Şimdi Ara

14 Temmuz 2011. 13 şehit, 7 yaralı. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
0
Favori
5.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M

    chakra, çok fena yazmışsınız yahu bu nedir?

    Nasıl bir düşünceniz var anlamıyorum.
    Davaların en yakın sürede sona ermesini ve sonuçlanmasını benden çok isteyen yoktur sanırım. Nasıl bu kadar kesin konuşuyor, bu kadar insanın hakkını alabiliyorsunuz? Haklarındaki suçlar sabitlenmemiş insanlar hakkında böyle konuşmak hangi mantığa, hangi vicdana sığar? Bu adamlar için suçsuz derlerse ne yapacaksınız? Görmek istemeyenler, kabullenmek istemeyenler şeklindeki ifadenizden bunlar çıkıyor.

    Bölge insanının teröre ortam oluşturduğuna inanmıyorum. İnsanların az biraz gaza getirilmeleriyle neler olabildiğini tarih bize çok güzel söylüyor, biraz okuyun derim. İtikleyici olan bütün güçlere karşı var olan tek silah bilinçtir, eğitimdir. Coğrafi yapı teröre ortam oluşturmaz, bu da ne demek? Ortam dağlık milletin dağa çıkası geliyor gibi bir mantık mı var? Coğrafi ortam terörle mücadeleyi zorlaştırıyor. Millet, nasılsa dağdayız bizi vuramazlar diye dağa çıkmıyor.

    Kürt kökenli çocuklara Türk'üm doğruyum dedirtmeye devam edeceğiz de... Siz çoktan aşmışsınız olayı. Yani aslında baştan bunları yazmam yanlışmış benim. Kürt kökenli Türk'tür çünkü kendileri. Kimse bundan utanmıyor, üç-beş çapulcu PKK'lı utanıyor diye bütün Kürt kökenli vatandaşlarımız için konuşuyorsunuz, bihabersiniz çünkü var olandan. Bunu yapamazsınız. Kendi adınıza konuşun.

    Evet, bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan HERKES Türk'tür. Kökeni ne olursa olsun. Gürcü kökenli olabilir, Kürt kökenli olabilir, fark etmez. Kimseyi ayırt etmiyoruz, kimseye fazla bir şey vermiyor, kimseye ayrıcalık tanımıyoruz. PKK'lılara tanıyacak değiliz.
    Norveç'ten örnek vermeniz çok talihsiz olmuş. Bilginiz olmadığını düşünüyorum. Hele, Almanya'ya, Amerika'ya hiç bulaşmayın derim.

    Bunu yazmak zorunda kaldığıma gerçekten inanamıyorum. Ama yine de yazacağım, umarım okursunuz.
    Örneğin Amerika'da olan herkes Amerikan'dır. Amerikalı değildir. Amerika yapay bir millet tanımı olduğu için bunu biz Türkçeye Amerkalı diye çeviriyoruz. Oysa kimseye Almanyalı demiyoruz, Alman diyoruz. Bunlar birer millet adıdır. Amerika B.D. vatandaşı olan herkes Amerikan'dır, kökeni ne olursa olsun. Onlarda örneğin Afrika kökenli Amerikalılar African-American diye geçer. Alman kökenli olanlar German-American diye geçer. Türkler bile Turkish-American diye geçer.

    Aynısı Almanya'da da geçerlidir. deutsch-türkischer, Türk kökenli ALMAN anlamına gelir.

    Bir de andlarımız faşist, eğitim sistemimiz faşist yazmışsınız.
    Gerçekten çok kötü bir yazı olmuş. Bence bir tekrardan düşünün, tekrardan değerlendirin.




    Samimi olarak soruyorum, yani teknik bir soru benimkisi. Devlet mi insan için var yoksa insan mı devlet için ? Devletin varlık sebebi vatandaşlarına kimlik ve kültür tanımlamak mıdır ? evet burası Türkiye Cumhuriyeti, bu toprakları seviyorum, anavatanım burası ama etnik kökenim Türk değil şu diyen birileri varsa, neden onlara zorla hayyır sen Türksün diyelim ki, bunun rasyonel bir sebebi yok.. Kürt olan bir vatandaşa Türkiyelisin denilebilir , bu rasyoneldir ama Türksün diyemeyiz.




  • Türkiye Cumhuriyeti'nde doğdum, hala daha Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Kürt kökenliyim. Yani Kürt kökenli Türk'üm. Yani Türk milletindenim. Ama etnik kökenim Kürt. Kürt ırkından geliyorum. Türk milletinin bir mensubuyum. Çünkü bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlıyım. Ülkenin düşmanı değilim.

