Şimdi Ara

1453 İSTANBUL'UN FETHİ FRAGMANI - BU NEDİR BEYLER ? SS (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • israil bizim amblemimizi çalmış demek emeğe saygı kalmamış -rep
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydogan66

quote:

Orijinalden alıntı: Jay_Lal

2.08de topun kaleye çarpması lol çok dandik olmuş çekimlerde 300 çakması zaten,kalsın ben izlemiyim

Ne olursun izle, sırf sen izle diye çekildi bu film.......

Laflara bak liseli argümanları de get lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ARTiZ_

Üzülerek katılıyorum ama hemen film kalitesini yükseltemeyiz bu film bence türk sinemasına atılacak olan ilk adım olucak.

Aynı şeyi fark edersen ben de yukarıda söyledim.
    Fakat bi de şöyle bir durum var.Film bir kere yapılır dizi her hafta çekilir.Filmde gerçekçilik esastır.Dizi de herşeyle oynayabilirsiniz tabi günün gereklerine göre. Bundan kastım nedir ?
    Tarihte çok önemli bir olayın yeniden sahnelendirilmesini yapıyorsunuz.O zaman mekan , eşya , insan , kıyafet seçimi gerçeğine çok uygun olmalıdır.Zaten filmlere ödül kazandıran şeyler bunlardır.
    Bunu sağlamak için ne yapılmalıdır.Araştırma !!!
    Tarihçiler , kitaplar , halkın bildiği hikayeler çok güzel ve cezbedici ortamlar yaratıyor zaten insanın beyninde.Bu film yapılmadan önce 2 sene araştırma yapılmalıdır.Nasıl konuşurlardı , nasıl giyinirlerdi , ne yerlerdi , nasıl bir psikolojidelerdi gibi.
    Ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir işte.(Tabi film yapımında maddi sıkıntı yoksa)
    Mesela tarihçiler Ulubatlı Hasan'ın aslında bir uydurma olduğunda birleşmişlerdir.Fakat bu filmde cezbedici bir unsur gibi konulabilir.Onu köyünde bekleyen hatun'u falan ....Deli gibi malzeme var aslında.(Titaniği aşk filmi yapmak gibi bişey bu aslında.Titanik tarihte önemli bir olay.Bu olayı harika bir aşk filminde işleyip izleyiciye anlatabilirsiniz.Hayali ve önemsiz karakterler ile.Nitekim de öyle yapıldı.Bakınız Titanic filmindeki eşya , giysi , psikoloji ve mekan seçimlerine ! Sonuç 11 oscar !)
    Ben bu film'i yönetsem kesinlikle filmde başkahraman olarak Fatih değil de Ulubatlı'yı seçerdim.Film'i 1444 yılında çömez Fatih ile babası sultan II. Muradın yönettiği Varna Savaşında başlatırdım.Işte orda çömez ulubatlı'nın göze girmesi , türlü kahramanlık göstermesi , padişahın huzuruna çıkması , köyüne hanımına dönmesi ve evindeki işte onu hamile bıraktığı aşk sahnesi , sonra II. Muradın ölmesi Fatihin cenazede ağlaması , Istanbul sahneleri , fatihin sinirlenip topları döktürmesi , edirne sahneleri , Ulubatlı'nın hanımına ve kucağındaki oğlunu öpüp veda edip orduya katılması.
    Isteyen 4 saatlik bir filmin malzemesini bile bulur.Hatta 2 bölüm bile yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 7 Ocak 2012; 20:45:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

1453 İSTANBUL'UN FETHİ FRAGMANI - BU NEDİR BEYLER ? SS

Mühür Kimdeyse Süleyman odur sözünü hiç mi duymadınız.Hz.süleymanın mührü dür yahudilerle iluminatiyla ilgisi yok .İmzamdaki Barbaros Hayrettin'nin sancağıdır,amacı denizlerde rüzgarlara hakim olma veya yardımcı olmalarını istediği şeklinde söylenir,Çünki Hz.süleyman bilirsiniz cin ve diğer canlılar Allah'ın izniyle emri altındalardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

quote:

Orijinalden alıntı: _ARTiZ_

Üzülerek katılıyorum ama hemen film kalitesini yükseltemeyiz bu film bence türk sinemasına atılacak olan ilk adım olucak.

