Şimdi Ara

15 milyon efsanesi sona erdi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 milyon efsanesi sona erdi İstanbul'un nüfusu 11,5 milyon!!!
    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yürüttüğü çalışmalar kapsamında İstanbul'un yüzde 96'sının nüfus sayımı tamamlandı. Yıllardır '15 milyon' denilen nüfusun, son verilere göre 11,5 milyon olduğu belirtildi.

• Eksik saymışlardır. Kırmızı ışıklarda cam silen çocuklar ve onların aileleriyle yaşadıkları evleri saysanız sadece 1 milyon çıkar zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Eksik saymışlardır. Kırmızı ışıklarda cam silen çocuklar ve onların aileleriyle yaşadıkları evleri saysanız sadece 1 milyon çıkar zaten...

ÇOK DOĞRU.......(+1 )
  • quote:

Eksik saymışlardır. Kırmızı ışıklarda cam silen çocuklar ve onların aileleriyle yaşadıkları evleri saysanız sadece 1 milyon çıkar zaten...

ewet farklı bir yaklaşım adamlar nufusu düşük göstermek için çabalıyoe olabilrler
  • BU İSTATİSLİK İŞİNDE DE HATA YAPMIŞLAR GEÇENDE GEÇENDE GAZETEDE ÇIKMIŞTI " NÜFUSUN %95 SAYDIK AMA 10 MİLYON EKSİK VAR TAMAMINI SAYINCA DA EMİNİM BU RAKAMI BULAMIYCAZ"

YANİ VARDIR İSTANBULDA EN KÖTÜ 14 MİLYON
  • "Yanlış saymışlar" diyen arkadaşlara soruyorum: uzmanlık alanınız nedir?
    Türkiye İstatistik Kurumu'ndan daha iyi biliyorsunuz sanırım..
    "Nüfusu düşük göstermeye çabalıyor olabilirler" diyen arkadaşın uzmanlık alanı komplo teorileri zaten o hemen anlaşılıyor

Neyse, benim aklıma takılan şey, 2007 yılına gelmişiz daha güzel İstanbulumuzun gerçek nüfusunu yeni yeni öğreniyoruz.
    Garip geldi doğrusu, 15milyon nere 11,5milyon nere..
    Alışmışız herşeyi boşlamaya, kafadan yanlış yunluş atmaya..
    En kötüsü, kendi uydurduğumuz şeylere de inanmışız zamanla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

"Yanlış saymışlar" diyen arkadaşlara soruyorum: uzmanlık alanınız nedir?
    "Nüfusu düşük göstermeye çabalıyor olabilirler" diyen arkadaşın uzmanlık alanı komplo teorileri zaten o hemen anlaşılıyor

Neyse, benim aklıma takılan şey, 2007 yılına gelmişiz daha güzel İstanbulumuzun gerçek nüfusunu yeni yeni öğreniyoruz.

Başkalarına demişsiniz ama sizde nüfus bilimcisiniz her halde? Siz herkesin sayıldığını nereden biliyorsunuz? Köprü altında yaşayanları, elektriği olmayan evlerde yaşayanları, KİMLİĞİ OLMAYANLARI sayarken istatistik kurumunun yanıda mıydınız?

Türkiye'de imam nikahı ile evlenip birden fazla karısı kimliksiz çocuğu olan o kadar çok aile var ki! Bunların sayılmamış olmasından daha doğal ne bekliyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 yılın sonunda biten ilişki
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DİE'nün adı acaa niye TUİK diye değiştirildi?

Sırf telekom zammını ört bas etmek için TUİK niye şehir içi ile şehirler arası telefın görüşme ağırlıklandırmasını değiştirdi.

Sorarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

quote:

Başkalarına demişsiniz ama sizde nüfus bilimcisiniz her halde? Siz herkesin sayıldığını nereden biliyorsunuz? Köprü altında yaşayanları, elektriği olmayan evlerde yaşayanları, KİMLİĞİ OLMAYANLARI sayarken istatistik kurumunun yanıda mıydınız?

Türkiye'de imam nikahı ile evlenip birden fazla karısı kimliksiz çocuğu olan o kadar çok aile var ki! Bunların sayılmamış olmasından daha doğal ne bekliyorsunuz?

Nüfus bilimcisi mi?
    Ben Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine bakarım.

