|
12V 50A'i 12V 1A'a Düşürmek İstiyorum
-
-
Araç çakmaklığında 50-55 A civarı bir güç çekemezsiniz.Max 5 yada 10A dir.Sigorta kutusundan bakarak daha net şekilde öğrenebilirsiniz.Ayrıca cihaz kendi ihtiyacı kadar olan A de güç çekecektir yanlışım varsa düzeltin lütfen arkadaşlar... -
Araç sigortalığına sen yazmadan 10 dk önce baktım :D cihaz ihtiyacı olan kadar çekmez.Hani bi telefon bataryası olur mesela 800ma adaptörde 600ma olur 1saat 15 dk civarında şarj eder ama bu hızlı şarj makineleri var 15 dk de şarj fılan mesela o cihazda 5 kere şarj ettiğinde batarya kullanılmaz hale geliyo.Zate 1.2A istiyo cihaz daha fazlasını verirsen telefon bataryası gibi olur.Yardım ettiğin için teşekkkür ederim :)quote:
Orijinalden alıntı: ay_erdi
Araç çakmaklığında 50-55 A civarı bir güç çekemezsiniz.Max 5 yada 10A dir.Sigorta kutusundan bakarak daha net şekilde öğrenebilirsiniz.Ayrıca cihaz kendi ihtiyacı kadar olan A de güç çekecektir yanlışım varsa düzeltin lütfen arkadaşlar... -
Çıkışı 5 amper olarak belirtilen bir güç kaynağından, 5 amperden daha yüksek akım çekmesi sakıncalı olur. Sizin elinizdeki cihaz 1 amper gücündeyse güç kaynağından 1 amper çekilir ve cihaza hiçbir zarar vermez. Verdiğiniz pil örneği farklı bir durumdur.quote:
Orijinalden alıntı: Mono Italiano
Araç sigortalığına sen yazmadan 10 dk önce baktım :D cihaz ihtiyacı olan kadar çekmez.Hani bi telefon bataryası olur mesela 800ma adaptörde 600ma olur 1saat 15 dk civarında şarj eder ama bu hızlı şarj makineleri var 15 dk de şarj fılan mesela o cihazda 5 kere şarj ettiğinde batarya kullanılmaz hale geliyo.Zate 1.2A istiyo cihaz daha fazlasını verirsen telefon bataryası gibi olur.Yardım ettiğin için teşekkkür ederim :)
Alıntıları Göster
-
sonuca vardım teşekkür ederimquote:
Orijinalden alıntı: ŞEF34
Çıkışı 5 amper olarak belirtilen bir güç kaynağından, 5 amperden daha yüksek akım çekmesi sakıncalı olur. Sizin elinizdeki cihaz 1 amper gücündeyse güç kaynağından 1 amper çekilir ve cihaza hiçbir zarar vermez. Verdiğiniz pil örneği farklı bir durumdur.
Alıntıları Göster
peki bu amperi direnç kullanarak nası düşürebilirim ? -
Burada amper düşürmek diye bir sorununuz yok. Şöyle örnek vereyim.quote:
sonuca vardım teşekkür ederim
peki bu amperi direnç kullanarak nası düşürebilirim ?
Alıntıları Göster
Bizim evimizi besleyen elektrik trafosunun gücü atıyorum 500 kw. Şebeke gerilimini 220 v. alıyorum, trafonun vereceği akım 2272 amperdir. Salonda bulunan avizede diyelimki 3 adet 75 w. ampül var. Toplamda 225 w. yapar ve şebekeden 1 amper çeker. Şimdi biz oturup da trafo akımını 1 ampere düşürmek gibi bir sıkıntımız olurmu ? Elbette böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Biz o anda trafodan 1 amper çekerken diğer evler de ihtiyacı kadar olan akımı çekerler.
Veya başka bir örnek vereyim.
Evinizin yanında 5 tonluk su deposu var ve bu depo tesisata bağlı. Siz bir musluk açtığınızda 5 ton suyun tamamı bir anda musluktan akarmı ? Elbette akmaz. Musluktan akabilecek kadar su akar.
Bunları yazdıktan sonra ilk yazınızı tekrar okudum. Cihazın ev elektriği ile çalıştığını, farklı bir aparat bağladığınızı yazmışsınız. Bu aparatın ne olduğunu bilirsek daha çok yardımcı olabiliriz. Büyük ihtimalle akü elektriğini 220 volta yükselten invertör olsa gerek. Şayet dediğim gibi invertör ise yapmanız gereken fişini çakmaklığa takıp gönül rahatlığıyla cihazınızı çalıştırmak. Araya herhangi bir direnç vesaire takmaya gerek yok.
