Şimdi Ara

156 2.0 Mı? 1.6 Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Bu ay içinde kısmet olursa 156 alıcaz.İzmirde genelde şehir içinde kullanılıcak 98-2003 arası eski kasalardan yeniye göre bence daha güzel bi tasarımı var.İzmir trafiğinde şehir içinde 1.6 mı 2.0 mı tercih etmeliyiz vergi konusunda problem yok güncel şu anki gaz fiyatıyla 2.0 ve 1.6 km başına ne kadar yakar acaba.



  • 1.6 çok da şehir içi sayılmayacak bir yolda lt si 2.85 den şu an 280 krş yakıyor hadi benzini de kat 30 , 30 40 krs dan aşagı kesinlikle düşmez 2.0 da bundan az degil yakındır, lakiiiiiin bu aracı aldıgında senin düşünmen gereken en son şey yakıt tüketimi , araç temizse yakıtı hiç düşünmezsin ama bir kaç sıkıntı üst üste yaşarsan zaten çok yakıyor dersin parçası pahalı dersin vs vs..:) şehir içi için şahsi fikrim agır araç seni yorar , yanlıııız sen zaten alfayı alacaksan önceliklerin bunlar degildir .. önceki aracın bir araç dan beklentilerin bunlar önemli noktalar , yani demem o ki affına sıgınarak önce ne yakıyor deme bir bin duyguyu hisset sonra zaten aşk mı nefretmi belli olur :) rastgele
  • güzergah ve kullanım tarzlarından dolayı tüketimler değişkenlik gösterebilir. ama ben kendi adıma konuşayım, izmir içi&çevreyolu karışık 8-10lt. civarı yakıyor lpgde. bazen sakin,bazende performanslı kullanıyorum. 1.6TS motor
  • 1.6 ile 2.0 arasinda aman aman bir tüketim farki yok
    2.0 kullandim
    1.6 kullaniyorum
    2 litreligi tercih ederim
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.156 ya bindim motor sesi ve yol tutuşu mükemmel çok sık araba kullanan birisi değilim çokta bi beklentim yok.Kullanırken zevk alayım yeter.Yakıtıda öyle çok değilmiş önceden kullandığım palio da şu anki fiyatla 30 kuruş yakıyordu.2.0 öncelikli tercihim olucak ama bazı arkadaşlar parça fiyatları bmw yle mercedesle kapışır gibi şeyler söylediler o biraz gözümü korkutuyor açıkçası.
  • Beyler 156 2.0 Selespeed alınırmı? Makyajlı kasa alacağım.
  • bir kere 2.0 olanını kullanma fırsatım oldu.Arabaya aşık olmuştum.
  • Kesinlikle ama kesinlikle 2.0
    Yaklaşık 2 yıl kullandım. 1.6 ile arasında pratikte sadece 1 lt benzin tüketim farkı var. Ama inanılmaz derecede büyük bir performans farkı mevcut. Aracı alırken çok ama çok iyi baktırmalısın. Maslak Sanayide sadece alfa romeo üzerine çalışan servisler mevcut. Onlarla görüş. Herhangi bir ustanın anlayacağı araçlar değil Alfa Romeo'lar. Bunun haricinde motor kompresyon testi de yaptırmanı tavsiye ederim. Motorun aşınmışlık oranı ortaya çıkar. Herhangi bir süpriz ile karşılaşmazsın.

    Ben aracımı 2009 senesinde ayda yaklaşık 1000 tl benzin parası vermek zorunda kaldığım için sattım. (çok km yapıyordum) Buna rağmen aracı verirken gözlerim doldu. Sonrasında çok araba kullandım. BMW ve Mercedes de dahil olmak üzere 156nın tadını verebilen araç olmadı.

    1 araç
    5 duyu
    6. his
    alfa 156




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seventyseven

    1.6 çok da şehir içi sayılmayacak bir yolda lt si 2.85 den şu an 280 krş yakıyor hadi benzini de kat 30 , 30 40 krs dan aşagı kesinlikle düşmez 2.0 da bundan az degil yakındır, lakiiiiiin bu aracı aldıgında senin düşünmen gereken en son şey yakıt tüketimi , araç temizse yakıtı hiç düşünmezsin ama bir kaç sıkıntı üst üste yaşarsan zaten çok yakıyor dersin parçası pahalı dersin vs vs..:) şehir içi için şahsi fikrim agır araç seni yorar , yanlıııız sen zaten alfayı alacaksan önceliklerin bunlar degildir .. önceki aracın bir araç dan beklentilerin bunlar önemli noktalar , yani demem o ki affına sıgınarak önce ne yakıyor deme bir bin duyguyu hisset sonra zaten aşk mı nefretmi belli olur :) rastgele

    Ben baştan motor yapmak dahil bir çok durumla karşılaştım. Şunu söyleyeyim. Aracın parçası kesinlikle pahalı değil. Sadece parasının karşılığını veren kalitede parçaları var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stonewall

    Beyler 156 2.0 Selespeed alınırmı? Makyajlı kasa alacağım.

