Şimdi Ara

15 ay askerlik 6 aya göre çok mu zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar şu an daha 22 yaşındayım aöf okuyorum, hani ileride bırakıp gitmeyi düşünebilirim sınıfta falan kalırsam çünkü böyle ders de çalışaağım için iyi bir işe giremiyorum ki buna askerlikte engel oluyor. (pek evlilik falan düşünen biri değilim evlenmem 35'ten önce o kesin) sakıncalarım var tabii okb hastası olduğumdan, malum takıntılar bir başladı mı yanarım ama yapmakta istiyorum yani o duyguyu da tatmalı, herkes anlatınca bir hikayen olmalı. neyse hani 25 yaş. gibi gidersem bana göre en iyi zamanda giderim, okul biterse de 25'te gideceğim bitmezse de gideyim diyorum.

merak ettiğim şimdi süre olarak tabii ki arada bariz fark var ama 6 ay yalnız kalan adam 15 ay da kalır o konuda sıkıntı olmaz gibi ortama alıştıktan sonra.. asıl sormak istediğim olay cidden kısa dönemler çok ayırılıyor mu uzunlardan? yani arada eşitsizli var mı? sonuçta orası askeriye ve herkes asker, sivilde olan durum sivilde kalır, belki adam uzundur ama sivilde daha saygın bir kariyeri vardır.

bu yani, eşitsizlik bariz mi? merak ettim, bir de çok zor geçer mi yoksa biz şehir çocukları için daha mı olay olur?

• Manyak mısın, kısa dönem yapma şansın varken uzun dönem yapmak eşeklik gibi bir şey. Orada 10 gün bile ölüm gelebilir bazen. Biz 300 günden bahsediyoruz.
  • aöf bu sene bitti 24 yaşımdayım sene işallah gidicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-ompLo

Manyak mısın, kısa dönem yapma şansın varken uzun dönem yapmak eşeklik gibi bir şey. Orada 10 gün bile ölüm gelebilir bazen. Biz 300 günden bahsediyoruz.

korkuyorum bitmezse ileride uzun dönem yapmak daha çok koyar diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

arkadaşlar şu an daha 22 yaşındayım aöf okuyorum, hani ileride bırakıp gitmeyi düşünebilirim sınıfta falan kalırsam çünkü böyle ders de çalışaağım için iyi bir işe giremiyorum ki buna askerlikte engel oluyor. (pek evlilik falan düşünen biri değilim evlenmem 35'ten önce o kesin) sakıncalarım var tabii okb hastası olduğumdan, malum takıntılar bir başladı mı yanarım ama yapmakta istiyorum yani o duyguyu da tatmalı, herkes anlatınca bir hikayen olmalı. neyse hani 25 yaş. gibi gidersem bana göre en iyi zamanda giderim, okul biterse de 25'te gideceğim bitmezse de gideyim diyorum.

merak ettiğim şimdi süre olarak tabii ki arada bariz fark var ama 6 ay yalnız kalan adam 15 ay da kalır o konuda sıkıntı olmaz gibi ortama alıştıktan sonra.. asıl sormak istediğim olay cidden kısa dönemler çok ayırılıyor mu uzunlardan? yani arada eşitsizli var mı? sonuçta orası askeriye ve herkes asker, sivilde olan durum sivilde kalır, belki adam uzundur ama sivilde daha saygın bir kariyeri vardır.

bu yani, eşitsizlik bariz mi? merak ettim, bir de çok zor geçer mi yoksa biz şehir çocukları için daha mı olay olur?

2003 de bile tecavuz, camasir yikatma olaylari varmis. ogretmen anlatmisti. 2003de agrida mi ne tam hatirlamiyorum. yada karsda yapmis. oha dedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• surelerı yok sayarsak ve kısa donem sartlarında 1 ay mı yoksa uzun donem sartlarında 1 ay mı dersen, 1 ay kısa donem sartları derım. mesele orada gecırdıgın sure olmuyor cogu zaman. ınsanların sana davranısı bıle farklı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

quote:

Manyak mısın, kısa dönem yapma şansın varken uzun dönem yapmak eşeklik gibi bir şey. Orada 10 gün bile ölüm gelebilir bazen. Biz 300 günden bahsediyoruz.

korkuyorum bitmezse ileride uzun dönem yapmak daha çok koyar diye.

O zman insiyatif al okulunu bitir bir an once. Arada cok fazla zaman kaybı olacak uzun donem gidersen yazk gunah. E tabi bir de yedek subaylık denk gelirse o da 12 ay. Ben de yedek subay olarak gitmek istiyorum en azından gelince sermaye falan olur elde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

15 ay 460 yapar kardeş :) 300 olsa yine iyi
  • askerlik zor degil beklemesi zor yapmak istedigin hicbiseyi yapamiyosun ve seve seve icerdesin doguda yapiyosan farklidir belki ama batida yaptim ben. gözlerini kapat kendini düşün tel örgü içinde 460 gün bekliceksin veya 150 gün bekliceksin yaşantını bırakıp bilmedigin biyerde bilmedigin insanlarla falan. Zararin neresinden donersen kardir kisa yap, eger yapamiyosanda seve seve :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKKCN

quote:

15 ay 460 yapar kardeş :) 300 olsa yine iyi

Uzun - Kısa = 300 küsür yapıyor. O açıdan :)
  • Ulan şu askerliği 12 aya indiremediler bi.

• O yerine göre değişir. Kimi yerde kısa dönemler rahat eder kimi yerde ise kısa dönemlere gıcık olduklarından hayatlarını karartırlar. Askerlikte ne olarak yaptığınızdan çok nerde yaptığınız önemlidir. Bekleyip kısa dönem yap aöf bitirmek zor bir şey değil.
  • benim yaptığım yerde (Malkara) uzun dönemler dayağın katmerlisini yerken biz kısa dönemler hep pas geçilirdik. Spor,nöbetlerde kısa uzun farketmezdi herkes aynıydı.
  • Yaklaşık 1 ay önce terhis oldum . Askerliği uzun dönem yapmış ve de yapılabilecek en güzel ve en rahat yerde yapmış birisi olarak kısa dönem gitmeyi isterdim
  • Ben hiç bir yerde kısa dönemlerin uzun dönemlerden daha çok sıkıntı çektiğini düşünmüyorum.En fazla adam üniversite mezunu olduğu için komutanlar güvendiğin sorumluluk yüklerler bu şekilde olabilir , yoksa kimse gıcık kapmıyor böyle bir zihniyet yok yani.
  • Eğer yanlış bilmiyorsam askerliği uzun dönem yaparsan sabah 8 akşam 5 çalışıyorsun sonra akşam serbest diye duyöuştum ister orduevinde kalıyorsun ister ev tutuyorsun . Hafta sonları boş falan .

• quote:

Orijinalden alıntı: percy444loraine

Eğer yanlış bilmiyorsam askerliği uzun dönem yaparsan sabah 8 akşam 5 çalışıyorsun sonra akşam serbest diye duyöuştum ister orduevinde kalıyorsun ister ev tutuyorsun . Hafta sonları boş falan .

O dediğin kısa dönem olup asteğmen olarak görevini yapanlar arkadaş uzun dönem ile kısa dönem farkını sormuş biraz karıştırmışsın
  • askere gidiyince daha iyi anlarsın keşke zamanında gitseydim diyeceksin 15 ay çok çok uzun anlarsın hem kısa dönemleri 4 kere görürsün onlar giderken iç geçirirsin
  • 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.