• yalan ya... hiç bir arkadaşım henüz sayılmamış bile..
  • pardonda benim evime gelip kimse nüfus bilmem nesi var demedi hatta çoğu kişi aynı şeyi söylüyor seçim geliyor hala mı anlamadınız alalacele yaptılar bu işi sırf oy toplamı yapıldığında AKP iktidarına yarasın diye araştırın görürsünüz

unutmayınki her ilin nüfusuna göre milletvekili verilecek ve her ilçeninde buna katılım oranı farklı ben şişlideyim kaç haneyi saymadılar varın siz hesap edin birde öylesine doldurulanlar var onları hiç saymıyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNp@Ré!L -- 26 Haziran 2007; 22:59:24 >
  • bizim evde 3 kişi var birimiz sayıldık sadece
  • bugun muhtar amcaya gittim beni saymadılar diye amcam cebinden mendilini çıkardı göğüs bağır açık önce enseyi sonra alnını sildi bana baktı

- e napayım be evladım bütün şişliyi ev ev benmi sayayım şimdi dedi

bende sustum iyi günler dedim çıktım adam hakikatten bezmiş kimbilir kaç kişi geliyor adama
  • quote:

Nüfus bilimcisi mi?

Arkadaşlarda onu dediler işte ama zor anlaşıldı tarafınızdan.

quote:

Onlar 11,5 saymışlardır ama "henüz sayılmayanlar ve sayılmayacaklar vardır." dediler.
  • yahu okadar çabuk çoğalmak isteyen bir toplumuz ki her sayımda 5 milyon fazla olasımız geliyor hep içimizden
  • valla 11,5 olması daha iyi
  • Bu 11.5 milyon seçmen sayısı olmasın? İşine gelenleri sayıp gitmişlerdir bence
  • belirteyim bizim ülkemizin yarısı kadar yüzölçüme sahip JAPON ya nın nüfusu 123 milyon kişi

dünyadaki en çok nüfusa sahip ilk 20 şehir:

TOKYO nun nüfusu 35 milyon kişi

Meksiko City’nin 19,2

New York- 18,5 milyon

Bombay’ın 18,3 milyon

Sao Paulo’nun i 18,3 milyon

ilk 20’de yer alan diğer 15 büyük şehr ise Delhi, Kalküta, Buenos Aires, Cakarta, Şangay, Daka, Los Angeles, Karaçi, Rio de Janeiro, Osaka-Kobe, Kahire,Lagos, Pekin, Manila ve Moskova

bizim İSTANBUL da 11.5milyon olsun bari dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 27 Haziran 2007; 4:35:22 >
  • quote:

Haklısın. 25 milyon deselerdi çoğu inanırdı. 11 milyona niye itiraz ediliyor anlamışta değilim.

Hiç unutmam tuncay özkan istanbuldaki cumhuriyet mitingine 6 milyon kişi katıldı deyince arkadaşların çoğu doğrudur diye mırıldandı.

Ben kafayı yedim yaw. Tuncay bey ya sayı saymasını bilmiyor yada bu milleti aptal yerine koyuyor.

Demekki 11 milyon istanbulun yarıdan fazlası bu mitinge gelmiş tuncay özkana göre

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

quote:

Nüfus bilimcisi mi?

Arkadaşlarda onu dediler işte ama zor anlaşıldı tarafınızdan.

quote:

Onlar 11,5 saymışlardır ama "henüz sayılmayanlar ve sayılmayacaklar vardır." dediler.

Yok hayır siz beni bir türlü anlayamadınız.
    Ben sadece Türkiye İstatistik Kurumu verilerine bakarım diyorum.
    Burada 3-5 kişi çıkıpta "beni saymadılar" dedi diye veya hükümet ile alakalı komplo teorileri üretti diye resmi belgeleri görmezden mi geleyim yani?
    Yanlış veya doğru sayılmış olabilir ama bu sayı 11,5milyon değil de 12-12,5milyondur en fazla..
    4 milyon insanın sayılmaması gibi bir yanlış yapılamaz.
    Ayrıca sayılmadığını iddia eden arkadaşların atladığı bir nokta var.
    Eğer birisi gelip sizi yüzyüze kayıt altına almadıysa bile, muhtarlıklardan eski kayıtlara bakarak sizi bir şekilde yine sayıyorlar (muhtarınıza sorabilirsiniz.).
    Bu durumda yanlış payı olmasına rağmen sayılmayan insan pek kalmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellci -- 27 Haziran 2007; 10:29:06 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.