Şimdi Ara

156 2.0 Mı? 1.6 Mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • barakudaaa kullanıcısına yanıt
    17 jant + yay + kule gergisi takınca o alman arabalarından bile daha sert oluyor, tecrübeyle sabit
  • üstad hazır kulannmışsın bişey sorayım kule gergisi takarsam bu çapraz esnemelere ,mesela direksiyok kırıkken yerinden kalkerken olan esnemelere kasisler girerken ön tarafın zıplamasına faydası olurmu.sahibindende kule orj kule gergisi var
  • valla 1,6 ile 2,0 arasında uzun yolda %5-10, şehir içinde %10-15 yakıt farkı ancak olur. ama vergi meselesini az görme.
    çok yüksek performans ararsan tabii ki 2,0. ama normal performans (normal dedikse sınıfındaki 1,6 lara toz yutturur) istiyorsan 1,6.
    vergi meselesi de 2,0' ın vergisi aynı modeldeki 1,6 nın tam 3 katı.
    istersen bende 2006 model 1,6 distincive var. araba orijinal. değişen, boyanan, vuruk kırık, çarpık çurpuk yok. km 115 bin. ben ikinci sahibiyim. ilk sahibinde 34 binde, 66 binde ve 99 binde muayeneye girmiş. 99 binde muayene yapıldığı gün ben satın aldım.
    kompleye yakın ön takım yaptırdım. bunlar; üst salıncaklar, alt salıncaklar, ön amortisör takozları, viraj demir lastikleri, z rotları değişti. bazı parçalar yerli yan sanayi parçalarla değişmişti kısa zamanda tekrar arızalandı. bu kez akıllandım arızalanan parçaları italyan parçalarla değiştirdim. şu an gayet iyi durumda.
    BRC marka lpg var.
    4 lastik michelin %90 kondüsyonda.
    donanımını saymaya gerek var mı bilmiyorum.
    ABS, ASR, ESP, VDC, çift yön digital klima, bazılarına göre 8 bazılarına göre 12 hava yastığı, hız artırma ve azaltma özeliiği olan hız sabitleyici, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı..... vb.
    aracın içi dışı 10 üzerinden 9,5 puan, döşemeler bej renkli ve 10 üzerinden 9,7 puan, sadece şöför koltuğunun bacak arası kısmında çiğ kırmızı mercimek tanesi kadar sigara izi var.
    iddialıyım piyasadaki en iyi durumdaki alfa romeolardan birisidir. ilk sahibi denizlinin arçelik beko servisi sahibiydi. kendisi gayet sakin ve uslu başlı bi sürücüydü. ben ondan da beter uslu başlıyım. aracım birkaç yüz metre taş kaldırım yoldan sürmek yerine yolumu 2-3 km uzatıp asfalttan sürüyorum. arabam son derece kibar kullanılmış, asla ezilip yorulmamış bir araçtır. 10 üzerinden kesinlikle her yönüyle 9,5 puanı geçer.
    istersen resimlerini yollarım. son 27500 TL ye vericem. ben bütün masrafları ettim. sen sadece benzini gazı koyup binicen.
    ilgilenirsen haber ver
    saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barakudaaa

    üstad hazır kulannmışsın bişey sorayım kule gergisi takarsam bu çapraz esnemelere ,mesela direksiyok kırıkken yerinden kalkerken olan esnemelere kasisler girerken ön tarafın zıplamasına faydası olurmu.sahibindende kule orj kule gergisi var