    Ve siz buna zorlu Türk'sün dedirtiyorsunuz diyorsunuz?

    Arkadaşlar... Yukarıda iki ayrı ülkeden örnek verdim.
    Ülkeler sahip oldukları milletten oluşur, sahip oldukları etnik kökenlerden değil.
    Türkiyeli diye bir kavram yoktur. Almanyalı diye bir kavram da yoktur, İngiltereli diye bir kavram da yoktur. Millet adları vardır. Alman, İngiliz, Fransız, Türk, Arap...

    Yahu bu ülkede 300-500 bin insan var Türk olmaktan rahatsız olan. En fazla... Taş patlasa.
    Siz diyorsunuz ki, gelin bu %0.005'lik PKK sempatizanı için Türk kavramını atalım, Türkiyeli getirelim. Mantık bu mudur? Bakın terörist demiyorum, sempatizan. Kürt kökenli vatandaşlarımızın bile çok küçük bir kısmını oluşturuyor bunlar. Yoksa dağda var olan terörist sayısının 10 bin civarı olduğu söyleniyor ki bunların büyük bir kısmı K. Irak'ta ve silahlı değil.

    Türk olmaktan KİMSE rahatsız değil.
    Dünya üzerinde hiçbir devlette tartışılmayan, hatta tarihte tartışılmamış bir şeyi tartışıyoruz şu anda.




  • M'nin dediği bazı noktalara katılıyorum. Türkiye'de yaşayan herkes Türk'tür. Sen Türksün deriz. Almanya'da yaşayan herkes Alman'dır. Burada kastedilen çok anlaşılmaz bir şey değil. Kimsenin kökeni sorgulanıyor değil.

    Kürt kardeşlerimiz bizim insanlarımız ve biz onları çok seviyoruz. Ailemiz kardeşlerimiz onlar... PKK benim kardeşlerimi elimden alıp, komunist kan denizinin içine, onları maneviyatından kaynaklanan neşesini komunist düşüncesi ile beraber almaya kalkarsa, biz de bilimle felsefeyle gerekli cevabı vermeliyiz.

    Almanya Almanca eğitim verir. Arap kökenli, laz kökenli, gürcü kökenli, boşnak kökenli vb. kardeşlerimiz de aynı eğitim talebinde bulunurlarsa ve bu talep uygulanırsa, bu durum, insanların birbirini tam anlayamamasına neden olacaktır. Zamanla anlamamak, bizi iletişim problemine; iletişim problemi de bizi çatışmaya doğru götürecektir. Böyle bir durum kabul edilebilir mi?

    Anavatanı Türkiye olan herkesin eğitim dili Türkçedir. PKK'nın amacı doğudaki halkı dil yönünden de bizden ayırmaktır. Dil'i yok edecek. Kültürü yok edecek. Kendi kafasınca doğuyu bizden kopartacak. Sonunda bunlar her türlü kitabı da, Kuran'ı da yakarlar. (Allah korusun.) Amaç Türkçe bilinmemesini sağlayıp, maneviyatını da elinden alıp, ayrı bir bölge oluşturmaktır. İnsanlar Kürtçe öğrenebilir, Kürtçe konuşabilir, Kürtçe araştırabilir veya başka her hangi bir dili... Ama eğitim dili ortak konuşma dilimiz Türkçe'dir.

    Komunist ayaklanmanın bir gereği olarak PKK bunu yapıyor ve diğer kimseleri de bu işe alet ediyor. Buna karşı çözüm önerilerimi yukarıda okuyabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 21 Temmuz 2011; 23:39:29 >




  • Carmanja, iyi güzel düşünüyorsunuz da hala komunizm olayında anlaşamadık.
    PKK komunist bir organizasyon değil şu anda. Kurulduğundaki bahanesi oydu, hala daha aynı propaganda yapılıyor. Ama DEĞİL.

    Terörün nedenlerinin komunizmle alakası yok.
    Ya da bir kişi kötülük yaparken komunizm adına yapıyorum dedi diye suçu komunizme atamazsınız.
    Aynı mantıkla çıkarsak Madımak olayı yüzünden İslam'ı yasaklayalım. Var mı böyle bir şey? İslam düşmanı olalım?

