Şimdi Ara

15 Günlük Hyundai i10 ve kilitlenen direksiyon ( Araç sahibine Yeni araç verildi. Konu Çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
4
Favori
14.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KISA HİKAYE
    Araç 850 km ve 15 günlük Hareket halindeyken direksiyon aniden ağırlaşıyor. Zorla sağa çekerken direksiyon iyice sertleşiyor ve çevrilemeyecek duruma geliyor. Bayiyi arıyor. Servisi bağlıyorlar. (Bayi servis aynı bina) Servisteki arkadaşlar yol yardım numarasını veriyorlar. Yol yardımı arıyor. Yol yardım “Biz gelirsek PARA ALIRIZ. Aracı siz servise getirin “ diyor. Kontağı tekrar açınca arıza kayboluyor. Eve geliyor. Ertesi gün bayiye götürüyor. “ Araç arızalı değiştirin” diyor. Onlarda “Özür diliyorlar servise bırak baksınlar. Biz değiştiremeyiz. Hyundai merkeze bildirsinler onlar aracı değiştirir. Bizde size veriririz” diyorlar. Araç Tamir teslim tutanağı düzenleyip imza attırıyorlar. Tutanağın üzerine “BİLGİ VERİLECEK” notu ekliyorlar

Ben Hyundai’yi arıyorum mesaj atıyorum. Aracın değişmesini istiyorum. Tamir kabul etmediğimi söylüyorum Bu sürede ikame araç verilmesini istiyorum. Özür diliyorlar uzmanlar incelesin diyorlar. İkame araç gönderiyorlar. Ertesi gün ”aracın soketi gevşemiş sıkıştırdık ama uzmanlar inceleyecek diye aradılar. Kabul etmediğimi tekrar aracın değiştirlmesini istedim. Tekrar özür diliyorlar.

Ben yeni aracı beklerken Hyundai müşteri hizmetleri 6 gün sonra aradı. “….Aracınızı tamir ettik alın. İkame aracı geri alacağız aksi takdirde günlük kira ödersiniz . KANUNİ YOLLA HAKKINIZ ARAYIN Mahkeme 2 yıl sürer 300-500 TL CÜZİ bir miktar değer kaybı alırsınız…. “ dendi.

Tüm gün kanunları okudum. (SİZDE MUTLAKA OKUYUN) Baktım haklıyım. Ertesi gün noterden “ 6502 nolu TÜKETİCİ KANUNLARINA göre Aracın ayıplı olduğu. Değiştirilmesi talepli ve Servisin izinsiz olarak araca müdahale ettiğini “ içerikli ihtarname çektim. Servise gidip araç teslim tutanağına” izinsiz müdahale edilmiştir” İTİRAZLARINI yazarak aracı teslim aldım. Bayi “Aracın arızasının olmadığı soket gevşemiş sıkıştırıldı “ diye noterden cevap verdi

Sonra sağa sola mailler. Face de konu başlığındaki protesto resimleri yayınladım. Bu forumda konu işlenmeye başladı Olay yayılınca , facede Paylaşım artınca yada mailler etkili oldu. 1 hafta sonra görüşme talepleri geldi. Yetkisiz olduğunu söyleyen görüşmeciler. Bana “İlk bakım ücretsiz yapalım ücretsiz küaför yapalım” dediler. Kabul etmedim.

Tüketici mahkemesine gidip danıştım. “ SERVİSE GÖTÜRDÜNMÜ ? O ZAMAN ZOR KAZANIRSIN. Avukat tut” dediler. Hyundai’nin beni sıkıştırdığı noktayı aracı neden değiştirmediklerini o zaman anladım. Başladım araştırmaya Yine 6502 de bize serviste imzalatılan belgenin “” HAZIR MATBUAT ve tek taraflı bir sözleşme olduğu ve içeriğine müdahale edemediğimiz için KABUL ETMEYEBİLECEĞİMİZ”” yazıyor. Kurtuluşu bulmuştum. Üstelik tüm belgelerde itirazım vardı. Hemen yeni bir ihtarname çektim. “Belgeyi kabul etmediğimi. Araca izinsiz müdahale yapıldığını Mahkemeye gideceğimi. Aracımın değiştirilmesi gerektiğini” belirten.

Bu ihtarnameden sonra görüşme talepleri arttı. Son görüşme bir müdür ve genel müdür yardımcısı. “Aracı değiştirelim anlaşalım. El sıkışalım dediler. Sıfır dava politikası için dava açmamamı istediler. Sonrasın da 3 defa FERAGATNAME VE İBRANAME imzalatmaya kalktılar.“ Kabul etmedim “ Bir aydır beni yıprattıklarını değiştirmek haklarının olduğunu Ben dava açacağım yada manevi kırgınlığımı giderin” dedim. Komite kurup görüşmüşler bir hafta sonra sadece aracı değiştirebilecklerini bildirdiler.

Sonra araç değişti. Ben tüm işe koşturan bayi ve servisteki arkadaşlara baklava götürüp ilgileri için teşekkür ettim.
    Ya Beceriksiz , burnundan kıl aldırmayan bana DAVA YOLUNU gösteren müşteri hizmetleri (zihniyet). Hala bir özür dilemedi. Gönül almadı. Son görüşmemde aracı değiştirmelerini kendileri yapmış gibi bana lütuf etmişler gibi böbürlendiler. Hatta fotolar için dava açmadık diye tehdit ettiler. Eski aracın ayıplı olduğunu kabul ettiklerinin bile (üstelik noter kanalı ile ) farkında değiller

Park sensörü hikayesi de bu konuşmanın üzerine çıkmıştır. Göreceksiniz onda da haklı çıkacağım. Aracı iade edip paramı geri alacağım. Müşteri hizmetleri de (değişmezlerse) sizleri kandırmaya devam edecek.

Tabi ki çok açık vermişlerdi ve hala açıkları var. Onlarda Mahkemede , Sanayi bakanlığında , Koreliler de bakılacak.

Küçük bir örnek vereyim 1 ocak 2015 den itibaren Kullanma Kılavuzları TAMAMEN TÜRKÇE olmalı.

Büyüğü ise ARIZALI DİREKSİYONLA ARACI SERVİSE GÖTÜRÜN. Sayelerinde çok şey okudum

Olayın içinde ve tazeliği yüzünden Kafam çok karışık olduğu için dağınık yazmışım. Özet istekleri üzerine yazılmıştır. Büyük yazılar vurgu içindir. :):)
    Sevgi ve saygı ile kalın

15 Günlük Hyundai i10 ve kilitlenen direksiyon ( Araç sahibine Yeni araç verildi. Konu Çözüldü )

geyik testinde direksiyonu kilitlenen hyundai i30 u izleyerek olay hakkinda az cok tecrube edinebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=ZrPxXLj_7sI#t=34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 31 Temmuz 2015; 19:55:06 >

• Asılsız da olabilir gerçekte olabilir.Bunu yapan adam bilir bir tek başka kimse bilemez.İlkkez böyle bir şey okudum bilemeyiz

Asus Zenfone Selfie 32 GB

iPad Mini Retina 64 gb
  • Hocam markayı sevmeyen yalandan yazıp fotoğraf atar, video lazım hem de böyle sorun varsa hyundai yetkilileri neden ilgilenmesin daha 15 günlük araçla, ne garip millet olduk ya 500 arabadan 1 i hatalı çıkar bütün markayı silip atarlar
  • O zaman 500 üründen birini değiştirsin koca firma ise. O firma için o maliyet hiç gibi bir şey. Ama bizim için dişimiz, tırnağımız. Reklam bile yapmasına gerek yok firmanın bundan iyi reklam olmaz. Ama bak şu duruma. Şimdi daha mı iyi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hyundai Bayisi ise sadece garanti kapsamında hiçbir ücret almadan sorunu gidermek istemiştir.

Sahibi de 10 günlük araçta böyle sorun olur mu? deyip.Sıfır ile değiştirmeleri konusunda diretmiştir.

O da bu yola başvurmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Tüketici Hakları konusunda açın okuyun markanın satıştan belli bir süre geçtikten sonra sorun çıkarsa sıfırı ile değiştirmek gibi bir

sorumluluğu yoktur.Sadece garanti kapsamında değişim sağlama zorunluluğu vardır.

Hyundai'de bu hakkını kullanıyor.

Bende araç sahibi olsam araçtan soğurum orası ayrı ama Hyundai'nin değiştirmek gibi zorunluluğu yok.
  • Olmayacak şeymi sanki ,Allah beterinde korusun ,garantiden yaptırır olur biter

• Ayıplı mal nedir. Önce onun tanımını yapmak gerekir. Araba sıfırdır. Fakat boyalıdır. Kapısı vs. değişmiştir. Bu ayıplı mal olur. Bu konudaki araç ise ayıplı mal değildir. Kusurlu araçtır. Hyundai servisi de garanti kapsamında arızasını giderelim demiştir. Vatandaş kabul etmemiştir.

Ayıplı mal değil ama müşteri açısından can sıkıcı. Servis kayıt açmazsa ne ala. Ama kayıt açarsa müşteri açısından sıkıntı.

Direksiyon sistemi ucuz bir parça değildir çünkü hayati bir parçadır. Hyundai gibi marka imajını yükseklere taşımak için uğraşan bir firma müşterisini memnun etmek için uğraşır. Başından savuyorsa; o bayinin halt yemesidir. Genel merkeze gönderilecek bir geri bildirim ile sürecin rengi değişir.

Çünkü bu araç Türkiye'de üretilen bir araçtır, çoğu avrupa ülkesine de ihraç edilir. Böylesine mühim bir arızanın devamı olup olmadığı muhakak ki araştırılır. Yoksa faturası çok daha ağır olur Hyundai'ye.

Özetle; kuyuda bir taş gördüm. Bir daldım, çıkarmaya yeltendim. Bakalım ne olacak...
    6 ay önce ismi lazım olmayan telefonun soketi bozuldu. Tahmin etmişsindir markasını. Aynı zamanda ekranı da. Thh ye verdim 3 ay sonra gelen cevap gelin telefonunuzu alın ve müşterinin şikayeti haklı değildir diye. Gözlerinin önünde telefonu şarja taktım şarj almadı çalıştırmak istedim çalışmadı çünkü şarj edemememişler. Peki bu ne dedim? Mahkemeye verin dediler. Ben de gittim 2 bin liraya telefon aldım. Maşallah saat gibi. O saatten sonra ucuz etin yahnisini elimden geldiğince yemiyorum. Laf nereye gelecek? Kanun, yönetmelik var ama bir de müşteri memnuniyeti diye bir şey var. Ha bu arada o telefonu da yine onlara bedava yaptırdım. Artık telefonum olduğu için her gönderdiğim ve para istediklerinde geri çağırdım. 8 defa gitti geldi bıktılar yaptılar. Bazen hakkını alabilmek lazım genç arkadaşım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 24 Aralık 2014; 17:49:06 >
  • Tamam hyundai dandik

Orijinalden alıntı: erkmenson

bi ara puntoların başı beladaydı benzer sorunla :) geçmiş olsun. bunlar hep spor modu, sürat modu, şehiriçi modu kaplumbaga tavşan modu yuzunden olan şeyler.

bence dandik ürün kullanımıyla ilgili olan şeyler

Aldığı gün ölü piksel nedeniyle şartsız koşulsuz değişim sağlandı.

Nasıl mı? Açıp yönetmelik gösterdik.Onlarda müşteri memnuniyeti açısından değil zorunluluktan kabul ettiler.

Etmeseler ne olurdu? Tüketici mahkemesine değil direk sulh ceza mahkemesi ya da tüketici mahkemesine giderdik.

Avukat parası öderlerdi boşu boşuna.

ben 90 100 ile giderken o direksiyon kitlenecek, bırak öyle araba değiştirme muhabbetini, soluğu mahkemede alıp 500 bin tl manevi tazminat, araç bedeli kadarda maddi tazminat isterim.

benim canımla oynayan markanın canını yakmadan bırakmam! adam yine çok insaflıymış yenisini istiyorsa.

yeri gelmişken hyundai de böyle bir aracı kontrol etmeden yollara salabiliyorsa bence bu işi kökten bırakmalı. devlette böyle insan canıyla oynayan firmalara çok ciddi cezalar kesmeli!
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.