    piyasadaki çoğu 156 da çakma kule gergileri gördüm. Bendeki orijinal sparco.
    Ancak kule gergisi tek başına bi halta yaramaz, çünkü araba yüksek ve sert hareketlerde yatıyor.
    Yay ile birlikte kule gergisi gerçekten çok işe yarıyor. Eğer sert araba kullanıyorsan zaten şart bunlar. tamamen sportif, üstün yol tutuş ve rijitlik katıyor
  • Mesela ben de arabama çok özenli bakarım, bütün bakımlarını eksiksiz, hatta vaktinden önce yaptırırım. Hem de codalton'un da bahsettiği gibi, en kaliteli parçalarla..
    Ancak şöyle bir durum söz konusu ki, bu arabalar her zaman bakıma, ilgiye, şefkata muhtaç arabalar. Tabiki bakımlısı ile bakımsızı arasında dünya kadar fark olacaktır.
    Lakin ne kadar bakımlı olursa olsun, 3-5 kuruşluk minik masraflar da olsa sürekli sanayiye gidip ustanın bir çayını içmeyi gerektirecek sorunlar mutlaka ve sürekli çıkacaktır.
    Japon arabalarındaki gibi, yağını suyunu koy yürü gibi bir mantık Alfa Romeo araçlarımız için geçerli değil Ama bu söylediklerim tabi yanlış anlaşılmasın, araba sorunlu, demek istemiyorum.
    Ufak tefek vakit ayırıp arabasıyla ilgilenmek isteyenler için güzel bir hobi aslında. Dışarıdan bakanların "sanayiden çıkamazsın" olarak tabir ettikleri olumsuz görüşe katılmıyorum.
    Ben sanayiye gidip bir çay içip, ustamla laflayıp arabayı kurcalamayı seviyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 11 Nisan 2014; 20:37:59 >




  • Bence Türkiye için benzin fiyatlarını da göze aldığımızda kullanılması gereken en düşük motor hacmi 2.0 en düşük 1.8 diyeyim. Bunların altındakiler bana çok çok zayıf geliyor. Ayrıca 1.2 ya da 1.4 olup motorun kendi teknolojisiyle ya da gücüyle değilde aşırı turbo destekli olarak yüksek HP üreten motorlar bana göre en saçma motorlardır. 1.6 yerine 2.0 alırsanız yılda ortalama 200-300TL fazla yakıt alırsınız biraz da fazla vergi ödersiniz ama daha konforlu bir araca binersiniz.
  • 1.6 ile 2.0 arasında benzinli kullanımı baz alırsak 100 km'de 1 litre fark ediyor. Yani göz ardı edilebilir bir fark. Çünkü extra güç inanılmaz farkediyor. Bende 156 2.0 vardı. 1.6sını kullandım. Attan inip atlı karıncaya binmiş gibi oldum
  • Nasip olursa önümüzdeki bir kaç gün içinde 2002 model cosmo blue mk1 kasa 2.0 motor executive 127.bin km de bir Alfa Romeo 156 almak üzereyim.Lpg takılı olduğu fakat hangi marka olduğunu bilmediğini söyledi telefonda aracın sahibi bayan.Ben Bursada yaşıyorum araç İstanbulda Ümraniye civarında imiş. Aracın malum sitedeki ilanındaki fotolar sadece 3 tane ve araç yıkanmadan özensizce çekilmiş.Açıklama kısmına bilgilendirme bile yazılmamış benim bundan anladığım çok da fazla ilanı özenli hazırlama zahmetine bile girmemişler.Orijinal jantları yerin chrome görünen f1 monza jantı diye geçen bir jant var fena değill.Bayan aracın büyük olduğunu eşinin kendisi için aldığını fakat kullanamadığını söyledi.Lpg performansı nasıldır sorun yaşıyor musunuz diye sorduğumda daha çok benzinde kullanıyorum çok seri oluyor araba daha zevkli diyerek konuyu geçiştirdi.

    Tramer sorgulamasının sıkıntısız çıkmasının ardından yeniden aradım ve almaya niyetimin olduğunu belirttim bir miktar pazarlıktan sonra bu araç için makul olduğunu düşündüğüm bir fiyatta anlaştık.Yalnız araç sahibi bayan rölanti motorunda 3-4 gün önce oluşan bir arızadan bahsetti.Nasıl bir arıza rolanti değeri sabit kalmıyor mu geziyor mu devir saati dediğimde evet dedi.Sizce bu rolanti motorunun değiştirmesini gerektirecek bir arıza mıdır. ? Yoksa rolantinin gezmesi lpg nin oluşturduğu bir sıkıntı olabilir mi bu konuda benzer deneyimleri olanların fikri önemli.
    Biliyorum görmeden kesin bişi söylemek zordur ama en azından kullanım tecrübeleriniz ve araçları tanımanız hasebiyle karşılaşmış olanlarınız ya da fikri olanların yardımlarına başvurmak istedim.

