Şimdi Ara

15 cm boyundaki ÇIYAN ın evde ne işi var? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
26.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  •  15 cm boyundaki ÇIYAN ın evde ne işi var?


    Bunu geçen sene evin duvarında görmüştüm. Yakalayamadım fotoğraf çekeyim derken Neyse bundan birkaç gün önce de gördüm bi tane çiyan, bununla aynı boydalardı. Bastım üzerine takunyalarla
  • Ayaklar havada yazıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenerbahçe




    Ananısss ! o ne laan zıpladım ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    balıkesir burhaniyede bunlardan çok var ,bunların 25 cmliklerini gördüm,gece uyurken beni ve babamı sokmuştu ama zehirlenme olmadı bizde sadece kaşındık,2 tane civciv al bırak ortalıkta bir tane bile çıyan,akrep bırakmazlar , millette öyle bir abartmışki sanki boğa yılanı.

    LaanBizde 2 yaz önce Burhaniyedeydik
  • ananız kimmmmmmmmm
     15 cm boyundaki ÇIYAN ın evde ne işi var? 15 cm boyundaki ÇIYAN ın evde ne işi var?
     15 cm boyundaki ÇIYAN ın evde ne işi var?




  • ULAN INSANSIZ KANSIZ HERIFLER GECE GECE YAPILIRMI LAN BU ULAN HE INSAFSIZ HERIFLER YERE BASAMIYORUM LAN BOCEK FOBIM VAR LAN BENIM YANLIS KONUYA GIRMISIM
  • yaaa birde mor çiyan vardı;kuşu,tarantualyı yiyordu(asya mor kırkayağı diyorlardı). 17 ağustosta onu izleyip yatmıştım;iki dakika geçmeden deprem olmuştu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    ananız kimmmmmmmmm
     15 cm boyundaki ÇIYAN ın evde ne işi var?



    Aynısını gördüm evde , o günden beri fobim var




  • ananız kim
  • Beyler yapmayın titredim
  • Oha be o ne öyle
  • Ayaklarım havada yazıyorum.
  • Balyozla bi vurucan bunların üstüne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prerogative


    quote:

    Orijinalden alıntı: MajestiC

    nasıl bir merkez ora ya

    köylerini bilmiyorum artık safari falandır.


    Üniversite'nin ilk günü hoca bize "Türkiye'nin en büyük köyüne hoşgeldiniz" demişti.
    O gün pek anlam verememiştim ama şimdi anlıyorum.

    Bulunduğumuz mahalle Balıkesir'in en nezih mahallesi. Bilenler bilir. Heryer yeni lüx apartmanlarla dolu. Toprak görmen çok zor. Ama gel gör ki toprakta yaşayan bir canlı evin içinde.

    Hocam Bahçelievler mahallesi zaten önceden tarlalar ile kaplı olduğundan böyle şeyler görmen normal. Bende balıkesirdeyim aynı mahalledeyiz ve bizim evde de böyle olmasada çıkıyor böcek. Zaten finaller bitti bütlere kadar taşınırsınız. Yeni evinizde inşallah olmaz böyle şeyler. Geçmiş olsun.

    Edit: Tarih 2011 miş üstünden 2 sene geçmiş farketmedim kusura bakmayın :) neyse olur böyle şeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmb1 -- 24 Haziran 2013; 22:27:56 >




  • Lanet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiyan

    Yaşamış oldukları bölgeye göre boyutlarında da farklılıklar görülen çiyan türleri dağ, çayır, çimen ve evlerimizde olmak üzere her ortamda yaşayabilmekteler. Nemli ortamları sevmeleri sebebiyle yaşama alanları olarak genellikle bu tür mekanları tercih ederler. Üzerinde bulunan ayakların zehirli birer ok gibi olması sebebiyle vücudunuzla herhangi bir şekilde temas etmesi halinde sizi ısırıp, zehirleyebilir. Nemsiz ve sıcak bölgelerde yaşayanları daha zehirli ve zararlı olmaktadır. Sarı, kızıl, kahverengi, siyah renklerde görülen haşere türü bulunduğu ortama yumurta bırakarak, çoğalır. Börtü böcek ve örümcekleri yiyerek beslenen bu haşere türü çok sık olmasa da fare zehirleyip, yediği bile olmaktadır.

