Şimdi Ara

14 Temmuz 2011. 13 şehit, 7 yaralı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
0
Favori
5.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 13 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

    Nedir bu, ne zaman dur denecek...



  • ---
    Diyarbakır'da yapılan DTK toplantısı sonrası açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Demokratik özerkliği ilan ettiklerini açıkladı.

    http://www.dipnot.tv/8730/DTKda-Demokratik-ozerklik-ilan-edildi.aspx
    ---

    Milletimizin başı sağolsun.
    Bu kan emici insanlık düşmanları demokratik ve antidemokratik yollardan susturulmadıkça daha çok can yanacak.
    Hemen ardından yapılan açıklama ne denki barışçıl olduklarını bir kez daha gözler önüne sürdü. Yapılmak istenilen belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 14 Temmuz 2011; 18:54:01 >
  • Demokratik özerklik ilanı sonrası olanlar.
  • Bu kafayla daha çok kan akar, iki yüzlü politikalarla. Sen millete pkk ya geçit yok de, git kapalı kapılar arkasında pazarlık yap, imralıdaki ite müsteşarlarını yolla.

    Ama suç onlarda değil, gidip ona oy verende. Adam kaç yıl önce demiş, birine sayın birine kelle.

    Kendi elindeki tabancayla ayağına kurşun sıkan bizden başka devlet varmı acaba bu dünyada?

    Yazık 13 ailenin ocağına yazık onca yetiştirilirken o gençlere harcanan emeklere.

    Bu milletin değil, o anaların babaların başı sağ olsun.
  • seçim öncesi özerklik vereceğiz açıklaması yapıp destek verenler versin cevabını.. hakkari bilmem ne oraları turlayıp da biz buraya geldiğimizde kepenkler açık, onlar buraya geldiğinde ise kepenkler kapalı diyen zihniyet daha iyi bilir. atatürk' ün kurmuş olduğu cumhuriyetin sınırlarına sahip çıkmak nedir bilmeyen, önce özerklik, sonra bilmem ne felan derken komunist bir devletin kurulma aşamasını dahi göremeyecek kadar kör olanlar.. özerklik verelim de kurtulalım diyen korkak zihniyet..
  • kürt meselesi çözücüsü Rte. Ona sorun bu olanları.
  • Ne zaman uzlaşma ortamı oluşsa böyle olaylar patlak veriyor hemen. Birileri başarılı hökümetin çabalarını boşa çıkarmaya çalışıyor.
    AB' ye bile rest çektiler.
  • amaçları özerklik ilan edip sonra birleşmiş milletleri bölgeye sevketmek.bir de bu kansızların amerikadan aldığı fon yardımlarını bilseniz ağzını uçuklar.amerika zaten bizi bölgelere bölmüş ona göre bölgesel yardım yapıyor şerefsizler.hele şu baydemir yok mu baydemir tam bir ......
  • kendi ordusuna isgalci diyen kafa yapisindan baska birsey beklenmez.

    rte, bdp lileri de tutuklasin da gorelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Ne zaman uzlaşma ortamı oluşsa böyle olaylar patlak veriyor hemen. Birileri başarılı hökümetin çabalarını boşa çıkarmaya çalışıyor.
    AB' ye bile rest çektiler.


    evet üyelik müzakeresini durur dediler AB ye
    dört gözle bekleyen kapımıza köle olan AB bu restin ardından tir tir titredi gerçekten

    her neyse

    yukarıda arkadaş çok güzel demiş
    bu milletin değil
    şehitlerin ailelerinin başı sağolsun
  • bu adamlar dağa çıkmış, ister hain olsunlar, ister kandırılmış olsunlar. 25 yıldır bir savaş yaşanıyor. bu savaşın bitmesi için birtakım talepler var. sen bu talepleri karşılamayacağım, hepsini öldüreceğim diyorsun. operasyonlar düzenleniyor. savaşla halletmek için bütün yolları denemişsin. bu başlıkta önerilen çözümlerin bir kısmı denenmiş. halkın üstüne bomba yağdırmak bile denenmiş (ağrı isyanı). öldürdükçe bitmiyor. operasyonlarda gencecik askerleri sürüp öldürtüyorsun. sonra bu ölümlerin intikamını almak için tekrar operasyon. pkk'lı da ölüyor, askerde. sonra yine intikam almak istiyorsun, entry giriyorsun, sonra yine ölümler.

    başka birileri ise kürtler meclise girsin, anadilde eğitim dahil talepler karşılansın savaş bitsin diyor. sonra senin daha önce önerdiğin operasyonlar oluyor ve yine asker ölünce sorumlusu savaş dışı çözüm isteyenler oluyor. iyi de bugün yapılan operasyonu sen zaten bir önceki ölümlerin ardınca buraya entry olarak girmiştin. senin önerdiğin yapılıyor yine askerler ölüyor ve sen sorumlu olmuyorsun.

    ekşi sözlükten alıntıdır..

    Benim fikrim :

    " Vatan, Millet, bölünmezlik " gibi kavramları utanmazca kullanarak 20 yaşındaki gençleri kendi fikirleri sorulmadan, zorla istemedikleri bir savaşın içine üstelik eğitimsiz ve tecrübesiz olarak sokan her kimse , bugün şehit olan 13 askerin hesabı ondan sorulmalıdır.

