Şimdi Ara

Vodafone 128 KB - 64 KB ve 32 KB Kartlarla İlgili Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
10.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda birkaç noktada gözüme çarptı. Konu konu yazmaktansa buradan bilgi vereyim dedim.

Vodafone malumunuz geçişlerde önce 32 KB hatlar vermeye başlamış, sonrasında ise tüm hatları 64 KB olanlarla değiştirmişti.

Ancak 64 KB sim kartlarda sıkıntılar yaşanmış, bağlantı sorunları, çekme sorunları, sms gönderememe, arama yapamama gibi birçok sıkıntı yaşanmıştı. Vodafone de bu sıkıntıyı kabul etmişti.

Bu sıkıntının kaynağı Sim kartları üreten firmanın üretim sırasında 64 KB lık sim kartları fabrikasyon hatası sebebiyle çok küçükde olsa standarttan ince üretmiş olmasıydı. Bu sebeple hatlar yuva içerisinde tam yerleşememekte ve ara ara telefon ile sim kartın teması azalmakta ve kopmalar yaşanmakta idi.

Bu sebeple Vodafone önce eski 32 KB hatları piyasaya sürdü. Bu sayede yaşanan sıkıntının önüne geçildi. Ancak 32 KB hatlar 3G tarafında yavaşlık ve bazı özelliklerde sıkıntı doğruyordu. Bu noktada hızla bir değişim yapıldı ve yıl sonuna doğru piyasaya sürülecek olan 128 KB sim kartlar fabrikasyonu hızlandırılarak piyasaya sürüldü.

128 KB hatlarda çekme sıkıntısı veya diğer sorunlar yok. Çünkü kalınlık standartlara çıkarıldı. Zaten bunu sim kartları yan yana koyunca görebiliyorsunuz.

Bu sebeple 128 KB hatları almanızda fayda var zarar yok. Kaldı ki 3G için ayırdığı alan daha fazlalaşınca kıullanımda kolaylaşmış oluyor.

• Hocam tek sikinti kalinlik degildi 64 kb larda. Hic calismadigi birkac model de var. Artik donaniminda mi yaziliminda mi bir problem var bilemem. Kaldiki simkart taki sari kisim turkcell ve aveanin 64 kb larindan tamamen farkli. Sanirim degisik bir teknoloji denendi ama sonuc alinamadi
  • bugün yeni aldığım hat 128 lik di üstünde 3g+ işareti falan var inş sorun çıkmaz daha açılmadı .
    Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148

MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
    Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum
  • Benim iphone a vodafone on ödemeli hattımı taktığımda sinyal seviyesi düşük ve Edge gösteriyor, aynı hattı n79 ve e72 ye taktığımda 3G ve full gösteriyor, kart 64kb lik olanlardan, sorun da bu mu acaba?

Normalde iphone da Turkcell kullanıyorum onda bir sorun yok, o da 64kb lik

Hatta büyükbabamin hattını 3G ye geçirdim görüntülü görüşme için, hat 1999 da alınma, orjinal sim kartı ile çalışmakta hala (Turkcell)

Bu sorun Kartların üretimini yapan yerle alakalı sanırım...
  • 128 kullanıyorum mesajlar bi zaman sonra kendi kendine siliniyor benden söylemesi

Orijinalden alıntı: cemselpe

128 kullanıyorum mesajlar bi zaman sonra kendi kendine siliniyor benden söylemesi

Vodafone seni sevmedi herhalde tüm sorunlar seni buluyor hocam

64kb lık sim kartlarıda ilk kullananlardanım hem kendim hem arkadaşım sorun yaşamadık.Haftasonu unutmazsam 128 kblık kartlara bakıcam bulursam değiştircem bakalım ne problem varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 8 Temmuz 2010; 12:39:23 >
  • sorma kardeşim devamlı problem bu seferde değiştirdik net açıldı sim mesajları kendi kendine delete oluyor

Orijinalden alıntı: cemselpe

sorma kardeşim devamlı problem bu seferde değiştirdik net açıldı sim mesajları kendi kendine delete oluyor

Haydaaa, bu simkartları kim üretiyor? Turkcell veya Avea ile aynı yerde üretilmiyor mu ki?

*iPhone 13Pro Turkcell / Vodafone e-Sim

Fenerbahçe since 1907
    dsgnera™ since 2003
  • Arkadaşlar ben sim kartımi hic değiştirmedim üzerinde hala telsim yazıyor 3g hızında diger kartlar dahami hızlı ne gibi artıları var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk
    Arkadaşlar ben sim kartımi hic değiştirmedim üzerinde hala telsim yazıyor 3g hızında diger kartlar dahami hızlı ne gibi artıları var?

Aman hocam dur simdi :) degistirmen normalde avantajli bisey ama, su 128 ligi de bi görelim önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blanchimont

quote:

Arkadaşlar ben sim kartımi hic değiştirmedim üzerinde hala telsim yazıyor 3g hızında diger kartlar dahami hızlı ne gibi artıları var?

Aman hocam dur simdi :) degistirmen normalde avantajli bisey ama, su 128 ligi de bi görelim önce

Beklemedeyim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bungee20

Yazacaktım ama her zamanki muhabbetlerden çekindiğim için yazmadım. Ama şimdi yazmaya karar verdim, isteyen inansın.

128 kb'lık sim kartı dün iPhone'a taktım, özellikle internet kullanan uygulamalarda takılmalar yaşadım. Telefon kilitlendi, kapatamadım, açamadım, dokunmatik çalışmadı...