Aynı şeyi fark edersen ben de yukarıda söyledim.
    Fakat bi de şöyle bir durum var.Film bir kere yapılır dizi her hafta çekilir.Filmde gerçekçilik esastır.Dizi de herşeyle oynayabilirsiniz tabi günün gereklerine göre. Bundan kastım nedir ?
    Tarihte çok önemli bir olayın yeniden sahnelendirilmesini yapıyorsunuz.O zaman mekan , eşya , insan , kıyafet seçimi gerçeğine çok uygun olmalıdır.Zaten filmlere ödül kazandıran şeyler bunlardır.
    Bunu sağlamak için ne yapılmalıdır.Araştırma !!!
    Tarihçiler , kitaplar , halkın bildiği hikayeler çok güzel ve cezbedici ortamlar yaratıyor zaten insanın beyninde.Bu film yapılmadan önce 2 sene araştırma yapılmalıdır.Nasıl konuşurlardı , nasıl giyinirlerdi , ne yerlerdi , nasıl bir psikolojidelerdi gibi.
    Ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir işte.(Tabi film yapımında maddi sıkıntı yoksa)
    Mesela tarihçiler Ulubatlı Hasan'ın aslında bir uydurma olduğunda birleşmişlerdir.Fakat bu filmde cezbedici bir unsur gibi konulabilir.Onu köyünde bekleyen hatun'u falan ....Deli gibi malzeme var aslında.(Titaniği aşk filmi yapmak gibi bişey bu aslında.Titanik tarihte önemli bir olay.Bu olayı harika bir aşk filminde işleyip izleyiciye anlatabilirsiniz.Hayali ve önemsiz karakterler ile.Nitekim de öyle yapıldı.Bakınız Titanic filmindeki eşya , giysi , psikoloji ve mekan seçimlerine ! Sonuç 11 oscar !)
    Ben bu film'i yönetsem kesinlikle filmde başkahraman olarak Fatih değil de Ulubatlı'yı seçerdim.Film'i 1444 yılında çömez Fatih ile babası sultan II. Muradın yönettiği Varna Savaşında başlatırdım.Işte orda çömez ulubatlı'nın göze girmesi , türlü kahramanlık göstermesi , padişahın huzuruna çıkması , köyüne hanımına dönmesi ve evindeki işte onu hamile bıraktığı aşk sahnesi , sonra II. Muradın ölmesi Fatihin cenazede ağlaması , Istanbul sahneleri , fatihin sinirlenip topları döktürmesi , edirne sahneleri , Ulubatlı'nın hanımına ve kucağındaki oğlunu öpüp veda edip orduya katılması.
    Isteyen 4 saatlik bir filmin malzemesini bile bulur.Hatta 2 bölüm bile yapılabilir.

Zahmet edip o kadar yazmışın , kesinlikle söylediklerinde haklısın , normal bi insanın düşündükleri ayrıntıları bile neden bu yönetmenler düşünemiyo anlamış değilim

• Tarkanlardan Battal Gazifilmlerinden buraya..Gayet iyi
  • Bence 1000 yılın en büyük olayı İstanbul un fethi. Gerçi biz bunu hala anlamış değiliz ama neyse. Türk sineması daha iyi olacak sadece biraz daha zaman meselesi ama böyle bir konuyu işlemeleri çok güzel tebrik ediyorum. O sembol Hz. Süleyman'ın sembolü, altında saçma şeyler aramak yersiz.Ayrıca peygamberimizin de öyle bir hadisi var kusura bakmayın
  • Nasıl bir fetihmiş ki hala avrupalılar dün gibi yaşıyorlar bunu ,, hala kabul edemediler ne zaman konuşsam anlıyorum bunu ve hoşuma gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.l.p.r

quote:

Orijinalden alıntı: İmladris

@A.l.p.r Kaynak gösterebilir misin ? . Bildiğim kadarıyla geçmiyor hadis kaynaklarında

Kaynağını bende bilmiyorum ama öyle demişti hoca ben sadece onu söylüyorum.

Hadis konusunda emin değilim ama olmasa da Hz. Ebu Eyyup el-Ensari 80 yaşında kendisini ata bağlayıp Arabistan dan kalkıp istanbul kuşatmasına gelmezdi diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Uzumaki_

quote:

Vay be benim bildiğim karaman oguları türktüler meğer adamlar illumunati cimiş.

