar salak Evet cikmasi icin ugrasiyor.

    Evetcilerde salak ,Saga sola sen Hayirmi dedin teroristsin ozaman diyerek Hayir cikmasi icin ugrasiyor.





    15 Temmuzda sokaga cikan birisi Sirf hayir dedigi icin Terorist ilan edildigini duyarsa Eveti aklindan bile gecirmez.



    Neyse uzatmaya gerek yok.



    Sonun baslangici olacagi kesin.

    Ne kadar ekstrem soylem okadar buyuk korku .!




  • Kemal Gözler Hocamın makalesini bu forumda görmek gözlerimi yaşarttı.



    Evet, iktidar bu ayrıştırıcı söyleme devam ederse hayır çıkması durumunda meşruiyeti tartışılır. Ama buna yazıda da belirtildiği üzere kendisi sebep olur. Fransa da bunun örneği yaşanmıştı.
  • RTE'a tek adam yetkileri verilecek mi verilmeyecek mi, rejim değişecek mi değişmeyecek mi oylaması.
  • 16 nisan 2016 denmiş. Bence acil düzeltilmeli
  • Allah size insanlara hakaret etme özelliği verdi mi ?



    "Forumda bu yazıyı okuyacak bir evetçi olduğunu düşünmüyorum adamların okumaya bilinçlenmeye karşı alerjileri var."

    Bunu diyorsun



    "...yaratıcının bana vermiş olduğu bir çift göz bir çift kulak ve ortalama bir zeka ile..."



    Sana verdi de bana vermedi mi ?



    Kendin ile çelişiyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doblolu Esnaf

    Kemal Gözler Hocamın makalesini bu forumda görmek gözlerimi yaşarttı.



    Evet, iktidar bu ayrıştırıcı söyleme devam ederse hayır çıkması durumunda meşruiyeti tartışılır. Ama buna yazıda da belirtildiği üzere kendisi sebep olur. Fransa da bunun örneği yaşanmıştı.

    Daha önce de forumda paylaşılıyordu makaleleri
  • Sana burada sayfalarca açıklama yapsamda bir faydası olmayacak nasıl anlamak istiyorsan öyle anlıyorsun ben söylemimin arkasındayım ki benim gibi düşünen yöneticilerinizde var akp çatısı altında ne yazık ki okumayan araştırmayan sorgulamayan bir ülkeyiz laf cambazlığına hiç gerek yok
  • Yeni anayasanın zorla siyasetçilere ve bize dayatılmasının tek bir nedeni vardır.

    Fesih yetkisi ve Eyalet

    Abd, Barzani'yi Türkiye'ye ballandırma çalışmasına başladı. Halbuki aynı barzani koalisyon güçleri işide karşı savaşırken biz yerine pyd terör örgütü ile operasyon düzenlendiğinde barzani söyle bizi alsınlar dediğimizde ırak hükümeti ve abd ne diyorsa o tarzında bir şey demişti.

    Şimdi hdp hayır diyor diye bir söylemde var. (hdpden zerre kadar haz etmem burada) Hdp'nin seçim gücü mü kaldı ki ne dediği önemli kalsın. Millet doğuda patlamalarda terörde ohalde her gün zaten hdpye küfür etti.

    Abd'nin stratejisine hayranım. Coca Cola'yı sevmiyorum içmeyeceğim deyip Fanta, Pepsi aldığındada yine Coca Cola almış oluyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Mart 2017; 12:43:40 >




  • Hemen bunu yapardım da şunu derdim de hadi kardeş boş yere vaktimi çalma asıl ben sana ne anlatsam boş hemen cevap veremeyince şunu derdim bunu derdim hayatınızda daha bir kere görmediğiniz insanlara hakaret etmeye devam süpersin çok ilerlersin bu kafa ile lafa bak "...altında ne yazık ki okumayan araştırmayan sorgulamayan..." bir tek senin elinde kaynak var de mi ? Sizin gibiler dışında kimse düşünemiyor. Allah sana bir tek akıl verdi de mi ? Yukarıda dediklerin ile çelişiyorsun. Buna da hala cevap veremedin. Bilgilerim arasına seni sürüp penir ekmek gibi yerim gelişmişsin bana/benim gibilere okumuyorsun diyorsun. Burada kendimi değil kendim gibileri sana karşı değil senin gibilere karşı savunuyorum. Hadi selamet ile
  • Sonu istifa getiren İspanya örneği var bir de.
  • Çok basit bir soru olmuş. Kaç puan değerinde bilmiyorum ama cevap " RTE'nin siyasi hayatından sonra yargılanmaması için" olacak.
  • 36 kullanıcısına yanıt
    İddia edildiği gibi gibi Osmanlı ile alâkası yok sistemin. Hiç bir pâdişâhın bu kadar yetkisi olmadı. Pâdişahlar yargılanabiliyordu ama yeni anayasa ile yargılama tamâmen ortadan kaldırılıyor. Şimdi bile bu pek zorken, EVET sonrası bunun mümkün olabileceğinin ihtimalinin ihtimali bile imkânsız hâle gelecektir.

    Yeni sistem, Ortaçağ Krallıkları'na benziyor daha çok. Esad Suriye'si ile Aliyev Azerbaycan'ına ya da. Yakın geçmiş için de Kaddâfi Libya'sı ve Saydam Hüseyin'in Irak'ına. Ve ne yazık ki hepsinin de ortak özelliklerinin monarşik, faşist dikta düzenleri olması. Ve gidenlerin hiçbirisi de normal yolla gitmediler, ülkelerine felâketten başka bir şey gitirmediler.

    Gözden kaçan başka bir husus ise BOP. Bugün ülkede olan hiç bir olay yok ki, BOP'la alâkasız olsun. Kısaca ve özetle ülke, maddeten ve mânen çökertiliyor. Proje tıkır tıkır işliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Mart 2017; 13:18:24 >




  • Allâh'ın verdiği gözleri yazı okumak, kulakları herkesi ve her kesimi dinlemek, beyni de bunları algılamak için kullanmak gerek. Salt varlığı bir işe yaramaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.