Arkadaşlar bana tamamen yalan gibi geldi ama bide sizlere sorayım dedim. Neiş bu ökkeş cihaz????
sıkış direk easasta takıp direk computeste sokacan arabayı o zaman görecek eleman +15 hp yi
erğe bu kadar ucuza bu kadar kuvvet artması olsaydı sağlıklı bir şekilde bunu fabrikalar koyardı..
ayrıca arkadaş sensör ün sinyalini arttırrarak motor beynini kandırdığını söylüyor ama motor beyni sadece o sinyale bakmıyor.. eğer o sinyal farklı diğer sinyaller aynı ise motor beyni hemen farkeder bunu vede arıza konumuna geçer...
Motoru sıcak çalıştırarak güç üreteceğini zannediyor, hararet yapar fake yani!
o düğmede zaten bi iş yok, Fırın düğmesi gibi bişey fazla benzin yakar
SADECE ÇÜŞ DİYORUM (AFEDERSİNİZ) BİLDİĞİMİZ 10 KOHM POTANSİYOMETREYİ(3-5 YTL) PERFORMANS ARTIRICI DİYE SATIYORLARYA ARTIK DİYECEK BİRŞEY BULAMADIM. YİNEDE DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR HERHANGİ ELEKTRONİK MALZEME SATAN DÜKKANDAN 10 KOHM POTANSİYEMETRE İSTESİNLER
abi sakın almayın böyle saçma bişeyi. töbe yarabbim teybin sesini açar gibi yapmış onu bide.
quote:
Orjinalden alıntı: C4_1400
abi sakın almayın böyle saçma bişeyi. töbe yarabbim teybin sesini açar gibi yapmış onu bide.
erğe bu kadar ucuza bu kadar kuvvet artması olsaydı sağlıklı bir şekilde bunu fabrikalar koyardı..
ayrıca arkadaş sensör ün sinyalini arttırrarak motor beynini kandırdığını söylüyor ama motor beyni sadece o sinyale bakmıyor.. eğer o sinyal farklı diğer sinyaller aynı ise motor beyni hemen farkeder bunu vede arıza konumuna geçer...
Fabrikalar araçları yaparken kullanıldıgı ülke şartlarına, yakıt ve güvenlik durumuna göre aracın gücünü sınırlarlar.Bunuda beyin kullanarak yaparlar.Beyine yerleştirilen çiplerle bu sınırlamayı kendi sınırınız olarak belirleyebilirsiniz.Bu cihaza önyargılı olmadan önce bu konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor.Kaç HP güç arttıracağınu bilemem ama beyine etki edip karışım oranlarını değiştiriyorsa hissedilir güç artışı sağlar.Kaldıki ürünü alan 6 kullanıcıdan 2 tanesi olumsuz yorum yapmış.Olumsuzlardan hiçbiride işe yaramıyor şeklinde değil.Biri yorum yapmamış digeri saçma demiş.4 tane kulanıcı olumlu bir şekilde yorum yapmış.Haa bu demek değilki gercekten işe yarar alın takın aracınıza.Ben sadece böyle bir cihazla güç arttırımı sağlanabileceği görüsündeyim.
Kışın arabanın otomatik olarak daha zengin karışımla çalışmasını sağlayan mekanizmaya etki ediyor ve böylece motora zengin karışım yaz-kış gidiyor böylece hararet artıyor ve araba çok yakıyor. Güç olarak getirisi hissedilmeyecek kadar azdır zaten...
quote:
Orjinalden alıntı: gkkt
quote:
Orjinalden alıntı: ataman_74
Fabrikalar araçları yaparken kullanıldıgı ülke şartlarına, yakıt ve güvenlik durumuna göre aracın gücünü sınırlarlar.Bunuda beyin kullanarak yaparlar.Beyine yerleştirilen çiplerle bu sınırlamayı kendi sınırınız olarak belirleyebilirsiniz.Bu cihaza önyargılı olmadan önce bu konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor.Kaç HP güç arttıracağınu bilemem ama beyine etki edip karışım oranlarını değiştiriyorsa hissedilir güç artışı sağlar.Kaldıki ürünü alan 6 kullanıcıdan 2 tanesi olumsuz yorum yapmış.Olumsuzlardan hiçbiride işe yaramıyor şeklinde değil.Biri yorum yapmamış digeri saçma demiş.4 tane kulanıcı olumlu bir şekilde yorum yapmış.Haa bu demek değilki gercekten işe yarar alın takın aracınıza.Ben sadece böyle bir cihazla güç arttırımı sağlanabileceği görüsündeyim.
bişi söliyeyim.. motor beynindeki yazılımla oynanıp yada chıp ını değiştiripte güç attırabilirsin dediğin gibi ama bu malzeme bunu yapamaz..motor beyni sadece hava sıcaklık sensöründen bilgi almaz..
hava akışmetre -motor devir sensörü-lambda sensörleri( 2 tane olabilir) hararet müşiri- hız sensörü( araç hızı) mesela ben VW de çalışıyorum vede bunlardan başka sensörlerde var.. sadece emme havası sıcaklık müşiri bilgisi değişirse motor beyni onda sorun olduğu kanısına varır bence de yakıtı artırmaz..
bir kişi daha sormuştu servisteki MEKATRONİK teknisyenlerden birisiyle bu parça hakkında bir sohbet yaptık oda aynısını söyledi bilginiz olsun vw de işe yaramass
tamamen saçmalık
ya alakasız ama caddye chip düşünüyorum garanti kesşn bozulur di mi?
Bi alman firması yapmış 105hp-> 131hp, 250Nm tork-> 306Nm mi ne oluyomuş
Diyelim ki chip taktırdım arabayı normal 2500-3000 devir arası kullansak tork arttığından yakıt tüketimi düşer mi? Araç Max. gücü (105hp) fabrika çıkışı 4000 devde veriyo
abi bunu biriyle konuştumda adamlar orjinal parçayı 800 dolara satıyormuş ve ancak 12 beygir elde ediyormuş.Hesaplayın gerisini. Bizim arkadaş buna benzer bi şey almış.(belkide budur 15 euroya almış) küçük devirde performansı biraz arttırıyor diyor ama 15 beygir güç yaratmıyor diyor.Birde benzini bayağı yiyormuş...
ya de get ! yıllardır araba sürerim bu kadar gulugulu saçmalığını da ilk defa duyuyorum ...
ama şekil bişiye benzio
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
ya alakasız ama caddye chip düşünüyorum garanti kesşn bozulur di mi?
Bi alman firması yapmış 105hp-> 131hp, 250Nm tork-> 306Nm mi ne oluyomuş
Diyelim ki chip taktırdım arabayı normal 2500-3000 devir arası kullansak tork arttığından yakıt tüketimi düşer mi? Araç Max. gücü (105hp) fabrika çıkışı 4000 devde veriyo
wimmer-rst mi?
bütün chip uygulamalrında garanti gider..
Turbo motorlarda benzinli-dizel farketmez chip uygulanınca performans atmosferik motorlara göre çok daha fazla artıyor. Ama garanti bozuluyor tabiiki...