    Bu model bir araçda en çok hangi aksamlara dikkat etmeliyim.Varyatör sorunu var mı nasıl anlayabiliriz ? Ve ön takımdan gelen sesleri dikkatli dinlemek gerektiğini biliyorum forumu okuduğum kadarıyla.Lpg takılı olduğundan ve muhtemelen en az 2-3 senedir de kullanılıyor olabileceğnden hareketle motor kompresyon testi yaptırmam icap eder mi.Ve İstanbul Anadolu yakası öncelikli olmak üzere gerçekten işinin ehli diyebileceğimiz gerekirse pahalı olabilir ama ustalığına güvenip aracınızı her seferinde güvenle teslim ettiğiniz yetkili/özel servis önerilerinizi almak istiyorum.Maslak sanayiinde çok iyi servisler olduğunu okuyorum forumun genelinde Ümraniyeye yakın ya da Bostancı taraflarında iyi bir Alfa romeo Servisi yok mudur ?Expertiz yaptırıp birde bir alfa Romeo Uzmanı servise göstermek istiyorum sanırım bu yeterli olur.Daha önce yalnızca geçici bir süre Alfa 147 kullandım.Çok deneyimli değilim Alfa araçları konusunda.

    Bir de bu araçların piyasası 17-20 bin bandında mıdır şu anda buralara yakın rakamlara almak pahalı alınmış olur mu ?Satmak için değil bezdirecek kadar sorun yaşatmazsa sıkılana kadar binmek için almak niyetindeyim.Zaten ille de alfa alıcam diye tutturmamdan ötürü 2 aydır araçsız kalmış bulunuyorum.Yorumlarınızdan ve alfaya olan tutkunuzun rengini kelimelerinizden anladıkça da beklediğime değeceğini hissediyorum.Şu anda arabayı görmediğim, içine binip motor sesini dinlemediğim halde başka hiçbir araba aklımda ve fikrimde yok,kalmadı.Sedan olarak bir tek mitsubishi lancer ların tasarımını beğeniyordum.Ta ki bu 156 larla bir arkadaşım vesilesiyle tanışana kadar.159 da bundan sonraki aracım olması için hayal listeme dahil edildi daha şimdiden.Daha önce 2.0 motor bandında yalnızca 2000 model Mercedes long kasa kullanmış biri olarak bakalım araç bana nasıl gelicek.Hem heyecanla hem de bir takım endişelerle hafta içini beklemekteyim.Umarım aydınlatıcı yorumlar gelir de bende bilinçli bir şekilde aracı alabilir ve nihayet kadim bir alfist olarak aranıza katılır ve deneyimlerimi ve tecrübelerimi paylaşırım.

    Donanım sınıflandırması olarak da bu Ts,distinctive,executive,ayrımlarını anlatacak biri çıkarsa çok müteşekkir kalırım.Aracın içi hardal sarısı deri döşeme,kadrandaki ışıkları da fosforlu yeşil.Lacivert diye yazmışlar ama sanırım bu cosmo blue ya da ben yanlış ayrımlara gidiyorum.Bu araçlarda renkli yol bilgisayarı ekranı ve dijital klima yok değil mi ? Özellikle olmamasını istediğim için soruyorum yani o eskinin amerikan muscle araçlardaki gibi(mustang ) analog havasını yansıtsın niyetindeyim.Yalnızca hız sabitleyici takılabilir diye umut ediyorum bu konuda parçayı bulma,alma taktıracak usta servis konusunda tüm önerilerinize açığım.
    Sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler herkese.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fethiparisa

    Nasip olursa önümüzdeki bir kaç gün içinde 2002 model cosmo blue mk1 kasa 2.0 motor executive 127.bin km de bir Alfa Romeo 156 almak üzereyim.Lpg takılı olduğu fakat hangi marka olduğunu bilmediğini söyledi telefonda aracın sahibi bayan.Ben Bursada yaşıyorum araç İstanbulda Ümraniye civarında imiş. Aracın malum sitedeki ilanındaki fotolar sadece 3 tane ve araç yıkanmadan özensizce çekilmiş.Açıklama kısmına bilgilendirme bile yazılmamış benim bundan anladığım çok da fazla ilanı özenli hazırlama zahmetine bile girmemişler.Orijinal jantları yerin chrome görünen f1 monza jantı diye geçen bir jant var fena değill.Bayan aracın büyük olduğunu eşinin kendisi için aldığını fakat kullanamadığını söyledi.Lpg performansı nasıldır sorun yaşıyor musunuz diye sorduğumda daha çok benzinde kullanıyorum çok seri oluyor araba daha zevkli diyerek konuyu geçiştirdi.

