Selamlar herkese,
Son zamanlarda Telegram kullananların sıkça karşısına çıkan bu "Kanal/Grup Boostlama" mevzusu üzerine biraz konuşmak istedim. Başlarda sadece şekilli emojiler için yapılıyor sanıyordum ama işin içine girince topluluk büyütmek için ne kadar kritik olduğunu fark ettim. Kendi projelerimde gözlemlediğim başlıca artıları şunlar oldu:
- Hikaye (Story) Özelliği: Kanala hikaye atabilmek etkileşimi inanılmaz değiştiriyor. Üyeler sadece bir mesaj yığınından ziyade, daha canlı ve aktif bir oluşumun içinde olduklarını hissediyorlar.
- Güven ve Profesyonellik: O özel arka planlar, renkler ve kanalın kişiselleştirilmiş hali, yeni gelen bir üyeye direkt olarak "burası sahipsiz değil, özenilmiş bir proje" mesajını veriyor. Grupta tutunma oranını ciddi artırıyor.
- Organik Büyüme Hissi: Üyelerin özel tepkiler kullanabilmesi içeriklerin daha fazla reaksiyon almasını sağlıyor, bu da içerideki kemik kitleyi canlandırıyor.
Peki bu boostları toplamak ne kadar zor?
Eğer içeride çok fazla Premium üyeniz yoksa, kendi kendinize link paylaşarak "hadi bizi boostlayın" demek maalesef pek işe yaramıyor. Çoğu kişi bu hakkını başka yerlerde kullanmış oluyor zaten. İnternette araştırdığınızda da genelde çok uçuk rakamlar ve mantıksız yöntemler karşınıza çıkıyor.
Bu süreçte bu işin mantığını, nasıl daha erişilebilir ve bütçeyi yormadan çözülebileceğini epey araştırıp deneyimleme fırsatım oldu. Piyasada dönen saçma rakamlara girmeden bu işi nasıl halledebileceğiniz konusunda kafası karışık olanlar varsa bana PM'den yazabilir. Konuyu link veya reklamla kirletmek istemiyorum, merak edenlere detayları, hangi adımları izlemeniz ve neler yapmanız gerektiğini özelden seve seve anlatırım.
Herkese iyi forumlar!
Silinsin
|
|
Öğrenci iken çalışmak
|
Bluetooth ses aktarımı
|
Amerikadan iPhone 5 cricket yardım!
|
Kulaklık önerisi
|
Silinebilir
|
|
Yurbuds IM İnspire Duo kullanan varmı
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 285
İkinci El Bölümü Mesajları: 130
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 245)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0