    Komunizm çok farklı olay. Bizim için daha çok zamanı var o tartışmaların. Daha o seviyeye bile gelemedik. Komunizmi tartışıyor olsaydık şu anda çok daha mutlu olurdum açıkçası. Felsefi bir tartışma yapıyor olurduk çünkü.
    Yahu zor değil sevgili Carmanja, alın elinize bir kitap okuyun, komunizmi öğrenirsiniz. Anlaşılması zor bir sistem değil. Düşman olmanızı gerektirecek bir sistem değil, zira biz ABD değiliz. ABD hayatını kapitalizme borçlu olduğu için komunizm düşmanı, size ne oluyor Allah aşkına? Yıllardır ABD bütün dünyaya komunist düşmanlığı pompalıyor, siz de yiyor musunuz yani?

    Ayrıca bir insana ya da bir topluma, ya da bir devlete, ideoloji yüzünden değil, yaptıkları yüzünden düşman olabilirsiniz. Sovyet Rusya'ya kimse komunist olduğu için düşman değildi, bünyesindeki irili ufaklı bir sürü cumhuriyete çok fazla baskı yaptığı için sevilmiyordu. Bugün şeriat ülkelerine de kimse İslam oldukları için ya da İslami kurallara göre yönetildikleri için düşman değil, kadınlara baskı yaptıkları için, çağdışı cezaları olduğu için ve aşırı derecede baskıcı bir yönetimleri olduğu için sevilmiyorlar. Yoksa Kübra da sosyalist cumhuriyet, kimseyle bir alıp veremediği yok.

    Bir devlet aynı şeyleri demokrasi adı altında da yapabilir, bu bizim demokrasiye düşman olmamızı gerektirmez.

    Bunları bir kenara bırakalım, PKK'nın nedenlerini yanlış anlayarak bence büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Çünkü terörü önlemek de biraz onu doğru anlayabilmek bilincinden geçiyor. Siz var olup bitenin farkında olmalısınız ki, onu anlayabilmelisiniz ki engelleyebilesiniz ya da çürütebilesiniz. Komunizmden yola çıktığınız sürece PKK'ya hiçbir şey yapamayacaksınız, bundan emin olun. Çünkü düşmanı yanlış yerde arıyor, çözüm için yolda tersinden yürüyorsunuz.

    Her şeyden önce PKK'nın, çoğu önemli medya aracından ve bilgiden uzakta yaşayan insanlara yaptığı propaganda sonucu, savurduğu yalanlar sonucu ve bazen de ZORLA insan sahibi olduğunu anlamalısınız. PKK'nın önceleri işine geliyordu, eşitlik, emekçilik söylemleri, şimdi hiçbir halta yaramıyor. Artık ulusal bir devlet peşinde. Bunun yolu da önce özerklik almaktan geçiyor. Çünkü kendilerine güvenmiyorlar hemen Türkiye'den ayrılma konusunda. Yani daha da açıkçası, şu anda hala bizim etimizden sütümüzden yararlanma peşinde bu PKK denilen çakal sürüsü. Aynı şekilde bunu kullanarak, bölünmeye ve Türkiye'den ayrılmaya da ortam hazırlıyorlar kendilerince.

    Bir insanın dünyada neler yapabileceğini görebilmek için, ki bu konuda PKK'yı Abdullah Öcalan emperyalist devletlerin desteğini alarak yapmıştır, Hitler'e bakabilirsiniz.
    Hitler de öyle durup dururken yapmadı bu yaptığını. Önce kendine yakın bulduğu bir partinin içine girdi, kendi davasına inandırdı insanları, sonra partinin lideri oldu, insan kaybetmek yerine, sürekli kazandı.
    Önce %5 aldılar parlamentoda, sürekli oylarını yükselttiler ve %44 alarak en son başa geldikten sonra demokratik olan tüm kurumları teker teker yıkmaya başladılar. En sonunda Hitler şansölye ve führer ilan edildi.

    Bu olayın vehametini size şöyle anlatayım: Tam altı milyon Yahudi kökenli insan, bilinçli ve sistemli olarak öldürüldü. Altı milyon...
    Bunların hepsinin sorumlusu Hitler'dir, tek başına Hitler'dir. Arkasında emperyal devlet desteği de yoktu... Varın siz düşünün gerisini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M

    Carmanja, iyi güzel düşünüyorsunuz da hala komunizm olayında anlaşamadık.
    PKK komunist bir organizasyon değil şu anda. Kurulduğundaki bahanesi oydu, hala daha aynı propaganda yapılıyor. Ama DEĞİL.

    Terörün nedenlerinin komunizmle alakası yok.
    Ya da bir kişi kötülük yaparken komunizm adına yapıyorum dedi diye suçu komunizme atamazsınız.
    Aynı mantıkla çıkarsak Madımak olayı yüzünden İslam'ı yasaklayalım. Var mı böyle bir şey? İslam düşmanı olalım?

    Komunizm çok farklı olay. Bizim için daha çok zamanı var o tartışmaların. Daha o seviyeye bile gelemedik. Komunizmi tartışıyor olsaydık şu anda çok daha mutlu olurdum açıkçası. Felsefi bir tartışma yapıyor olurduk çünkü.
    Yahu zor değil sevgili Carmanja, alın elinize bir kitap okuyun, komunizmi öğrenirsiniz. Anlaşılması zor bir sistem değil. Düşman olmanızı gerektirecek bir sistem değil, zira biz ABD değiliz. ABD hayatını kapitalizme borçlu olduğu için komunizm düşmanı, size ne oluyor Allah aşkına? Yıllardır ABD bütün dünyaya komunist düşmanlığı pompalıyor, siz de yiyor musunuz yani?

    Ayrıca bir insana ya da bir topluma, ya da bir devlete, ideoloji yüzünden değil, yaptıkları yüzünden düşman olabilirsiniz. Sovyet Rusya'ya kimse komunist olduğu için düşman değildi, bünyesindeki irili ufaklı bir sürü cumhuriyete çok fazla baskı yaptığı için sevilmiyordu. Bugün şeriat ülkelerine de kimse İslam oldukları için ya da İslami kurallara göre yönetildikleri için düşman değil, kadınlara baskı yaptıkları için, çağdışı cezaları olduğu için ve aşırı derecede baskıcı bir yönetimleri olduğu için sevilmiyorlar. Yoksa Kübra da sosyalist cumhuriyet, kimseyle bir alıp veremediği yok.

    Bir devlet aynı şeyleri demokrasi adı altında da yapabilir, bu bizim demokrasiye düşman olmamızı gerektirmez.

    Bunları bir kenara bırakalım, PKK'nın nedenlerini yanlış anlayarak bence büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Çünkü terörü önlemek de biraz onu doğru anlayabilmek bilincinden geçiyor. Siz var olup bitenin farkında olmalısınız ki, onu anlayabilmelisiniz ki engelleyebilesiniz ya da çürütebilesiniz. Komunizmden yola çıktığınız sürece PKK'ya hiçbir şey yapamayacaksınız, bundan emin olun. Çünkü düşmanı yanlış yerde arıyor, çözüm için yolda tersinden yürüyorsunuz.

    Her şeyden önce PKK'nın, çoğu önemli medya aracından ve bilgiden uzakta yaşayan insanlara yaptığı propaganda sonucu, savurduğu yalanlar sonucu ve bazen de ZORLA insan sahibi olduğunu anlamalısınız. PKK'nın önceleri işine geliyordu, eşitlik, emekçilik söylemleri, şimdi hiçbir halta yaramıyor. Artık ulusal bir devlet peşinde. Bunun yolu da önce özerklik almaktan geçiyor. Çünkü kendilerine güvenmiyorlar hemen Türkiye'den ayrılma konusunda. Yani daha da açıkçası, şu anda hala bizim etimizden sütümüzden yararlanma peşinde bu PKK denilen çakal sürüsü. Aynı şekilde bunu kullanarak, bölünmeye ve Türkiye'den ayrılmaya da ortam hazırlıyorlar kendilerince.

    Bir insanın dünyada neler yapabileceğini görebilmek için, ki bu konuda PKK'yı Abdullah Öcalan emperyalist devletlerin desteğini alarak yapmıştır, Hitler'e bakabilirsiniz.
    Hitler de öyle durup dururken yapmadı bu yaptığını. Önce kendine yakın bulduğu bir partinin içine girdi, kendi davasına inandırdı insanları, sonra partinin lideri oldu, insan kaybetmek yerine, sürekli kazandı.
    Önce %5 aldılar parlamentoda, sürekli oylarını yükselttiler ve %44 alarak en son başa geldikten sonra demokratik olan tüm kurumları teker teker yıkmaya başladılar. En sonunda Hitler şansölye ve führer ilan edildi.

    Bu olayın vehametini size şöyle anlatayım: Tam altı milyon Yahudi kökenli insan, bilinçli ve sistemli olarak öldürüldü. Altı milyon...
    Bunların hepsinin sorumlusu Hitler'dir, tek başına Hitler'dir. Arkasında emperyal devlet desteği de yoktu... Varın siz düşünün gerisini.




    Net bir tez söylüyorum. PKK komunist, leninist bir örgüttür. Şuan dünyadaki en büyük komunist ayaklanmadır. Dağ kadrosu, global komunist örgütler tarafından finanse edilmektedir. Ayrıca, evanjelik düşüncenin beklediği armegeddon savaşında bölgede mutlaka proletarya diktatörlüğünü silah zoruyla ihraç etmek isteyen komunist bir devlete ihtiyaç vardır. Şuan hafif silahları olan terör örgütü, eğer ayrı bir devlet kurabilmeyi başarırsa, daha büyük silahlara tank top füze sahibi olmasına Komunist devletler yardım edecektir. Eğer, Türkiye olarak top yekün özellikle doğuda, anti komunist faaliyet yürütemez isek, bizi bekleyen son çok vahimdir.

    Komunizm konusunda ayrı bir konu başlığı altında tartışmalıyız.
    İslam kelime anlamı barış olan, hedefi sadece Allah'ın rızasını kazanmak olan son dindir. Müslüman dünyanın en kaliteli insanıdır.
    Komunizm ise, kapitalist düzen sonrası yeteri kadar ezilmiş halkın, bir devrim ile proletarya diktatörlüğüne ve oradan da komunizme geçiş sürecinde kan dökmenin de mübah olduğu her yolu deneyen; ailevi, ahlaki, dini düşünceyi yasaklayan, milleti yasaklayan bir sistemdir. Yani kan dökmesi gerektiği için döker. İnsanın bir kıymeti yoktur. Pratik uygulamasında ise herşeyi yiyen Komunist Parti üyeleridir. Ezilen yine Halktır.

    Rusya'da komunizmin tutmaması için ortaya atılan tez, oradaki halkın yeteri kadar kapitalist baskı altında kalmamış olmasıydı. O yüzden, güvenliksiz işyerlerinde çalışan, her yıl iş kazasında ölen yüzbinlerce insanın yaşadığı İngiltere yerine bu devrimin Rusya'da görülmesi çok şaşırtıcı olmuştur. Eğer yeteri kadar kapitalist ve faşist bir baskı altında kalmış bir topluluk, bir ayaklanma yapar ise, komunist düzene geçiş daha doğru olacaktır. Bu deneme tahtasının Türkiye olmasına izin mi vereceğiz yoksa anti komunist faaliyet yapıp bu belayı def mi edeceğiz, buna karar vermeliyiz.

    Biz doğudaki kardeşlerimize bunun bir bela olduğunu, süslü vaadlerin kandan başka birşey getirmediğini anlatacağız. Kızıl Kmerleri anlatacağız, stalini anlatacağız ve herşeyden önemlisi biz Atatürk'ü doğru anlayacağız.

    “Komünizm, Türk Dünyası'nın en büyük düşmanıdır. Her görüldüğü yerde ezilmelidir.” (M. Kemal Atatürk) Atatürk'ün vesilesi ile kahraman Türk Ordusu (komutanı,askeriyle) da anti-komunisttir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 22 Temmuz 2011; 0:22:11 >




  • Konu açarak bir video paylaşmıştım.Hiçbir kusrum da yoktu,ideolojik veya siyasi bir yargıda bulunmadım,sadece bir video paylaştım.Açtığım konu silinmiş,sebebi bilinmez,silmiş bir yöneticimiz işte.Sebep de belirtmemiş,haber de vermemiş işlem yapılmıştır diye..Neyse.O videoyu tekrar burada paylaşayım,konuyu silecekler sanırım tekrar açarsam,rahatsız edici olan ne varsa bu videoda...

    Ama unuttum doğru.Vicdanları rahatsız ediyor olsa gerek...

    http://www.youtube.com/watch?v=BgWR3nHwb9M

    http://www.facebook.com/video/video.php?v=2001449801218

    Öyle bir geçer zaman ki,bu küçük sırlarla başbaşa kalırsınız uyandığınız bir sabah...




  • Neden bu kadar sabit fikirlisiniz Carmanja?
    Ben size kendi fikrimi söylüyorum, tamam kabul etmek zorunda değilsiniz ama okumak neden bu kadar zor geliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M

    Neden bu kadar sabit fikirlisiniz Carmanja?
    Ben size kendi fikrimi söylüyorum, tamam kabul etmek zorunda değilsiniz ama okumak neden bu kadar zor geliyor?


    Atatürk ile ben aynı fikirdeyim. Komunizmin başı ezilmelidir. Dolayısı ile zaten anti-komunist faaliyet Türkiye'nin her noktasında yapılmalıdır.

    PKK komunist bir örgüttür. Buna karşıysanız, bunu tartışalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 22 Temmuz 2011; 0:57:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmanja


    quote:

    Orijinalden alıntı: M

    Neden bu kadar sabit fikirlisiniz Carmanja?
    Ben size kendi fikrimi söylüyorum, tamam kabul etmek zorunda değilsiniz ama okumak neden bu kadar zor geliyor?


    Atatürk ile ben aynı fikirdeyim. Komunizmin başı ezilmelidir. Dolayısı ile zaten anti-komunist faaliyet Türkiye'nin her noktasında yapılmalıdır.

    PKK komunist bir örgüttür. Buna karşıysanız, bunu tartışalım.


    Öyle idi.

    Bakın kurulduğu tarihten bu güne bayrağındaki armalar bile değişti, sırf abd nin köpeği olabilmek için. O düşünceyi reddetmeseydi bugun yabancıı gizli servislerin maşası olamazdı.




  • Bu dar komunizm anlayisi nerden cikti birden, 1950 Amerika'sinda mi yasiyoruz?

    Buradaki sorun bolgenin insanindadir diyenlere de uzuluyorum, bu irkcilik nereye kadar? Utanmasaniz kanlarinda var diyeceksiniz.

    Sorunun sonucunu neden olarak gostermekle hic bir seyin cozulemeyecegi maglum, bolge insan keyfinden desteklemiyor silahli ayaklanmayi.Kurt sorunu dedigimiz durum bolge halkinin durumudur, bu durumdur silahli tepkiyi gunumuzdeki yerine kavusturan, dolayisiyla bu durum ele alinip demokratik cozume gidilmedikce bu kavga daha cok surer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostbite -- 22 Temmuz 2011; 3:13:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frostbite

    Bu dar komunizm anlayisi nerden cikti birden, 1950 Amerika'sinda mi yasiyoruz?

    Buradaki sorun bolgenin insanindadir diyenlere de uzuluyorum, bu irkcilik nereye kadar? Utanmasaniz kanlarinda var diyeceksiniz.

    Sorunun sonucunu neden olarak gostermekle hic bir seyin cozulemeyecegi maglum, bolge insan keyfinden desteklemiyor silahli ayaklanmayi.Kurt sorunu dedigimiz durum bolge halkinin durumudur, bu durumdur silahli tepkiyi gunumuzdeki yerine kavusturan, dolayisiyla bu durum ele alinip demokratik cozume gidilmedikce bu kavga daha cok surer.


    1950 Amerika'sında mı yaşıyoruz? Silahlı tepkiye sebep olan sorun bence çözülmez bir süre daha.Demokratik çözüm ne oluyorsa artık.
  • Biraz daha yukarda yazilan Darwin, Marx, Engels, Nietzsche barisin onunde duran dort insandir gibi bir sey denmis, komunizme bu tarz tepki genelde 1950lerde Amerika'da McCarthyism sirasinda gorulur ancak da ondan demistim.

    Demokratik cozum'un ne oldugunu bir onceki sayfalarda da yazdim, baglantisini verdigim yuz kusur sayfalik raporda da detayini okuyabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmanja


    quote:

    Orijinalden alıntı: M

    Neden bu kadar sabit fikirlisiniz Carmanja?
    Ben size kendi fikrimi söylüyorum, tamam kabul etmek zorunda değilsiniz ama okumak neden bu kadar zor geliyor?


    Atatürk ile ben aynı fikirdeyim. Komunizmin başı ezilmelidir. Dolayısı ile zaten anti-komunist faaliyet Türkiye'nin her noktasında yapılmalıdır.

    PKK komunist bir örgüttür. Buna karşıysanız, bunu tartışalım.


    Bir yaşıma daha girdim.
    Pkk nasıl komunist bir örgüt oluyor ?
    Pkk kuruluşunu bir okuyun derim, isterseniz ben de buraya aktarabilirim.
    Sadece şunu yazayım yeterlidir.
    Öcalan Ankara'da Tapu ve Kadastro öğrenimi gördüğü yıllarda namaz kılan bir gençmiş. Refik Korkut ve Necip Fazıl Kısakürek'in konferanslarını takip ediyormuş ve komünizmle mücadele derneklerinin sıkı müdavimiymiş.
    Teröristbaşı ile örgütün ne alakası var gibi bir soru sorarsanız örgütün kuruluş yıllarındaki hikayesini de aktarabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakra


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carmanja


    quote:

    Orijinalden alıntı: M

    Neden bu kadar sabit fikirlisiniz Carmanja?
    Ben size kendi fikrimi söylüyorum, tamam kabul etmek zorunda değilsiniz ama okumak neden bu kadar zor geliyor?