    ciyan
    Ciyan
    Çiyanlar daha çok geceleri aktif olurlar. Herhangi bir şekilde temas etmeniz ve sizi sokması halinde ısırılan bölgede kızarıklık, şişme, kaşıntı ve şiddetli acı görülür. Vakit kaybetmeden uzman hekime görünülmelidir. Bu haşere türünün sizi sokması durumunda mide bulantısı, şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi hatta ölüm bile görülebilmektedir. Çok küçük olanları o kadar zararlı olmasa da sıcak bölgelerde yaşayanları oldukça zehirli olup, ısırmaları halinde ölüme kadar sonuçlanabilen durumlarla karşılaştırmaktadır. En çok bina çevrelerinde görülen çiyanlar dış alanlarda toprak ile teması olan rutubetli bölgelerde yaşarlar. Genelde kırk ayak haşere türü ile karıştırılan bu türün her vücut bölmesinde bir çift ayak bulunmaktadır. İç alanlarda ev ve işyerlerinin kapı ve pencere aralarında, garajlarda, bodrumlarda görülmektedir.
    Çiyanın vücudunuzun herhangi bir yerini ısırması halinde ısırılan bölgede iki adet koyu renkte iz ortaya çıkar ve bu izler örümcek ısırmalarında karşılaşılan problem ile benzerlik göstermektedir. Çiyanlar bazı bölgelerde birkaç cm olurken bazı bölgelerde ise 20-28cm olabilmektedir. Dağ, bayır, çayır, çimen evler gibi her alanı kullanırlar. Genel olarak rutubetli ortamları sever ve tercih ederler. İnsanlara tek zararı ısırması ve zehirlemesidir. Onun haricinde insanların tükettikleri besinleri tüketmemektedir. 17 çift anteni bulunmaktadır. Korumalı ve nemli toprakları severler yaşam alanı olarak tercih ederler. Böcek ve örümcekleri avlayarak besin ihtiyaçlarını karşılarlar. Etçildirler. Vücudu segmentler halinde olan her segmentte farklı sayıda ayakları bulunan bu haşere türünün bedeninin alt kısmında çok sayıda ayak bulunmaktadır.


    Korktum lan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu bende hortlatayım belki merak edip gören olur. Arkadaşlar Türkiye'deki çıyanların zehirli olan türleri nadiren denk gelir. Evde bulduğunuzun zehirli olma ihtimali düşüktür. Kolay kolay insanı ısırmaz. Büyük gelir kendisine ve içgüdüsel olarak kaçar. Normalde evlerdede olmaması gerekir. Eğer birileri tarafından özellikle getirilmediyse. Çoğunlukla bir şeylerin altında geçirir zamanı. Yaprak taş vb. Pek fazla açığa çıkmaz. Gündüz çok zor rastlanılır. Işığı sevmez çünkü. İnsanlara zarar veremez evdeki böcekleri yer faydalı olur. Ancak ilerleyişi vücut yapısı vb rahatsız edicidir. Tek zararı budur. Ayrıca yumurtasını ortalığa salmaz. tek seferde bir çok yumurta çıkarır onlarıda bir arada tutar. Acıktıkçada kendi yumurtalarını yer. Rutubetli yerleri çok sever. Çürümüş yapraklık alanlarda yaprakların altında bilen kişiler tarafından rahatça bulunur. Ayrıca çürümüş ağaç gövdelerinde yüksek ihtimal vardır. Bulursanız öldürmek yerine yakalayın derim. Beslemek vb farklı bi hobi olabilir. Çünkü küçük fareyi bile yiyebilir.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.