150/1024=0.146 Buradan 150Kbyte 'ın 0.14Mbyte yaptığını anlarız.
Beyler /sn diyorum fakat kimsenin taktığı yok. Bende biliyorum 150yi 1024 bölüp 0.46 bulmayı. Ama bu 3. mesajım, derste 1.2MB/sn bulduk, neden? Bunun sonucunu açıklarsanız ben sorumun cevabını alacağım..
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
Ama /sn.
yani 150kb/sn kaç mb/sn yapar..
1.2mb / sn olması gerek, derste öyle hesapladık
dostum ya hesabınız yanlıs yada sen yanlıs soruyosun
150kb sanıyede aktarım hızı ıse bunu mb bırımıne donusturduğunde 0,14 kusur cıkıyor ısde bundan acık bısey yok
1.2 olması ıcın baska bır soru baska bır ıslem gereklı
Dersteki terimlerin tamamını veya soruyu verebilirsen daha iyi olur.MB/sn ne için hesaplanacak?
1 litre mi daha ağır 1 gb mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
Beyler /sn diyorum fakat kimsenin taktığı yok. Bende biliyorum 150yi 1024 bölüp 0.46 bulmayı. Ama bu 3. mesajım, derste 1.2MB/sn bulduk, neden? Bunun sonucunu açıklarsanız ben sorumun cevabını alacağım..
Sn olayını hesaba kattığın zaman hiçbirşey değişmiyor. Senin nasıl 1.2 bulduğunu açıklayayım yaptığın işlem aynen şöyle.
150x8=1200 1200/1000=1.2
150kbyte/sn bi hızın nasıl 1.2Mbyte/sn olabileceğine inanabiliyorsunuz şaşıyorum.
0,1465 mb
birader derste buldugunuz seyi herneyse soruyu tam yazarmisin
1.2 mb doğru. galiba siz internet hızı ile alakalı soru çözmüşsünüz. ben 1 mbit internet ile 100-120 civarı download yapıyorum. normalde 128 kb olması lazım. sizinki de 150 kb ile indiği için 1.2 mbit olması lazım. burada download hızı ile normal kb değerleri karıştırılıyor. biri megabyte biri megabit
ama eğer siz okulda megabit değil de belirttiğiniz gibi megabyte olarak hesaplarsanız değer 0.14 mb civarı olur.
@ramazanyurt
Soruda aynen şu cümle geçiyor 150Kilobyte kaç megabyte yapar. Yani arkadaş bit ten değil byte tan söz etmiş.
quote:
Orjinalden alıntı: ilhan_28
@ramazanyurt
Soruda aynen şu cümle geçiyor 150Kilobyte kaç megabyte yapar. Yani arkadaş bit ten değil byte tan söz etmiş.
orayı okudum da acaba yanlış mı yazıldı diye terettüd ettim. ben yine de her iki değer için sonuç yazdım. ayrıntılar bazen çok önemli oluyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme