Şimdi Ara

1453 İSTANBUL'UN FETHİ FRAGMANI - BU NEDİR BEYLER ? SS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bildigim kadariyla bu film icin 4 yil emek harcadilar.Ayrica filmin galasi Hollywood filmlerinin galasinin yapildigi yerde yapildi diye biliyorum.Ayrica oyuncu tartismasina gelecek olursak Fatih'i oynayan oyuncu Fatih Sultan Mehmet'e benziyor en azindan Muhtesem Yuzyildaki gibi Kanuni'ye benzemeyen bir adam degil.Kanuni esmer iken Halit Ergenc sarisin bu acidan guzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Russkii_Tsar

quote:

Orijinalden alıntı: _Uzumaki_

quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

1453 İSTANBUL'UN FETHİ FRAGMANI - BU NEDİR BEYLER ? SS

Vay be benim bildiğim karaman oguları türktüler meğer adamlar illumunati cimiş.

Karamanoğulları en Türk beyliktir.

+1

Ayrıca illuminati diye tutturan liseli arkadaşlarımıza ek bilgi, o oluşumu kuran-başlatan kişi 1748 doğumludur.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Weishaupt

Ayrıca bayrağın ve Karamanoğulları'nın İsrail ile hiçbir alakası yoktur.

• bir fragmana bakarak filmi savunuyorum üşenmedim de bakın

avrupalılar gerek izleyicinin talebi olmaması gerekse yaşayış tarzlarından dolayı genelde hayatın içinden veya sanatsal filmler çekerler.onları bir kenara bırakırsak;amerikanlar ne zamandır savaş,aksiyon vs. filmleri çekiyorlar biliyor musunuz?1911'den beri,the bank robbery.11 dakikalık bir banka soygununu anlatan film.ilk robotun gözüktüğü yapımı ne zaman çekmişler biliyor musunuz?1927,buyrun fragmanı:

böyle bir film daha avrupa sinemasında,yoktur.bütçeyi falan geçtim bu tarz işlerde profesyonelleşmek istiyorsak kendimiz yapmalıyız.adamlar o yıllardan beri film çeke çeke bugünkü seviyelerine gelmişler,tırnaklarıyla kazımışlar adeta.biz de böyle yapmalıyız.parayı turizm bakanlığı karşılasın demişsin.onu çürütmekle uğraşmak istemiyorum çünkü siyasete girer.sadece şunu söylemek istiyorum,daha ülkemizin doğru dürüst bir demir yolu ağı yokken böyle bir işe paramız yoktur demem yeterli olacaktır.

@imladris,gerçekten emek vermişler gibi gözüküyor.kar edecek de zaten fakat amerikan filmlerindeki gibi bir bütçe koysan,öyle bir bütçeyi kar edecek film yapamazsın şu an.adamlar kocaman set kurmuşlar ve 50-60 gündür kuşatma sahnesi çekiyorlar.bu daha ilk film olduğu için efektlere para ayırmaktan pek iyi oyuncu ve bir senaryo beklemiyorum,o yönü es geçmek zorunda kalmışlardır.

• Bu bayrak meselesi icin soyle bir konu var
    http://forum.donanimhaber.com/m_13758484/tm.htm
  • La siz neyin kafasındasınız
  • ne yani nedir? ne demek istiyosun? biz de mi illimunaticiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmladris

quote:

Orijinalden alıntı: chikara54

quote:

Orijinalden alıntı: A.l.p.r

quote:

Orijinalden alıntı: İmladris

@A.l.p.r Kaynak gösterebilir misin ? . Bildiğim kadarıyla geçmiyor hadis kaynaklarında

Kaynağını bende bilmiyorum ama öyle demişti hoca ben sadece onu söylüyorum.

ben de var diye biliyorum, peygamberimizin bunu söylediği hakkında bir çok yerden laf duymuştum ama hadis kitaplarında yoksa belki de dini açıdan öğüt vermediğindendir. ama anadolu ve istanbul hakkında bazı sözleri var diye biliyorum.

Eğer hadis kitabında yazmıyorsa itibar etmeyin bu söze ki bildiğim kadarıyla yok .

Peygamber Efendimiz'in İstanbul ile ilgili bir hadisi vardır.Yanlış hatırlamıyorsam 'İstanbul'u fetheden kişi ne büyük kişidir' gibi bişeydi galiba

• Yok işte ölye bi hadis ,uydurma . Kaynak gösterin lütfen .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyaßß

quote:

Orijinalden alıntı: paylasturka

filmin efekleri çok dandik beceremiyorsanız verin abd firmalarina iyi film cıkarsınlar

o abd firmaları o işte nasıl ilerlemişler acaba bırakalım başkası yapsın diyerek mi?

bırakın yazsınlar hocam bunun gibi insanlar anca kötülemeyi bilir. eğer bu film abd yapımcılara yaptırılsaydıda bu adam gelir ne bu bizim tarihimizi abdli yapımcılarmı yazıcak ne bu böyle hatta bu mesajı alıntı yapar ben tarihimizi abdlilermi yazsın dedim der.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

bu da candarogulları bayrağı diye geçiyor, bakmak lazım iyice.

bu da selcuklu yıldızı diye geçiyo

2. fotoğraftaki Selçuklu'nun adalet sembolüdür. İki karenin iç içe geçmesi ile oluşur. Davut yıldızı ile alakası yoktur. fotoğraflara iyice bakarsan bunu daha iyi anlarsın.

