Şimdi Ara

15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
5.760
Cevap
355
Favori
917.351
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yukarıda yazdım okuyabilirsiniz.

Sıfır ev ile ikinci el ev aynı para mı, aynı kredi tutarlarını kıyaslıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    Haftaya ne olacak hocam bi toplantı vs gibi bir şey mi var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nofear_61 kullanıcısına yanıt
    Aynı para değil tabi hocam da arada uçurum da yok en azından benim olduğum ilde öyle.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kartal78 K kullanıcısına yanıt

Mahalle arası ne olduğu belirsiz inşaatları saymayıp yalnızca siteleri göz önüne alırsak benim yaşadığım bölgede ortalama 1 milyon fark var sıfır ve ikinci el evler arasında.

Sıfır evden kastım yaş değil bu arada 0.69-0.99 krediye uygun evler demek istiyorum sıfır derken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 26 Şubat 2023; 13:48:50 >
    Hocam 15 yıl kredi vermesi, ayrıca 3-4 m a kredi vermesi, ilk 3 yıl kredi desteği büyük avantaj. Ben şuan 0.69 olmasa sadece ev kredisi ödeyebilirim ama 0.69 la aynı zamanda önümüzdeki yıl arabada vs alabilirsin. Ben elimdeki peşinatı direk vermek istemiyorum, o parayı kullanıcam döviz altın borsa vs, 0.69 un peşinatı da düşük, normal krediyle arasında baya bir avantaj farkı var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TheWhiteGandalf kullanıcısına yanıt

Verseler öyle tabi bireysel olarak şartlarımız farklı olabilir. Benim için avantajını yitirdi 2 ay bekleyince bulunduğum bölgede ev fiyatları yükseldi baktığım evlerden en az artanı 600 bin arttı. Ben de beklemenin gereksiz olduğu kanaatine vardım.

Bizde aynı durumdayız Ankara'da bazı projelerin geçmiş fiyatlarını buldum. Haziran 2022'de 2.6 milyon olan evler şuanda bu kampanya kapsamında 3.4 milyondan başlayan fiyatlarla satılıyor. Tam 800 bin TL sadece bu kampanya kapsamında müteahhitin cebine giriyor. Ancak 1.79 oranıyla 10 yıl vadeli bir hesap yapıp bir de 0.79 ile 10 yıl vadeli hesapladığınızda 0.79 oran biraz daha avantajlı. Yani 6-8 ay önce ev alanın pek bir zararı yok. Bir de daha yeni düzenleme ile ikinci el konutlarda B ve C enerji sınıfı için %50-%55 oranında kredi verileceği açıklandı. Yani o zamanda zaten çok iyi bir nakitiniz olması gerekiyordu. Şuanda da fiyatlar arttığı için yine yakın oranlarda peşinat olması gerekiyor gerçi. Yoksa 2 milyona yüzde 90 kredi ile 1.79 faiz oranından kredi verseler zaten böyle 0.69'dan 3.5-4 milyona ev peşinde koşmanın hiçbir anlamı yok bence. Adamlar zaten neredeyse 1 milyon fiyatlara bu kampanya ile eklemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 26 Şubat 2023; 15:32:41 >
  • millet mahalle arası apartmanlara 3-4 milyon veriyor ben istanbulda geleceğin bölgesinde site yapılacak arsamı 1.200 milyona satamıyorum cidden piyasa çok değişik

• fabrizo kullanıcısına yanıt

İlan varmı hocam

• Ogzess O kullanıcısına yanıt

cuma günü çıkan kararname bankalara ulaşacak ve bunla ilgili çalışmayı şubelerle paylaşacaklar. Sonra kredi kullanımı derken piyasa hareketlenecek.

2.elde favladığım iların bazıları ufak ufak düşürmüşler. Bakalım mart ayı konut açısından sıcak bir ay olacak.

• fabrizo kullanıcısına yanıt

hangi mevki? istanbulun bir geleceği yok, nufus sonsuza kadar artmayacak. Umarım kuzeye yayılmadan konut stoğunun dönüşümünü parsel birleşirip bitişik nizamı yasaklayıp çözebilirler.

Depremden sonra yayla gibi evler yerine düşük m2ler yaygınlaşacak, yoksa başka türlü dönüşmez.

• hebelehubele H kullanıcısına yanıt
    Ustam bu bahsettiğin 2. el konutlar için mi

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Ikinci el konutlara %50 %55 kredi vereceklerinden emin miyiz? 300bin liradan bir kuruş fazla vermiyorlardi

• üzerimde home ofis tapusu var, niteliği mesken değil home-ofis görünüyor. Kampanyadan yararlanabilir miyim? Hiç bir yerde bilgi bulamadım.