Şaşırmamak lazım

• Ejdat bu şehre damgayı öyle bir vurmuşki , artık ne yunanı ne ingilizi ne de rusu çıkartabilir o damgayı bu şehirden.Her yer cami , türbe , türk kültürü dolu.Damga artık deriyi geçmiş ete işlemiş durumda.Istedikleri kadar kazısınlar silemezler bu şehirden o damgayı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 8 Ocak 2012; 2:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmurat17

Bence 1000 yılın en büyük olayı İstanbul un fethi. Gerçi biz bunu hala anlamış değiliz ama neyse. Türk sineması daha iyi olacak sadece biraz daha zaman meselesi ama böyle bir konuyu işlemeleri çok güzel tebrik ediyorum. O sembol Hz. Süleyman'ın sembolü, altında saçma şeyler aramak yersiz.Ayrıca peygamberimizin de öyle bir hadisi var kusura bakmayın

Aynen oyle. Gemileri toprak uzerinde yuruturken bunu maltali casuslar da goruyorlar aslinda. Cunku osmanli icinde bizans ajanlari mevcut ve bu maltalilar osmanlilarin ne yapmaya calistigini anlayamiyor bile :-D o tarih ve donem icinde bu is muhtesem. Azim ve dirayetin sonucu. O doneme kadar toplar sadece ses cikardiklari icin atlari korkutmaya yaramaktan baska bi ozelligi yokken,
    Sultan Fatih' in dokturdugu sah toplari surlari delik desik ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Orijinalden alıntı: Saitou Hajime

Onu bunu bırakın dunya standartlarında fılm yapmaya azda olsa yaklasıyoruz bızım ıcın buyuk bı fılm arkaplandakı ekıp turk lse.

Efektler ve oyuncular bence kötü. Gidip izleyeceğiz elbet ama mesela 2.34'teki alev sahnesi , namaz sahnesinde neredeyse herkesin aynı kişi olması...

Yıl olmuş 2012 yav , biraz özen gösterir insan , çok aceleye geldi bence. Oturup adamakıllı oyuncu seçselerdi , tanıdığım 1 tane adam yok filmde. Nereden bulmuşlar bu adamları bilmiyorum. Konuşmalarda amatörce geldi Valla.

+1903.çok cins adamlar oynuor.ve bencede adamların 20 yıl önce yaptıkları filmlere yaklaşamadık daha.
    emin olun adamlarda bu tarih olsa dev bütçeli öyle filmler yaparlardıki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Ocak 2012; 3:26:12 >

• 2 efektli iş yapıldı diye sinemada adım falan atılmaz. türk sineması gelişcekse nuri bilge ceylan, yüksel aksu,zeki demirkubuz gibi yönetmenlerle gelişir.
    herkes efektler hakkında yorum yapmış, filmi film yapan efektler değildir. hollywood sayesinde efekt basılı içi boş filmlere alıştınız ama işin ayağı öyle değil. önemli olan anlatımdır, hikayedir. ve trailerden bile belli ilkokul tarih hocalarının anlatımından ileri gidemeyen bir iş olduğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Uzumaki_

quote:

Vay be benim bildiğim karaman oguları türktüler meğer adamlar illumunati cimiş.

Ben Karaman'lıyım.Illumunati'nin temellerini biz attık.Şimdi herkes illumunatinin arkasında Abd-İsrail var diye biliyor,ama illumunatinin genel merkezi Karaman'da.Ayrıca meşhur da bir sözümüz vardır;"Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu".

• yurovizyon gibi heryerden çalmışız. ayrıca abi bu kadar mı kötü bizim bilgisayarlarımız ya.
  • illimunatinin çıkış tarihine bak bide türklerin tarihine bak
  • filmide oyun eleştirir gibi sadece grafikleriyle eleştirmiş arkadaşlarımız...
  • http://www.belgeler.com/blg/15n0/turk-sanatinda-alti-koseli-yildiz-6-pointed-star-in-turkish-arts

türk yıldızı diye bir şey var malumunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 8 Ocak 2012; 4:10:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joneagle

Güzel'e benziyor ne zaman çıkacak acba bu film izleyeyim.

17 şubat diye biliyorum ben
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.