    Savaş dışında çözüm arayanları işbirlikçi, hain ve aciz diye suçlayanlarda en az yukardaki kirli düzeni sürdürenler kadar suçludur..




  • Optimist; Laf mı senin dediğin yani! Ne demek "kendi fikirlerini sormadan." Her ülkede askerlik mecburiyettir, ve devletin ordusu olur. Burada yaşananlarda hala orduyu suçlu bulmak ne acıdır yani. Adamlar özerklik ilan ediyor, aynı gün 13 şehit!

    Ne tesadüf ama değil mi?

    İnceldiği yerden koparırlar hiçbirşey olmaz. Olan kendilerine olur. Dua etsinler baştaki hükümet bunlara oldukça kelimenin tam anlamıyla " yumuşak" veya kelimenin en hafif ifadesiyle " yumuşak" davranmıştır.

    Fazla zorlarlarsa olan yine onlara olur. Hiçbirşey koparamazlar bu ülkeden.
  • @optimist

    bahsettiğin yada ekşisözlükte bunu yazan kişinin bahsettiği şey için artık geç maalesef

    1980 sonrası saçma politikalar saçma uygulamalar nedeniyle her iki tarafta çok acı çekti
    belki öncesinde özerklik oturup konuşulabilirdi
    belki bir orta yol bulunabilirdi

    ancak 1980 ile getirilen uygulamalar bir tarafın kafasına vurdu sertçe kanı akıttı
    sonra oradan radikal olanlar diğer tarafa saldırdı kan akıttı
    zaman içinde bu hale geldik

    belki zamanında kabul edilebilecek olan ana dilde eğitim yada özerklik artık toplumsal anlamda kabul görmeyecek hale geldi bir taraf için

    asıl acı olan şey bu taraflaşma gerçi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    Optimist; Laf mı senin dediğin yani! Ne demek "kendi fikirlerini sormadan." Her ülkede askerlik mecburiyettir, ve devletin ordusu olur. Burada yaşananlarda hala orduyu suçlu bulmak ne acıdır yani. Adamlar özerklik ilan ediyor, aynı gün 13 şehit!

    Ne tesadüf ama değil mi?

    İnceldiği yerden koparırlar hiçbirşey olmaz. Olan kendilerine olur. Dua etsinler baştaki hükümet bunlara oldukça kelimenin tam anlamıyla " yumuşak" veya kelimenin en hafif ifadesiyle " yumuşak" davranmıştır.

    Fazla zorlarlarsa olan yine onlara olur. Hiçbirşey koparamazlar bu ülkeden.


    Senin dedğin mecburi askerlik değil mecburi ölüm, göz göre göre bir hiç uğruna pisi pisine ölüm.. Tecrübesiz , eğitimsiz , körpe gençleri kurtlar sofrasına sürmek kahramanlık değil cinayettir..Bir şey koparamayacaklarını herkez biliyor, insanların milli duygularına sığınarak bu savaşı sürdüremzler artık, bunu anlamamız için daha kaç gencin yitip gitmesi gerek..




  • otimist kardeşimizinde haklı olduğu taraflar var ancak olay malesef sadece öyle değil... tartışmakla sonuca varılmıyor olan oldu ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor benim ömrümden daha uzun süredir bu savaş var savaşı klavye başından bitirecek değiliz adamlar bangır bangır lafta özerkliklerini lan ediyorlar... beni dini ve siyasi (özellikle milliyetçi) bir kişilik olarak almayın ancak zaman artık harekete geçme zamanıdır zaman sokağa çıkıp terör nedenli ölümlere kin kusma zamanıdır 100'lerce vatandaş yetmez 1000'lercesi de yetmez milyonların harekete geçmesi lazım artık! artık bir hiç uğruna ölen çoğu 20'li yaşlarda olan gençlerimize sahip çıkmalıyız. kendilerinin ve ailelerinin hayallerini öldürdüler yazıklar olsun peh...
  • Bu ülkede ne zaman ki iyi bir gelişme olsa baş mimarı mevcut hükümet gösterildi. Ne zaman ki kötü yönde bir gelişme olsa bunun baş mimarıda muhalefet gösterilmeye başlandı. Bu kadar algıda seçicilik, bu kadar pişkinlik, bu kadar fanatizm külliyen zarardan başka bir halt değil.

    Sadece bir tane medeniyet gösterin, teröristin mecliste cirit attığı.
    Bir tane medeniyet gösterin, teröristle masaya oturup pazarlık yapan.
    Bizden başka !

    Yavaş yavaş, sindire sindire, pkk terörizminin meşrulaştırılmaya başladığının farkında değil misiniz? Terörizmi, zulüm gören kürtlerin haklı bağımsızlık mücadelesi gibi gösterilmeye başladığının farkında değil misiniz?