Hazirandan beri sıfır veya ikinci el farketmeksizin her evin fiyatı arttı hocam ben durumu şöyle izah edeyim. Geçtiğimiz yaz sonu ev bakmaya başladığımda 2 milyon olan fiyat ortalaması şu an 3 milyon oldu. Aralık ayına kadar bulunduğum bölgede bakmadığım ev kalmadı. Ev bulduk kredi limitleri diyip vermediler, kredi bulduk müteahit vergi muhabbetine peşin para istedi, baktık ettik derken bu süreçte aralık ortası gibi 0.69 söylentileri çıkmaya başladı. Biz de güya krediden faydalanacağız diye 0.69’a uygun, kredi çektiren müteahitlerden ev bakmaya başladık. Evler de bulduk bir ev için 2.2 milyon sınırsız kredi dedi müteahit o ara tebliğ yayınlandı, başvurular başladı oda ne ortada fol yok yumurta yok. Bankacılar daha bu krediye nasıl başvuru alacağını bilmiyor. Gezmedimiz banka kalmadı bu sefer de eskiden ev bakıyorduk şimdi banka bakmaya başladık. 2 ay oldu bekliyoruz derken geçen hafta uğradım müteahitin yanına bana anlaştığımız ev için onu sattım bir üst katı var 3 milyon dedi. Hayırlı olsun dedim çıktım. Önceden baktığımız ama sırf düşük orandan kredi çekeceğiz diye ilgilenmediğimiz bir siteden ilk baktığım fiyattan 200 bin üstüne kapora verdim ve akbanktan krediye başvurdum.

Şimdi 0.69 sürecinin sıkıntıları, uykusuz geceler, sağlığımın bozulmasını bir yana bırakıp hesap yapıyorum;

- Sıfır ev, 0.69 kredi ile 2 milyon çeksem 1 milyon da peşinat koysam aylık 20 bin taksitle 3 milyona evi alacaktım. O da devlet lütfedip krediyi verirse.

-Anlaştığım ikinci el geçen ay 200 bin daha ucuz olan ev, 2 milyon toplam bedel 1 milyon kredi çeksem yine cebimdeki 1 milyon peşinatı da versem baştaki gibi yine aylık 20 bin civarı taksit ödeyeceğim. Üstelik biri 10 yıl diğeri 15 yıl.

Ee o da ev bu da ev mesele ev almaksa eğer ben ne diye aylardır beklemişim boş yere diyorum. Ha başka arkadaşlar farklı fiyata anlaşmış, farklı koşullara sahip olabilirler o ayrı, bu hesap benim şartlarım ve yaşadığım yer ile ilişkili. Şu an için 3 yıl ödeme desteği hariç hiç bir avantajı yok benim için sizin için durum farklı olabilir tabi.

• İlteriş Kutluk Kağan kullanıcısına yanıt

300 Binden fazla vermeme olayı devlet bankaları için. Özel bankaların tamamı şuanda belirttiğim yüzdelerde kredi veriyorlar diye biliyorum ancak oranlar tabi 1.79 dan başlıyor.

Anladım hocam. Sizin durumunuz için 0.69 avantajlı olmuyor bence de. Ben kredileri karşılaştırırken örneğin 2 sini de 10 yıllık çekseydim toplam ödemesi ne kadar olurdu diye bakarak hesaplıyorum. Sonuçta 0.69 ile çekerkende 10 yıl vade ile alma şansınız var. Yani örneğin 10 yıl vade için 1.79'dan 1.600.000 kredi çekmek 0.79'dan yine 10 yıl vade için 2.500.000 kredi çekmeye denk geliyor. Durumları bu şekilde kıyaslayıp ikinci ele yönelmek mantıklı çünkü seçenekte artıyor.

Aynen öyle hocam hem seçenek artıyor hem de fiyat düşüyor. Aynı fiyat olsa zaten dünyanın en mantıksız hareketi olur. Gün sonu ikisi de başa baş oluyor benim durumumda.

Olaya tamamen o da ev bu da ev olarak yaklaşınca 0.69 cazibesini yitiriyor benim için x2 fiyatlarla hala ne zaman verecekleri belli değil üstelik.

Ben de zaten devlet bankalarini sormuştum hocam, 1.29 dan yani

• Bugün sahibindende gördüğüm bir emlakçı ile konuştum da 0.69a uygun diyordu. Cuma günü o iş iptal oldu, sadece 0.99 kullandırıyorlar şu an dedi ilk evim kampanyası dedi.

Bu ne kadar doğru, bu kampanya iptal mi oldu?

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.