    Bildiğim kadarıyla makyajlı kasalarda selespeed'in bazı kronik sorunlarını düzelttiler. Temiz düzgün kullanılmış bir araç ise tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parson_1925

    Cevaplarınız için teşekkür ederim.156 ya bindim motor sesi ve yol tutuşu mükemmel çok sık araba kullanan birisi değilim çokta bi beklentim yok.Kullanırken zevk alayım yeter.Yakıtıda öyle çok değilmiş önceden kullandığım palio da şu anki fiyatla 30 kuruş yakıyordu.2.0 öncelikli tercihim olucak ama bazı arkadaşlar parça fiyatları bmw yle mercedesle kapışır gibi şeyler söylediler o biraz gözümü korkutuyor açıkçası.

    Kapışmak????
    Parça kalitesi bmw ve mercedesten kesinlikle aşağı kalır değil. Yaşı olan bir araç alacağınız için çok iyi baktırın. Arada ufak süprizler çıkabilir. Ama bir değiştirdiğin parçayı eğer orjinal parça kullanırsan bir daha değiştirmezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criptex -- 18 Ocak 2014; 13:42:09 >
  • bende son zamanlarda 1.6 TS Distinctive ile kafayı bozdum,tamam onbeş 20 bin cok para ,yada değil ama değer mi?
    Bence sonuna kadar değer,
    en fazla kac km ye kadar alınmalı bu araçlar,tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
    teşekkürler
  • ben piyasadaki araclarin kmlerinin dogru olduguna inanmiyorum
    bu durumda motorlari da orjinal degildir
    hic 300binde Alfa görmedim
    ama 150binden sonra yatak saran cok 156 biliyorum
    sanayideki iyi alfa ustalarina göstermekte fayda var
    biz kendimizinkinde 48binde kol yataklarini degistirtmistik
    10 yasini gecmis bir aracin takometrede yazandan farkli olarak en az 150bin gitmis olacagini düsünürsek bu tarz araclarda yakin zamanda bir motor rektifiye operasyonunun gerekebilecegi de hesaba katilmali
  • 2.0 1.6'dan aman aman çok yakmaz. Vergide dezavantajı olur. Selespeed güzeldir hoştur ama bakımlı ise, favorim manuel vitestir herdaim kontrol bende.

    tavsiyem hangi Alfa olursa olsun almadan önce kontrollerini, aldıktan sonra bakımlarını mutlaka Alfa ustası yapsın.
  • 2.0 makyajlı kasa piyasada yok.Neden acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    2.0 makyajlı kasa piyasada yok.Neden acaba?

    Çok çok az var. Çok nadiren satışa çıkıyorlar çünkü zaten neredeyse hepsi bilindiğinden satılmadan önce müşterisi hazır oluyor. Kime satılacağı bile önceden belli oluyor. Tabii bu dediğim manuel vitesli 2.0 makyajlı kasa için geçerli.
    Selespeed makyajlı piyasada daha çok. Makyajlı kasaların geldiği yıl vergide büyük artış olmuştu 2.0 ve üstü motorlu araçlar için hatırladığım kadarıyla. Bu nedenle de çok az manuel 2.0 getirdiler, çoğunluğu selespeed geldi.
  • Ben makyajlı 2.0 düz vites istiyorum ama kimse tavsiye etmiyor.Hatta bir alfa özel servisi de dahil bunu söyleyenler arasında.Satılmıyor, piyasası düşük diyorlar velakin ben satın alacak 1 adet araç bile bulamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Ben makyajlı 2.0 düz vites istiyorum ama kimse tavsiye etmiyor.Hatta bir alfa özel servisi de dahil bunu söyleyenler arasında.Satılmıyor, piyasası düşük diyorlar velakin ben satın alacak 1 adet araç bile bulamıyorum.

    Önceki mesajda yazdığım gibi. Çok çok az var. Özel servis neden tavsiye etmemiş anlayamadım. Piyasası da düşük değil, şu anda piyasaya çıktığı anda satılır temiz biz mk2 2.0 manuel.
  • Bende Eylül ayından beri 2004 1.6 156 kullanıcısıyım gayet memnunum. şu ana kadar 14 bin km civarında yol yaptım. Bende il 2.0 manuel aramıştım ama ne yazıkki TR ye sadece 14 tane mi ne giriş yapmış. (12 olmayabilir ama 20 değil) ben alırken 2 adet vardı onlarda 160 ve 180 bindeydi içime sinmediği için 1.6 aldım. 156 çok güzel araç herşeyiyle fakat almadan mutlaka çok iyi kontrol ettirin yoksa 1 araba parası daha vermeniz olasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmiLio Pablo Escobar -- 24 Şubat 2014; 15:29:23 >
  • bende 1.6 dist 2005 kullanıyorum.artılarını biliyoruz artık .aracın bana göre eksileri.brodway hissi veren vites oranları motoru yeni 1.6 lara göre biraz hırıltılı.( bu herkesin sevdiği motor sesi) uzun yolda sabit 100-110 la giderken kafa s.. .şasisi yumuşak ben hep alman araçları kullandım bu yumuşak şasi beni raahtsz ediyor.kasislerde marea bravalardaki hissi veriyor(aynı platform üretim) .gerisine diyecek yok parasını hak ediyor..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.