Şimdi Ara

16.5 voltu 12v a regüle etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50va açık transformatörüm var 7812 kullandığımda çok ısınıyor paralel bağlanmıyormuş. Forumdan birisi diyotla bağla dedi bundan başka bi yol varmı daha çok düşürmek için devre falan güvneilir ve aksaksız olsun yani

• Kaç amper çektiğini yazmamışsın :) Normal şartlar altında 16V'u çok rahat regüle etmesi lazım. 1A'dan sonra 78xx serisi ısınmaya başlar. Maksimum dayanabileceği sürekli akım ise 1.5A bunu dikkate al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 3 Nisan 2015; 22:25:45 >
    Output voltage: 1.23V-30V
    Input current: 3A(maximum) oluyor.

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Trafo bilgilerini ver çözelim işini. Uğraşmak istemiyorsan 2 dolarlık; hazır step-up down modülü kullanacaksın. "lm2596s"
    Modül bilgileri genelde;
    Input voltage: 4V-35V
    Output voltage: 1.23V-30V
    Input current: 3A(maximum) oluyor.

trafo kaç amper bilmiyorum sadece 50va yazıyor onun anlamınıda bilmiyorum

ve 7812 yi soğutucuya bağlamadım. Sadece 1 dk lık bir sürede ısınınca ben 8 dk sonra falan yanacağını düşündüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkansevke -- 3 Nisan 2015; 22:40:40 >

• VA demek Volt x Amper demek yani Watt. Trafodan çekebileceğin maksimum gücü ifade ediyor. Çıkışı doğrulttun mu? 7812'ye AC mi giriyor? Yük bağladın mı? Bunların hiç birinin cevabı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Trafonuzun volt ve amper carpimi 50 ise 12v uzerinden,, 4.2A yapar.. 7812 sogutucu ile max 1A verir, diyot olayi su sekilde.. 4A regule etmek icin 5 adet 7812 nin, 1. ve 2. bacaklarini paralel bagliyorsunuz, 3. bacaklara her biri icin birer diyot baglayip, diyotlarin cikisini birlestirip +12v 4a alirsiniz. Resimden goruldugu uzere led besliyeceksiniz, diyotdaki 0.7v dusus ledler icin daha sagliklidir. İyi forumlar

Daha Fazla Göster
  • Merhabalar, ben alaylıyım yanlışsam düzeltin fakat VAx0.75=W yani 37,5w yapıyor tahmini trafo.Güç kaynaklarından (UPS) pratiğim var, 1000va 1kva 750w a eşdeğer.
  • Ekteki devre şeması giriş gerilimini çıkışta istenilen değere ayarlıyabileceğin çok kararlı ve yüksek akımları kontrol edebileceğiniz bir regüle devredir... girişta 16 voltu çıkışta 12 volta ayarlarsanız 25 amperi çok rahat sağlarsınız... kolay gelsin

Orijinalden alıntı: 15 Kisiye Saldirdim

VA demek Volt x Amper demek yani Watt. Trafodan çekebileceğin maksimum gücü ifade ediyor. Çıkışı doğrulttun mu? 7812'ye AC mi giriyor? Yük bağladın mı? Bunların hiç birinin cevabı yok

Çıkışı tabiki doğrulttum ac ile şerit led yanıyormu? köprü diyotunyanında birde 63v1000uf var

• AC ile şerit led tabii ki yanar ancak titrer ve gözü yorar. Kenakord hocamın attığı devreyi hazırlayabilirsen mosfetlerin gücüne göre istediğin kadar şerit led sürebilirsin. 7812 ile şerit led yakarsan en fazla 2 metre çalıştırabilirsin. Diyotları birbirine seri bağlayarak çözüme ulaşabilirsin.Ancak 7 tane 1N4007'yi birbirine seri bağlaman gerekecek eğer kolay geliyorsa bunu yapabilirsin. Profesyonel bir şey istersen Emin-Firtina'nin paralel bağlama yöntemi ile 8 metre rahat sürersin 4A ile
  • 15 Kisiye Saldirdim kullanıcısına yanıt
    Seri Diyot yöntemide çok iyiymiş ,, 4-5v için uygun çözüm, her bir diyot 5A olması gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.