Şayet elinizdeki cihaz 12 v.la çalışıyor olsaydı ve siz bunu 220 v. ev elektriğinde çalıştırmak isteseydiniz o zaman araya 220 voltu 12 ye düşüren adaptör ihtiyacı olacaktı.
-
Öncelikle cihaz normalde 220 v 12 v adaptörle çalışıyor.şarj etmek için 12v lazım yaniquote:
Orijinalden alıntı: ŞEF34
Burada amper düşürmek diye bir sorununuz yok. Şöyle örnek vereyim.
Bizim evimizi besleyen elektrik trafosunun gücü atıyorum 500 kw. Şebeke gerilimini 220 v. alıyorum, trafonun vereceği akım 2272 amperdir. Salonda bulunan avizede diyelimki 3 adet 75 w. ampül var. Toplamda 225 w. yapar ve şebekeden 1 amper çeker. Şimdi biz oturup da trafo akımını 1 ampere düşürmek gibi bir sıkıntımız olurmu ? Elbette böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Biz o anda trafodan 1 amper çekerken diğer evler de ihtiyacı kadar olan akımı çekerler.
Veya başka bir örnek vereyim.
Evinizin yanında 5 tonluk su deposu var ve bu depo tesisata bağlı. Siz bir musluk açtığınızda 5 ton suyun tamamı bir anda musluktan akarmı ? Elbette akmaz. Musluktan akabilecek kadar su akar.
Bunları yazdıktan sonra ilk yazınızı tekrar okudum. Cihazın ev elektriği ile çalıştığını, farklı bir aparat bağladığınızı yazmışsınız. Bu aparatın ne olduğunu bilirsek daha çok yardımcı olabiliriz. Büyük ihtimalle akü elektriğini 220 volta yükselten invertör olsa gerek. Şayet dediğim gibi invertör ise yapmanız gereken fişini çakmaklığa takıp gönül rahatlığıyla cihazınızı çalıştırmak. Araya herhangi bir direnç vesaire takmaya gerek yok.
Şayet elinizdeki cihaz 12 v.la çalışıyor olsaydı ve siz bunu 220 v. ev elektriğinde çalıştırmak isteseydiniz o zaman araya 220 voltu 12 ye düşüren adaptör ihtiyacı olacaktı.
Alıntıları Göster
Amperi düşürmemin sebebi mesela bi 12v 5 ampere bi potans koydunuz potans 10 saniye sonra dumanlar çıkarıyo sebebi amper portatif dvd için cevabımı aldım teşekkürler. :)
-
amperi düşürmek degilde akımı sınırlamak istiyorum deseydiniz daha iyi olurdu.quote:
Öncelikle cihaz normalde 220 v 12 v adaptörle çalışıyor.şarj etmek için 12v lazım yani
Amperi düşürmemin sebebi mesela bi 12v 5 ampere bi potans koydunuz potans 10 saniye sonra dumanlar çıkarıyo sebebi amper portatif dvd için cevabımı aldım teşekkürler. :)
Alıntıları Göster -
Aynı anlama geldiği için...quote:
Orijinalden alıntı: edi_büdü
amperi düşürmek degilde akımı sınırlamak istiyorum deseydiniz daha iyi olurdu.
Alıntıları Göster -
akım sınırlamana gerek yok ama sınırlamak istiyorsan + kablosuna seri bir 1n4001 diyot bağlayabilirsin. -
Teşekkür ederim sonuca vardım sonunda :Dquote:
Orijinalden alıntı: 1brah1mmm
akım sınırlamana gerek yok ama sınırlamak istiyorsan + kablosuna seri bir 1n4001 diyot bağlayabilirsin. -
iyi ki elektronik bilgin varmış olmasaymış vay halimize... ohm kanunu ve kirşof kanununa göz gezdir.quote:
Teşekkür ederim sonuca vardım sonunda :D
Alıntıları Göster -
İyi bir elektronik bilgisi demedim daha yaşım 13 ilerde çok yolum var yeni öğreniyorum inşallah senin kadar olariblirimquote:
Orijinalden alıntı: mr.fusion
iyi ki elektronik bilgin varmış olmasaymış vay halimize... ohm kanunu ve kirşof kanununa göz gezdir.
Alıntıları Göster
-
akımı sınırlandırmaya gerek yoktur direk bağlanırsa problem yaratmaz. -
Cevabımı almamda emeği geçenlere çok teşekkür ederimquote:
Orijinalden alıntı: kakam bittiii
akımı sınırlandırmaya gerek yoktur direk bağlanırsa problem yaratmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: boşyok
quote:
akım sınırlamana gerek yok ama sınırlamak istiyorsan + kablosuna seri bir 1n4001 diyot bağlayabilirsin.