    Tramer sorgulamasının sıkıntısız çıkmasının ardından yeniden aradım ve almaya niyetimin olduğunu belirttim bir miktar pazarlıktan sonra bu araç için makul olduğunu düşündüğüm bir fiyatta anlaştık.Yalnız araç sahibi bayan rölanti motorunda 3-4 gün önce oluşan bir arızadan bahsetti.Nasıl bir arıza rolanti değeri sabit kalmıyor mu geziyor mu devir saati dediğimde evet dedi.Sizce bu rolanti motorunun değiştirmesini gerektirecek bir arıza mıdır. ? Yoksa rolantinin gezmesi lpg nin oluşturduğu bir sıkıntı olabilir mi bu konuda benzer deneyimleri olanların fikri önemli.
    Biliyorum görmeden kesin bişi söylemek zordur ama en azından kullanım tecrübeleriniz ve araçları tanımanız hasebiyle karşılaşmış olanlarınız ya da fikri olanların yardımlarına başvurmak istedim.

    Bu model bir araçda en çok hangi aksamlara dikkat etmeliyim.Varyatör sorunu var mı nasıl anlayabiliriz ? Ve ön takımdan gelen sesleri dikkatli dinlemek gerektiğini biliyorum forumu okuduğum kadarıyla.Lpg takılı olduğundan ve muhtemelen en az 2-3 senedir de kullanılıyor olabileceğnden hareketle motor kompresyon testi yaptırmam icap eder mi.Ve İstanbul Anadolu yakası öncelikli olmak üzere gerçekten işinin ehli diyebileceğimiz gerekirse pahalı olabilir ama ustalığına güvenip aracınızı her seferinde güvenle teslim ettiğiniz yetkili/özel servis önerilerinizi almak istiyorum.Maslak sanayiinde çok iyi servisler olduğunu okuyorum forumun genelinde Ümraniyeye yakın ya da Bostancı taraflarında iyi bir Alfa romeo Servisi yok mudur ?Expertiz yaptırıp birde bir alfa Romeo Uzmanı servise göstermek istiyorum sanırım bu yeterli olur.Daha önce yalnızca geçici bir süre Alfa 147 kullandım.Çok deneyimli değilim Alfa araçları konusunda.

    Bir de bu araçların piyasası 17-20 bin bandında mıdır şu anda buralara yakın rakamlara almak pahalı alınmış olur mu ?Satmak için değil bezdirecek kadar sorun yaşatmazsa sıkılana kadar binmek için almak niyetindeyim.Zaten ille de alfa alıcam diye tutturmamdan ötürü 2 aydır araçsız kalmış bulunuyorum.Yorumlarınızdan ve alfaya olan tutkunuzun rengini kelimelerinizden anladıkça da beklediğime değeceğini hissediyorum.Şu anda arabayı görmediğim, içine binip motor sesini dinlemediğim halde başka hiçbir araba aklımda ve fikrimde yok,kalmadı.Sedan olarak bir tek mitsubishi lancer ların tasarımını beğeniyordum.Ta ki bu 156 larla bir arkadaşım vesilesiyle tanışana kadar.159 da bundan sonraki aracım olması için hayal listeme dahil edildi daha şimdiden.Daha önce 2.0 motor bandında yalnızca 2000 model Mercedes long kasa kullanmış biri olarak bakalım araç bana nasıl gelicek.Hem heyecanla hem de bir takım endişelerle hafta içini beklemekteyim.Umarım aydınlatıcı yorumlar gelir de bende bilinçli bir şekilde aracı alabilir ve nihayet kadim bir alfist olarak aranıza katılır ve deneyimlerimi ve tecrübelerimi paylaşırım.

