Şimdi Ara

14700K bir anda 100 dereceye ulaşıyor! (Kısmen Çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Reis tekrardan sa ne yaptıysam düzeltemedim sıcaklık sorununu paylaştığın bios ayarlarını güncel biostan bir daha atabilir misin bir de senin tavsiye ettiklerini denicem çoğu sekme bende eksik ya da seçenekleri farklı biosta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • obscurhomme kullanıcısına yanıt

İşlemci    Intel(R) Core(TM) i7-14700K

Ekran Kartı    NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti (8,0 GB) / Intel(R) UHD Graphics 770 (2,0 GB)

Bellek    21,3 GB Ücretsiz (31,8 GB Toplam)

Monitör    Genel PnP Monitör (1920 x 1080 @ 144 Hz)

Disk kapasitesi    1701,9 GB Ücretsiz (1841,6 GB Toplam)

Ses    NVIDIA High Definition Audio

Anakart    Gigabyte Technology Co., Ltd. (Z790 AORUS PRO X)

360 sıvı soğutma var yinede ısınıyor cs 2 de

14700K bir anda 100 dereceye ulaşıyor! (Kısmen Çözüldü)

14700K bir anda 100 dereceye ulaşıyor! (Kısmen Çözüldü)

• BasedilmezAras B kullanıcısına yanıt

Hiç mi takip etmediniz gündemi? İntel 13. Nesil ve özellikle 14. nesil 10 nanometre üretim teknolojisi ile üretildikleri için çok fazla watt tüketen aşırı ısınan işlemciler. Hele 14. Nesil ile tabiri caizse sıçtı batırdı intel. Sonradan getirdikleri güncellemeler ile işlemci watt tüketimini azalttılar. Aşırı tüketim sonucu işlemcileri bozuluyordu. Ona rağmen hala çok fazla ısınan işlemciler.

Amd 2020 yılının başlarında çoktan 7nm ile üretime geçmişken, intel 2023 sonlarında bile 10nm ile üretiyordu ki amd 2022 yılı sonlarında 5nm üretim teknolojisine geçmişti. İntel çok geriden geldiği için işlemcileri için geliştirilen bir çok özellik çok fazla watt tüketiyordu ve dolayısıyla aşırı ısınmaya neden oluyordu.

Bütçeniz el veriyorsa anakart ve işlemciyi satıp. Yerine amd işlemci ve amd işlemciye uygun bi anakart alın. Bu işlemciyi soğutmak çok zor. İntel sözde o sıcaklıklarda bir sorun olmadığını ve ileri de sıkıntı çıkmayacağını söylesede, zamanla sıcaklık yüzünden performans kayıpları olacaktır diye düşünüyorum. Şahıs incelemeleri olmasa firmalar hiçbir zaman eksikliklerini söylemiyor. Tonla dava açıldı. İntel işlemci kullanan büyük şirketler sıcaklık yüzünden sistemlerini komple değiştirip amd'ye geçti. Tabi sadece sıcaklık değil. Buna bağlı bozulan işlemciler yüzünden. Neyse imkanınız varsa amd sisteme geçin.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.