    Atatürk ile ben aynı fikirdeyim. Komunizmin başı ezilmelidir. Dolayısı ile zaten anti-komunist faaliyet Türkiye'nin her noktasında yapılmalıdır.

    PKK komunist bir örgüttür. Buna karşıysanız, bunu tartışalım.


    Bir yaşıma daha girdim.
    Pkk nasıl komunist bir örgüt oluyor ?
    Pkk kuruluşunu bir okuyun derim, isterseniz ben de buraya aktarabilirim.
    Sadece şunu yazayım yeterlidir.
    Öcalan Ankara'da Tapu ve Kadastro öğrenimi gördüğü yıllarda namaz kılan bir gençmiş. Refik Korkut ve Necip Fazıl Kısakürek'in konferanslarını takip ediyormuş ve komünizmle mücadele derneklerinin sıkı müdavimiymiş.
    Teröristbaşı ile örgütün ne alakası var gibi bir soru sorarsanız örgütün kuruluş yıllarındaki hikayesini de aktarabilirim.


    Güzel bir konuya değindiniz. Terörist başının'ın tapu kadastroda çalıştığı, şuan bile bazı tapularda onun imzasının olduğu doğrudur.

    Şeytan'ın bizzat kendisi de önceden, Allah katında en üst düzeylere çıkmıştır. Darwin din bilgisine sahiptir, kiliselere gitmiştir. Öcalan da vaktinde namaz kılmıştır. Kendi ideolojisi çerçevesinde kültürlü biridir. Ama kendi ifadesiyle aktarıyorum; Allah ile olan haşa savaşından galip çıkan ve neredeyse haşa yarı-tanrı olduğunu iddia eden biri... kendisi... Dolayısı ile söylemiş olduğunuz durumu, şuan Leninist, Allah inancı olmayan biri olduğu gerçeğini değiştirmez.

    Terörist başı'nın bazı ifadeleri:

    “Genelde insan dışı tüm canlı varlıklarda süren doğal evrim süreci, insan toplumunda kendi kavrama ve ifadesiyle bilinçlice sürdürülmektedir. İnsan türünün Homo Sapiens türünde günümüzün dil yapısına yol açan kavrama sürecindeki sıçrama, iradeli toplum oluşumlarına sıçratma imkanı vermiştir. Yabanıl toplum aşamasında insan grupları bir nevi gelişkin hayvan topluluklarının düzeyini yaşıyordu…

    “PKK Marksizm-Leninizm geleneğine uygun bir gelişme yaşamıştır. Bundan sonrası açık ki etle tırnak gibi birbirinden ayrılmayan bu miras üzerine gerçekleşecektir.”

    Öcalan ben devrin leniniyim demiştir. Lenin prensip olarak terörü reddedemeyiz demiştir. Bazı kimseler yaklaşık 20 milyon insanı katleden Lenin'i zalimlik ile suçladığında, bu kişileri en basit Marksist prensipleri dahi bilmemekle suçlamıştır. Neden onu suçladıklarına bir anlam verememiştir. PKK'yı da uyguladıkları Marksist politikalar yüzünden eleştiremezsiniz. Bizlerden, proletarya diktatörlüne giden yolda, her zaman bir adım sonrasını isteyeceklerdir.

    Ama dediğim gibi konuyu ayrı bir sayfada tartışırsak daha net anlaşılacaktır. Komunist manifesto yazarlarından Marx, engels ve neitsche, darwin. İşte bu meşhur! 4'ünün ideolojisidir doğuda kan döktüren. Bu konuda akan kanı nasıl durdurulacağına dair çözüm önerilerini sunduk.

    @Chakra; Siz komunizme karşı mısınız? Yoksa sadece PKK'nın komunizm ile olan bağlantısına mı? İleride bu iki konunun da detaylandırılması iyi olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 22 Temmuz 2011; 12:42:14 >




  • 13 şehidin olduğu bir zamanda Zeytinburnunda 3 gündür yaşanan olaylara bir bakın! Resmen Türk halkını galeyana getirip çatışma çıkarmaya çalışıyorlar. Zeytinburnuna arabalarla inen pkklı veletler!!! Evet özellikle veletleri öne sürüp maşa olarak kullanan bir karakterdir bu...