    Donanım sınıflandırması olarak da bu Ts,distinctive,executive,ayrımlarını anlatacak biri çıkarsa çok müteşekkir kalırım.Aracın içi hardal sarısı deri döşeme,kadrandaki ışıkları da fosforlu yeşil.Lacivert diye yazmışlar ama sanırım bu cosmo blue ya da ben yanlış ayrımlara gidiyorum.Bu araçlarda renkli yol bilgisayarı ekranı ve dijital klima yok değil mi ? Özellikle olmamasını istediğim için soruyorum yani o eskinin amerikan muscle araçlardaki gibi(mustang ) analog havasını yansıtsın niyetindeyim.Yalnızca hız sabitleyici takılabilir diye umut ediyorum bu konuda parçayı bulma,alma taktıracak usta servis konusunda tüm önerilerinize açığım.
    Sabırsızlıkla cevaplarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler herkese.

    İlanı özenle hazırlama zahmetine bile girmeyen kişi aracına ne kadar özen göstermiştir şüpheli. Bunu gözönüne alın aracı incelerken. Bahsettiğiniz ilanı buldum sanırım. Hiçbir ama hiçbir açıklama yok ve sadece "Alıcısına hayırlı olsun" türünden bir ilan verilmiş.

    Rölanti arızasına çok şey neden olabilir. Alfisti forumlarında bu konu ile ilgili başlıklar var ve çoğu çözülmüş durumda problemi yaşayanların. Fakat çözülememiş problemler de var henüz. Aracı ekspertiz yaptırırken bu konuyu özellikle belirtin ve kontrol ettirin. LPG buna neden olmuş olabilir, bazı araçlar benzindee sıfır problem iken LPG'ye geçince problem yaşatabiliyorlar.

    Varyatör sorununu anlamanın en kolay yolu soğuk motor ilk çalıştığında gelen dizel sesidir. Bu ses varyatör problemi ne kadar büyümüşse o kadar uzun sürer. Henüz yeni yeni varyatör bozulmaya başlamışsa birkaç saniyede kesilir. Eğer varyatör bozulması ciddi derecelere gelmişse hem bu ses uzun sürer, hem de motorun verimi düşer. Yeterince performans alamazsınız. Varyatör ölümcül bir problem değil aşırı ilerlememişse. Alt takımlardan neredeyse bütün 156'lardan ses gelir, özellikle soğuk havalarda, şu anki gibi sıcak havalarda pek gelmez.

    TS motor tipidir. Twin Spark anlamına gelir ve silindir başına çift bujili bir sistemdir. Alfa Romeo'ya özgüdür.
    Distinctive 2003'teki mk1,5 denilen ara kasa ve 2004-2006 arasındaki mk2 yeni kasadaki donanım paketidir. Üst donanım paketidir. Hız sabitleyici, VDC(ESP), Alfatex kumaş döşemesi gibi artıları vardır. Alt donanım paketi Progression'dur.
    Executive 1998-2002 arası kasalardaki üst donanım paketidir. Detayları hakkında çok bilgim yok maalesef.

    Sizin bahsettiğiniz araçtaki döşeme Taba denilen renk oluyor. Yol bilgisayarı 2003 teki "içi yeni" ve sonraki yeni kasalarda mevcut. Çift bölgeli dijital klima da aynı şekilde 2003 ve üzeri kasalarda var. Hız sabitleyici takabileceğinizi hiç zannetmiyorum.

    Alfa Romeo ustalarının en yoğun olduğu yer Bostancı Oto sanayidir. Birçok servis mevcut. Burada reklam gibi isim vermek istemiyorum. Dilerseniz özel mesajdan servis isimlerini ileteyim.

    Alfa Romeo Alfisti'den alınır! Bu en önemli düsturunuz olsun. Alfistiden alırsanız seceresini bilen birinden alırsınız. Aracın bütün bakımlarını sizin önünüze serer, ustasını arar aracı sorarsınız size yapılan bakımları anlatır. Alfa Romeo'nun ne olduğunu bile bilmeyen birinden Alfa Romeo alınmaz. Piyasada Alfa'nın A'sından anlamayan ustalara götürülüp mahvedilmiş birçok Alfa Romeo mevcut. Size tavsiyem Alfisti forumlarına(Şu anda en kalabalık iki tanesi AlfistiTurkey ve AlfaTurk) üye olmanız ve oradaki Alfistilerden araç almaya çalışmanız. Şu anda satılık olanlar da var üstelik. İçiniz rahat biçimde o araç ile ilgili zaten var olan başlıktan aracın geçmişini de görebilirsiniz. Alfistiler genelde her yaptıkları yeniliği ve değişikliği forumlarda paylaşıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kibitzer -- 30 Haziran 2014; 16:05:07 >