----------------------------

Hadis ile ilgili olarak;

Hadis sahih mi değil mi yazın google bakın.. Ayrıntılı bir şekilde yazıyor.

İlgili konular:http://forum.vatan.tc/istanbulun-fethi-ile-ilgili-hadisler-t21448.0.html vehttp://www.islamseli.com/hadis/48480-istanbulun-fethi-ile-ilgili-hadisler-ve-yorumlari.html

Hadis-i Şerif budur: "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve onu fetheden asker ne güzel askerdir"

Madem bu hadis uydurma, o zaman neden sahabeler buralara kadar geldiler ve bu şehri fethetmek için buralarda şehit oldular ki bunlardan biri de Eyüp el Ensari hazretleridir.

• 2.08de topun kaleye çarpması lol çok dandik olmuş çekimlerde 300 çakması zaten,kalsın ben izlemiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

http://www.youtube.com/watch?v=7j8Ba9rWhUg

metropolis alman filmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

http://www.youtube.com/watch?v=7j8Ba9rWhUg

metropolis alman filmi

fritz lang'ın alman olduğunu biliyordum da yapımı amerikan stüdyolarında zannederdim hep.almanya'daki bir stüdyoda çekilmiş.saol düzelttiğin için.acaba şimdi neden bu tarz filmler yapılmıyor avrupa'da?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jay_Lal

2.08de topun kaleye çarpması lol çok dandik olmuş çekimlerde 300 çakması zaten,kalsın ben izlemiyim

Ne olursun izle, sırf sen izle diye çekildi bu film.......
  • 2:46 bildiğin LOTR'dan arak.
  • Sırf Türk yapımı bir film diye daha filmi izlemeden ön yargılı davrananlar var bu düşüncede olan kişiler siz zaten boşuna izlemeyin filmi daha en başta kötü derseniz zevk alamazsınız bırakın siz izlemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: paylasturka

filmin efekleri çok dandik beceremiyorsanız verin abd firmalarina iyi film cıkarsınlar

ABD ye verseler niye biz yapmiyoruz dersiniz biz yapmiyinca niye ABD'ye vermedik . Anlamak güç
  • 1-)Gerçek yeniçerilerin çoğunlukla başları keldir.Ama kelin ortasından bir demet saçı bırakıp toka takıp başın arkasından kuyruk gibi sallarlardı.
    2-)O yelkenlileri sürükleyenler çoğunlukla böyle adamlardan ve göbeğe kadar çıplak ve kan ter içinde o gemileri taşımışlardır.Şimdikinin yağlı güreşçilerine benziyorlardı.Hepsi güreş yapmaktan iri cüsseliydi.Filmdeki gibi cılız ve köle gibi değillerdi.
    3-)Yüzüklerin Efendisi , troy , Cennetin Krallığı tarzı bir film bu sonuçta ve böyle filmlerde en önemli şey figuranın kabiliyeti ve görüntüsüdür.Figuranlar iyiyse film de iyi olur.
    4-)Dizi ile film yapımının ayrı şeyler olduğunu anladığımız zaman daha güzel filmler olacaktır.
    5-)Üniversitelerde okuyan sakallı cılız gençleri toplayıp gözlerine sürme çekerek figuran yapmak ne akıllı şeydir !?
    6-)Yabancı bizden bizim o zamanki görüntümüzü ve kültürümüzü daha iyi anlıyor.(Bakınız = Cennetin krallığı)
    7-)Hep demişimdir bu filmi Ridley Scott yapmalıdır diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

1-)Gerçek yeniçerilerin çoğunlukla başları keldir.Ama kelin ortasından bir demet saçı bırakıp toka takıp başın arkasından kuyruk gibi sallarlardı.
    2-)O yelkenlileri sürükleyenler çoğunlukla böyle adamlardan ve göbeğe kadar çıplak ve kan ter içinde o gemileri taşımışlardır.Şimdikinin yağlı güreşçilerine benziyorlardı.Hepsi güreş yapmaktan iri cüsseliydi.Filmdeki gibi cılız ve köle gibi değillerdi.
    3-)Yüzüklerin Efendisi , troy , Cennetin Krallığı tarzı bir film bu sonuçta ve böyle filmlerde en önemli şey figuranın kabiliyeti ve görüntüsüdür.Figuranlar iyiyse film de iyi olur.
    4-)Dizi ile film yapımının ayrı şeyler olduğunu anladığımız zaman daha güzel filmler olacaktır.
    5-)Üniversitelerde okuyan sakallı cılız gençleri toplayıp gözlerine sürme çekerek figuran yapmak ne akıllı şeydir !?
    6-)Yabancı bizden bizim o zamanki görüntümüzü ve kültürümüzü daha iyi anlıyor.(Bakınız = Cennetin krallığı)
    7-)Hep demişimdir bu filmi Ridley Scott yapmalıdır diye.

Üzülerek katılıyorum ama hemen film kalitesini yükseltemeyiz bu film bence türk sinemasına atılacak olan ilk adım olucak.

• Güzel'e benziyor ne zaman çıkacak acba bu film izleyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.