|
14700K bir anda 100 dereceye ulaşıyor! (Kısmen Çözüldü) (2. sayfa)
-
-
İşletim sistemiyle alakalı değil. Cooler master ML240L v2 dediğin soğutucu 180w TDP, 14700k dediğin işlemci ise turbo 253w TDP. Girip sitelerinden bakabilirsin. Aradaki 70 watt fark ile su kaynatırsın 😂
İşlemciyi 180 190 watt TDP civarına çeksin bak nasıl 80 derecelerde geziyor, tecrübeliyim çünkü bende aynı soğutucu ile 13700kf kullanıyorum
Soğutucu render ve stres testleri için bu işlemcide yetersiz, ama oyunlarda problem yaşamazsın. Yine de undervoltage ve birkaç ince ayar yapmanda fayda var. -
240mm radyatörlü sıvı soğutma yetmiyor gibi.
-
i7 14700k işlemci için kuletipi soğutucumu daha iyi olur yoksa sıvı soğutucumu. sıvı soğutucu kasadan dolayı 240mm lik anca oluyor. şimdilik OC düşünmüyorum. tavsiyeniz nedir. marka model verebilirmisiniz
-
Sizi kırmak üzmek değil amacım, lakin, oyun için aldıysanız gereksiz bir durum. 14600k'nın bile yetmeyeceği oyun yok. 4080 4090 tak kullan. Yok ben geleceğe yönelik aldım bir kere topladım tam topladım diyorsanız da en iyi ihtimalle 240mm sıvı soğutmayla oyunlarda sorun yaşamazsınız. Yine de ufak tefek ayar gerekir. Termal sınır ve tdp sınır koymanızda fayda var.
Hava soğutma ve 240lık soğutma zaten stok halde yetersiz, isteseniz de overclock stabilite yakalayamazsınız. Şu saatten sonra 14700 serisi güçlü bir işlemci alacak olan minimum 360mm sıvı soğutmadan başka alternatifi yok diyebiliriz.
Render olayını katmıyorum, çünkü renderda soğutma en az 360 hatta 420 olmalı, bu yüzden kasa da değişmesi gerekiyor. Render alacak olan kişinin önceliği verim. Bu yüzden soğutma başta gelir. Performans düşümü olumsuz etkiler sistemi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 7 Aralık 2023; 12:19:3 > -
Hocam sırf ileride 128gb ram yapmak için z790 kart aldım parçalar geldi şuan elimde 64GB (2X32) RAM VAR henüz takmadım ama öyleyse sıkıntı... :((
-
Şu anda Ddr5 sistemlerinin kobayı durumundayız.
Lga1700 Cpu içine hem Ddr4 hem Ddr5 kontrolcüsü bulunmakta, bu sebeple Ddr5 4 dimm daima sıkıntı.
Bios ile bir nebze çözecekler ama biraz beklememiz gerekli. -
Hocam bende 14700k için MSI MAG coreliquid m360 modeli var 90 derece görüyorum anlık olarak occt testinde var mı tavsiyen ekstra yoksa bu ayarlar yeterli olur mu
-
Yeni bios güncellemeleri geldi.
Bios update yapmanız gerekli. -
quote:
Orijinalden alıntı: OverClocKing
Yeni bios güncellemeleri geldi.
Bios update yapmanız gerekli.Bioslar güncel durumda buna rağmen sıcaklıklar değişmedi sistemi toplayalı 1 ay oldu
-
Ah be hocam, hiç forumları gezmedinizmi?
İntel 10nm cpu alınmamalı idi.
9700x şuanda oyun için F/P tek işlemci.
Yanına 2x16gb 6000mhz cl 28 ram ile harikalar yaratırdı. -
Verdiğin ayarları uygulamalı miyim var mı önerin reis
-
Tabiki uygula derim -
Reis bios ayarlarında bazılarında sende +1 varken bende -1 ve full - değerler var ne yapmam lazım
-
Daha önce böyle bir tecrüben yok madem,
Hiç elleme bence, stok olarak kullan gitsin sistemini.
Bozulan işlemciler bunlar, riske girme sakın. -
Bütün ayarları nasıl sıfırlayabilirim
-
En etkili yöntem bios pilini sökün 10sn sonra takın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X