  • Executive mk1 lerin full versiyonudur ts boş versiyondur.Bana sorarsan bayandan alfa alınmaz bayanların yüzde 99 u arabalardan anlamıyolar alfa gibi hassas bi araba kimbilir bayandan neler çekmiştir Bahsettiğiniz ilanada baktım alıcısına hayırlı olsun diyor fotoğraflardada plaka belli olmuyor plakası çekilmeyen araçlardan hep kıllanmışımdır kilometreside fazla düşük gibi geldi ama orjinalde olabilir.Resimlerde döşemeler fena gözükmüyor sanki az kullanılmış gibi ön konsolda aynı şekilde temiz gözüküyor az kullanılmış gibi kilometresi orjinal olabilir.2.0 motora gelince acayip seridir bendeki değil ama kullanmışlığım var çok zevklidir kullanması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papaz35 -- 1 Temmuz 2014; 4:07:08 >
  • Teşekkürler Kibitzer verdiğin değerli bilgiler öneriler için.Unbastik arkadaşa da teşekkür ediyorum.
    Plaka görünmüyor demiş ama ben aradım plakayı aldım aracın hem trafikte hem de tramerde sıkıntılı bi durumu yok anladığım kadarıyla bu araç bu ailenin 3. arabası olmak zorunda kalmış bayan kullanamadığı için.Şu anda daha uygun bir araç daha almışlar ve bunu da elden çıkarmak istiyorlar fiyat o yüzden nispeten uygun denebilir.Km de 2002 bir araç için bence iyi.İlanı özenli hazırlamamaya gelince bence bu aracın iyi ya da kötü olması için bir ölçü olamaz çünkü kimi insanların arabaya yaklaşımları en azından bu forumda aracın ayrıntılarını konuşan bizler gibi detaycı ya da niteleyici olmuyor.Alıcısına hayırlı olsun benim açımdan kötü bir ilan değil :) Telefonda gerekli ve detaylı bilgi verildikten sonra.

    Evet koltuk döşemeleri ve ön konsol çekilen sınırlı 2 fotoya göre iyi durumda.Bugün telefon açıp whatsapptan başka fotoları var mı diye isteyeceğim.Ama daha önemlisi motorun iyi durumda olması hatta ön takımın mümkünse az masraflı olması her halükarda ben 1000-1500 tl arası masrafı göze alarak bu aracı almak istiyorum zaten çünkü 2. elde bir aracı aldıktan sonra gönül rahatlığıyla uzun yolda kullanabilmek için elimden gelen tüm bakımları yapmayı seven bir yapım var bu da bence olumlu bişi araçların ömrü ve dayanıklılığının uzaması anlamında.

    Alfistiturkey ve Alfaturk ve diğer bir foruma daha üyeyim.Orada da ilanlar var ancak genelde oradaki araçlarla da performans anlamında hep oynanmış motorlara chip vb uygulamalar, body kit,farklı egsoz uygulamaları vb abartılı uygulamalar yapılmış araçlar çarptı gözüme,aslında karşı da değilim bende yapacağım bir takım modifikasyonlar ancak kendim yapmaktan yanayım.(Açık hava filtresi+ Spor egsoz+ orta susturucu+ Spor yaylar ve ön kule gergisi bulabilirsem dilediğim gibi çok ince bir spoiler) ama yine de takipteyim.

    İstanbulda olan varsa yarın için İstanbula gelip sözü geçen araca baktırıp motordan anormal sesler,titreme,üfleme vb gibi direkt göze çarpan sorunları yoksa ve 3-4 bin masraf açmaz sana derse bir usta alıp geçicem çünkü çok sıkıldım kafama göre araç bulamamaktan.2003 mk1,5 ve 2004 mk2 dinstictive de bakmaktayım ancak onların fiyatları 19-24 bandında daha çok.Döküntü,kazalı ve boyalıları 17-18 lere bulunuyor.