    Bu veletlerle orayı burayı taşlayıp vatandaşın arabasına dükkanına zarar verilmesi sonucunda dün gece Zeytinburnu koptu. Adeta polis kuşattı semti. Çok daha büyük olaylara restleşmeye ve daha da büyümeye doğru giden bu olaylar en sonunda sabrı taşırıyor. Çekilen görüntülerde asıl görevi bu grupları engellemek olan polis ise galeyana gelmiş Türk halkına adeta müdahale eder görüntü veriyordu.

    Dikkat ederseniz her olayın ardında bu gruplar var! Türk milleti ise hep sabretti. Sabır taşınca da bu pkklı gruplar daha da üstüne üstüne gidiyorlar olayların. Pazar günü toplanıp mahalleyi basma planlarından söz ediliyor.

    Şu zihniyetteki zorba insanları Türk olupta savunanlara yazıklar olsun. Hala bunların hakkından söz edip sabrı zorlamak bakalım bizi nereye götürecek?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    13 şehidin olduğu bir zamanda Zeytinburnunda 3 gündür yaşanan olaylara bir bakın! Resmen Türk halkını galeyana getirip çatışma çıkarmaya çalışıyorlar. Zeytinburnuna arabalarla inen pkklı veletler!!! Evet özellikle veletleri öne sürüp maşa olarak kullanan bir karakterdir bu...

    Bu veletlerle orayı burayı taşlayıp vatandaşın arabasına dükkanına zarar verilmesi sonucunda dün gece Zeytinburnu koptu. Adeta polis kuşattı semti. Çok daha büyük olaylara restleşmeye ve daha da büyümeye doğru giden bu olaylar en sonunda sabrı taşırıyor. Çekilen görüntülerde asıl görevi bu grupları engellemek olan polis ise galeyana gelmiş Türk halkına adeta müdahale eder görüntü veriyordu.

    Dikkat ederseniz her olayın ardında bu gruplar var! Türk milleti ise hep sabretti. Sabır taşınca da bu pkklı gruplar daha da üstüne üstüne gidiyorlar olayların. Pazar günü toplanıp mahalleyi basma planlarından söz ediliyor.

    Şu zihniyetteki zorba insanları Türk olupta savunanlara yazıklar olsun. Hala bunların hakkından söz edip sabrı zorlamak bakalım bizi nereye götürecek?







    Çatışmayı körüklemek Marksist grupların temelinde vardır. Onlar yakacak, yıkacak ve öldürecektir. Bazen etnik, bazen dini noktaları gerekirse çocuk ve kadınları da kullanıp, devrimi yapmadan bu işi bitirmeyeceklerdir. Burada yapmamız gereken çözüm fikri bilimsel mücadeledir. Siz onların akıllarından fikirlerini alırsanız, göreceksiniz onlarda elindeki bırakacaktır. Eğer siz de elinize sopayı alırsanız, bu devrimci bir aracı kullanmaktır ki, bu da onlara benzemek olur.

    Türk Milleti'nin maneviyatı ve devlet geleneği yüksektir. Bu olaylara kapılmayacak kadar olgundur. Ülkenimizde polis ve asker ve kanunlar vardır. Biz onlara elimizden gelen her türlü desteği vermeliyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 22 Temmuz 2011; 12:45:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carmanja


    ...

    @Chakra; Siz komunizme karşı mısınız? Yoksa sadece PKK'nın komunizm ile olan bağlantısına mı? İleride bu iki konunun da detaylandırılması iyi olacak.


    Pkk ile komunizm bağlantısı olduğuna inanmıyorum.
    Komunizmden tamamen ayrı olarak bahsedecek olursak içerdiği şeylerin ancak % 10-15'ini desteklerim, kendi düşüncelerime uygun bulurum ama genelde komunizme karşıyımdır. Ayrı bir başlıkta komunizmi konuşabiliriz, orada detaylıca yazabilirim.
  • Ben bu konuyla ilgli bir video paylaşıyım arkadaşlar.



  • Çakra/Taner, benim iletimi atlamışsınız?
    Bir yanıt alsaydık?
  • pkk'nın marksist-leninist bir çizgide olduğu tartışılmaz bile.aksini pkk sempatizanlarına söylerseniz size gülerler. sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletine değil bölgedeki ağalık-aşiret ve din(tarikat-mezhep) düzenine de karşı durmuşlardır kurulduğundan beri. parti programları da marksist-leninist çizgidedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sucukluyumurtasevenadam -- 24 Temmuz 2011; 22:36:07 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.