Diyot ile akım sınırlaması yapamazsınız.
Selamlar.
arkadaşın dediği gibi diyotla akım sınırlaması olmaz. -
Amper çekebileceği kadarını çeker fakat bazı istisnai durumlarda var mesele pilllerde bu durum farklı çünkü daha verebileceğinden daha çok akım çekmek isteyecektir bu yüzdende zarar görecektirquote:
Orijinalden alıntı: DarkTemptationquote:
Orijinalden alıntı: boşyok
quote:
akım sınırlamana gerek yok ama sınırlamak istiyorsan + kablosuna seri bir 1n4001 diyot bağlayabilirsin.
Diyot ile akım sınırlaması yapamazsınız.
Selamlar.
arkadaşın dediği gibi diyotla akım sınırlaması olmaz.
Alıntıları Göster
Senin cihazı şarj etmen için basit bir önerim var 7812 regüle entegresi max 12volt 1 amper çıkış verebilir ayrıca çıkışa 1 amper cam sigorta ve 4r7 5W taş direnç atarsın direnç akımı tutmuş olur sigortada her türlü ihtimale karşı cihazı korur
-
teşekkür ederim mustafax_001 aradığım cevap buydu :)quote:
Orijinalden alıntı: Muhibbi-
Amper çekebileceği kadarını çeker fakat bazı istisnai durumlarda var mesele pilllerde bu durum farklı çünkü daha verebileceğinden daha çok akım çekmek isteyecektir bu yüzdende zarar görecektir
Senin cihazı şarj etmen için basit bir önerim var 7812 regüle entegresi max 12volt 1 amper çıkış verebilir ayrıca çıkışa 1 amper cam sigorta ve 4r7 5W taş direnç atarsın direnç akımı tutmuş olur sigortada her türlü ihtimale karşı cihazı korur
Alıntıları Göster
-
Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Konu açma yetkim olmadığı için bu konuda benim sorunum ile benzer okduğu için yazıyorum. Yanlışım varsa şimdiden af ola. Bazı arkadaşlar yazmış cihaz ihtiyacı kadar amper çeker diye buna kesinlikle katılmıyorum. Elimde 3.2 voltluk 120ma lik ledler ile basit bir fener yaptım. 5 ledi paralel bağladım. 10 amper 3.7 voltluk bir power bank ile ledleri yakayım dedim 5 ininde içleri kapkara oldu ve artık yanmıyor. 1.5v luk 3 tane kalem pil ile toplamda 4.5 v ile hiçbir sorun yok. Amper fazla geldiği için ledler yandı. Buna benzer 12v luk bir led düzeneği oluşturdum . 3 amper 12v adaptörle hiçbir sorun olmazken 20 amper 12v adaptörle aşırı ısıdan 2 dakikada yandı. Bunların sebebi amper fazlalığından kaynaklı . Amper sınırlamak ya da düşürmek için mofset kullanıyorlar bildiğim. Ama onuda hangi tür neye nasıl hesaplanıyor hiçbir yerde bilgi yok. Aynı dertten bende munzaribim. Amperi düşürecek yada fazla akım çekmeyi engelleyecek , voltajı düşürmeyecek bişeyler olmalı . Direnç aynı zamanda voltajı da düşürdüğünden o da olmuyor. :) şimdiden herkese teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atalay2424 -- 18 Şubat 2021; 0:15:1 >
-
Burada gözden kaçırdığınız bir nokta var yalnız. Normalde devreler ihtiyaçları kadar akım çekerler. Eski tip akkor lamba kullansanız böyle bir sorun yaşamazdınız. Ancak sözkonusu olan cihaz LED ise işin içine bir de sıcaklık faktörü giriyor. LEDler ışık verdikçe ısınırlar. Isındıkça iç dirençleri düşer. İç direnç düşünce daha fazla akım çekerler. Daha fazla akım çekince daha fazla ışık verirler ve sonuçta bu kısır döngü LEDler ölünceye kadar devam eder. Bu nedenle LED sürecekseniz akımı sınırlamanız gerekir. Buradaki değişken sıcaklığa bağlı değişen iç dirençtir. Normal bir devrede iç direnç çalışma anında çok bir değişkenlik göstermez. Bu nedenle de sabite yakın bir akım çeker.
Benzer içerikler
- eps dosyası nedir
- audio zil paneli nasıl sökülür
- lehim pastası nasıl kullanılır
- 2.5 elektrot kaç amper olmalı
- ev elektriğini sanayi elektriğine çevirme maliyeti
- lehim nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X