    Bu arada varyatör arızasını anlamakla ilgili altın değerindeki bilgiler için özel teşekkürler Kibitzer.




  • BU arada araç mart ayında alınmış daha yeni almışlar ve kullanamadıkları için mayıstan beri ilanda zaten araç.Sizlerin tanıdıklarında varsa 18 bin civarına kadar araçlarla ilgileniyorum.Alfa 156 önceliğim 2.0 ama 1.6. distinctive 2003 ve sonrası da olabilir.Eğer çok temiz kaçırılmayacak bir araç bulursam 2 bin lira kadar bütçede yükseltme yapabilirim ;) Teşekkürler.

    Yıllardır mesaj yazmadan okuyarak takip ettiğim foruma mesaj atmama sebebiyet vermesi bile Alfa'nın daha kendisini edinmeden bende tutku oluşturduğunun kanıtıdır. ;)
  • Motoruna baktır iyi durumdaysa al bence ama alfa dan anlayan birine göster kilometresi orjinalse çok iyi uzun yıllar kullanırsın 2.0 motor çok zevklidir
  • Teşekkür ederim Unbastik aynen dediğin gibi bir Alfa ustasına gösterip ciddi bişi yoksa almayı düşünüyorum çünkü fiyatı piyasaya göre oldukça iyi ama durup dururken bu düşük fiyatta insanı ürkütmüyor değil. ;)

    Kibitzer sağolsun Pm yoluyla bir kaç servis tavsiyesi yollamış.Nasip olur bi aksilik çıkmazsa Cuma günü için izin aldım gibi öncelikle bu aracı göstericem daha sonra içime sinmezse yaptığım /yaptıracağım kontroller sonucunda alfisti turkey üyesi bir arkadaşın yine kibitzerin de önerdiği bir araç var 2001 model 76 bin km de filan hem tüp de takılmamış bakımları düzenli yapılmış olursa gönlüme göre iyi bir ustaya Prince taktırır sorunsuz binerim inş.Bu 2 araca yedek 1 araç daha belirleyip 3 araçtan birisi hedefiyle BU haftasonuna Alfa 156'ıma kavuşacağım inşallah.Deneyimlerim ve aracın hissettirdiklerini biraz da romantik bir uslupla forumda yazmayı planlıyorum ki Yeni Alfa Romeo tutkunları katılsın aramıza ;) Ama itiraf etmeliyim insan çok da herkes katılsın istemiyor.;) Herkesin türlü nedenlerle uzak durduğu,çekindiği,piyasadaki sloganlaşmış sözlerden ötürü(çok yakar,parça sıkıntılı,parça pahalı,ikinci eli yok vb) uzak durduğu :
    -Alfa mı aman aman sakın son kullanıcısı olursun sözlerini yenerek bu araca ilgi duyan en azından işin hakikatini araştırma zahmetine giren kimselerle birlikte olmak ,fikir paylaşmak güzel olacak ;)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fethiparisa -- 2 Temmuz 2014; 0:47:16 >




  • Geçtiğimiz Cuma günü alfisti'den utkunun aracını satın aldım.

    2001 model mk1 Alfa Romeo 156 2.0 Ts 76.850 km Cosmo Blue(Lacivert)

    Anladım ki alfa alfistiden alınır çünkü araç hakikaten yaşına göre oldukça fazla temizdi.Hatta İstanbuldan aracı alıp döndüğümüzde bir iftar yemeğine katıldık orada galerici bir arkadaşım vardı aracı merak ediyordu geldi baktı ışık yoktu ama araç çok diri duruyor,harika kullanılmış döşemeler filan çok iyi durumda dedi ki kaç modeldi bu 2006 civarı mıydı dedi bende sesli güldüm.Galericilerin bu araçtan anlamadıklarının da bir nevi kanıtı bu :) Gerçi ayak üstü baktı ama kasanın ön tasarımından en azından 2004 öncesi olduğunu anlamalıydı.