Nefret edilen diğer operatörün 128'lik kartında bir sorun yaşamıyorum. Keza 64'lük Avea'da da sorun yok.

Not: Vodafone 128 kb sim kart, denediğim 5 telefonda, iPhone'daki takılmalar harici, bir sorun çıkarmamıştır.

Hocam Vodafone iPhone ile anlaşamıyor galiba, aynı sorun bende de oluyor 64KB simkart N79/E72 ve iPhone da denedim Nokia da full 3G ama iPhone da hız testi bile yapılamıyor, simkarttan değil altyapının bir uyumsuzluğu bu galiba

Fenerbahçe since 1907
    dsgnera™ since 2003

• Para kazanmanın yeni rolü:) 256kb çıkar yeni :D Kontörlü 5 lira verir

Senin Açtığın Yerde OnYedi Yürek Karanlığa Gömülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

Yazacaktım ama her zamanki muhabbetlerden çekindiğim için yazmadım. Ama şimdi yazmaya karar verdim, isteyen inansın.

128 kb'lık sim kartı dün iPhone'a taktım, özellikle internet kullanan uygulamalarda takılmalar yaşadım. Telefon kilitlendi, kapatamadım, açamadım, dokunmatik çalışmadı...

Nefret edilen diğer operatörün 128'lik kartında bir sorun yaşamıyorum. Keza 64'lük Avea'da da sorun yok.

Not: Vodafone 128 kb sim kart, denediğim 5 telefonda, iPhone'daki takılmalar harici, bir sorun çıkarmamıştır.

Hocam Vodafone iPhone ile anlaşamıyor galiba, aynı sorun bende de oluyor 64KB simkart N79/E72 ve iPhone da denedim Nokia da full 3G ama iPhone da hız testi bile yapılamıyor, simkarttan değil altyapının bir uyumsuzluğu bu galiba

Kesinlikle katılıyorum..

Vodafone'un alt yapısı uyumsuz çalışıyor..

Yeni Messengeri , Windows Xp ye yüklersen rezil olursun..

O hesap..

www.yenimessenger.com ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

Kesinlikle katılıyorum..

Vodafone'un alt yapısı uyumsuz çalışıyor..

Yeni Messengeri , Windows Xp ye yüklersen rezil olursun..

O hesap..

www.yenimessenger.com ;)

Benim bilgisayar XP zaten o yüzden problem yok

bu arada bunun XP versiyonu da çıkacak mı acaba

Fenerbahçe since 1907
    dsgnera™ since 2003

• quote:

Bende de telsimden kalma simkart mevcut. 3g de diğer hatlardan farkı yok hız konusunda. Yani sim kart bozulmadığı sürece değiştirmenize hiç gerek yok.
    | AMD Ryzen 5 5500 3,6GHz@4,2GHz | MSI B450M Mortar Max | Sunbeam Core-Contact Freezer | Adata XPG Gammix D10 32 GB DDR4 (4x8GB) 3000MHz@3200MHz | AFOX GeForce RTX2060 SUPER 8GB@1,65GHz-14,0Gbps | | Philips 27" 273E3LHSB/00 1ms | Corsair Carbide Spec-05 550w | Kingston 500GB A2000 M2 SSD(R:2200-W:2000)|

| Asus TUF A15 | AMD Ryzen 7 7735HS 3,2GHz@4,8GHz | 32 GB DDR5 (2x16GB)4800MHz | GeForce RTX4050 6GB 140W | 15.6" FHD 144Hz AUO | Crucial P3 Plus @1 TB M.2 SSD |

• Bugün yeni aldığım Faturalı Hatta istinaden yeni 128kb kartlardan verdiler, birisi yedek simkart sordu ben oradayken yok ve ne zaman geleceği belirsiz dediler, çok şükür bendeki 128kb kart süper çalışıyor, ancak birşey dikkatimi çekti chip kısmı (sarı kısım) oldukça küçük yapılmış, belki de eski model telefonlarda bu sorun yapıyor olabilir. (iPhone da kullanıyorum)

Fenerbahçe since 1907
    dsgnera™ since 2003
  • Bende 128 kb lik aldım.Ama bu aralar her görüşmenin sonunda devamlı kartvizite üye olmak istermiisn diye uyarı geliyor.
    Sim kart menüsünden kartviziti kapalı olarak tutuyorum.Fakat mesajlar hala geliyor bunu engellemnin yolu nedir.Yoksa sim kartmı bozuk ?

Malının esiri olanlara üzülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Bende 128 kb lik aldım.Ama bu aralar her görüşmenin sonunda devamlı kartvizite üye olmak istermiisn diye uyarı geliyor.
    Sim kart menüsünden kartviziti kapalı olarak tutuyorum.Fakat mesajlar hala geliyor bunu engellemnin yolu nedir.Yoksa sim kartmı bozuk ?

kapatınca gelmemesi gerekir, en azından bende öyle oldu

Fenerbahçe since 1907
    dsgnera™ since 2003
  • bugun muşteriye sattığım vodafon 128 kb lik simkartı telefona takınca bir turlu hatti aktif edemedim

normalde *123# yada 7501 i aradığımızda dil seçimi girip hat aktif oluyordu
    ama nedense bir turlu başaramadık

en sonda sinirlendim 7500 ı aradım ingilizce konuşuyordu
    nasıl oldu bende 1 e bastım ve hat açıldı

not: 7500 ı aramadan once hangi gsm numarasını aradığımda 7501 deki hanımefendi çıkıyordu
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.