    Sokak ortasında bu vatanın askerinin kafasına kurşun sıkıyorlar.
    pkk yol kesip kimlik soruyor.
    Askerimizi, memurumu kaçırdılar. Ne oldu bilen var mı?
    Kimsenin gıkı çıkmadı !
    Yaşanan tüm bu rezilliklerden dahi sevgili hükümetinize toz kondurmuyorsunuz.
    Bu ne biçim bir utanmazlık.
    Asker aşşağı, asker yukarı.
    pkk adam kaçırıyor asker suçlu. pkk asker öldürüyor, asker suçlu.
    Kardeşim bu hükümet ne halt yapıyor?
    Bu ülkenin iç sorunları hükümütin derdi değil mi?




  • Artık eğitimsiz gençler filan gönderilmiyor. Zaman isteyen bir konudur, bölge tamamen profesyonelleşiyor zaten.

    Bu bakışınız yanlış ama. Bordo berelileri de oraya koysanız karşınızdaki terördür. Zamanında çözülmüştü, özel harekat timleri siyaset tarafından ortadan kaldırıldı. Asker ve polis dediğin de siyasetin emrindeki devlet kurumları sonuçta. Bunlar olmasın istiyorsan önlemleri bellidir. Yumuşarsan işte böyle olur adam çıkar özerklik ilan eder.

    Yarin da çıkar devlet ilan ediyoruz savaşacağız da der. Ve diyecekte yarın.
  • Hükümete bu kadar yüklenilmesini mantıksız bulanlar. Peki size şu soruyu soruyorm. 2002 den beri devletin başında olan bu hükümet bu zamana kadar bunca şehite nasıl göz yumuyor. Geçenlerde RTE nin konuşması vardı. Şehitler üzerinden siyaset yapmayın diye. Hee. Demek şehitler hakkında konuşunca , onların ölmesine göz yummayınca bunun adı siyaset oluyor.
    Tabi nede olsa şehitlerimize kelle diyen zihniyet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    Optimist; Laf mı senin dediğin yani! Ne demek "kendi fikirlerini sormadan." Her ülkede askerlik mecburiyettir, ve devletin ordusu olur. Burada yaşananlarda hala orduyu suçlu bulmak ne acıdır yani. Adamlar özerklik ilan ediyor, aynı gün 13 şehit!

    Ne tesadüf ama değil mi?

    İnceldiği yerden koparırlar hiçbirşey olmaz. Olan kendilerine olur. Dua etsinler baştaki hükümet bunlara oldukça kelimenin tam anlamıyla " yumuşak" veya kelimenin en hafif ifadesiyle " yumuşak" davranmıştır.

    Fazla zorlarlarsa olan yine onlara olur. Hiçbirşey koparamazlar bu ülkeden.


    İsteyen gitsin sınırın sıfır noktasında yapsın.İstemeyene ne karışıyorsun.Devletin ordusunda adam mı kalmadı da acemi birlikle operasyona çıkıyorsun?
    Bu ülkede birkaç ay kan akmayınca vampirler hortladı.Direk asmaya kesmeye başladılar.
    Operasyon ayrıntılarına gelelim.Bakınız genelkurmayın açıklaması

    quote:

    Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.


    Hiç kimse bu açıklamadan şüphelenmedi mi?El bombaları atılacak kadar yakın mesafede çatışmamı olur?Yapmayın.Üstelik el bobbasıyla değil çıkan yangın sonucu ölünüyormuş.Askerler yayan hareketlerinde 25-30 m aralıklarla hareket ederler.Nasıl bir yangın bu kadar hızlı bir şekilde yayılıp ölüme neden oluyor bunu tartışın.

    @Previous Tune
    Birkaç seferdir aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz.Sürekli dünyanın neresinde teröristlerle görüşülüp,meclise alındığını filan soruyorsunuz.
    Dünyada örnekleri var.Bilmediğinizde belli.İşkembeden de atıyorsunuz.Katkı değil yer işgalinden başka bir şey yapmıyorsunuz.
    Bakınız eta.Müzakerelere öyle veya böyle başlanılmış.Parlementoda sempatizanları bulunmaktadır.İrlanda yine aynı.Bir zamanlar kanlı bıçaklı olanlar bugün parlemento çatısı altında.
    Latin Amerikadaki sosyalist devletler.
    Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Nelson Mandela.Bir zamanların sözde teröristi yıllar sonra devlet başkanı oluyor.Ve yüzlerce ödül alıyor.Bunlardan bazıları.
    1992 yılında Atatürk Uluslararası Barış Ödülü Afrika Ulusal Kongresi Başkanı Nelson Mandela'ya verildi. Ancak Mandela, ödülü kabul etmedi. Mandela'ya 1962'de Lenin Barış Ödülü, 1979'da Nehru Ödülü, 1981'de Bruno Kreisky İnsan Hakları Ödülü, 1983 'te UNESCO'nun Simon Bolivar Ödülü verildi. 1993'te De Klerk ile birlikte Nobel Barış Ödülü'nü kazandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimush -- 15 Temmuz 2011; 21:12:05 >




  • rte gene obama nin ayagina gider, talimat alir ve gelir.

    bu olayi ortmek icin yeni iftira operasyonlarina hazir olun. yandas matbuat bugunler icin kurduruldu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.