    Aracın 3. sahibiyim umarım ilk iki sahibini fazla üzmediği gibi (gerçi utku sağolsun geçtiğimiz aralık ayında yüklü bir bakım yaptırmış triger ön takım vb parçaların değişimi için ) beni de üzmez bende ona gereken özen ve hassasiyeti göstererek beni üzmemesini sağlarım ;)

    Araç ilk izlenim olarak İstanbul-Bursa-İnegöl gibi körfezi dolaşarak geldiğimiz bu müthiş yolda harika bir tat bıraktı diyebilirim.3000 devirden sonraki sesi muhteşem.Yalnızca süspansiyonlar fazlasıyla hassas ve yolu hissettirecek şekilde gürültülü geldi bana.Ön takımda herhangi bir problem yok aracın kendisi böyle anladığım kadarıyla.(modelli fransız araçlardan inmiş olduğum için belki de bana öyle geldi).İlerleyen zamanlarda spor einbech yay ve sparco kule gergisi düşünmeliyim sanırım.Onun dışında da alt devirlerde ivmelenmesi zayıf ancak 3. vitese bayıldığımı söyleyebilirim.Özellikle 3200 devirden sonra gelen sesle birlikte koltuğa yaslaması ve çıkardığı sesin höykürmek haykırmak arasında henüz adını veremediğim bir biçimde gelmesi mest etmeye yetti beni.Subarudan sonra zevk alarak,sürüş keyfi yaşayarak kullandığım ilk araç oldu ve daha almadan hoşlantı sevgi derecesine geldiğim Alfayla 4 temmuzdan beri aşk yaşıyoruz ;)

    Düşünen ama aklında soru işareti olanlar için mutlaka kullanın,hissedin yine de düşünmüyor iseniz zaten alfa almanıza gerek yok sizlerin ;)




  • Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fethiparisa ....Özellikle 3200 devirden sonra gelen sesle birlikte koltuğa yaslaması ve çıkardığı sesin höykürmek haykırmak arasında henüz adını veremediğim bir biçimde gelmesi mest etmeye yetti beni....

    Gürlemek diyoruz biz kısaca ona :D
  • Teşekkür ederim unbastik.Evet gürlemek kelimesinden ziyade bir kelime kullanma isteğimden olsa gerek gürlemek yetmedi belki de bana :) Eyvallah teşekkür ederim destekleriniz için alım sürecimdeki.Bundan sonra aracın az yakması için elden ne geliyorsa yapmak kalıyor şehir içinde 5.vitesle gidiyorum şaşkınım kendime :)
  • 20 gün önce 99 model makyajlı 156 2.0 ts excecutive(sunrooflu gri) aldım 15000 tl ye aldım ancak krank mili çok aşınmış alfa servisinde motor indi rektefe oldu krank mili değişti .inmişken de baskı balata triger mriger her şeyini değiştirdim 5 bin 6 bin masrafı çıktı . maddi durumum da iyi değil aslında fakat bu arabaya bu masrafı yaparken hiç zoruma gitmiyor çok marka arabalara bindim ama ben alfa ya hasta oldum.zaten şimdi bu bakımlarla araba da sıfır gibi. bazen düşünüyorum da şimdi bu araç bana 20 -21 bine mal oldu bu fiyata başka hangi araçlar tercih edebilirdim diye ama inanın bu kadar içime sinen bi araba bulamıyorum. zaten bu masrafı başka arabaya hayatta yapmam . alfa gerçekten ayrıcalıkmış artık bir alfist olarak aranıza katılmaktan gurur duyuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfalı_kartall -- 21 Temmuz 2014; 11:47:46 >
  • Hayırlı olsun kardeşim.Alfa'nın ayrıcalık olduğunu kullandıkça daha da pekişen,sarsılmaz bir fikirle anlıyorsun.Hoşgeldin kulube ;).İlk olarak ne kadar yakıyor sorularına kulağını tıkamak olsun.Aracın ne kadar yakık tükettiğinden başka ölçüt bilmeyenlerle Alfa hakkında konuşmak bile abes geliyor bana.Aracın maşallah sıfır gibi sorunsuz olmuştur şimdi inşallah.Dilediğince binersin şimdi en azından biliyorsun neresi eski neresi yeni,ve sorun çıkaracak olsa hangi parçalardan şüpheleneceğini bilirsin.Sağlıklı günlerde kullanman dileklerimle.

    www.alfistiturkey.com a mutlaka bekleriz.Alfistiler burada ve çok değerli bilgiler paylaşılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.